Şimdi Ara

Cep telefonu ile kontrol ne kadar zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bayramınız mübarek olsun. Proje ödevim için telefon ile uzaktan kontrol devresi yapmak istiyorum. Detaylı araştırma yaptım ancak pic bilmiyorum, internetteki hazır devrelerin programını kullansam, baskı devresini çıkartsam sonra tık tık tık elemanları lehimlesem sonuca ulaşabilir miyim? Kolay gibi siz ne diyorsunuz kolay mı yapan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

• Wifi ile röle kontrol,
    Telefonlar ile röle kontrol,
    Rf ile röle kontrol yapabilirsin..
    Pic kit alarak hazır yazılımı karta aktarırsın.
  • Netteki denenmis devrelerden birini yapip verin.Hata yapmazsaniz calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça basit. Örneğin DTMF röleler var; cep telefonunu röleye bağlıyorsunuz, cep telefonda tuşladığınız rakamlara göre istediğiniz kanalı kontrol edebiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğinizi araştıracağım. Umarım kafama göre bişey bulurum ancak GSM ile kontrol olmalı kendi telimi devreye bağlamadan halletmem lazım. Dışardayken evi yöneten bir devre sanırım biraz araştırma yapmalıyım birde pic basic öğrenmeye çalışıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Sizin dediğinizi araştıracağım. Umarım kafama göre bişey bulurum ancak GSM ile kontrol olmalı kendi telimi devreye bağlamadan halletmem lazım. Dışardayken evi yöneten bir devre sanırım biraz araştırma yapmalıyım birde pic basic öğrenmeye çalışıcam

Doğru PIC öğrenmelisin. Analog devrelerle GSM ile nasıl kontrol yapılsın?
  • Bu işi picsiz halledemezmiyiz? Araştırdım birazcık ve şöyle bir yol oluşturdum;

Telefon(DTMF GÖNDERİCİ)>>>MT8870(dtmf alarak bcd sistemine dönüştürüyor)>>>>MC14028B(bcd alarak decimal sisteme çeviriyor)>>>>Röle1-2-3

Bu şekil bir yol oluşturdum.Ancak devre bağlantıları hakkında bir fikrim yok. dtmf decoderlerin hazır bağlantıları var zaten 8870den çıkan bcd veya binary kodlarını(tam orasını bilmiyorum) mc14028b entegresine aktarmamız onun çıkışından da rölelere bağlantısını yapmamız. Kafam takılan yer bağlantı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Bu işi picsiz halledemezmiyiz? Araştırdım birazcık ve şöyle bir yol oluşturdum;

Telefon(DTMF GÖNDERİCİ)>>>MT8870(dtmf alarak bcd sistemine dönüştürüyor)>>>>MC14028B(bcd alarak decimal sisteme çeviriyor)>>>>Röle1-2-3

Bu şekil bir yol oluşturdum.Ancak devre bağlantıları hakkında bir fikrim yok. dtmf decoderlerin hazır bağlantıları var zaten 8870den çıkan bcd veya binary kodlarını(tam orasını bilmiyorum) mc14028b entegresine aktarmamız onun çıkışından da rölelere bağlantısını yapmamız. Kafam takılan yer bağlantı.

MT8870 veya KT3170 ile DTMF'nin çözülebileceğini biliyordum, BCD'ye dönüştürüyor. Bir de D>A çevirici lazım. PIC'siz bulamadım.

• denenmis devreleri uygula

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arduino öğrenmeye başladım, akıllı ev otomasyonu yapıcam inş proje tamamlanınca ilk dh ailesine paylaşıcam benim için büyük bir hedef
  • Hazırları kullan kardeş.
  • röle pek işi yaramaz hız ayarı istiyorsan esc li bir kart gerekli
  • telefona gelen bir komutla röle açmayı nasıl yapıyoruz? yani direk kernel üzerinden ayrıca hiç bir şey bağlamadan bir yolu vardır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.