Şimdi Ara

Cerrahpaşa(Türkçe) vs Marmara(İng.) vs Çapa (İng./Türkçe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    çok rahattır.oryantasyon dönemi gibi olur ilk dönem.işte tıp tarihi vs. gibi basit dersler olur.Bunlar c.paşada da var.
    2.dönemde temel bilimlere giriş 1 , temel bilimlere giriş 2 ,hayatın evreleri, lokomotor sistem gibi temel bilimler dilimleri olur.Bu dilimlerin içinde biyokimya,biyofizik,tıbbi biyoloji vs. gibi temel dersler olur.(Entegre sistem).Kolaydır.Lokomotor sistemde anatomi dersleri görülmeye başlanır,çok zevkli geçer(özellikle özcan gayretli hocanın grubuna düşersen hayatındaki en eğlenceli dersleri görürsün-çapa yazdığını farz ediyorum ).
    Çapa 1.sınıfta haftada 5 gün okul olur.Cerrahpaşada cuma günleri boş,4 gün okul olur.
    Yazın 1. sınıfta yaz stajları başlar çapada.1.sınıf yazında en düşük 1.basamak sağlık kuruluşunda(aile hekimliği,sağlık ocağı gibi yerler) 2 haftalık yaz stajı yapmanı ister okul.
    Cerrahpaşa da bu yok.3 ay tatil yaparsın 40 gün de ara tatil olur.
    Yani Cerrahpaşa haftada 4 gün okul+40 gün yarı tatil+3 ay yaz tatili.
    Çapa 5 gün okul+30 gün yarı tatil+2.5 ay yaz tatili+yaz stajı farkı var.

2.Sınıf:
    Çapa da cerrahpaşa da aynı gibidir.temel bilimler dersleri görmeye devam edilir.Anatomi uygulamaları en zevkli dersleridir bu sınıfın.Ekstra olarak çapada gördüğün temel bilimler dersleri üstüne bunlarla ilgili+vaka dersleri olur.
    Çapa ara tatil 2 hafta ,yaz tatili 2.5 ay
    Cerrahpaşa ara tatil 40 gün, yaz 3 ay
    +çapa da yine 2hafta yaz tatili stajı olur.Bu sefer en düşük 2.basamak kuruluş istenir,işte devlet hastaneleri vs.Genelde çevre hastanelerde vs. yapılır bu.Cerrah paşa da yine yok yaz stajı.

3.Sınıf:
    Temel bilimler devam eder.
    Ama çapa da semiyoloji dilimi ve bununla birlikte asistan dahiliye uygulamaları başlar.Çapanın farkını koymaya başladığı dönemdir bu dönem.3.sınıflar okulun servislerinde hasta görmeye başlar.Anamnez nasıl alınır,fizik muayene nasıl yapılır,hangi bulguda ön planda kabaca ne düşünülmesi gerekir bunlar öğretilir.4.sınıf stajları için temel olur bu dilim.
    Cerrahpaşa da bu yok.Direk 4.sınıf stajlarında öretilmeye çalışılır bunlar.
    Ayrıca 3.sınıf çapada simule hasta uygulamaları olur.Hasta rolü yapan oyuncular gelir.Öğrenci vs. değildir bunlar.Bildiğin dışardan oyuncu gelir Asistan gözetiminde tek tek öğrencilerle görüştürülür bunlar ve semiyoloji diliminde öğrencinin ne öğrendiğine bakılır.Kamera,ses kaydı olur.Sonradan ne yaptığınızı izlerken arkadaşlarınızla beraber yarılırsınız
    Cerrahpaşada yine yok bunlar.Sadece temel bilim dersleri devam eder c.paşada.
    çapa ara tatil 2 hafta yaz 2.5 ay
    c.paşa ara 40gün yaz 3 ay.

4.sınıf:

Büyük stajlar başlar bu sene.Dahiliye,cerrahi,pediatri,kadın hastalıkları,kardiyoloji gibi ilerisi için çok önemli stajlardır.(cerrahpaşaya girsen bile çok iyi çalışmanı öneririm bunlara-çıkmış çözüp geçmeye çalışma yani,ilerde üzülürsün yoksa.)
    İşte çapa 3.sınıftaki temel burada farkını konuşturur.Önceden anamnez,fm vs gördüğünden bunlara kafan takılmaz tekrar.Servis uygulamalarında hoca sana hadi anamnez al bakıyım dediğinde öylece kalmazsın.
    Ayrıca bu büyük anabilim dalının hepsinin sabah toplantıları olur,bu toplantılarda servise yeni yatmış hastaların,bir önceki gün acile gelmiş ve tanı konulamamış hastaların vs. asistan sunumları ve hocaların kendi özel vakalarının tartışmaları olur.Bu toplantılar c.paşada da olur.
    Çapanın farkı ayrıyeten hocaların dahiliye sabah vaka tartışmasıdır.Bir kaç anabilim dalından tanı alamamış vakalar tartışılır burada.Bu asistan toplantılarından farklı olur.Tüm dönemler katılabilir buna.Acayip zevkli tartışma döner.Houseların canlı kapışması gibi olurBazen öyle tartışma döner ki sanırsın koca koca adamlar kavga ediyor Hatta eskiden çıldıran bazı hocaların koyduğu tanı üstüne diploma yırtmasına iddiaya giriştikleri söylenir.
    Cerrahpaşada bu yoktur yine ve cerrahpaşalıların bazı sağlam öğrencileri de gelir genelde buna sabah dersleri olmadığında.Diğerleri zaten yatış sürekliİki okul arası 10-15 dk olduğunu biliyorsunuzdur zaten.
    Bunun dışında da yine çapa da çok fazla vaka dersleri olur.
    Tatiller:
    Çapa ara tatil 1 hafta, yaz 2 ay
    c.paşa ara 40 gün yaz 3 ay.

5.Sınıf:
    2 okulda hemen hemen aynıdır.Çapa farkı yine öğleden sonra sonra okul 4-5 e kadar sürer ancak yoklama sıkıntısı olmaz bu derslerde.Bu öğleden sonraki dersler önceki senelerin de tekrarı gibi olur sürekli.
    Cerrahpaşada ise öğleden sonra okul biter.
    Ayrıca çapada yine pdö dersleri olur.Cerrahpaşada yok yine bu.Bu dersler de dönem 6-8 kişilik gruba ayrılır her gruba senaryo vaka verilir başında hoca bulunur.Grup kendi içinde nedeni bulmaya çalışır.Çok zevkli ve öğreticidir.Housedaki gibi olur bir nebze hoca neler düşünüldüğünü yazar tahtaya sonra ekarte edilmeye başlanır vs..
    +Hekimliğe doğru dersleri olur.Bu da tüm dönem 5lerin vaka tartışması gibi olur.Dahiliye sabah vakalarına benzer ama öğrenciler arasında olur.Katılım zorunlu değildir.Cerrahpaşada yoktur yine bu ve oradan gelenler olur.

6.sınıf:
    6.Sınıfta internsün.Amelelik dedikleri şimdi oluyor işte
    Çoğu kişi saçma sapan isyan eder ama gereklidir bence.Adam daha ekg elektrotlarını bağlamayı bilmez onu bile hemşire yapsın ben niye yapıyorum der isyan eder.Arter gazı almayı bilmez,primer stür ne bilmez,sonda takmaz ben niye milletin sidiğiyle uğraşayım der hemşire yapsın der.Mecburi hizmete bir atanır herkes gözüne bakar şunları yapsa da halletse işi hem de biz de görsek diye ancak paşam zamanında bunları amelelik görüp tus kasmıştır.
    Okullar bu gibi işin pratik temelini öğreneceğin şeylere amelelik deyip kaytaranlarla dolu.
    Adam İntern daha, sanki prof.muş gibi muamele bekliyor.Herkes her şeyi halledecek en son buna rapor edecek bu da tamam diyecek gidecek sanki o kadar bilgi becerisi varmış da.Sonra kalp krizi geçiren bir hasta geliyor adam daha tansiyonu ölçemiyor,basit mi ekg si yorumlayamıyor,kalp krizi geçiren adamı evine yolluyor ben amelelik mi yapacam diyor sonra.
    Neyse fena patlamışım burada
    Kısaca iş pratiği o 6.sınıf ameleliğiyle öğreniliyor.Millet tus çalışcam diye öyle basit ama hayati şeylerden kaytarıyor, iyi bir şey yaptığını sanıyor.

-----
    Cerrahpaşayı gezdiyseniz yemekhane tarafına gitmişsindir umarım.Temel bilim binası inşaatı var şu anda.Cpaşanın alanı geniş olduğundan ilk aşamada bina yıkılmadı henüz ancak 1-2 seneye hastane tarafı yıkılacak ve felaket bir şantiye kaosu ortamı olacak.
    Çapanın taşınması ise direk yeni yere olacak.aynı marmara tıp gibi ve daha sakin olacak.Eski yer de çapaya ait olacak bazı tarihi poliklinikler(hulusi behçet gibi),azizsancar datem ve onkolji enstitüsü kalacak ve araştırma labı kurulacak çapaya.Yine çapada bir kaç küçük staj olacak.

Puana göre tercih yapacaksanız da şunu diyim ben tr 247.siydim.bizim dönem lys 1. çapada.Çapa o dönem 500 kişi aldı ve tabanı 1600.sırada kapadı.C.paşa ise 2000 küsürdü.Yani o konular hiç belli olmuyor..Daha sonra taşınma mevzusu çıktı çapa ve cerrahpaşanın ve ne hikmetse çapanın taşınacağı olay oldu.çünkü hocalar bizde baya direttiler eğer eski yerimizden ayrılırsak kesin otel avm dikerler bize vermezler orayı diye.Yeri aşırı merkezi bir yer çünkü.Son haliyle eski yer bizde kalacağı garantisi alındı.Ki çapanın taşınması mevzusu 20 senelik mevzu eskilere söylerseniz gülerler.Böyle bir 10 sene daha gider yani.Daha yeni fakültenin planı bile yok ortada:D çivi dahi çakılmamış.
    Tus taban puanlarına bakarsanız da hala daha diğer bir kaç fakültenin ekol bölümleri hariç tüm bölümleri en yüksek puanlarla kapatır.
    Yani bir 4-6 sene daha okulda olacak asistanlar dahi takmaz taşınma mevzusunu.
    Ancak bugün cerrahpaşa yazacaklar 1-2 seneye pişman olacak.Çünkü cpaşada yerinde yapılanma başladı ve cidden çok karmaşık bir hal alacak orası.Dediğim gibi hastane tarafı yıkılmaya başlandığında aynı anabilim dalı dahi farklı binalara veya prefabriklere dağıtılacak.Şu anda biz bundan hiç etkilenmedik diyenler var.Çünkü inşaat şu an cerrahpaşanın eski halı saha arazisinde,boş yerde yani.ancak buna da kendi okullarında okuyanlardan şimdi bile isyan eden var.yeni yapılan yeri gezerseniz yemekhane dibindedir ve lağım kokusundan toz dumandan geçilmez.Yemek yerken küfredilir hatta bazen yemekhane yerine kumanya dağıtılır.
    Son sözüm de cerrahpaşalılarla ve çapalılarla iyice konuşun bu dönem ona göre karar verin puana göre yazarsanız çok pişman olabilirsiniz.
    İstediğiniz olsun,hayırlısı olsun diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guytoncan -- 23 Temmuz 2017; 5:49:49 >

• Aéquitas A kullanıcısına yanıt
    Bende İngilizce olması açısından Marmara'ya yakınım suan düşünce olarak hocam. Çok teşekkürler yorumunuz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerrahpasayı yaz puanına yazık etme gel beraber okuyalım

• AliiBaba07 A kullanıcısına yanıt
    Hocam yazsam bile gelmeme ihtimali var. Bakalim hayırlısı olsun insallah.

• Cerrahpaşa cidden bu kadar rahat bir okul mu ya üzüldüm şimdi bana gelmediği için
    Hem deli derece yapıyorsun hem rahat rahat okuyorsun
  • Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Aklımdaki tüm soru işaretleri kalktı hocam Staj olayı çok güzelmiş Çapa'da. Sürekli öğrenciyi dürtmesi de tembelliği engeller bence. Seneye kesinlikle Çapa'yı yazıyorum

• Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Hep cerrahpasanin mi eksileri var hic capanin eksisi yok mu? Benim anlamadigim Neden siralamada cerrhapasa daha onde capa daha iyiyse ? Sadece tasinma mevzusundan degildir heralde

• Cerrahpaşanın artılarını orada okuyan arkadaşlar yazsın.Ben aklıma gelen çapanın artılarını yazdım.Çapanın yeni sisteme geçiş sürecinde sistem ilk defa uygulandığından ilk senelerde öğrencilerin zorlanıp sosyal medyada aşırı yakınmasından ve taşınma mevzusunun c.paşanınkinden daha göz önünde olmasından dolayı düştü puanı ve cerrahpaşalı arkadaşların okulun rahatlığını övmesi nedeniyle cerrahpaşa öne geçti.Eski tus forumlarını vs. okursanız çapanın puanının daha yüksek olduğunu ve iki fakültenin o zamandan beri kapıştığını görürsünüz ki bu kapışma tatlı kapışmadır.İki okuldan hangisine girerseniz girin bu kapışmanın içinde olacaksınız.
  • cerrahpaşa ing capa ing sonra cerrahpaşa türkçe yaz . Olm cerrahpaşa yükseliyor müthiş yer başka yeri düşünmen hata git kurtul . Bana gelseydş de yazsaydım keşke
  • Olm cerrahpaşa bu yıl 1500klere gitcek.hem Kolay tıp hemde iyi öğrendiğin nerde bulunur? lan çapasını yemişim.Hepsi siz yazmayın ben gideyim havasında olanlar kanmayın amk ben rahatım gelmicek diye .cerrahpaşa ing çapa ing cerrahpaşa sonra çapa türk sonrası muallak yazın gidin
  • olacagını sanmam zira zaten halihazırda hastane mevcut. cerrahpasanın ingilizcesi de var, oradaki hocalar da gelebilir.

ancak zaten cerrahpaşaya da bakarsanız ingilizce tıpı türkiyenin en yükseği. çapanın da o civara yaklaşır ingilizcesi bence.
  • Mühendislik için ingilizce tamam da, tıp için ne gerek var? Denklik alıp yurt dışına gitmek gibi bir planınız yoksa artısı var mı ? 1 yıl hazırlığa değecek mi, pek sanmıyorum.
  • o hatane yapilsa bile egitime orda devam edilmeyecek sanirim bana oyke soylediler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.