Şimdi Ara

**Cerrahpaşa ve TIP Hakkında** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mansurmarsak

quote:

Orijinalden alıntı: always smile

quote:

Evet agno 1.80 den 2.0 a çıktı doğrudur. Gerçi bu çok da önemli değil, çok farketmiyor zaten.

Yeni sınav sistemini detaylı araştırmak lazım. Öyle bir söylenti var ortalıkta ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Şu an ki sistem gayet güzel. Değiştirmeleri çok mantıksız olur.

Açıkçası okuması daha rahat diye gelmek mantıklı ctf'ye. Ama bir çapa-2 durumu yaşanması da olası. Kolay diye gitmişlerdi vaktinde sonra isyanlardalar.
    Aynı durumun 1-2 yıl sonrası ctf için de olmayacağı kesin değil yani. Bence bu durumda bakılması gerekenler farklı şeyler.

Sistem değişirse sadece o sene başlayacak 1.sınıflar için değişir. Üst dönemleri etkilemez. Yani bu sene değişmezse sizin için sıkıntı olmaz. Yinede siz tedbirli olun. Okulun tanıtım günler olacak. Orada sorabilirsiniz.
    Birde CTF de gelecek senenin ders programı, sınavları saati saatine bellidir. Bilet alma vs. konusunda rahat olursunuz.

Hocam sistem değişiklii olursa bu yil gelenleri kesin etkilemez mi ? ben aslında capayi istiyordum ama bu duyduklarimdan sonra ctf yazacam heralde.sirf kolay diye gelip pisman olmak istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• capa ve cerrahpasadaki genis kontenjanlar sikinti yaratiyor mu?

yani 400-500 kisiyle ders almak falan biraz zor degil mi?

teorik dersleri gectim pratiklerde sorun yaratiyordur herhalde?

ayrica 1. sinifta acilde takilip staj gibi pratik ogrenebiliyor musunuz?

son olarak hocalardan memnun musunuz, devletlerde hoca kalmadi muhabbeti ne kadar dogru?

• Cerrahpaşa yakınlarında kalınabilecek en iyi özel yurt hangisi? Hangisini tavsiye edersiniz?
  • Hayır etkilemez. Okula girdiğinde hangi sistem varsa mezun olana kadar o sistem devam eder.
    Birincisi iki okulun eğitim kalitesi birbirine çok yakın. Buradaki asıl fark sınav sistemi
    İkinciside çapa yazmadığı için pişman olan cerrahpaşalı görmedim, ama cerrahpaşa yazmadığına pişman olan çapalı çok gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: lesstroud8

capa ve cerrahpasadaki genis kontenjanlar sikinti yaratiyor mu?

yani 400-500 kisiyle ders almak falan biraz zor degil mi?

teorik dersleri gectim pratiklerde sorun yaratiyordur herhalde?

ayrica 1. sinifta acilde takilip staj gibi pratik ogrenebiliyor musunuz?

son olarak hocalardan memnun musunuz, devletlerde hoca kalmadi muhabbeti ne kadar dogru?

Bizim dönemde ciddi artış oldu ve sayımız yaklaşık 350 kişi.
    Bu sayı tam olarak sınır bence eğer bu senede artış olursa gerçekten sıkıntı çıkar.
    Şu an bizin dönemde amfide yer bulma gibi bir dert yok. Pratiklerde de sıkıntı çıkmıyor. Ama dediğim gibi bizim sayımız sınır.Daha fazlası olursa sıkıntı olabilir.
    1.sınıfta acilde takılan adam duymadım. Böyle bir imkan var mı onu da bilmiyorum. Bence gerek de yok. İlerde istemediğin kadar kalacaksın zaten. 1.sınıf en rahat yılınız biraz daha kendinize vakit ayırın.
    Hoca sayısı düşmüş ama bu düşüş öğrencileri etkilemedi. Şu an için bile dünya kadar hoca var.
    Hoca kalitesine gelince çok kaliteli olanlar da var, cins cins olanlar da. Ama genel olarak iyi sayılırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Cerrahpaşa yakınlarında kalınabilecek en iyi özel yurt hangisi? Hangisini tavsiye edersiniz?

Yurt konusunda bildiklerimi yukarda yazmıştım.

• hocam galiba ikna oldum ctf yazacam

son olarak merak ettiğim; galiba sizde 350 kişi gruplara ayrılıyormuş.. bu pratik ve teorik tüm derslerde oluyor mu ve bu ayrılma hep rastgele mi oluyor yoksa bir kere ayırıp yıl boyunca öyle devam mı ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

hocam galiba ikna oldum ctf yazacam

son olarak merak ettiğim; galiba sizde 350 kişi gruplara ayrılıyormuş.. bu pratik ve teorik tüm derslerde oluyor mu ve bu ayrılma hep rastgele mi oluyor yoksa bir kere ayırıp yıl boyunca öyle devam mı ediyor?

Bu 350 kişi mf3 puanlarına göre sıralanır. Yani okul numaran 15 ise okula 15. olarak yerleşmişsin demektir.
    Teoriklerde iki gruba ayırırlar. İlk 175 kişi mt anfisinde son 175 kişi tba anfisinde derse girer.
    Pratiklerde yine aynı şekilde 10-15 kişilik gruplar olur. Pratikteki arkadaşlarınla 6 sene boyunca yüzyüze olucaksın, o yüzden önemlidir.
    Bu ayrılma 6 sene boyunca sabittir. Sadece gruptaki kişi sayısına göre birileri eksilir veya eklenir.

• quote:

quote:

Bu 350 kişi mf3 puanlarına göre sıralanır. Yani okul numaran 15 ise okula 15. olarak yerleşmişsin demektir.
    Teoriklerde iki gruba ayırırlar. İlk 175 kişi mt anfisinde son 175 kişi tba anfisinde derse girer.
    Pratiklerde yine aynı şekilde 10-15 kişilik gruplar olur. Pratikteki arkadaşlarınla 6 sene boyunca yüzyüze olucaksın, o yüzden önemlidir.
    Bu ayrılma 6 sene boyunca sabittir. Sadece gruptaki kişi sayısına göre birileri eksilir veya eklenir.

Hocam tum yazdıkların icin Teşekkürler son bir sorum.. Cerrahpaşa da puana gore sıralama yapılıyor demissin ya puana gore capa ya gidebilecekken Cerrahpaşa yi tercih eden kac kisi vardir?
    bir de pişman olursam capaya gecis yapabileceğim i soyledi birisi bu o kadar kolaymidir

• quote:

quote:

quote:

Hocam tum yazdıkların icin Teşekkürler son bir sorum.. Cerrahpaşa da puana gore sıralama yapılıyor demissin ya puana gore capa ya gidebilecekken Cerrahpaşa yi tercih eden kac kisi vardir?
    bir de pişman olursam capaya gecis yapabileceğim i soyledi birisi bu o kadar kolaymidir

350 nin en az 275-300 civarının çapaya gidebilme imkanı vardır diye düşünüyorum.Çünkü geçen sene çapa ve cerrahpaşanın taban puanları arasında 4 puan fark vardı.
    Geçiş olayına gelirsek kolay olduğunu hiç sanmıyorum. Hatta çok zordur. Ciddi ortalama yapman lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

350 nin en az 275-300 civarının çapaya gidebilme imkanı vardır diye düşünüyorum.Çünkü geçen sene çapa ve cerrahpaşanın taban puanları arasında 4 puan fark vardı.
    Geçiş olayına gelirsek kolay olduğunu hiç sanmıyorum. Hatta çok zordur. Ciddi ortalama yapman lazım.

O kadar yoktur be

Bir de merkezi yerleştirme puanı ile geçiş mi ne var oluyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterixis -- 30 Haziran 2014; 2:10:54 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Bu sene Cerrahpaşa 1.sınıfı bitirdim ve ikiye geçtim. Bu konu altında Cerrahpaşa ve genel olarak Tıp hakkında merak ettiklerinize cevap vermeye çalışacağım.
    Geçen sene tercih döneminde forumda bazı arkadaşların bana çok faydası olmuştu.
    Bu dönemin ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu bende biliyorum o yüzden yardımcı olmaya çalışacağım. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz...

cerrahpaşada sınıf değişikliği isteğe bağlı yapılabilniomu?(örneğin a şubesinden b şubesine geçmek veya 1. amfiden diğer amfiye geçip orda ders görmeye başlamak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4697

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Bu sene Cerrahpaşa 1.sınıfı bitirdim ve ikiye geçtim. Bu konu altında Cerrahpaşa ve genel olarak Tıp hakkında merak ettiklerinize cevap vermeye çalışacağım.
    Bu dönemin ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu bende biliyorum o yüzden yardımcı olmaya çalışacağım. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz...

cerrahpaşada sınıf değişikliği isteğe bağlı yapılabilniomu?(örneğin a şubesinden b şubesine geçmek veya 1. amfiden diğer amfiye geçip orda ders görmeye başlamak)

Liste üzerinde değişiklik yapamazsın ama derse istediğin gibi girebilirsin. Mesela ben kaçırdığım bazı dersleri alt amfiden takip ediyordum.Hatta istersen 2.sınıfların dersine bile girebilirsin :D
    Tabi alt amfiye indiğim zaman kendimi yabancı bir memlelette gibi hissediyorum o ayrı :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4697

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Liste üzerinde değişiklik yapamazsın ama derse istediğin gibi girebilirsin. Mesela ben kaçırdığım bazı dersleri alt amfiden takip ediyordum.Hatta istersen 2.sınıfların dersine bile girebilirsin :D
    Tabi alt amfiye indiğim zaman kendimi yabancı bir memlelette gibi hissediyorum o ayrı :)

Pratik derslerdeki 15 kişilik gruplardada amfideki gibi aynı şey geçerli mi?

• 4697 kullanıcısına yanıt
    Hayır pratikte grup değiştiremezsin. Yoklama kartın o grubun asistanında olur. Zaten grupların uygulamaları da belli bir sırayla olur yani genellikle yan grupla aynı şeyi yapmazsınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.