Şimdi Ara

Cescesor, Etacolor, Goprint, KartuşMatik kıyaslama (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
8
Favori
49.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar alıp deneyen kişiler fotoğraf yada taranmış resimleri paylaşabilirlermi Bende OCP, Kartuşmatik ve goprint i merak ediyorum.

Test fotoğrafı
    https://plus.google.com/photos/113262111884127598380/albums/5710901290286256497

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemin -- 19 Şubat 2012; 19:48:24 >

• bu yazıcıdan yazıcıya da değişiyor daha önce paylaşıldı şahsen ben teknopi siyah mürekkebi ocp ile değiştirdim tanktaki hazneyi komle çekerek
  • Az önce bursakartuşdan yaşar asa bey le online olarak görüşüp biraz bilgi aldım ve kolay dolan kartuşlu sattıkları (içi dolu olarak satılan kolay dolum kartuşları) ocp mürekkeplerin dye mürekkep olduğunu pigment olanların ayrı olarak temin edilebileceğini söyledi acaba bu setten almalımıyım yoksa siyah mürekkebi pigment bazlı renklileri dye bazlı olanlardanmı kullanmalıyım yazıcım epson sx620fw henüz orjinal kartuşları kullanmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih37

bu yazıcıdan yazıcıya da değişiyor daha önce paylaşıldı şahsen ben teknopi siyah mürekkebi ocp ile değiştirdim tanktaki hazneyi komle çekerek

Aldığınız siyah mürekkep ocp nin pigment olanımı yoksa dye mi siyahta pigment mürekkep daha başarılı diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

benim yazıcı için OCP sitesinde önerilen mürekkepler aşağıda....yazıcı kafası 1pl olanlardan....
    Türk OCP sitesindeki mürekkep kutu ve şişeleri inceledim, mürekkep koduna benzer bir bilgiye ulaşamadım...
    bu mürekkepten ellerinde olduğuna nasıl inanacağız, ya da bu mürekkebi verdikleri ne malum?

mürekkepi aldığınızda ürünün üzerinde yazıcınızla ilgili bilgiler mevcut.oradan anlayabiliyorsunuz.

Pm atılamıyor size profiliniz kapalı

• quote:

Orijinalden alıntı: okemin

quote:

bu yazıcıdan yazıcıya da değişiyor daha önce paylaşıldı şahsen ben teknopi siyah mürekkebi ocp ile değiştirdim tanktaki hazneyi komle çekerek

Aldığınız siyah mürekkep ocp nin pigment olanımı yoksa dye mi siyahta pigment mürekkep daha başarılı diye biliyorum

evet pigment mürekkepler gerçekten cok kaliteli...

benim anlatmak istediğim benim denemem söyle oldu...sarı,kırmızı,siyah mavi...(pigment)light mavi ve light kırmızıyı dye olarak kullanmak istedim.olmuyor baskıda sorunlar oluşuyor...

• hiç farkında değilim mürekkebin üzerindeki yazıya bakmadım ve alırkende pigment olsun veya dye olsun şeklinde sipariş vermedim yarın iş yerinde bakar yazarım ama siyah başarılı olmasa idi değiştirmezdim nereden biliyorum sorusuna gelirsek işyerinde ilk aldığım teknopi mp495 evde 2. aldığım bk ocp mürekkepli mp495 yazıcı sayesinde aralarındaki farkı gördüm ve değiştirdim siyah tonu benim için rahatsız edici grilikteydi
  • quote:

hiç farkında değilim mürekkebin üzerindeki yazıya bakmadım ve alırkende pigment olsun veya dye olsun şeklinde sipariş vermedim yarın iş yerinde bakar yazarım ama siyah başarılı olmasa idi değiştirmezdim nereden biliyorum sorusuna gelirsek işyerinde ilk aldığım teknopi mp495 evde 2. aldığım bk ocp mürekkepli mp495 yazıcı sayesinde aralarındaki farkı gördüm ve değiştirdim siyah tonu benim için rahatsız edici grilikteydi

Bk sadece epson için pigment mürekkep satıyor...

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

benim yazıcı için OCP sitesinde önerilen mürekkepler aşağıda....yazıcı kafası 1pl olanlardan....
    Türk OCP sitesindeki mürekkep kutu ve şişeleri inceledim, mürekkep koduna benzer bir bilgiye ulaşamadım...
    bu mürekkepten ellerinde olduğuna nasıl inanacağız, ya da bu mürekkebi verdikleri ne malum?

mürekkepi aldığınızda ürünün üzerinde yazıcınızla ilgili bilgiler mevcut.oradan anlayabiliyorsunuz.

Pm atılamıyor size profiliniz kapalı

Size bir pm attım.ona cevap vererek bana pm atabilirsiniz.

• kadir bey acemiyim bu işlerde açıkcası hazır bulmuşken sizi sorayım sublimasyon mürekkep kullanabilirmiyiz bizim yazıcılarda hani transfer kağıdı kullanarak kumaş üzerine baskı falan yapardık hobi olsun diye
  • quote:

kadir bey acemiyim bu işlerde açıkcası hazır bulmuşken sizi sorayım sublimasyon mürekkep kullanabilirmiyiz bizim yazıcılarda hani transfer kağıdı kullanarak kumaş üzerine baskı falan yapardık hobi olsun diye

maalesef benim bilgim su yonde epsonun tüm modellerinde kolay dolan kartuşla veya dmbs ile süblimasyon baskı yapabilirsiniz.

Eğer hemen lazım ise alın bir sx230 birde ciss alarak sublimasyon mürekkeplerinden temin edip kullanabilirsiniz.

Ancak baskıyı normal kağıda alıyorsunuz fakat yapıştıracağınız yüzey için bir baskı presi almanız gerek....

• 100cmx100cm pres var ama ısıtıcılı değil ısıtıcı lazımmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih37 -- 19 Şubat 2012; 23:20:23 >
  • quote:

100mmx100mm pres var ama ısıtıcılı değil ısıtıcı lazımmı?

transfer edebilmesi için sanırım ısıya kesin ihtiyaç var
    soğuk baskı yapabilen pres üretilmiş mi bilmiyorum
  • quote:

100cmx100cm pres var ama ısıtıcılı değil ısıtıcı lazımmı?

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/5LI-COMBO-PRES,PR-1322.html

bu ürünü temin ederek 5 çeşitli süblimasyon ürününe baskı yapabilirsiniz.5in1
  • quote:

quote:

bizdeki pres filitre kesiminde kullandığımız bir press düz satıhlı ısı gerekiyorsa olmaz
  • quote:

quote:

quote:

bizdeki pres filitre kesiminde kullandığımız bir press düz satıhlı ısı gerekiyorsa olmaz

evet adı üzerinde transfer edebilmesi için bir ısıya ihtiyac var.hobi için alınmaz fakat bu işi yapan bir kişi icin bu 5li cihaz cok iyi....

• bizim matbağa işlerini yapan arkadaşta olabilir mp495 le transfer kağıdına baskı yapabilseydik süper olurdu
    linkteki press güzel görünüyor insanın alası geliyor alt komşuda bi epson vardı 6 renkli kartuşları pahalı diye 1 yıl önce hp almıştı
    atmadıysa ve kurumadıysa yarın bi sorayım şimdi geç oldu
  • quote:

bizim matbağa işlerini yapan arkadaşta olabilir mp495 le transfer kağıdına baskı yapabilseydik süper olurdu
    linkteki press güzel görünüyor insanın alası geliyor alt komşuda bi epson vardı 6 renkli kartuşları pahalı diye 1 yıl önce hp almıştı

süblimasyon işi hobi olarak gereksiz geliyor bana...ama tabiki sizin düşüncenize kalmış bişey...sublimasyon mürekkepi kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi?
  • quote:

quote:

bizim matbağa işlerini yapan arkadaşta olabilir mp495 le transfer kağıdına baskı yapabilseydik süper olurdu

süblimasyon işi hobi olarak gereksiz geliyor bana...ama tabiki sizin düşüncenize kalmış bişey...sublimasyon mürekkepi kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz değil mi?

ewet biliyorum bk yaşar beyle şimdi canlı destek ten görüştüm sizin gibi epsonlarda sağlıklı olarak kullanılıyor dedi
    gecenin bu vaktinde diğerleri uyuyordur herhalde

• quote:

quote:

Canon makinalar pigment mürekkebi cogunlukla siyah yazı icin kullanır cünkü yazıda pigment mürekkep canlı ve parlaktır ama is fotograf basmaya gelince renkli mürekkeplerini hep dye bazlı kullanır cünkü fotograf kagıdında dye mürekkepler daha canlı ve parlak görüntü verirler.. fotograf icin dye bazlı renkler standarttır.
    mesela önceki mesajlara bakın OCP mg5250 modeli icin renklilerin hepsini dye bazlı sadece siyah yazı mürekkebini pigment bazlı gösteriyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.