Şimdi Ara

Cescesor, Etacolor, Goprint, KartuşMatik kıyaslama (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
556
Cevap
8
Favori
49.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: architron

quote:

Orijinalden alıntı: NOKTA ATIŞI

HERKESE MERHABALAR,

Biz gittigidiyorda faaliyet gösteren , kartuş mürekkebi,kartuş dolum setleri ve malzemeleri satan bir firmayız.Tüm ürünlerimizi de olması gerektiği gibi FATURALI OLARAK SATMAKTAYIZ.

Buradaki birçok ziyaretçinin ve kullanıcının fiyattan çok kaliteye ve verimli kullanıma önem verdiğini görmekteyiz.Bu kadar teknik ayrıntıya dikkat eden kullanıcıların olması bizim için de iyi bir referans olmakta.

Öncelikle size bildiğimiz , hala üzülerek okuduğumuz ve okumaya devam ettiğimiz DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARDAN BAHSETMEK İSTİYORUZ:

1) HER MARKA VE NUMARALI KARTUŞUN KENDİNE HAS MÜREKKEBİ VARDIR.BİZ DOLUM setlerimizi her kartuş için ayrı mürekkepler hazırlayarak satmaktayız.YANi, LEXMARK'IN MÜREKKEBİYLE HP'NİN MÜREKKEBİNİ,CANON'UN MÜREKKEBİNİ KARIŞTIRMIYORUZ.Bu cümleden tabii ki" BAŞKALARI BÖYLE YAPIYOR" anlamı çıkmasın......

2) EPSON'UN ADI GEÇEN SIFAT VE ŞEKİLLERDE SINIFLANDIRILMIŞ MÜREKKEBİ YOKTUR.BU İSİMLENDİRME VE SIFATLAR AÇIKÇASI 1.SINIF VE 2.SINIF MÜREKKEP ANLAMINI TAŞIMAKTADIR.

3)Biz dolum setlerimizde TÜRKİYE'DE SADECE KARTUŞ MÜREKKEBİ ÜRETEN BİR FİRMANIN mürekkebini kullanmaktayız.Bu sayede TÜRKİYE'NİN HER İLİNDE ÇAYINI İÇEBİLECEĞİMİZ,MİSAFİRİ OLABİLECEĞİMİZ İNSANLAR TANIDIK,TANIMAYA DA DEVAM EDİYORUZ.

4)Gerek yurtdışına ihraç etmekte olduğumuz fotoğraf kağıtları,gerekse mürekkeplerimiz konusunda İSTEYEN HERKESE NUMUNE GÖNDEREBİLECEĞİMİZİ BURADAN İLAN ETMEK İSTİYORUZ.

5) BU FORUMDA BİZDEN DAHA ÖNCE NUMUNE ALAN VE DENEYENELER OLDU.BİZ NUMUNELERİ GÖNDERDİĞİMİZ VE NASIL SONUÇ ALACAĞINI BİLMEDİĞİMİZ KULLANICILARDAN,elde ettikleri sonucu "DİREKT FORUM SAYFALARINA YAZMALARINI ÖZELLİKLE RİCA ETTİK"...

GİTTİGİDİYOR ÜZERİNDE BİRÇOK İYİ NİYETLİ ZİYARETÇİ VE KULLANICI İSE,BİZE FİYATLARIMIZIN NEDEN DİĞERLERİNDEN DAHA UCUZ OLDUĞUNU SORMAKTA VE MESAJ ATMAKTADIR.ANCAK BİZ de MAALESEF BİLMEDİĞİMİZ SORULARI CEVAPLAYAMIYORUZ:)

NOKTAATIŞI adıyla gittigidiyor üzerinde faaliyet göstermekte olan firmamız,satış sayfalarında ALIŞVERİŞ YAPAN VEYA YAPMAYAN HERKESİN FAYDALANABİLECEĞİ BİLGİLERİ PAYLAŞTI,PAYLAŞMAYA DA DEVAM EDECEKTİR.

DÜKKAN ANASAYFAMIZ:

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/NOKTA_ATISI/

Her türlü konuda yardımcı olmak için buradayız.Bize gerek buradan,gerek gittigidiyor üzerinden mesaj atabilirsiniz.

Saygılarımızla....

peki canon Mp 540 larda (520 ve 521 kartuş) kullanılan mürekkeplerde fotoğraf kullanıcılarının yaşadığı(cescesor mürekkpelerde bunu yaşıyorum) renk sapması sizin mürekkeplerde yaşanıyor mu?

burada da bahsetmişim

• quote:

aynen öyle oldu şimdi kafayı solusyona yatırdım olmadı su içine yatırıcam. bastıracak 750 fotoğrafımda var. bozulursada epson almayı düşünüyorum. canonun ya kağıttan ya mürekkepten sonuçları pek tatmin etmedi

Fotoğraf bastıracaksan kesinlikle Epson tavsiye ederim.en doğal ve gerçekçi resimleri Epsonla yakalayabilirsiniz. Teknik özellikleri karşılaştırdığınızda kağıt üzerinde Canon her ne kadar üstün görünsede iş baskıya döküldüğünde Kağıt üzerinde Epson kendini belli ediyor :)
    İlk yazıcım Benq idi. Sonrasında epson aldığımda ve ilk fotoğraf çıktısı aldığımda aman bu ne biçim fotoğraf demiştim.Hp premium plus foto kağıtlarında aldığım çıktılarda hep sulanma var idi sanki kağıdın üzeri ince bir film tabakası gibi kaplanmış gibi görünüyordu.Bir yandan da hoş bir görüntü oluyordu aslında sanki 3 boyutluymuş gibi... Ama sonrasında öğrendim ki epson mürekkepi ısıtmadan soğuk olarak püskürttüğünden , ısıtırak püskürten Hp yazıcıların kullandığı bu premium plus fotoğraf kağıtların içine işleyememkteydi. neyse zamanla yazıcımı daha iyi tanır oldum ve diğer yazıcılarında(canon, hp) çıktılarına şahit oldum. Hiç birisi Epsonun yakaladığı doğallığı verememekte... Epsonun tek kötü yanı; sık aralıklarla(mesela haftada 1-2 ) çıktı alınmaz ise çabuk kafa tıkanması yapıyıyor.Bu mürekkepin kalitesinden değil direk epsonun baskı kafasının teknolojisinden(mürekkebi direk ısıtmadan püskürtmesinden) kaynaklı bir dezavantaj...

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon1977

quote:

aynen öyle oldu şimdi kafayı solusyona yatırdım olmadı su içine yatırıcam. bastıracak 750 fotoğrafımda var. bozulursada epson almayı düşünüyorum. canonun ya kağıttan ya mürekkepten sonuçları pek tatmin etmedi

Fotoğraf bastıracaksan kesinlikle Epson tavsiye ederim.en doğal ve gerçekçi resimleri Epsonla yakalayabilirsiniz. Teknik özellikleri karşılaştırdığınızda kağıt üzerinde Canon her ne kadar üstün görünsede iş baskıya döküldüğünde Kağıt üzerinde Epson kendini belli ediyor :)
    İlk yazıcım Benq idi. Sonrasında epson aldığımda ve ilk fotoğraf çıktısı aldığımda aman bu ne biçim fotoğraf demiştim.Hp premium plus foto kağıtlarında aldığım çıktılarda hep sulanma var idi sanki kağıdın üzeri ince bir film tabakası gibi kaplanmış gibi görünüyordu.Bir yandan da hoş bir görüntü oluyordu aslında sanki 3 boyutluymuş gibi... Ama sonrasında öğrendim ki epson mürekkepi ısıtmadan soğuk olarak püskürttüğünden , ısıtırak püskürten Hp yazıcıların kullandığı bu premium plus fotoğraf kağıtların içine işleyememkteydi. neyse zamanla yazıcımı daha iyi tanır oldum ve diğer yazıcılarında(canon, hp) çıktılarına şahit oldum. Hiç birisi Epsonun yakaladığı doğallığı verememekte... Epsonun tek kötü yanı; sık aralıklarla(mesela haftada 1-2 ) çıktı alınmaz ise çabuk kafa tıkanması yapıyıyor.Bu mürekkepin kalitesinden değil direk epsonun baskı kafasının teknolojisinden(mürekkebi direk ısıtmadan püskürtmesinden) kaynaklı bir dezavantaj...

peki kağıt olarak ne kullanıyorsunuz. ben hp premium plus tan hiç memnun kalmadım. hp nin günlük kağıtlarındaki sonuç bile daha iyi. mürekkepten mi yazıcıdan mı kağıttanmı dır bilmiyorum ama fotoğraflardaki gölgeli bölgelerde büyüteçle yada yakından çıplak gözle baktığımda diyak noktacıklar insanı rahatsız ediyor. 6 renkli epsonlarda bu sorun varmı bilmiyorum.

• Kağıt olarak; hp nin advanced fotoğraf kağıdını kullanıyorum.Hem parlak hemde arşivlik saklamaya müsait bir kağıt.Güneş ışınlarına ve ışığa fazla dayanıklı olmadığınıda söyleyebilirim. Hp nin Premium Plus kağıdınıda kullanıyorum.Bu kağıtın üzerindeki kimyasal çok kaliteli olduğundan fotoğraflarda hiç solma yaşamıyorum.ışığa dayanıklı bir kağıttır...
    Fotoğraf çıktılarında 1. öncelik Kağıdın kalitesidir. Kağıdın kalitesini de üzerindeki kimsayasal maddenin tutuculuk özelliği belirler.Parlaklığı 2. planda değerlendirilmelidir... 2. öncelik ise mürekkep seçimidir. Su bazlı boyalar daha canlı renkler verselerde Pigment bazlı mürekkepler kadar dayanıklı değillerdir.Ama pigment bazlı mürekkeplerde cansız renklere sahip olduğundan Foto baskılarında soluk renkler verirler. Dolayısıyla bütün iş kağıdın üzerindeki kimyasal maddenin boyayı geçirgenliği ve tutuculuğundaki kalitesine kalıyor...
    6 renkli epsonlarda da aynı sorun olabilir.Çünkü Premiım plus kağıdın kendisinden kaynaklı bir uyumsuzluk sebebiyle bu sorun var. 6 renkli epsondan çıkan resimleride gördüm.çok keskin ve doğal resim çıktısı veriyor.

• quote:

quote:

Çok ilginç bir düşünce öne sürmüşsünüz hp sıcak sıcak servis yapıyor epson soğuk mu yediriyor yani :) hp nin baskı teknolojisi termal yani kartuşu ısıtarak damlatıyor ve bu teknoloji sıcaklık olarak güneşin 10 katı sıcaklığında patlamalar yaşatıyor kartuşa ama bu çok kısa sürüyor ve mürekkep kağıda damlayamadan soğuyor yoksa sıcak çıksa varya tadından yenmez :) Birde şuna katılmıyorum hiçbir yazıcı 1 hafta bekleme ile tıkanmaz mürekkebin kaliteside çok önemli tabi bu göz ardı edilemez epson ve canon un nozzle delikleri çok ufak olduğu için kolay tıkanıyor yoksa mürekkep soğuk olduğu için tıkanmıyor . Isıtarak kullanan yazıcılar zaten hp ve canonun 2 kartuşlu yazıcıları bunlarda yazıcının baskı kafası zaten kartuşun kendisi olduğu için kartuş tıkansa ya çok kolay birşekilde açılır yada yeni bir kartuş alıp tekrar kullanıma devam edilir. epson canon.vb gibi yazıcıların çok kartuşlu modelleriinde micro piezo teknoljisi kullanılır buda elektirik ile damlatma yöntemi diyebilirz. Ama gerçektende size katılıyorum epson diğerlerinden çok daha canlı fotolar veriyor bunuda ben mürekkebi çok bol kullanmasına bağlıyorum yani malzemeden çalmıyor cimrilik yapmıyor kartuşlarının çok çabuk bitmeside bence bu yüzden. Yazıcdan kullanım dışı çıkan artık mürekkebe bakın bukadar çok mürekkebi ziyan edebiliyor.Yani herşeyin bir faturası var epsonda faturayı bize mürekkeple kesiyor
     Cescesor, Etacolor, Goprint, KartuşMatik kıyaslama

• düğünlerde nikahlarda ve özel günlerde fotoğrafçılar olurya fotoğrafı çekip 10 dk içinde getirirler. bu tür yerlerde fotoğrafçılık yapanlarda fotoğrafları yazıcı ile bastıklarını düşünüyorum. kağıtlar genelde mitsubishi-sony ağırlıklı ve fotoğraf kalitesi gerçekten güzel. acaba bu tür kişilerin kulandıkları yazıcı markası nedir. bir kaç kişiye sormuştum fotoğraf çekenler pek bilmiyor. kullandıkları kağıtları da toplu aldıkları için piyasada tek bulamıyorsun bulsanda fiyatı yüksek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckerfukara

quote:

quote:

Çok ilginç bir düşünce öne sürmüşsünüz hp sıcak sıcak servis yapıyor epson soğuk mu yediriyor yani :) hp nin baskı teknolojisi termal yani kartuşu ısıtarak damlatıyor ve bu teknoloji sıcaklık olarak güneşin 10 katı sıcaklığında patlamalar yaşatıyor kartuşa ama bu çok kısa sürüyor ve mürekkep kağıda damlayamadan soğuyor yoksa sıcak çıksa varya tadından yenmez :) Birde şuna katılmıyorum hiçbir yazıcı 1 hafta bekleme ile tıkanmaz mürekkebin kaliteside çok önemli tabi bu göz ardı edilemez epson ve canon un nozzle delikleri çok ufak olduğu için kolay tıkanıyor yoksa mürekkep soğuk olduğu için tıkanmıyor . Isıtarak kullanan yazıcılar zaten hp ve canonun 2 kartuşlu yazıcıları bunlarda yazıcının baskı kafası zaten kartuşun kendisi olduğu için kartuş tıkansa ya çok kolay birşekilde açılır yada yeni bir kartuş alıp tekrar kullanıma devam edilir. epson canon.vb gibi yazıcıların çok kartuşlu modelleriinde micro piezo teknoljisi kullanılır buda elektirik ile damlatma yöntemi diyebilirz. Ama gerçektende size katılıyorum epson diğerlerinden çok daha canlı fotolar veriyor bunuda ben mürekkebi çok bol kullanmasına bağlıyorum yani malzemeden çalmıyor cimrilik yapmıyor kartuşlarının çok çabuk bitmeside bence bu yüzden. Yazıcdan kullanım dışı çıkan artık mürekkebe bakın bukadar çok mürekkebi ziyan edebiliyor.Yani herşeyin bir faturası var epsonda faturayı bize mürekkeple kesiyor

güneşin 10 katı sıcaklığımı

• quote:

düğünlerde nikahlarda ve özel günlerde fotoğrafçılar olurya fotoğrafı çekip 10 dk içinde getirirler. bu tür yerlerde fotoğrafçılık yapanlarda fotoğrafları yazıcı ile bastıklarını düşünüyorum. kağıtlar genelde mitsubishi-sony ağırlıklı ve fotoğraf kalitesi gerçekten güzel. acaba bu tür kişilerin kulandıkları yazıcı markası nedir. bir kaç kişiye sormuştum fotoğraf çekenler pek bilmiyor. kullandıkları kağıtları da toplu aldıkları için piyasada tek bulamıyorsun bulsanda fiyatı yüksek oluyor.

onlar genelde termal foto yazıcı kullanıyorlar ve onların kağıtları rulo şeklinde. termallerin baskı kalitesi çok yüksek. özelliklerinde 300 ya da 600dpi çözünürlük yazar inkjetlerde yazan 4800 üstü rakamlarla karşılaştırma. termaldeki 300dpi çözünürlük inkjetteki 4800den çok daha yüksek kalitede oluyor. aşağıdaki iki linki inceleyebilirsin.

http://minilabmarket.com/?Sayfa=Printer&Kat=3&Marka=0

http://www.kodakbayi.com/asp/product/16922/Kodak-7000-Termal-Photo-Printer

• Bu kaliteyi inkjet yazıcılar ile yakalamamız zor gib. Peki en yakın sonucu 200-400 TL aralığındaki yazıcılardan hangisi ile alırız acaba epsonun sonuçlarını canonla kıyaslamak isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

quote:

quote:

güneşin 10 katı sıcaklığımı

evet buda ilginç, bizde birşeyler öğrenmiş olduk.güneş şimdi kıskanıyordur bu termal baskı teknlojisini. Ama ben bu düşünceye katılmadan edemiyorum, ama gülmekten. fuckerfukara, hp nin baskı teknolojisini bilmem ama sen bu espriyle güneşin onkatı ısıttın bizi

• Her eve bir Hp bundan sonra Soba derdi, ısınma problemişni ortadan kaldırıyoruz... Artık Hp var evlerde :) Güneş ede ihitiyacımız yok Allah'a şükür... Hp si olmayanlar düşünsün
  • evi falan eritir mazallah
  • Sıcaklık biraz abartı olmuş. Hp ler mürekkebi püskürtmek için 300 ila 800 derece arasında ısıtıyor diye biliyorum. Güneşin sıcaklığını şimdi googledan arattım 6000 dereceymiş. Belki arkadaş 10 da 1'i yerine 10 katı yazmıştır kafası karışmış olabilir çok üstüne gitmeyin (:
  • quote:

Bu kaliteyi inkjet yazıcılar ile yakalamamız zor gib. Peki en yakın sonucu 200-400 TL aralığındaki yazıcılardan hangisi ile alırız acaba epsonun sonuçlarını canonla kıyaslamak isterdim.

Epsona bir bak derim foto baskısında bariz üstünlüğü ortaya çıkıyor.
  • etacolour almayı düşünüyorum,su bazlıymış,kafa tıkamıyomuş ne dersiniz? canon mg 5250 de kullanılcak
  • Canon pixma MG6150 için tavsiyeniz ne olurdu?
    Bu yazıcı için cescesorda bulunan 6'lı kolay dolum kartuşu ve 500ml ultra mürekkeplerinden almaya niyetliyim.Fakat konunun başlarında cescesor mürekkepleri kullanan ve tatmin olmamış kullanıcılar çoğunluktayken bu sayı son mesajlara doğru nerdeyse bitmiş durumda.Pgı525 Clı526 kartuşların canon'un son modellerinde uyum sağlamadığı hakkında da bir mesaj vardı.
    Ben MG6150 modelini 6 renk kartuş, çok fonksiyonlu, tft ekranlı,wi-fi cd/dvd yazma özellikleri olması ve çoğunlukta fotoraf baskısı almakta kullanabileceğim yeni nesil cihazlardan olduğunu düşündüğüm için almaya niyetliyim.
    Yazılanlara göre cescesorda bulunan 500ml ultra denilen mürekkebi forumda kullanmış olan arkadaşların aldığı sonuçlar son haliyle nedir.Bu mürekkepler ''renk ton sorunu halledilmiş'' olanlardan mıdır?
    Fotoğraf kağıtları konusunda;
    Premium => Glossy parlak ve İnci mat,
    Gelişmiş => Glossy parlak ve İpek mat,
    Gündelik => Glossy parlak.Kağıtları mevcut.İçlerinden hangisi MG6150 ve cescesor mürekkeplerine uyumlu olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 16 Şubat 2011; 23:20:49 >

• quote:

quote:

quote:

Isıtarak kullanan yazıcılar zaten hp ve canonun 2 kartuşlu yazıcıları bunlarda yazıcının baskı kafası zaten kartuşun kendisi olduğu için kartuş tıkansa ya çok kolay birşekilde açılır yada yeni bir kartuş alıp tekrar kullanıma devam edilir. epson canon.vb gibi yazıcıların çok kartuşlu modelleriinde micro piezo teknoljisi kullanılır buda elektirik ile damlatma yöntemi diyebilirz.

Geri kalan her dediginize katildim ancak şurada bir yanlişiniz var.2-4-5 kartuşlu canon ve hplerin hepsi aynı kafaları kullanıyor bu kafanın adıda 'FİNE' olarak geçen canona patentli bir baskı kafası teknolojisidir.'Micropiezo' adlı baskı kafası teknolojisi ise sadece ve sadece epson tarafindan kullanılan epsona patentli bir baskı kafasıdır.Geri kalan dediginiz herşey 3 aşşağı 5 yukarı doğru =)

• quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

Canon pixma MG6150 için tavsiyeniz ne olurdu?
    Bu yazıcı için cescesorda bulunan 6'lı kolay dolum kartuşu ve 500ml ultra mürekkeplerinden almaya niyetliyim.Fakat konunun başlarında cescesor mürekkepleri kullanan ve tatmin olmamış kullanıcılar çoğunluktayken bu sayı son mesajlara doğru nerdeyse bitmiş durumda.Pgı525 Clı526 kartuşların canon'un son modellerinde uyum sağlamadığı hakkında da bir mesaj vardı.
    Ben MG6150 modelini 6 renk kartuş, çok fonksiyonlu, tft ekranlı,wi-fi cd/dvd yazma özellikleri olması ve çoğunlukta fotoraf baskısı almakta kullanabileceğim yeni nesil cihazlardan olduğunu düşündüğüm için almaya niyetliyim.
    Yazılanlara göre cescesorda bulunan 500ml ultra denilen mürekkebi forumda kullanmış olan arkadaşların aldığı sonuçlar son haliyle nedir.Bu mürekkepler ''renk ton sorunu halledilmiş'' olanlardan mıdır?
    Fotoğraf kağıtları konusunda;
    Premium => Glossy parlak ve İnci mat,
    Gelişmiş => Glossy parlak ve İpek mat,
    Gündelik => Glossy parlak.Kağıtları mevcut.İçlerinden hangisi MG6150 ve cescesor mürekkeplerine uyumlu olur?

Deneme yanılma yöntemiyle iş yapicaksınız o zaman.Yazıcıyı almadan evvel cescesor ile bağlantıya geçin 6150 almayi düşünüyorum ve yazıcıya dolum setiniz ve mürekkepleriniz uyuyor mu diye test edeceğim numune gönderirmisiniz bana diyin onlar zaten size numune gönderir sonra gidip yazıcıyı alın kendi içindeki kartuşları açmayn vakumlu poşetlerinde kalsınlar takın dolum kartuşları makinaya cıktı verrise verir vermesse götürür kapali kartuşlarla iade edersiniz kimsede size bu makinayi açtiniz kullandınız vs demez ordaki kapali kartuşları gördükten sonra.

• quote:

Her eve bir Hp bundan sonra Soba derdi, ısınma problemişni ortadan kaldırıyoruz... Artık Hp var evlerde :) Güneş ede ihitiyacımız yok Allah'a şükür... Hp si olmayanlar düşünsün

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

evi falan eritir mazallah

quote:

Orijinalden alıntı: brdst

Sıcaklık biraz abartı olmuş. Hp ler mürekkebi püskürtmek için 300 ila 800 derece arasında ısıtıyor diye biliyorum. Güneşin sıcaklığını şimdi googledan arattım 6000 dereceymiş. Belki arkadaş 10 da 1'i yerine 10 katı yazmıştır kafası karışmış olabilir çok üstüne gitmeyin (:

Banada inanılmaz gelmişti arkadaşlar ama 2 -3 sene önce seyretmiş olduğum belgeselde yazıcının içinde böyle patlamaların varlığından bahsediyordu aklımda güneşin 10 katı kalmış ama videoda 7 katı olduğu söyleniiyorr vidyoyu 5.dk dan itabaren seyrederseniz sizde tanık olacakınız . bu vidyeoyu en başta paylaşmak isterdim ama aramaya üşendim . Lafı söyledikten sonra da bulma gereği duydum ve paylaşmak istedim

video
    http://www.jupla.com/v/l5vveas

• Ayıp etmişler gerçekten.
    En az iki farklı marka kullanabilen arkadaşlar varmı, özellikle daha belirliyici olması için aynı printer ve kağıtla deneyen kullanıcılar konunun şekilleenmesinde daha belirliyici olacaklardır
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.