Araci 2. el olarak 3 hafta önce aldim, benden önceki sahibi orjinal plakanin cercevelerini kestirip yapistirtmis. Dün gece Istanbulda çevirmede bir memur çevirdi. Ehliyet, ruhsat kontrolü sonrasi aracin plakalari nerde diye sordu ben de üzerinde yok mu dedim, megerse iddiasi bu plakalarin APP Plaka (ki dün gece ilk defa ögrendim ne oldugunu) oldugunu iddia etmesiydi. Aracin plakalari orjinal ve mühürlü olmasina ragmen sadece çerçevesi kesik diye 92 TL para cezasi ve hatta aracin trafikten men edilmesiyle karsi karsiya kaldim, yaklasik 30 dk ikna çabalarim sonucunda araci baglatmadim ama cezadan kurtulamadim...
Bugün ise Trafik Sube müdürlügüne elimde plakalarimla gittigimde bir memur bunlar orjinal degil siz bize orjinal plaka getirmediginiz için aracin plakasi degisecek sifirdan plaka çikaracaksiniz iddiasi üzerine pasa pasa vezneden bu islemi yapmak için siraya girdim, plakalarin eskisini baska bir memura verirken niye degistiriyorsunuz demesi üzerine olayi anlattim, tamam o zaman bu plakayi yenileyelim deyince içim rahatladi. Bir makbuz karsiliginda aracin plakalarini yeniden Üsküdar'da bastirdim ve araca taktirdim. Plaka basim bedeli 28 TL. Diger memurun iddia ettigi gibi sifirdan yeni plaka çikarsaydim tahmini masraf (ruhsat yenileme, tescil belgesi vs vs) 300 TL yi bulacakti....
O yüzden sahsi tavsiyem orjinal plakayi kesinlikle degistirmeyin, yarin öbür gün basiniz agrimasin, özellikle artan terör olaylari sebebiyle bu aralar plakalar çok dikkatli inceleniyormus..
Hocam memurun 'plaka değişecek, sıfırdan plaka çıkaracaksınız' demesinin sebebi plaka yenilemek olmasın sakın 2. memurun dediği gibi ? Bana öyle geldi yani.
Ayrıca sizin eski app plakalarınız da mühür yoktur ondan değiştirmenizi istemiştir.
Yok aynen söylediğini yazıyorum.
"Sen bize orjinal plaka getirmiyorsun, bu plakalar geçersiz dolayısıyla sen sıfırdan plaka çıkartacaksın, aracın plakası ve ruhsatı değişecek"
Benim götürdüğüm plaka yani aynı zamanda ceza yediğim plaka, bildiğiniz nasıl dün yenisini aldıysam orjinal Şoförler Odasından basılmış mühürlü plakanın sadece siyah çerçevesinin kesilmiş hali. Yani kesinlikle APP plaka değil, aracın eski sahibi tanıdık olduğu için onunla da görüştüm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme