hayır hayır. senin gibi iki yüzlülere daha da küfredesim geliyoda lan la yetinebiliyoruz sadece.
özgürlük ve kurallar sadece başörtü lehine sana göre. yazdıklarını tarafsız bi oku saçmalayan kim anlarsın. türbanla kopya çekilemez piercing ile çekilir nasıl bir mantık lan? senin için türbana bişey olmasın diğer her şeyi salla bu kladar büyütmenin sebebi de bu işte. orada türbanı kesseler burada çıldırırdın eminim olmaz böyle şey diye. piercing de kızın yaşam biçimi ama bal gibi de karışılıyor gördüğün gibi. yani neymiş sadece kutsal olan başörtüsü değil bir başkası için her şey olabilirmiş. benim kutsalım olmayan şeye isteyen istediğini yapsın yanlış bişey.
sosyal hayat din tarafından belirlenmez, belirlenmesi demek dine hayatını dayamamış seküler, daha az inanan ya da dinsiz kişiler üzerinde baskı dayatması olur. başbakanın yaptığı da bu ve gördüğün gibi şu an %50 %50 bölünmüş durumdayız bu uygulanan politika yüzünden. bütün dünyada geçerli olan liberal akım herkese özgürlüktür, türkiyede dindara özgürlük diğerleri ikinci sınıf olarak uyarladı akp. bak bu da onun meyveleri. insan hakları beyannamesi ve kanunlarca herkes kanun önünde ve her konuda olmak üzere eşittir. ne bu kişi ne de türbanlı kişi diğerinden üstündür. senin yaptığın ise birini potansiyel suçlu diğerini masum ilan etmek. neye göre yapıyorsun bunu? tabii ki kendi değerlerine göre. benim değerlerime göre herkes aranmalı fakat bunu söyleyince o yapmaz bu yapar laflarına başlıyosun iki yüzlüsün işte. @yağmuradam sanırım kendisine özelden mesaj atamadım buradan okusun ...
O konu hakkında ve genel olarak cevabım ;
***En başta savunduğun argümandan başlayacağım son hakaretlerine gelceğiz. Şimdi sana göre özgürlük sadece başörtülülere göre derken zaten yazdıklarımın % 90 okumadığın okuduysan da idarak edecek kapasitenin olmadığını çok güzel ele vermişsin neyse ben yazayım da belki o elektiriklenme olur.Ben kurallara “ evet saçma ama 2 milyon kişinin sorumlu olduğu bir sınavda benim kurallarımı düşünmem,bencil değilim diyen benidim.” Ve bana kalırsa hükümetler gençler üzerinde egemenlik kurmayı bırakıp kendilerini nasıl ifade edebiliyorlarsa öyle ifade etmeliler diyen yine benidim.Herkesin değer yargısı farklıdır işte ortak yaşamı sağlamak içinse genellikle dünyanın tüm toplumlarında “çoğunluğa” bakılır yoksa sokakta dolaşan bir adam” kendini öyle ifade ediyorsa bana bir zararı yok problemde olmaz diyen bendim”. “Türbanla kopya eğer yaygınsa kurallara türban takmamak eklemeli diyen bendim” bu mu savunduğum “Türban” sen özgürlükten bahsederken başkalrının özgürlük çizgisini geçip geçmediğinin farkında bile değilsin. Gelelim hakaretlere : Saygılı bir insan ve zaten özgürlükçü bir birey farklı düşüncelere karşı saygılı olmasını ve sadece farklı görüş diye başkalarına hakaret etmemeyi bunun hakkı olmadığını bilir kaldı ki şuna emin ol karşımda olsan önce sen yersin o söylediklerini sonra ben yediririm ve küfürün “k” sini bile ağzına alamazsın güzel kardeşim anladın mı ? O yüzden sen sen ol “sosyal medyada” klavyenin verdiği rahatlıkla sağa sola “patavatsızca” sallama şans bende değil ama bir gün “biri sana o lafları fena yedirir”.