Şimdi Ara

Cevap: HTC ONE A9|KULLANICI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cihazım bugün geldi. Sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum

Değerlendirmem tamamen kişisel görüşlerimi ve deneyimlerimi içermektedir. Yazdıklarım "uzman görüşü" değildir. Yazdıklarımda bilgi eksikliğinden, kişisel ya da sadece benim cihazıma özgü sıkıntılardan kaynaklı, bütün cihazları kapsamayacak, hatalar olabilir. Bu durumda eleştirilerinizi ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Ben de bilmediğim bir bilgiyi ya da daha önce fark etmediğim,cihazıma özgü, sorunları öğrenebilirim.

Değerlendirmeye başlamadan önce şunu belirtme zorunluluğu hissediyorum: Kötü telefon yoktur; yanlış fiyatlandırma vardır.
    Arkadaşlar bu telefonun olması gereken Türkiye satış fiyatı bence en fazla 1500 tldir . Htc ggenelde, telefonlarını diğer firmaların aynı segmentteki telefonlarından daha pahalıya satan bir firma. Özetle telefonu değerlendirirken 2.499 tl yerine 1.499 tl fiyat üzerinden değerlendirmek daha doğru olacaktır.

Cihazı açar açmaz hiç bir kişiselleştirme yapmadan hem arayüzü hem de android sürümünü en son sürüme güncelledim. Cihazın genel performansını etkilemeyecek bir durum ancak güncelleme süreci çok uzun sürüyor. Telefonu aldıktan sonra güncellemek isteyen arkadaşlara cihazın bataryası tamamen doluyken güncelleme yapmalarını tavsiye ederim. Aksi halde cihaz sizi "düşük pil nedeniyle güncelleme yapılamıyor" ifadesiyle uyaracaktır.

Olumsuz Yönleri:

1.Cihaz son derece sağlam ama çok narin. Daha önce Iphone 6, Galaxy S7 kullandım ama bu cihaz biraz daha uzun ve ince yapıda olduğu için elde tutmakta zorlandım. Sürekli, düşürmekten ya da çizmekten korktum. Bu yüzden her ne kadar estetik açıdan onaylamasam da kılıf ve ekran koruyucu jelatin ya da camla kullanılmasında fayda görüyorum.

2.İlk maddeyle ilgili bir olumsuzluk daha var. Cihazın önündeki parmak izi okuyucu fiziksel bir tuş yerine kapasitif bir tuş üzerine konumlandırılmış. Tuş kasa içine doğru hafif çukur oluşturacak şekilde tasarlanmış. Cihazınızın ekranını camla korumak isterseniz çukurluğun derinliği artabilir, bu da cihazı gerek home tuşu gerek de parmak izi tarayıcı olarak kullanırken zorlanmanıza sebep olabilir.

3.Cihazın genel performansı güzel. Akıcı çalışıyor. Ancak güç tasarruf modunda maalesef performans düşüşleri fark ediliyor.

4.Cihazın otomatik parlaklık ayarlaması yeterince iyi optimize edilmemiş. Sony ve Samsunglarda seviye değişimleri daha yumuşak geçişlerle gerçekleşiyorken bu cihazda otomatik parlaklık değişimleri arasındaki geçiş oldukça keskin ve sert. Beni rahatsız etti açıkçası.

5.Cihazın ön kamerasının netliği orta düzeyde. Galaxy S7 bu alanda gördüğüm en iyi cihazdı. Ancak ön kamera netlemeyi otomatik olarak yüzünüze yapıyor. Dokunarak başka bir noktaya netleme yapılamıyor. "Ön kamerayla yüzünü çekmeyecek misin zaten?" diyebilirsiniz. Ancak örnek olarak Asus telefonlarda selfie modu dışında pek çok seçenek var ön kamera için. Aynı şekilde istediğiniz noktaya netleme yapmakta özgürsünüz. Htc bu cihazda ön kamera için sadece "hdr" modu ve "canlı makyaj" kullanma imkanı vermiş ve bu beni çok kısıtlanmış hissettirdi. Bununla birlikte "hdr" seçeneğini aktif ettiğinizde ön izlemede etkisini göremiyorsunuz. Fotoğrafı çektikten sonra hdr modunun etkisini galerideki fotoğrafta gözlemleyebiliyorsunuz. HDR işleme telefonlar için zahmetli bir işlem olduğu için bu durum anlayışla karşılanabilir. Ancak "canlı makyaj" seçeneği aktifken ön kameradaki ön izleme rahatsız edici şekilde yavaşlıyor. Bu kalitedeki cihaza yakışmamış.

6.Şarj kablosu kısa. Cihazın şarj soketi hafif hareketli yapıda. Soket arızası vermemesi için esneklik payı bırakılmış olabilir ancak sağlamlık konusunda bende biraz endişe oluşturdu. Dolayısıyla dikkatli kullanmakta fayda var.

7.HTCnin kendi uygulamaları için yaptığı güncellemeler cihazın stabilitesini olumsuz etkiliyor. En yakın örneğini geçen günlerde "HTC Konuş" uygulamasıyla gördük. Güncelleme sonrası kamerada pek çok sorun baş göstermişti. Takvim, saat, Sense Home, dosya yöneticisi gibi uygulamaların güncellemesi sonrası pek çok kullanıcı sorun yaşadığını belirtmiş. Ben bahsi geçen uygulamaları son sürüme güncellemeye çekindim.

8.Arayüzde HTC'ye ait çok az uygulama var. Gereksiz uygulamalr hafızanızı doldurmuyor. Gerek arayüzün stabil çalışması gerekse güncellemelerin hızlı bir şekilde optimize edilmesi edilmesi için başarılı bir hamle. Ancak HTC'nin kendine ait müzik uygulaması yokken Facebook, Messenger ve instagram uygulamalarının kaldırılamayacak şekilde gömülü olarak sunulması eleştirilmesi gereken bir durum.

9.Batarya başarılı optimizasyonlarla, her ne kadar kapasitesinin üzerinde bir performans verse de bir Xperia z3 performansı beklemeyin. Yoğun kullanımda 24 saati tamamlayabileceğimi düşünmüyorum. Iphone ve Galaxy S6 kullanıcılarının da benzer şikayetlerini görmüş biri olarak telefonu kullanırken bataryaya dikkat etmenizi öneririm.
    Ancak güç tasarruf modları başarılı ve eğer performansdan ödün vermek sizin için sorun değilse güç tasarruf modlarıyla batarya süresini başarılı şekilde uzatabilirsiniz.

10.Cihazın orijinal aksesuarları pahalı. Orijinal olmayanları da orijinal ürünlerin kalitesinin çok altında. Bu kadar kaliteli metal gövdeli bir cihaza orijinal aksesuarları yakışır ancak yüksek fiyatlar kullanıcıları alternatif çözümlere yöneltiyor.

11.Cihazın ekrandaki soft tuşlarla gelmesi "tuşların gizlenebilme" özelliği ile idare edilebilir. Ancak parmak izi okuyucu ile ekran arasındaki "htc" logosu üst bölümde, ahize ile ekran arasında, olsaydı ya da arkadaki logonun yeterli olacağı düşünülerek öndeki logo hiç kullanılmasaydı ve ekran ile parmak izi tarayıcı arasındaki boşluk olmasaydı ön görünüş daha estetik olabilrdi. Oradaki boşluğun üstüne bir de ekrandaki sanal tuşlar eklenince telefonun ekranını kullanırken elde tutmak zorlaşıyor.

12.Cihazın kamera çıkıntısı var. LG G5, Note 5, iphone 6 gibi üst düzey cihazlarda aynı sorunun olduğu bir gerçek ancak bu bunun hoş olmayan bir detay olmasını engelleyemiyor.

Olumlu Yönleri:

1.Cihaz gerçekten çok şık ve kaliteli. Telefon bir obje olarak çok güzel görünüyor. Elinize sağlamlık hissini veriyor. Kişisel olarak metal kasaları cam kasalardan daha şık ve güzel buluyorum.

2.Gerçekten hızlı şarj oluyor. 2 saatten önce düşük pil seviyesinden tam dolu seviyesine geliyor.

3.Parmak izi okuyucu çok iyi çalışıyor.

4.Ekranı başarılı.

5.Ön kameranın düşük ışık performansı gayet iyi. Ultrapixel teknolojisi iyi iş çıkarmış.

6.Arayüz saf android deneyimine çok yakın. Cihazı yavaşlatacak, bataryanızı bitirecek olan çok kullanmayacağınız gereksiz uygulamalar widgetler çok çok az.

7.Telefonu "Temalar" uygulamasından dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Yazı tipinden ikonuna, ekrandaki navigasyon tuşlarından saat efektlerine geniş bir yelpaze mevcut.

8.Kilit ekranında çift tıkla ekran açıp kapatma opsiyonu sunulması oldukça güzel. Ancak bu özelliği kilit ekranı dışındaki sayfalarda kullanamıyorsunuz.

9.Pro moduyla arka kamerada istediğiniz gibi ayarlama yapabiliyorsunuz. Arka kamerası orta segmentteki telefonlar için son derece rekabetçi.

10.Android 7.0 google tarafından resmi olarak açıklandığında htc resmi twitter hesabı HTC 10, One A9 ve M9 cihazlarının bulunduğu bir görseli paylaşarak cihazın 7.0 alacağını ilan etti. "Android 6.0 ile gelen cihaz heralde 7.0 alacak." diyebilirsiniz. Burada önemli olan htcnin henüz işin başında cihaza öncelik vereceğini göstermesidir. Cihazın donanımı her ne kadar orta segmentte kalsa da "one" ibaresiyle yazılım ve güncelleme konusunda amiral gemileriyle aynı kefede olduğunun gösterilmesi kullanıcılarına güven ve mutluluk veren bir gelişme.

11.Cihazın ses özellikleri gayet iyi. Bu konuda htc cihazları kendi içine rekabet ediyor denilebilir.

Arkadaşlar ilk izlenimlerim bu şekilde. Herhangi bir eksik ya da yanlış bilgi bulunduğunu düşünüyorsanız yorumlarda belirtmeniz halinde düzeltebilirim. Niyetim cihazı almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilmek. Ben bu cihazı beğenerek ve isteyerek aldım. Objektif olabilmek adına gördüğüm en küçük olumsuzlukları dahi aktarmaya çalıştım. Cihazla belirli bir süre geçirdikten sonra da deneyimlerimi s paylaşmak isterim.

Forumdaki kullanıcı arkadaşlara yardımsever tutumları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Yeni alan arkadaşlar da cihazın tadını çıkarsın. Almayı düşünen arkadaşlar, bu fiyata (1500 tl) daha iyi donanımı olan telefonlar alabilirsiniz ancak yazılım, tasarım ve malzeme kalitesi olarak bu cihaz gerçekten çok iyi. Telefonunuzu kişisel önceliklerinize uygun seçmeniz uzun kullanımda sizin yararınıza olacaktır.

• Dostum bende almayı düşünüyorum telefon her yanıyla çok güzel fakat tek kafamı kurcalayan yanı batarya performansı ortalama kullanımda günü çıkartıyor mu?
    birde ben zerre oyun oynamam yüklemem bile sadece sosyal medya felan takılırım normal günlük kullanımda arayüzde sosyal medyada takılırken felan takılmalar donmalar oluyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.