Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LordOfDarks

Hocam sormak istediğim birşey var ilk defa çinden ürün alıcam da. Birincisi gümrüğe takılırsa gelen telefon para yanar mı ? İkincisi china air mail değil de başka bir kargo şekli (mesela TNT) kullansam geçme şansı artar mı. Üçüncüsü çindeki arkadaşım alsa telefonu bana kargo ile gönderse bireysel gönderildiği için geçme şansı artar mı ? Bir de ben aliexpresten almayı düşünüyorum, iyi ratio lu bir satıcıdan, var mıdır başka öneriniz? Şimdiden teşekkür ederim.

TNT DHL UPS ile gümrüğe takılma riski daha da artar. [size=3]China post ile de gönderim yapan satıcılardan almayın.

22 Şubatta postalanan bir kargomun durumu:
    26/02/13 18:02 2013-02-26 18:02:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)

26 martta kayda girmişler ve hala çindeki postanede bekliyor. Bu şekilde 2 adet daha posta bekliyorum. ipad2 dokunmatik camı, 7inç dandik bir tabletin camı. bizzat çok samimi arkadaşlarım tabletlerinin camı kırılmış onlara getirtip takıcam. Ancak arkadaşlarıma rezil oldum. 1 aydır onları oyalıyorum. Kaldı ki tablet dokunmatiği de kesin gümrükte kalacak bu gidişle. Artık hepsi birikince şöyle toptan almaya giderim.

http://www.ebay.com/itm/121060138807?var=420119096056&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649
    bu tasma gümrükte kalır mı ya arkadaş :D Peki bu tasmayı gümrük memuru ile açtığımda düşeceğim durum ne olacak :D

Bu arada sanırım denetim sıkılaştırılmasının bir nedeni olabilecek bir haber:
    http://sozcu.com.tr/2013/yasam/e-sigara-kacakcilarina-darbe.html

• quote:

Orijinalden alıntı: sokomind

quote:

Orijinalden alıntı: LordOfDarks

Hocam sormak istediğim birşey var ilk defa çinden ürün alıcam da. Birincisi gümrüğe takılırsa gelen telefon para yanar mı ? İkincisi china air mail değil de başka bir kargo şekli (mesela TNT) kullansam geçme şansı artar mı. Üçüncüsü çindeki arkadaşım alsa telefonu bana kargo ile gönderse bireysel gönderildiği için geçme şansı artar mı ? Bir de ben aliexpresten almayı düşünüyorum, iyi ratio lu bir satıcıdan, var mıdır başka öneriniz? Şimdiden teşekkür ederim.

TNT DHL UPS ile gümrüğe takılma riski daha da artar. [size=3]China post ile de gönderim yapan satıcılardan almayın.

22 Şubatta postalanan bir kargomun durumu:
    26/02/13 18:02 2013-02-26 18:02:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)

26 martta kayda girmişler ve hala çindeki postanede bekliyor. Bu şekilde 2 adet daha posta bekliyorum. ipad2 dokunmatik camı, 7inç dandik bir tabletin camı. bizzat çok samimi arkadaşlarım tabletlerinin camı kırılmış onlara getirtip takıcam. Ancak arkadaşlarıma rezil oldum. 1 aydır onları oyalıyorum. Kaldı ki tablet dokunmatiği de kesin gümrükte kalacak bu gidişle. Artık hepsi birikince şöyle toptan almaya giderim.

http://www.ebay.com/itm/121060138807?var=420119096056&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649
    bu tasma gümrükte kalır mı ya arkadaş :D Peki bu tasmayı gümrük memuru ile açtığımda düşeceğim durum ne olacak :D

Bu arada sanırım denetim sıkılaştırılmasının bir nedeni olabilecek bir haber:
    http://sozcu.com.tr/2013/yasam/e-sigara-kacakcilarina-darbe.html

Cevap için teşekkürler. Acaba ordaki arkadaşım alsa bana kargo ile yollasa yine takılır mı ? Ya arkadaş bu gümrükçüler ne istiyo bizim 1 tane kargomuzdan da kurcalıyolar anlamıyorum ki , sanki 1 konteynir mal var.

• Hocam bir de satıcı bana "Düşük fiyat yazarız birşey olmaz" diyor, gerekten öyle mi acaba?P
  •  Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

bu satıcıya mesaj atıp sordum bu gümrükteki problemi nasıl atlatabiliriz diye, verdiği cevap:
     Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

türkiyeden bulabilirsem alıcam galiba :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Çok mutluyum geldi;-) eve gidince paylaşcam arkadaşım almış :) ama kargo takipte hala görünmüyor türkiyeye girişi görünüyor yalnızca

Hayırlı olsun farakan.
  • Ben ne şansız adamım ya.herkesinki geldi.benimkisi haala gümrükte.ne geri ne ileri gittiği var.İstanbul PİM de bekliyor 5 gündür.Keşke Drogbaya getirtseydim gelirken çinden

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    14/03/2013 08:15:06
    2.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    14/03/2013 13:04:53
    3.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    14/03/2013 13:04:53
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    14/03/2013 20:00:52
  • No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 18/03/2013 Torbaya Eklendi
    2 ANKARA P.İ.M./ANKARA P.İ.M. 19/03/2013 Torbaya Eklendi
    3 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Torbadan Alìndì
    4 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    5 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    6 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    7 ANKARA P.İ.M./ANKARA P.İ.M. 19/03/2013 Torbadan Alìndì
    8 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOP/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA 19/03/2013 DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI
    9 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOP/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA 19/03/2013 Aynı Konutta Yakınına/Hizmetçisine Teslim
    dün arkadaş teslim aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 18/03/2013 Torbaya Eklendi
    2 ANKARA P.İ.M./ANKARA P.İ.M. 19/03/2013 Torbaya Eklendi
    3 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Torbadan Alìndì
    4 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    5 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    6 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA MERKEZİ 19/03/2013 Zimmet Edildi
    7 ANKARA P.İ.M./ANKARA P.İ.M. 19/03/2013 Torbadan Alìndì
    8 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOP/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA 19/03/2013 DAGITICIYA VERiLEREK DAGITIMA ÇIKARILDI
    9 BABAHARMAN DAĞITIM VE TOP/BABAHARMAN DAĞITIM VE TOPLAMA 19/03/2013 Aynı Konutta Yakınına/Hizmetçisine Teslim
    dün arkadaş teslim aldı

Hayırlı olsun darısı diğer bekleyen veya sipariş edeceklerin başına..

• antelife, minideal, pandawill gibi direk kendilerinin sattığı büyük internet siteli firmalardan almak aliexpress gibi bireysel satıcıların ya da küçük firma olduğu yerlerden almaktan daha riskli. Yani aliexpress satıcıları ile özellikle chat ve mesaj ile konuşup ne denli yardımcı olabileceklerini görmüş olursunuz.

ne kadar müşteri hizmetlerine durumu anlatmaya çalışsanız da bu gibi büyük siteler işlem yoğunluğu nedeniyle sizinle ilgilenmiyorlar. Siz fatura logo koymayın deseniz de kargo paketlerine öküz gibi reklamlarını koyuyorlar. İçinde iki pil, iki kılıf, iki ekran koruyucu olan paketi de bu gibi büyük bir siteden almıştım.

Kendime almış olsam gam yemem de, anneme indirimde diye pandawill'den telefon aldım. logolarını koymama gibi seçenekleri bile yoktu. Kesin paketin üstünde kocaman pandawill.com vs yazıyordur. Garanti o da kalacak. Telefonu alamam herhalde ama diğer 2 paketi alırım.

• Arkadaslar haftaya tanidigim amerikaya gidecek.bu telefonu direk usa den alabilecegim varmidir acaba ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 mart akşamı mini dealden verilen siparişin son durumu arkadaşlar. En sancılı dönem sanırım....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytacikinci

13 mart akşamı mini dealden verilen siparişin son durumu arkadaşlar. En sancılı dönem sanırım....

Bakalım 2. Torbadan ne çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

quote:

13 mart akşamı mini dealden verilen siparişin son durumu arkadaşlar. En sancılı dönem sanırım....

Bakalım 2. Torbadan ne çıkacak

Büyük hissediyorum acun beyyy... :)

• quote:

benim ki de aynı durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: EveryDaySmoke

quote:

benim ki de aynı durumda

Hayırlısı sayın hocam, en heyecanlı süreç sanırım cumaya kadar... bide benim şanssızlığım karstayım, şu 2-3 gün haber çıkmazsa gümrükmü yada yoldamı o da belli olmayacak sanırım. Neyse kısmet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikinci -- 20 Mart 2013; 20:47:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EveryDaySmoke

quote:

benim ki de aynı durumda

Hayırlısı sayın hocam, en heyecanlı süreç sanırım cumaya kadar...

bana daha önce gelen postalara baktım bir gün sonra 2inci torbaya eklendi ibaresi çıkıyor. ertesi günde teslim ediyorlar. eğer gümrüğe takılmazsa cuma elimde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuzu87

Merhaba arkadaşlar benim gönderim gümrüğe takıldı fakat devamlı torbaya eklenip duruyor :(
    Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

PTT Sitesi Detay

E-Devlet Sorgulama Detayı

Bugün 7.İşlem olarak tekrar torbaya eklendi, Gümrük problemi yaşayan arkadaşlar sizce bu normalmi, Devamlı torbaya ekleniyor ama ne torbası anlayamıyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuzu87 -- 20 Mart 2013; 22:07:52 >

• Turkiye.gov.tr yede bakin genelde pttden daha guncel oluyor.

• selam ayın 10unda g3 telefon aldım aliexpressden satıcı 2 kere takip numarası verdi ama görünürde hiç bir şey yok sizce dispute acmalımıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

selam ayın 10unda g3 telefon aldım aliexpressden satıcı 2 kere takip numarası verdi ama görünürde hiç bir şey yok sizce dispute acmalımıyım?

Hocam daha zaman var biraz daha bekleyin derim zaten gümrük sıkıntıları baş gösterdi, Bu aralar kimse getirtmiyor geç gelsin ama sıkıntısız gelsin
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.