Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün itibariyle gümrük kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı meclisten geçti amaçlardan biri kaçakcılıkla mücadele.Belkide bu takılma olayları geçici bir durum değildir arkaaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus33

Dün itibariyle gümrük kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı meclisten geçti amaçlardan biri kaçakcılıkla mücadele.Belkide bu takılma olayları geçici bir durum değildir arkaaşlar

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/gumruk-kanunu-degisiyor-80098.html
  • Harbiden çok sert önlemler paketi geliyor arkadaşlar. Bizi ilgilendirebilecek maddeleri yazdım

1.Türkiye Gümrük Bölgesi'ne giriş yapan eşyanın belirtilenden çok farklı olması halinde söz konusu eşyaya el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilecek.
    Eşya tasfiyeye tabi tutulacak ve para cezası uygulanacak.

2.Gümrük bölgesine getirilen serbest dolaşımda olmayan eşyanın, beyan edilenden belirgin şekilde farklı olduğunun tespiti halinde, gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilecek.

3.İthali yasak eşyanın tespiti halinde, gümrük vergisinin yanında, gümrüklenmiş değerinin 4 katı idari para cezası getirildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Harbiden çok sert önlemler paketi geliyor arkadaşlar. Bizi ilgilendirebilecek maddeleri yazdım

1.Türkiye Gümrük Bölgesi'ne giriş yapan eşyanın belirtilenden çok farklı olması halinde söz konusu eşyaya el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilecek.

2.Gümrük bölgesine getirilen serbest dolaşımda olmayan eşyanın, beyan edilenden belirgin şekilde farklı olduğunun tespiti halinde, gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilecek.

3.İthali yasak eşyanın tespiti halinde, gümrük vergisinin yanında, gümrüklenmiş değerinin 4 katı idari para cezası getirildi.

Yani telefon gümrüğe takılırsa hem geri gidicek hemde değerinin 4 katı kadar para cezası mı ödiycez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuZaK1667

quote:

Harbiden çok sert önlemler paketi geliyor arkadaşlar. Bizi ilgilendirebilecek maddeleri yazdım

Yani telefon gümrüğe takılırsa hem geri gidicek hemde değerinin 4 katı kadar para cezası mı ödiycez

hayır telefona el konulacak birde 4 katı ceza uygulanacak..

• hastır desem yeridir telefonu satın alalı 15 gün oldu kargoda bi degişiklik yok ama kanun degişiyor lanet olsun ya

lanet olsun lanet olsun kanun cıkıyorbizim cihazın kargo bilgileri ptt sayfasına düşüyor lanet olsun bu sekilde kac günde gelir cihaz bilgisi olan varmı bide kanun ne zaman yasalaşacak

21/03/13 14:14 2013-03-21 14:14:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    27/03/13 21:02 2013-03-27 21:02:00 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leaderjack1 -- 28 Mart 2013; 16:19:48 >
  • Arkadaşlar kanunun çıkması ve yürürlüğe girmesi daha bir kaç ayı bulur belki daha da fazla şimdilik rahat olun.
  • cumhurbaşkanı onayladıktan sonra yasallaşır ve resmi gazetede yayınlanır. ama kanun geçtiğine göre gümrükte ki önlemler sıkılaşabilir umarım sorun yaşamazsınız.
  • quote:

Bu da demek oluyor ki artık G4'ü ancak yurtdışına çıkınca satın alabileceğiz
    düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlu234 -- 28 Mart 2013; 17:19:00 >

• cep telefonunun gümrüklenmiş değeri neye göre hesaplanır.aldığımız g3 gümrükte yakalanırsa 1500-2000tl vergi çıkartırlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

hastır desem yeridir telefonu satın alalı 15 gün oldu kargoda bi degişiklik yok ama kanun degişiyor lanet olsun ya

lanet olsun lanet olsun kanun cıkıyorbizim cihazın kargo bilgileri ptt sayfasına düşüyor lanet olsun bu sekilde kac günde gelir cihaz bilgisi olan varmı bide kanun ne zaman yasalaşacak

21/03/13 14:14 2013-03-21 14:14:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    27/03/13 21:02 2013-03-27 21:02:00 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)

bu durumda telefon yaklaşık kac günder gelir ama gümrükte patlamazsa :)

• iyi tarafından bakın elinizde telefon varsa değerlenir :D
  • 1 yıl pasaport hakkını çıkardılar
    2 yıl yaptılar
    100tl harç çıktı
    130tl oldu
    gümrük kanunu kaymağı.

Şimdi bakarsak, bir ZTE, Bir huawei, bir meizu, bir jiayu bir lenovo, zopo Türkiye'de yok, ithal edecek bir ithalat firması da çıkmaz. İşin kötü yanı bu Çin firmalarının ürünleri kendini kanıtlamış markaların cihazlarından kaliteli olmak da üzere. Beğendiğim bir ürün olursa vergisi ne olursa olsun alırım diye bu devlete kafa da tutamaz olduk.

Yani burdan 2000tl S4 yerine 500 dolara bir çin markası alsam, üste 400tl vergi vericem desem de alamayacağım telefonu.
  • quote:

Arkadaşlar kanunun çıkması ve yürürlüğe girmesi daha bir kaç ayı bulur belki daha da fazla şimdilik rahat olun.

Ne diyosun ne 2 ayı adamlar böyle şeyler oldumu çok hızlı çalışıyorlar.

Görüşmelerin ikinci gününde, tasarının ilk iki bölümü kabul edildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan59

quote:

Arkadaşlar kanunun çıkması ve yürürlüğe girmesi daha bir kaç ayı bulur belki daha da fazla şimdilik rahat olun.

Ne diyosun ne 2 ayı adamlar böyle şeyler oldumu çok hızlı çalışıyorlar.

Görüşmelerin ikinci gününde, tasarının ilk iki bölümü kabul edildi.

Daha cumhurbaşkanlığına gidecekte cumhur başkanı onaylayacakta, resmi gazete yayınlanıp yürürlüğe girecekte en az 1,5-2 aylık işi vardır.
  • İnşallah dediğin gibi olur , Bu yasa çıktıktan sonra ürün takıldı diyelim , ben ürünü istemiyorum geri gitsin desemde gene para ödeyecekmiyim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-İsTaNBuL-_ -- 29 Mart 2013; 9:58:29 >
  • Beni iş inada bindi artık...

8 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 Teslim Edilemedi Gönderi Kabul Edilmemiştir/Göndericiye İade Edildi

ikinci g3 siparişimi de alamadım geri gönderiyorlar...
    getirip satan arkadaşlar PM
  • quote:

Orijinalden alıntı: duykan

Beni iş inada bindi artık...

8 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 Teslim Edilemedi Gönderi Kabul Edilmemiştir/Göndericiye İade Edildi

ikinci g3 siparişimi de alamadım geri gönderiyorlar...
    getirip satan arkadaşlar PM

İLK KEZ SENİNKİ GİBİBİRŞEY GÖRDÜM
    POSTA GECMİŞİNİ PAYLAŞIRMISIN

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.