Şimdi Ara

Cevap: Küçük Tesla Bobini (Tesla Coil) Yapımı Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peki madem çok tehlikeli biz de ufak bi plazma küresiyle idare edeceğiz :) Cevap veren herkese teşekkürler ve bu arada benim söylediğim bu plazma küresindeki küçük tehlikesi (sanırım) fazla olmayan arklardan oluşturabilmekdi.Neyse iyi forumlar herkese :)

Edit:https://www.youtube.com/watch?v=qUKYCRhXFgo böyle bir video buldum youtube da ama nasıl olur bilmiyorum.Yorumlarınızı alabilir miyim ?

• çıngıraklıdümbelek kullanıcısına yanıt
    Bu devreyle başta gösterdiği devre aynı değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_88898887/tm.htm

Bu konuyu dün açtım, çok şükür çalışıyor.
    İşinize kesinlikle yarayacaktır.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Hiç anlamıyorum bu tarz devre şemalarından.Belirttiğim gibi elektrik bilgim yok,bana böyle bu bu bu malzemeler alınıcak sonra bunu böyle buraya takıcaksın şunla şunu bağlayacaksın tarzında bir video lazım belki çok şey istiyorsun diyebilirsiniz ama bir sürü kişinin işine yarayacaktır emin olun :) (cevabınız için teşekkürler)
     Cevap:  Küçük Tesla Bobini (Tesla Coil) Yapımı Yardım !

Bu devreyi yapın çok değil 2-3 saat öncesine test ediyordum.
    peki nedir bu plazma küresindeki gibi elektrik arkları üretebilir mi ?
    O kadar da değil :)
    Sadece uzaktan ampul yakıyor o kadar.
    Adı slayer exciter mı bu devrenin ? Bir de bahsettiğim arklar tesla coil deki gibi büyük arklar değil böyle çakmağın o küçük elektrik üreten kısmında ki gibi ince kısa cılız arklar.Ve bir de ampul yakarken yanına ufak bir elektrik motoru falan yaklaştırsak çalıştırabilir mi ?
    Motor denemedim.
    Peki ben kendimi elektrik konusunda geliştirmek için ne yapmalıyım ? Çok meraklıyım çok aletin içini sökmüşümdür işte küçükken size göre çok basit sayılacak gerçi şimdi bana göre de basit fakat ufak elektrikli fanlar lambalar lambalı fanlar falan yaptım fakat bundan ileri gitmedi daha ileri nasıl götürebilirim bunu ? Neler yapmalıyım,mesela şu an elimde eski bir cd player var onu sökmeyi düşünüyorum ama ne yaparsam gelişirim ne faydası dokunur bana ?
    Hiç bir yararı olmaz. Bence sakla onu merak etme yakın zamanda arayacaksın onu.
    Önce devre elemanlarını öğrenmek gerek.
    Ya kusura bakmayın hocam sizi de rahatsız ediyorum sürekli ama.Burada ki elektrikçide ve nalburda bobin teli yok bana lazım olan 30 AWG ve 26 AWG teller fakat yok buralardakinde 26 AWG olan için kalın bakır tel getir üstüne silikon yanmaz kılıf çekelim dedi fakat olur mu bilmiyorum bu arada kullanacağım devre ve ekipmanlar şunlardır :http://www.ne-nasil.net/slayer-exciter-yapimi/#axzz2vfL4EZCf
    Eğer bu teller varsa sizde, onların kılıfsız görüntülerini atarmısınız?
  • Hayır elimde hiç tel yok sadece eldktrikçi eğer bakır tel getirirsen (o beyaz kalın olan tel)üstüne silikon kılıf çekeriz aynı hesap olur dedi fakat o 30 awg olan bobin telini 3 yere bakmama rağmen bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.