Şimdi Ara

Cevap: Muhabbet Kuşuma eş aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kardeşim dişi kuş uçamıyo kanatları tam ama kuyrugu tam değil insandan korkuyo alıştırmam gerek ama yem yemiyo görmesi için yemi tüneklerin yanına astım erkek bana alışkın olduğu için uçup yanıma geliyo ama dişi kafesten bile çıkmıyo zorla çıkardım bi kere uçamadığını gördüm daha da dışarı çıkarmadım kuşları yan yana dursunlar alışsınlar diye bekliyorum erkek hala pas vermiyo bugün üçüncü günü oldu. Bugün sadece astığım yemden yem yerken dişiyi rahatsız etmeye başladı tüylerine gagasını vuruyo acaba bu bi işaretmi.Ama erkek dişiyi dişi yem yemeye başladığında rahatsız etmeye başladı kur göstergesi gibi garip hareketler yapıyo dişinin gagasına vuruyo felan bunlar anlaştıklarına dair bi işaret mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaank.h

kardeşim dişi kuş uçamıyo kanatları tam ama kuyrugu tam değil insandan korkuyo alıştırmam gerek ama yem yemiyo görmesi için yemi tüneklerin yanına astım erkek bana alışkın olduğu için uçup yanıma geliyo ama dişi kafesten bile çıkmıyo zorla çıkardım bi kere uçamadığını gördüm daha da dışarı çıkarmadım kuşları yan yana dursunlar alışsınlar diye bekliyorum erkek hala pas vermiyo bugün üçüncü günü oldu. Bugün sadece astığım yemden yem yerken dişiyi rahatsız etmeye başladı tüylerine gagasını vuruyo acaba bu bi işaretmi.Ama erkek dişiyi dişi yem yemeye başladığında rahatsız etmeye başladı kur göstergesi gibi garip hareketler yapıyo dişinin gagasına vuruyo felan bunlar anlaştıklarına dair bi işaret mi acaba?

Biraz zamana bırak 1 haftaya kalmaz alısacaktır.Elnide sonunda alısacak tüm gün kafesteler rahat ol sen kuşları sıkma ve uçamamasını bir doktora götür baksın yazık kuşa oda uçsun evet kur göstergesi iyiye işaret

• Dün öyle yapan erkek kuş bugün dişiyle kavga ediyodu. Yem değiştirmek için kafese yaklaştım dişi korkup erkeğin yanına yaklaştı ama bizim erkek çok samimi olamayan bi şekilde dişinin canını yakacak biçimde vurdu dişi kuşta canının yandığını o cırtlak sesiyle belli etti acaba erkek dişiyi istemiyo olabilir mi ? bide hiç yan yana durmuyolar ayrı tüneklerdeler hep bu da anlaşamadıklarını mı gösteriyo. gerçi bugün ilk defa dişi erkek kafesten çıkınca dışarı çıktı uçamadığı için bi yerlere çarptı bende hemen ışığı kapatıp kafese koydum çok kararsız kaldım ama dişi erkeğin peşinden geldi bizim erkekte bi sorun mu var ki.
  • quote:

Dün öyle yapan erkek kuş bugün dişiyle kavga ediyodu. Yem değiştirmek için kafese yaklaştım dişi korkup erkeğin yanına yaklaştı ama bizim erkek çok samimi olamayan bi şekilde dişinin canını yakacak biçimde vurdu dişi kuşta canının yandığını o cırtlak sesiyle belli etti acaba erkek dişiyi istemiyo olabilir mi ? bide hiç yan yana durmuyolar ayrı tüneklerdeler hep bu da anlaşamadıklarını mı gösteriyo. gerçi bugün ilk defa dişi erkek kafesten çıkınca dışarı çıktı uçamadığı için bi yerlere çarptı bende hemen ışığı kapatıp kafese koydum çok kararsız kaldım ama dişi erkeğin peşinden geldi bizim erkekte bi sorun mu var ki.

eğer bir kuş çikiyorsa oda arkasından gidiyorsa birbirini sevmeye baslamıslar bizim kuşlar öyle 3 seneden beri bir kuş dışarımı çikti diğer kuş onu kaybetcegi korkusu ile hemen gidiyor arkasından bağımlı kuşlar.eğer uçacak olursa kuş daha iyi alışasacak çünkü dışarda uçma ile birbirini iyi ısınıyorlar benim kuşlar öyle alıştı tabi ben kendim aldım kuşa seçip öyle kafese salmadım :)

• tamam kardeşim çok teşekkür edrim lakin son bi soru bu dişinin kanatlarıda tam kırık ya da incilme belirtisi yok ama yerden hafif yükseliyo uçamıyo acaba neden olabilir tüy mevsiminde desem değil çünkü benim kuşum tüydeyken bile baya uçuyodu sebebi ne olabilir.( kanatlarının altında hiç bi sorun yok yağlanma vs. hiç bişi yok) Ayrıca dişi yem yemeyi genellikle erkek kafeste yokken yapıyo o varkende yapıyo ama genellikle erkek yokken yem yiyo :D
  • quote:

tamam kardeşim çok teşekkür edrim lakin son bi soru bu dişinin kanatlarıda tam kırık ya da incilme belirtisi yok ama yerden hafif yükseliyo uçamıyo acaba neden olabilir tüy mevsiminde desem değil çünkü benim kuşum tüydeyken bile baya uçuyodu sebebi ne olabilir.( kanatlarının altında hiç bi sorun yok yağlanma vs. hiç bişi yok) Ayrıca dişi yem yemeyi genellikle erkek kafeste yokken yapıyo o varkende yapıyo ama genellikle erkek yokken yem yiyo :D

Tüyü olmayabilir en iyisini doktor bilecektir. Yada doğustan böyledir insallah böyle degildir.Erkek yokken yiyosa utanıyordur erkekten
  • peki bunların eşleşmesi için ayrı bi oda da mı olmaları lazım yoksa televizyon izlediğimiz oda uygun mu ?
  • Nere olursa olsun sıkıntı olmaz yeterki hazır olsunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hayvanın kanadı tutulmuştur sık sık kafesten dışarı çıkarmani öneririm

• kardeşim dışarı çıkarmayı bıraktım yavruluk taktım takalı 1 gün oldu ama daha dişi yavruluğa bi kere bile girmedi acaba neden girmiyo ?
  • daha 1 ay olmamıs eş almısın niye girsin hayvan kendi uygun vakitide girecektir.Nedir bu aceleniz zamana bırakın ...
  • ne 1 ayı kardeşim erkek 9 aya yakındır bende yem kırmaya başladı arkadaştan aldım eşi kendi seçti. 2 hafta oldu ama erkek ayak atmaya felan başladı ondan yavruluk taktım yanlış bişeymi yapmış oldum.
  • quote:

ne 1 ayı kardeşim erkek 9 aya yakındır bende yem kırmaya başladı arkadaştan aldım eşi kendi seçti. 2 hafta oldu ama erkek ayak atmaya felan başladı ondan yavruluk taktım yanlış bişeymi yapmış oldum.

daha 1 ay oldu derken eşini aldıgında 1 ay oldu. Yani daha yeni arkadas almısın niye girsin ? 1 ay bile olmamıs çünkü biraz alıssınlar 2-3 ay geçsin kendine gelsin hayvan yuvalığa girecektir.Muhabbet kuşun kafasına bağlı
  • valla kardeşim sen bana acele ediyosun dedin ama bugün erkek yuvalığa girip çıkmaya başladı ayrıca dişiyle beraber kafesin altına inip çıkıyolardı galiba 1-2 haftaya yumurtlarlar :D
  • Ya o bu değilde dişide yağlanma mevcut ben bunu nasıl gidericem arkadaşlar bi bilgi verirseniz. Acil lütfen!!!!!!!!
  • uçamadıgı için olabilirmi spor yapamadıgı için ? yumurta yapacagın çabaya kuşun uçmasını sağlasan ..
  • Daha önce açılan konularda elinle kendin sok alışır felan demişlerdi bi kaç kere yaptım kuş yavruluğun yanına yaklaşmamaya başladı. Bi kaç haftadır yavruluk takılı ama dişi kuş yavruluğa girmiyo. Bunun sebebi nedir acaba ? Kuşlar anlaştılar ondan eminiz hatta günün her günü yan yana durup gagalarını birleştiriyolar erkek ayak felan atıyo dişi mi hazır değil ki ? Dişi kuşu yavruluğa alıştırmak için ne yapmam gerekir ?
  • quote:

Daha önce açılan konularda elinle kendin sok alışır felan demişlerdi bi kaç kere yaptım kuş yavruluğun yanına yaklaşmamaya başladı. Bi kaç haftadır yavruluk takılı ama dişi kuş yavruluğa girmiyo. Bunun sebebi nedir acaba ? Kuşlar anlaştılar ondan eminiz hatta günün her günü yan yana durup gagalarını birleştiriyolar erkek ayak felan atıyo dişi mi hazır değil ki ? Dişi kuşu yavruluğa alıştırmak için ne yapmam gerekir ?

Senin bişey yapmana gerek yok. Kuş hazır değilse ne yapsan nafile. Dişinin hazir olması lazım.

• Kendini hazır hissedince girer diyosun yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.