Şimdi Ara

Cevap: Tek Anten Kablosuyla 4 receiver Kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ssccaarrffaaccee

Arkadaş tek kablo ile cogaltma olayı var kım ne derse desin adamlar tek düzen tutturmus dümdüz gidiyor

multıswıtche benzer bırsey

Çatıdan gelen tek kabloyu 4 farklı odaya 4 farklı yayın olarak cogalttım vede ızlıyorum neden bahsedıyorsunuz :=)

yokmuş imkansızmış

Ölüme çare yok

bizim apartman merkezi sistem eve tek kablo geliyor zamanında çok araştırdım fakat bir sonuca varamadım. Siz evde 2 farklı uydu alıcısını eve gelen tek kablo ile çalıştırmayı başardıysanız LÜTFEN burada paylaşın gerçekten çok ihtiyacım var.
  • arkadaşlar yapılır efet doğrudur ama nasıl yapılır.

1-) uydu santerli olmalı
    2-) digiturk varsa santrelde tek kablo ile her odada digiturk izlersin (her oda için ayrı digiturk receiver olması lazım)
    3-) santral senin kablona tek bir tp gönderirimi yapar. örnek 11054/H/30000 gonderir bu banddakı kanalları mevcut uydu alıcının arkasında lnb out cıkış yapmak kaydıyla çıkış yaptıktan sonra splinter ile bolerek izleyebilirsin mesala salonda star izlerken odada ntv izleyebilirsin cunku aynı tp. bundan başkada olmaz yaparım diyen varsa yalan soyler......11054/H/30000 tp belirleme ise kablonun girdigi ilk uydu alınından actıgın kanalda belli olur.

yada catıdan gelen 1x rg56/u4 kablosunu 2x rg6/u6 kablosu ile değiştireceksin santral 2 portunu sen işcal edeceksin bu şekilde olur......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac_ozturk -- 14 Aralık 2013; 22:01:05 >
  • hocam ya sen okumuyorsun

yada görmüyorsun

catıdakı merkezı sıstemden gelen tek kabloyu evımde swıtch ıle dagıttım dıyorum ne ayrrı ayrı recevırından bahsedıyorsunuz
  • 4 farklı yayını da catır catır ızlıyorum
  • hangi cihazlarla yaptınız beyfendi ? marka model yazarmısınız ?
  • hocam bende arastırdım buldum

hazıra konmadım
    parasını verdım sıparıs ettım geldı
  • hyr eğer sen yaptıysan demekki biz salağız boştan yere o kadar cihazlara para verdik

ben sana soyle uydu sistemini yazayım ve ne ne kablo cektiğimide yazayım

2 adet 120cm canak
    1 adet 17/8 Sonlu Multswitch
    ve 4 adet lnb.

--------Receiverlar--------- çekilen kablo miktarları----
    Salon receiver vu+solo2 (2 Kablo)
    Oturma Oda receiver vu+duo (2 Kablo)
    Yatak odası receiver Dm500hd (1 kablo)
    Çoçuk Odası receiver Dh500 (1 kablo)
    Mutfan receiver atlanda hd (1 kablo)

demekki biz salağız her tuner için bir kablo çektik :) boştan yere santral felan kurduk demi :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac_ozturk

hyr eğer sen yaptıysan demekki biz salağız boştan yere o kadar cihazlara para verdik

ben sana soyle uydu sistemini yazayım ve ne ne kablo cektiğimide yazayım

2 adet 120cm canak
    1 adet 17/8 Sonlu Multswitch
    ve 4 adet lnb.

--------Receiverlar--------- çekilen kablo miktarları----
    Salon receiver vu+solo2 (2 Kablo)
    Oturma Oda receiver vu+duo (2 Kablo)
    Yatak odası receiver Dm500hd (1 kablo)
    Çoçuk Odası receiver Dh500 (1 kablo)
    Mutfan receiver atlanda hd (1 kablo)

demekki biz salağız her tuner için bir kablo çektik :) boştan yere santral felan kurduk demi :P

Hocam açıklama yaparak kendinizi yormayınız.

Ben üye arkadaşımızın sorduğu aynı soruyu burada yanıtladım ;
    donanımhaber forum
    Tek Anten Kablosuyla 4 receiver Kullanımı » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_84914079/f_//tm.htm#84914079

• quote:

alet bu

e ne var şimdi bu cihazda !?

Bildiğimiz 3 çanak anten + 1 karasal anten bağlanabilir özellikli bir mutisviç santral işte... Yani 3 adet çanak anten bağlanabilir. 3 adet farklı odada uydu cihazı çalışabilir. Bu multisviç santralın her bir çıkışından, her bir uydu alıcısına ayrı ayrı kablo çekilmesi zorunludur.

Bu multisviç santral quattro tip ( otel tipi olarakta adlandırılır ) LNB ile kullanılabilir. Yani merkezi sistem LNB'si diyelimde, kafalar karışmasın.

Kısaca; sizin link'ini verdiğiniz multisviç santralın işleyişi, @mirac_ozturk bey'in kurduğu sistemde çalışan multisviç santralının işleyişi ile aynıdır. Dikkat ; İşleyişi !...

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 26 Aralık 2013; 23:20:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

alet bu

Bildiğimiz 3 çanak anten + 1 karasal anten bağlanabilir özellikli bir mutisviç santral işte... Yani 3 adet çanak anten bağlanabilir. 3 adet farklı odada uydu cihazı çalışabilir. Bu multisviç santralın her bir çıkışından, her bir uydu alıcısına ayrı ayrı kablo çekilmesi zorunludur.

Bu multisviç santral quattro tip ( otel tipi olarakta adlandırılır ) LNB ile kullanılabilir. Yani merkezi sistem LNB'si diyelimde, kafalar karışmasın.

Kısaca; sizin link'ini verdiğiniz multisviç santralın işleyişi, @mirac_ozturk bey'in kurduğu sistemde çalışan multisviç santralının işleyişi ile aynıdır. Dikkat ; İşleyişi !...

Kolay gelsin.

Hocam sen bu işi bilmiyorsun yada fazla okumaktan mı artık

sana resimlerinii çekicem en sonunda yada bize davet edicem canlı canlı gör

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

alet bu

Kolay gelsin.

Hocam sen bu işi bilmiyorsun yada fazla okumaktan mı artık

sana resimlerinii çekicem en sonunda yada bize davet edicem canlı canlı gör

Valla ben işi bilmiyorum.

Size cihazınızla hayırlı izlemeler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.