Orijinalden alıntı: set Lütfen dikkat; Sitemizde yazılan yazılar site sahibini, yönetici ve moderatörleri bağlamaz, yazıyı yazan kişiyi bağlar. Yazıyı yazan kişi yazısında resmi kurumlara, memurlara , kişilere hakaret, küfür vs yazmışsa bizler mesajı siler ve ilgili duruma göre gerekli mercilere gönderiririz. Lütfen mağdur olmamak,sıkıntı yaşamamak için yazdıklarınıza dikkat ediniz. İnternet üzerinde yazdıklarınız takip edilir ve sürekli kayıt alında tutulurlar. Mesajınızı göndermeden önce tekrar okuyunuz. Bu önemli bir uyarıdır.
dh nin bu korkusunu da anlamıyorum, kaydettiğiniz her ip nin gerçek olduğunu mu sanıyorsunuz ki mercilere göndereceksiniz vs.
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
quote:
Orijinalden alıntı: set Lütfen dikkat; Sitemizde yazılan yazılar site sahibini, yönetici ve moderatörleri bağlamaz, yazıyı yazan kişiyi bağlar. Yazıyı yazan kişi yazısında resmi kurumlara, memurlara , kişilere hakaret, küfür vs yazmışsa bizler mesajı siler ve ilgili duruma göre gerekli mercilere gönderiririz. Lütfen mağdur olmamak,sıkıntı yaşamamak için yazdıklarınıza dikkat ediniz. İnternet üzerinde yazdıklarınız takip edilir ve sürekli kayıt alında tutulurlar. Mesajınızı göndermeden önce tekrar okuyunuz. Bu önemli bir uyarıdır.
dh nin bu korkusunu da anlamıyorum, kaydettiğiniz her ip nin gerçek olduğunu mu sanıyorsunuz ki mercilere göndereceksiniz vs.
İsterseniz bu konuyu biraz araştırınız. İnanın çok kolay bu iş, sadece biraz araştırınız...
quote:
Orijinalden alıntı: set
Lütfen dikkat; Sitemizde yazılan yazılar site sahibini, yönetici ve moderatörleri bağlamaz, yazıyı yazan kişiyi bağlar. Yazıyı yazan kişi yazısında resmi kurumlara, memurlara , kişilere hakaret, küfür vs yazmışsa bizler mesajı siler ve ilgili duruma göre gerekli mercilere gönderiririz. Lütfen mağdur olmamak,sıkıntı yaşamamak için yazdıklarınıza dikkat ediniz. İnternet üzerinde yazdıklarınız takip edilir ve sürekli kayıt alında tutulurlar. Mesajınızı göndermeden önce tekrar okuyunuz. Bu önemli bir uyarıdır.
Ben sözlerimi söylerken genelleme yapmamıştım,tatsız olayı yaşadığım insanla ilgili konuştum.
quote:
Orijinalden alıntı: gh912
quote:
Lütfen dikkat; Sitemizde yazılan yazılar site sahibini, yönetici ve moderatörleri bağlamaz, yazıyı yazan kişiyi bağlar. Yazıyı yazan kişi yazısında resmi kurumlara, memurlara , kişilere hakaret, küfür vs yazmışsa bizler mesajı siler ve ilgili duruma göre gerekli mercilere gönderiririz. Lütfen mağdur olmamak,sıkıntı yaşamamak için yazdıklarınıza dikkat ediniz. İnternet üzerinde yazdıklarınız takip edilir ve sürekli kayıt alında tutulurlar. Mesajınızı göndermeden önce tekrar okuyunuz. Bu önemli bir uyarıdır.
Ben sözlerimi söylerken genelleme yapmamıştım,tatsız olayı yaşadığım insanla ilgili konuştum.
Hocam anlıyorum ama biraz daha dikkat etsek daha güzel olucak, tatsız olay yaşadığınız kişi devletimizin polis memurudur... Tamam tatsız olay nedeni ile kızgın olabilirsiniz ama hakaret etmeniz doğru olmaz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Lütfen dikkat...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: set İsterseniz bu konuyu biraz araştırınız. İnanın çok kolay bu iş, sadece biraz araştırınız...
konu dışına çıkıyorum ama yetkiniz varsa bir bakın bakalım ben bu mesajı nereden atıyorum çok ekstrem durumlar dışında Türkiyedeki denetleyicilerin çapı yetmez ortalama şekilde gizlenen bir insanı bulmaya, araştırmaya gerek yok biliyorum zaten bu işleri
Arkadaşın bir kaç mesajına denk geldim zaten hep Polis Aleyhine. İnsan artık bir art niyet aramaya başlıyor. Gelelim şu bulma konusuna .
Forumda hangi mesajı hangi saatte hangi ip numarasından attığın kayıt altında tutuluyor. Gerekli mercilerden ( Hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde C.Savcısı) İzin alınır. Daha sonra Telekoma yazı gider. Şu tarihte Şu ip adresini hangi Abone kullanmış diye. Ordan nokta atışı Telefon numarası tespit edilir. Sonrası kolay eğer şahıs evden msj atmışsa iş daha kolaydır. İş yerinden gönderilmiş bir mesaj ise olay biraz daha uzar. İnternet cafe gibi bir yerde ise dahada uzar.
İşin genel özeti bu.
quote:
Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ Forumda hangi mesajı hangi saatte hangi ip numarasından attığın kayıt altında tutuluyor.
güzel kardeşim, o forumun kaydettiği ip numarası ben ne istersem o olur işte istersem çinde, istersem zimbabwe de gözükürüm foruma sonra arar dururlar savcılar vs. kimin bu ip diye
daha teknik yazayım ihtimalleri; 1) bulunmak istenen adamın uluslararası şekilde aranması gerekir ki iş zorlaşır (tek kademeli olarak saklanırsa kişi) 2) bulunmak istenen adamın tercihine bağlı olarak 3-5 belki 10 ülkede ard arda iz sürülmesi gerekir ki bu şekilde imkansıza yaklaşır bulmak (ilişkilerin vs. olmadığı, Türkiyeyi takmayan çok uzak ülkelerde işin içine katılırsa)
Yalnız şöyle birşey var, sen bulunmamak için elinde tek bir bilgisayarın var ve tek kişisin. Devletin elinde tüm imkanlar mevcut. Telekom, İnternet sağlayıcılar falan hepsi bir yazılı kağıda bakar. Tüm bilgileri vermek zorundalar. Devletin kaynakları sınırsız bu konuda. Ayrıca Bilişim Polisleri gerçekten iyi yetişmiş kalifiye elemanlar ve çoğu yerde Emniyette kendi için Bildiğimiz Üniversite Mezunu Bilgisayar Mühendisleri çalıştırıyor.
Suçlamalar her yerde oluyor. Benide daha 1 ay kadar önce TSK ya Hakaret ediyor diye ( Asla öyle birşey yok) Şikayet etmişti bir arkadaş. Daha sonra msj larına baktım babası Subay. Aşırı derecede Toz kondurmuyor o yüzden. Şikayet etti ne oldu hiç birşey. Gerçi şikayetlik bir yazıda yoktu doğru düzgün. Şimdi onları yazıp konuyu dağıtmak istemiyorum.
Devlet isterse bulur. Sen ne kadar önlem alırsan al. Dünyanın en iyi hackerlerini bile istenildiği takdirde çok güzel yakalanıyor. Burdaki kıstas önem derecesi. Gerçekten isterseler kaçma şansın yok.
Gerek TSK Gerek Emniyet. Her iki kurumuda yeri geldiğinde acımasızca eksikliklerini eleştiriyorum. Neticede bu Kurumlar Halkına hizmet için var ve Bu kurumda çalışanlar maaşını senin benim vergimle alıyor.
Ama, Ama diyorum şunu hiç bir zaman unutmamalı. Her Meslekte ama her meslekte Çürük Elma vardır. Bu çürük Elmaları Teşkilta mal edemezsin.
Bugün bizi Gerek iç gerek dış düşmanlara karşı koruyan TSK ve Emniyetten başka hangi kurumumuz var. Başımız sıkıştığında arıyacağımız numara ya 155 yada 156.
O yüzden O üniformalara saygı göstermek Zorundayız. O üniforma o içindeki adamı değil. Türkiye Cumhuriyetini Temsil ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ
Yalnız şöyle birşey var, sen bulunmamak için elinde tek bir bilgisayarın var ve tek kişisin. Devletin elinde tüm imkanlar mevcut. Telekom, İnternet sağlayıcılar falan hepsi bir yazılı kağıda bakar. Tüm bilgileri vermek zorundalar. Devletin kaynakları sınırsız bu konuda. Ayrıca Bilişim Polisleri gerçekten iyi yetişmiş kalifiye elemanlar ve çoğu yerde Emniyette kendi için Bildiğimiz Üniversite Mezunu Bilgisayar Mühendisleri çalıştırıyor.
Suçlamalar her yerde oluyor. Benide daha 1 ay kadar önce TSK ya Hakaret ediyor diye ( Asla öyle birşey yok) Şikayet etmişti bir arkadaş. Daha sonra msj larına baktım babası Subay. Aşırı derecede Toz kondurmuyor o yüzden. Şikayet etti ne oldu hiç birşey. Gerçi şikayetlik bir yazıda yoktu doğru düzgün. Şimdi onları yazıp konuyu dağıtmak istemiyorum.
Devlet isterse bulur. Sen ne kadar önlem alırsan al. Dünyanın en iyi hackerlerini bile istenildiği takdirde çok güzel yakalanıyor. Burdaki kıstas önem derecesi. Gerçekten isterseler kaçma şansın yok.
Gerek TSK Gerek Emniyet. Her iki kurumuda yeri geldiğinde acımasızca eksikliklerini eleştiriyorum. Neticede bu Kurumlar Halkına hizmet için var ve Bu kurumda çalışanlar maaşını senin benim vergimle alıyor.
Ama, Ama diyorum şunu hiç bir zaman unutmamalı. Her Meslekte ama her meslekte Çürük Elma vardır. Bu çürük Elmaları Teşkilta mal edemezsin.
Bugün bizi Gerek iç gerek dış düşmanlara karşı koruyan TSK ve Emniyetten başka hangi kurumumuz var. Başımız sıkıştığında arıyacağımız numara ya 155 yada 156.
O yüzden O üniformalara saygı göstermek Zorundayız. O üniforma o içindeki adamı değil. Türkiye Cumhuriyetini Temsil ediyor.
Seviyeli , saygılı ve hoşgörülü yorumlarda bulunduğumuz sürece , hiç bir problem yok
quote:
Orijinalden alıntı: brkcad34 1996 yılında Maçka'da yani İstanbul/Maçka'da eski çalıştığım şirketin arabası ile gidiyordum. Egzost patlak. Zaten ora da bir yere uğramıştım ve Dolapdere'ye inip egzostcuya gideceğim. Araba da 93 model Tempra SX. Polis çevirdi beni. Ehliyet ve ruhsat aldı. Baktı arabaya, dedi ki egzost patlak senin ceza keseceğim. Hoppala dedim, neden? Yaptırmaya gidiyorum zaten dedim. Ne malum yaptıracağın? Çevreyi rahatsız ediyorsun dedi. İyi de sen ceza yazarsan ben şimdi bunu nasıl yaptıracağım? Egzost parasını alacaksın şimdi dedim. Kesti yine cezayı. Ödemedim, vergi dairesinden öderim dedim ve gittim.
Şansıma öyle çok polis çevirmesine denk gelmedim. Bir iki kere ruhsat/ehliyet sorgusu oldu o kadar. Sinop'a gittik bu geçtiğimiz Kurban bayramında gezmek için. Safranbolu - Amasra ve son durak Sinop. İnceburun'a gitmek için yol kenarında ki trafik polisine durup sordum İnceburun'a nasıl giderim diye. Ve adamın hal ve hareketleri şok etti beni. Adam resmen şapkasını çıkarıp selam verdi ve ;
-Hoşgeldiniz efendim, hayırlı bayramlar, İnceburun'a gitmek için stad yolunu takip edin efendim. Deniz manzarasını da görürsünüz efendim, tekrar Sinop'a hoş geldiniz, hayırlı yolculuklar efendim.
Arada böyle kibarlar da çıkıyor. 45 - 50 yaşlarında bir polis memuruydu gerçi. Zaten Sinop'un insanı da aynı o polis memuru gibi çok kibardı. Kime yol tarifi sorsam aynen böyle bir yaklaşım ile cevap aldım. Bir kez daha bu yüzden TEŞEKKÜRLER SİNOP.
sinop klasman ustu kalitede bir sehrimizmis, esimle evlendikten sonra hayalimiz olan iki yere gittik, datca onun hayaliydi, sinop da benim. bence turkiye'nin degil dunyanin yasamak icin en guzel sehirlerinden biri...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja
Ben sis farını arabanın burun kısımlarını ve köşelerini daha iyi aydınlatması amacıyla açıyorum bazen, bu rahatsız oluyorum diyenlerde kıskananlardır, aracında sis farı yok diye strese gerek yok bu kadar.
şu yoruma ancak gülünür. 4 senedir 2 ya da 3 kere sis farını açma gereği duydum(var yani, çok matah bir şeymiş gibi kendinizde var sadece sanmayın) , çünkü sis farı dendiği zaman ne amaçla üretilmiş olduğunu anlayabiliyorum adından
anlatmasi zor... glasgowda karli bir aksam vakti, sis fari kullaniminin avrupadaki standardini gostermesi acisindan ekliyorum bu videoyu... adamlarin sadece yasalarinda yazdigi uzere sis farini siste yaktigina dair bir ornek...http://www.youtube.com/watch?feature=youtube_gdata_player&v=svuzd1cp3ls
quote:
Sis farlarını gereksiz yere açanlar,çakma xenonla insanların gözlerini oyanlar,patlak eksozla gürültü kirliliği yaratanlar vs....
Nedir bu?
Diğer insanları rahatsız etmek... İlgi çekmek...
Neyi kanıtlamaya çalışıyor bu şekilde davranan insanlar? Problemleri nedir?...
Neden bu kadar çok dikkat çekmeye çalışıyorlar?...
Acaba tıbbi yöndenmi incelenmeli bu durum? Psikolok bir arkadaş varsa açıklayabilirmi bunu?...
Bunu bir hastalık olarak değerlendirebilirmiyiz?...
Ben anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum...
Bu şekilde yaparak neyi kanıtlamaya çalışıyorlar?
hayatında ben buyum diyebileceği hiçbir sıfatı olmayan insanlar işte o altlarındaki tenekelerle avam tabiriyle etiket yapmaya çalışıyor. kendisini arabasıyla özdeşleştiriyor. demek ki arabasını alsan elinden geriye koca bir sıfır kalıyor.
hocam siz bu konuyu kaldırmayın forumumuzdan biz zaten yerimizi biliriz forum olarak tek beklentimiz bu konunu forum üzerinden kaldırıl(mama)sıdır
polislerin bukadar imkanları varsa, kız arkdaşımın cep numarasını internette bi arkadaşlık sitesine yazıp arayın tanışalım diye de not düşen, internet cafelerden girdiği belirlenen kişi veya suç şebekesini de yakalasaydılar. numarayı siteden o gün sildirdiler ancak fazlası yok. kestirip attılar... ki bi adam kızarkadaşımın bulunduğu ilçeye kadar gelmişti. kız arkadaşım adına konuşan biri veya birileri var yani. yeniden yapmıcaklarının garantisi varmı? yeni profil oluşturmayacaklarının garantisi varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ
Elestirmek ayri, hakaret etmek ayri birseydir. Elestirene zaten kimsenin birsey diyecegini sanmiyorum. Politikacilar her gun birbirlerini elestirip duruyorlar ya da gazeteciler her gun birilerini elestiriyorlar hakarete varmadiktan sonra kimsenin sesi cikabiliyor mu?
Yukaridaki yaziniza ise katilmiyorum sebebi su ki, dunyadaki en iyi hackerlar bile yakalaniyor diyorsunuz, bu hackerlari yakalayan Turkiye degil ve uluslararasi suc islemedikten sonra bunlarin izini surmek burokratik olarak gercekten cok zor. Yapilabilseydi en basitinden youtube'a oraya buraya Ataturke hakaret eden videolari koyan adamlari bulurlardi var mi boyle bulunan birisi?
Ha, isterlerse bulurlar diyorsun teknik olarak bulabilmeleri mumkun olabilir fakat bu bulmayi ne kadar istediklerine de bakar. Ayrica 1 sene sonra neticeye ulasmalarinin da bir anlami yok
Mesela bugun sokakta polis oldurulse goren duyan olmasa da ne yapip edip bulunuyor, ama bir vatandas oldurulse ayni hassasiyette davranilmiyor maalesef.
Sunu da belirteyim: Burada birseyler yazan ortalama insanlarin, TR icinden baglanan ADSL veya isyerinden baglanan kullanicilar cok kolay tesbit edilebilir. Bu da bu forumun belki %95'i falan demek ama gercekten bu isi kasan, dunyanin dort bucagina VPN vs. yapan birinin nihai yerini bulmaniz burokrasiden dolayi o kadar kolay olmayacaktir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: set İsterseniz bu konuyu biraz araştırınız. İnanın çok kolay bu iş, sadece biraz araştırınız...
konu dışına çıkıyorum ama yetkiniz varsa bir bakın bakalım ben bu mesajı nereden atıyorum çok ekstrem durumlar dışında Türkiyedeki denetleyicilerin çapı yetmez ortalama şekilde gizlenen bir insanı bulmaya, araştırmaya gerek yok biliyorum zaten bu işleri
Kıçıkırık bir proxy kullandın diye bulamazlar mı sanıyorsun. Büyük ihtimal beleş transparan olanlarından kullanıyorsundur da.
mobeseler ceza kesmiyormu sis farı konusunda. Aslında güzel olurdu
quote:
Orijinalden alıntı: catalyst Sunu da belirteyim: Burada birseyler yazan ortalama insanlarin, TR icinden baglanan ADSL veya isyerinden baglanan kullanicilar cok kolay tesbit edilebilir. Bu da bu forumun belki %95'i falan demek ama gercekten bu isi kasan, dunyanin dort bucagina VPN vs. yapan birinin nihai yerini bulmaniz burokrasiden dolayi o kadar kolay olmayacaktir.
bu konuda çok haklısınız diyerek benim açımdan konuyu daha fazla meşgul etmeyeyim. yurt içinde imkanları çok fazla orası kesinlikle doğru ama dediğim gibi Türkiyenin bürokratik ilişkilerinin olmadığı 2-3 ülkeyi peşpeşe araya katarak bulunma ihtimalimi oldukça azaltabilirim kaldı ki log tutmayan sunucular, geçit olarak kullandığınız sunucunun loglarını yok etme gibi bir seçenekte mevcut. yani atıyorum zimbabwe deki bir sunucunun sahibi ortadan editlenmiş bir logu Türkiye istedi diye ne kadar kasarak geri getirmeye çalışır ki
teknik olarak bulmaları mutlaka ihtimal dahilinde, ama bürokrasi pek öyle demiyor işte
@DayLight66
proxy değil socks, beleş değil, transparent hiç değil html tagleri çözme ihtimalleri var. ama tek katman, şuan kasmamı gerektirecek bir durum yok çünkü sadece örnek veriyordum o mesajda.
Abdullah Gül bayramda twitter üzerinden bayram tebrik mesajı atmıştı bende ona cevap attım ''rüşvetci polisimizinde bayramı kutlu olsun'' dedim kimse tınlamadı
quote:
Orijinalden alıntı: djkarakan
İşini layıkıyla yapanlara sözümüz yok ama harbiden kıl polisler yok değil. Eski çalıştığım iş yerinde mesaiye kalan personeli şirketin minibüsüyle evlerine bırakırken polis çevirdi. Hiçbirşey bulamayınca tutturdu kaçak servis çekiyorsun diye, bende ayıp yaptığınız şikayet edicem sizi deyince tamam git dedi.
arkadaşlar birkaç kendiniz bilmez dürüst şerefli polis yüzünden tüm trafik polislerine iyi demeyelim bir kaç tane istisna, kibar konuşan, hata oldu mu ceza kesme amaçlı değil de uyarı amaçlı, sizin ve çevrenizdekilerin can güvenliği amaçlı uyaran polisler de var, lütfen kemerinizi takınız diyen de var, kemer olmadığını görünce leş bulmuş akbaba gibi başınıza üşüşenler de var... sizce hangisi daha eğitici?