İşlemci: Amd Phenom(tm) p500 Quad-Core Prossor 2.20 Ghz Anakart: MSI K9A2VM-F v2 AMD780V /DDR2 1066 S+V+GL+16X 940p Bellekler: Kingston 1 GB 800 MHz DDR2 RAM CL5 x 4 Ekan Kartı: His Hd3850 512 Mb 256Bit GDDR3 Dual Dvi 16x Güç Kaynağı: High Power 500W Act. Pfc Sabit Diskler: WD 250 GB 7200 Rpm 16Mb Sata2 WD2500AAKS Dvd Sürücüler: Samsung DvdRw 20x Dual SATA S2038 + Lg GSA-H20N 20X SATA İşletim sistemi: Windows Vista Ultimate 64bit + Windows Xp Professional 32bit
sistemimin ekran kartını geliştirmek istiyorum directX 10 la yeni tanıştım ve Race Driver Grid i full grafik dx10 da çok başarılı buldum şu anki ekran kartımla full grafikte oynamam imkansız gibi görünüyor sorum şu
Elimdeki hd3850 den bir tane daha alıp crossfire mı yapsam yoksa onu satıp bir adet hd4850 mi alsam crossfire daha ekonomik görünüyor ama çokta işe yaramayacaksa boşu boşunada böyle bir maceraya kalkışıp daha çok zarar etmekte istemiyorum
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim donanım konusunda pek bilgili sayılmam şimdiden teşekkürler..
tavsiyem tek 4850 dir en azından digerinden cok cok daha iyidir cf bile yapsan hertürlü iyidir yani en iyisi 4850 al ilerde aynısından başka alırsın cf yaparsın hem ileriye dönük yatırımda olur
çok teşekkür ederim öncelikle yardımın için açıkçası 3850 yi crossfire yapmak daha ekonomik ve basit bir çözüm gibi görünüyordu ama galiba haklısın sonuçta cf yaparsam elimde iki tane 3850 olacak sistem geliştirmek istediğimde daha zor olacak sanırım bu kartı satıp 4850 alacağım..
rica ederim... kesinlikle en iyisi 4850 9800gtx arayarında bir karttır sonuçta cf bile yapsanız gene tek 4850 performansı alamayacaksınız ileriye dönük en iyi 4850 secimidir
3850, crossfire ile çok sağlam performans veren bir karttır. Ancak her oyunun crossfire desteklemediğini varsayarsak tek başına 4850 tabi ki daha mantıklı ve daha performanslı olucaktır. Ancak bu saatten sonra 3850 yi satıp 4850 almak bana pek mantıklı gelmiyo. Her konuda söylüyorum bu konuda da söyleyeceğim: Forumda bir arkadaşımızın yapmış olduğu 512 mb x1900xt testinde görülen o ki x1900xt bile hala güncel oyunlarda yüksek detaylarda tatmin edici sonuçlar vermekte. 3850 ise çok daha güçlü bir kart ve dx10 da da belirli bir düzeyde yeterli olucağını tahmin ediyorum bence gereksiz bir masraf olur ancak tabi ki bütçe sizin karar sizin saygı duyarım
o kartlada full oynarsın gridi aa acmazsın okadar ?
teşekkür ederim Saddamx Timeguard arkadaşımızında dediği gibi 3850 gayet yeterli bir kart aslında ama ben sadece ileri dönük bir hareket yapmak istedim yani şu anda antialising açmadan tüm oyunları full olarak görüntüleyebiliyorum ama benimki birazda merak yani daha iyi bir görüntüyü görüp o şekilde oynamamanın güzel olacağını düşünüp acaba ekran kartına bişilermi yapsam dediğim bir kararsızlık .. en doğrusu bir 4850 almaktansa bir süre daha beklemek olacak gibi ama benim öğrenmek istediğimde buydu yani bundan sonraki hareketim ikinci 3850 olması gerekiyorsa alırdım nede olsa daha ekonomik bir up ama mademki 4850 mantıklı diyorsunuz bekleyip uygun bir fırsatta almak en doğrusu olacak ucuzlayınca zamanlada ikincisi alınabilir sonuçta .. ayrıca crossfire ın her oyun tarafından desteklenmediğini bilseydim bu konuyu açmazdım
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler arkadaşlar çok aydınlatıcı oldu benim için gerçekten saolun..
bencede 4850 al gelecek için çok iyi olur.
saddamx bu arkadasın sözünü dikkate almanı tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: HeroLynx
teşekkür ederim Saddamx Timeguard arkadaşımızında dediği gibi 3850 gayet yeterli bir kart aslında ama ben sadece ileri dönük bir hareket yapmak istedim yani şu anda antialising açmadan tüm oyunları full olarak görüntüleyebiliyorum ama benimki birazda merak yani daha iyi bir görüntüyü görüp o şekilde oynamamanın güzel olacağını düşünüp acaba ekran kartına bişilermi yapsam dediğim bir kararsızlık .. en doğrusu bir 4850 almaktansa bir süre daha beklemek olacak gibi ama benim öğrenmek istediğimde buydu yani bundan sonraki hareketim ikinci 3850 olması gerekiyorsa alırdım nede olsa daha ekonomik bir up ama mademki 4850 mantıklı diyorsunuz bekleyip uygun bir fırsatta almak en doğrusu olacak ucuzlayınca zamanlada ikincisi alınabilir sonuçta .. ayrıca crossfire ın her oyun tarafından desteklenmediğini bilseydim bu konuyu açmazdım
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler arkadaşlar çok aydınlatıcı oldu benim için gerçekten saolun..
ileri dönük hareketi ilerde yap
Hazır 3850 hala günü kurtarıyoken bence devam et ve ileriye yönelik hareketini biraz ertele paran da cebine kalsın
cf hd3850 tek HD4850 ile %95 aynı performansta olacaktır. Mantıklısı CF HD3850 ile yola devam etmen.
sorunun cevabı HD4850 alırsan 1gb .. cf 3850 den daha iyi sonuc alırsın %95
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme