Şimdi Ara

CFW den OFW ye Dönme (Orjinal v60 a Dönme) Resimli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CFW yüklemeden önceki sürümünüz ne olursa olsun v60 5800 için son sürüm olduğu için direk v60 yükleyebilirsiniz.

İlk olarak navifirm programını indirin, bu program ile orjinal firmware dosyasını indireceğiz. Navifirm v04

Programı indirdikten sonra kuruluma gerek yok, direk açılıyor zaten. navifirm_V0.4 dosyasına çift tıklayarak aç. Karşına boş 4 tane kolon gelecek, hiçbir şey yapmadan biraz bekleyin.

1- Yaklaşık 30 saniye-2 dakika arasında geçen zaman aralığından sonra "Products:" kısmında telefon modelleri çıkacak. Oradan telefonunun modelini, yani "Nokia 5800 XpressMusic RM-356"yı seçeceksiniz (Türkiyede satılanlar genelde RM-356 oluyor).

2- Biraz daha vakit geçtikten sonra yan tarafta sürümler çıkacak. Bu sürümlerden "60.0.3" sürümünü seçip biraz daha bekliyoruz.

3- "Variants" kısmında ülke dil seçenekleri çıkacak. Buradan telefonunuz kırmızı ise "Euro2 Turkey RED" , mavi ise "Euro2 Turkey BLUE" , siyah ise "Euro2 Turkey Black" yazan yazıyı seçin. Files kısmında gerekli firmware ile ilgili dosyalar çıkacak.

4- Files kısmının hemen solunda "mark all" diye bir buton var, ona basarak tüm hepsini seçiyoruz.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra aşağıda ki gibi bir görüntü olması gerekiyor.

Eğer ki böyle bir görüntü elde ettiyseniz masaüstüne bir klasör oluşturduktan sonra "download with program" yazan butona basarak oluşturduğunuz klasörü seçin ve yüklemelerin bitmesini bekleyin.

Yükleme bittikten sonra masaüstüne oluşturduğunuz klasör içindeki dosyalar aynen aşağıdaki gibi olmalıdır.

Şimdi bu klasörün içindekileri tamamen kopyalayın.
    32bit windows7 ve windows xp'ler için C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 adresine;
    64bit windows7'ler için C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 adresine yapıştırın

Daha sonra buradan Jaf Programını indirin. Jaf Setup

Kurulumunu aşağıdaki anlatım dahilinde yapın.

Jaf Kurulumu Resimli Anlatım

..

..

Yükledikten sonra telefonunuza hard format atın telefon açıldıktan sonra ülke ve şehiri seçin ve hafıza kartını biçimlendirin.(Sadece hafıza kartı içindeki "private" "resource" "sys" "system" klasörlerini silsenizde olur) daha sonra CFW yükler gibi telefonunuzu Ovi Suite modunda bilgisayara bağlayın. "OGM_JAF_PKEY_Emulator_v3" dosyasını açarak hiçbir şeye dokunmadan "GO" yazısına tıklayın.

1- Jaf Emulator'de BB5 sekmesini seçtikten sonra ilk olarak "Phone Mode" yazan yerden "OFFLINE" seçeneğini seçin sonra "CRT 308" seçeneğinin tikini kaldırın. Devamında sırasıyla "Dead USB" , "Manual Flash" , "Factory Set" ve "Nomal Mode" seçeneklerine tik koyun.

2- "Use INI"e basarak tikini açın ve biraz bekleyin. Karşınıza "Select Phone Model" şeklinde bir pencere gelmiş olmalı, buradan telefonunuz olan 5800'ı seçin. RM-356 firmware seçtiğimiz için nokia 5800D-1 yazanı seçmeliyiz. Seçtikten sonra OK'a basın.

OK'a bastıktan sonra tüm her şeyi otomatik yerleştirmesi gerekiyor. Yani her şeyin aynen aşağıdaki gibi seçili olması lazım.

Eğer her şey bu resimdeki gibi ise telefonunuzu kapatın.(USB den çıkarmayın) Kapandıktan sonra FLASH butonuna basarak çıkan uyarıya evet dedikten sonra telefonun POWER (açma kapama) tuşuna basıp çekin ve yüklenmesini bekleyin. Sonra Jaf programında Done Done yazısını görünce ve telefon Nokia Ekranına gelince USB den çıkarın. Ülke şehir seçme ekranı geldiğinde telefonu kapatıp hard format atın ve işlem tamamdır. Artık telefonunuzu Orjinal v60 a dönüştürmüş durumdasınız. Güle Güle kullanın.

Lütfen emeğe saygı. Bir teşekkürü çok görmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 6 Haziran 2012; 16:19:22 >

• ellerine saglık çok detaylı bi anlatım olmuş.bir çok kişi faydalanacaktır
  • Önemli değil yardımım dokunsun yeterki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 12 Mayıs 2012; 18:29:02 >
  • ben arkadasımın telefonuna cfw kurucaktım v60 icin olanını indirdim ama hiç bakmadım telefonunun versionu kac diye sonra kurdum ekran acılmadı falan ofw ye dönecegim ama eski versiyonu kaç bilmiyorum direk v60 ofw kursam olur mu?

SORUNU HALLETTİM DİREK V60 KURDUM DÜZELDİ KONU İÇİN ÇOK SAĞOL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k.mamak -- 29 Mayıs 2012; 17:38:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k.mamak

ben arkadasımın telefonuna cfw kurucaktım v60 icin olanını indirdim ama hiç bakmadım telefonunun versionu kac diye sonra kurdum ekran acılmadı falan ofw ye dönecegim ama eski versiyonu kaç bilmiyorum direk v60 ofw kursam olur mu?

SORUNU HALLETTİM DİREK V60 KURDUM DÜZELDİ KONU İÇİN ÇOK SAĞOL

Kusura bakmayın uzun zamandır foruma giremiyorum sorunuzu görmemişim. Problemi hallettiğinize göre sıkıntı yok. İyi kullanımlar.
  • Teşekarler anlatım gayet açıktı --- kolay bir şekilde halletim
  • Arkadaşlar ben çok iyi bir cfw arıyorum. Şimdiye kadar yüklediğm cfwlerden verimdı alamadım. Benim 5800da sevmediğm özellik grafik hızlandırıcı olmaması. Yani menüde yukarı aşağı gezinirken kasma gibi takılmalar olması. Ben menüde aşağı yukarı yaparken yağ gibi kasmadan gezinmek istiyorum. Hangi cfwyi yüklediysem bu sorunu aşamadım. Sizden ricam bu sorunu ortadan kaldıran yani menüde falan gezerken yağ gibi hiç kasmayan bir CFW varmı. Yardımcı olursanız sevinirm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gksll

Arkadaşlar ben çok iyi bir cfw arıyorum. Şimdiye kadar yüklediğm cfwlerden verimdı alamadım. Benim 5800da sevmediğm özellik grafik hızlandırıcı olmaması. Yani menüde yukarı aşağı gezinirken kasma gibi takılmalar olması. Ben menüde aşağı yukarı yaparken yağ gibi kasmadan gezinmek istiyorum. Hangi cfwyi yüklediysem bu sorunu aşamadım. Sizden ricam bu sorunu ortadan kaldıran yani menüde falan gezerken yağ gibi hiç kasmayan bir CFW varmı. Yardımcı olursanız sevinirm.

http://forum.donanimhaber.com/m_42917419/mpage_1/key_/tm.htm
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaotrom

Teşekarler anlatım gayet açıktı --- kolay bir şekilde halletim

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

teşekkürler.

rica ederim.
  • teşekkürler....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.