Openwrt ile bypass etme var diye biliyorum sansürü delmek mümkün yani < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cgnat'ta olanlar kulübü (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Merhaba.
Aramıza yeni katılanlar var mı? Hangi il hangi ilçedesiniz? Cgnat sistemi yayılıyor mu bunu anlamış oluyoruz böylelikle.
-
Ben de geldim bakalım..Millenicom FTTH
-
Hoşgeldiniz hocam aramıza :)
-
Fazla kalmayacağım hocam, bir arkadaşa bakıp çıkacaktım...
2 ay sonra taahhüt bitiyor..Güle güle Millenicom
Müşteri kaybetmek adına ellerinden ne geliyorsa yaptılar son 3 aydır....
-
Bizler de Cgnat kulubune bir arkadaşa bakıp çıkmak için katılmıştık ama kalıcı olduk hocam.
Bu sorun ile uğraşıyorum ben de uzun süredir hocam. İnşallah bir çözüm bulabilirim.
-
Geçmiş olsun...
Ben de ne zaman normalde sürekli girdiğim sitelere girsem, her girişimde çerez politikalarını kabul etmem gerekiyor sitenin
-
Ipv4'ten bahsediyorsak 2022 yılında CGNAT'ta olmayan kimse yoktur. Sadece sabit ip'liler CGNAT dışı olabilir. Tek yol ipv6. Servis sağlayıcılarınızdan itina ile isteyiniz, diretiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hakikaten bende de öyle oluyordu, demek bu yüzdenmiş. Hiç düşünmemiş ya da umursamamıştım.
Vodafone var bende...Onda CGNAT yok mesela..
Başka olmayanlar da var forumda..
-
Çok sağolun ve evethocam, ayrıca birçok site "robot musunuz" testi çözdürüyor. Ben bu konuda da bahsetmiştim, önceleri böyle sorunlarım yoktu hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Aralık 2022; 18:18:50 > -
Sabit ip kullanmayıp, ipv4 içerisinde olup CGNAT içerisinde olmayan çok kişi var hocam forumumuzda.
-
Daha neler var hocam esasen. Sitenin altyapısı CGNAT üzerinde özel bir özelleştirmeye müsait değilse o sitedeki hesabınız anında kapatılıyor mesela sistem tarafından. Sonra uğraşıp duruyorsunuz geri açtırmak için.
-
İlginç. Vodafone mobil mi yoksa sabit internet mi? Mobil internette Vodafone zaten şebekesiz, sırf bu yğzden bile tercih etmem zaten de sabit internetini bilmiyorum nasıl.
Çok enteresan. Ben Türknet ve Türk Telekom'da CGNAT gördüm. Bir de malum ipv4'te ip'ler sınırlı ve tükeneli yıllar oluyor. Günümüzde de hemen her cihaz internete bağlanıp ip aldığı için ipv6 olmadığı sürece CGNAT kaçınılmaz oluyor. Bizim İSP'ler de ipv6 yatırımı yapma konusunda sınıfta kaldığı ve bunu sabit ip satmak için ekstradan kazan kapısı yaptıklarından şaşırdım gerçekten. Peki bu sadece şans mı yoksa bazı İSP'ler kesin olarak CGNAT dışında mı?
Sabit..SoL FTTH altyapı 100 Mbps
-
DH Forum'a her girdiğimde mesela bu çerez izniyle karşılaşıyorum
-
Geçen Mayıs ya da Haziran olması lazım en son Sivas CGN'ye geçti ondan sonra TT tarafında yeni CGNAT geçişi olmadı. Zaten Ulus-t3-1 ve Gayrettepe-3-10'un CGN'ye geçişiyle birlikte tahminimce 1 milyon civarı bir IP boşaldı henüz o yüzden son aylarda geçiş olmaması normal. Birde zaten TT, network tarafında 15 yılı dolduran cihazları değiştiriyor. Yani baya yoğunlar o yüzden CGN'ye sıra gelmemiştir. Ülkenin en büyük ve en yüklü POP noktalarından Gayrettepe'de XRS cihazların yerine SR14s kuruluyor. Gündüz bu çalışma yapılamadığı için geceleri ve hatları yavaş yavaş SR14s cihazına geçiriyorlar. Ataköy ve Ulus'ta ise değişim gerçekleşti.
-
Bizim Ümraniye'deki CGN'ye tanımlı IP'ler yetersiz kalıyor sanırım. Acıbadem CGN'ye sürekli yeni IP'ler ekleniyor ama Ümraniye başlangıçtan beri aynı sayıda IP'ye sahip üstüne sürekli yeni abone geliyor. Resmen öksüz kaldık tanıdığı olan biri TT Network ekibine söylesin sevabına.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X