Şimdi Ara

ChatGPT beyin tümörü teşhisinde radyologları geride bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ChatGPT beyin tümörü teşhisinde radyologları geride bırakıyor
    OpenAI'nin GPT-4 LLM'sine dayanan bir yapay zeka modeli olan ChatGPT, beyin tümörlerinin teşhisinde etkileyici beceriler gösteriyor. Osaka Metropolitan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, 150 ameliyat öncesi beyin tümörü MR raporunu kullanarak ChatGPT ile radyologların tanı doğruluğunu karşılaştıran bir çalışma yürüttüler.

ChatGPT'nin performansı yüzde 80'lik bir doğruluk oranına ulaştı

Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı. ChatGPT yüzde 73'lük bir puan alarak nöroradyologların (yüzde 72) ve genel radyologların (yüzde 68) doğruluk oranını geride bıraktı. Çalışmada ayrıca ChatGPT'nin tanısal doğruluğunun klinik raporu kimin yazdığına göre değiştiği bulundu.

Ayrıca Bkz.Bilim insanları kuantum hesaplamada imkansızı başardı

Nöroradyologların raporlarını yorumlarken, AI modeli yüzde 80'lik bir doğruluk oranına ulaştı. Ancak genel radyologların raporlarına gelince bu sayı yüzde 60'a kadar düştü. Yani raporun arkasındaki radyolog türü, ChatGPT'nin teşhislerinin ne kadar kesin olacağını gerçekten etkileyebilir gibi görünüyor.

Lisansüstü öğrencisi Yasuhito Mitsuyama ve Doçent Daiju Ueda liderliğindeki araştırma ekibi, ChatGPT gibi büyük dil modellerinin diğer tanısal görüntüleme alanlarındaki potansiyelini daha derinlemesine araştırmaya hazırlanıyor. Amaçları ise doktorların yükünü hafifletmek, teşhis doğruluğunu artırmak ve daha iyi eğitim ortamları için yapay zekayı kullanmak.

Kaynak:https://healthimaging.com/topics/artificial-intelligence/gpt-4-accurate-neurologists-predicting-final-diagnosis-based-mri-reports

• Tanı koysan ne yazar. Tedavisi mi var

• TIGERSHARK kullanıcısına yanıt

Erken teşhis hayat kurtarır.

devlet hastanesinde 15gün sıra bekleyeceğine MR raporunu, tomografi vb. her şeyi atıp öğrenebilirsin. babamın kanser olduğunu gpt ile öğrendim ben. doktor ise 15gün sornasına randevu vermişti.

• 3 gün önce forumda ChatGPT'nin şok gerçekleri masaya yatırılmışken bu haber.... Bilemedim. (Masadan çabuk kalktı sanki)

https://forum.donanimhaber.com/openai-bu-yil-yaklasik-5-milyar-dolar-zarar-edecek--159682883

• Güzel gelişmeler bunlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

Malesef beyin kanserinde erken teşhiş diye birşey olmuyor. Belirtisini gösterdiğinde iş işten geçmiş oluyor. şanslıysanız 1.2. tür kanser ise bir ihtimal yaşama şansınız oluyor 3 ve 4 ise ALLAH rahmet eylesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karaciğer Kanseri ve Klatrin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

Babana ALLAH sağlık versin. Ben beyin kanseri için yazmıştım.

Sen ne anlatıyorsun ya, tümörler sadece kanser demek değil, alınınca tamamen iyileşen bin türlü tümör var.

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

Nasıl attınız görüntüyü,ben de bir deneyeyim.Acil şifalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.