|
ChatGPT’nin arkasındaki Sam Altman, yılın CEO’su seçildi
-
-
Bu arada bilginiz olsum Sam Altman ciddi şekilde siyonisttir ve ChatGPT de ilgili sorulara siyonizm taraflı cevap vermektedir
https://www.timesofisrael.com/openais-sam-altman-says-israel-will-have-huge-role-to-play-in-ai-revolution/
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Komplo teorilerine zerre itibar vermem ama bu yapay zeka işine niye bu kadar yatırım yapılıyor anlamıyorum. Bütün dünyanın mali kaynakları, insanlara direk faydası olmayan bir iş için harcanıyor. Yapay Zeka faydasız demiyorum ama şuan tüm büyük şirketler yapay zekaya milyarlarca dolar harcıyor, 1 yıl sonra metaverse gibi patlayabilir buda
-
Dandik şirketler elbette patlayacak ama yapay zeka ile metaverse çılgınlık olarak benzese de birbiri ile alakasız şeyler. Metaverse'ün bir kullanışlılığı, olabilirliği yoktu.
Yapay zeka ise geleceğin en temel teknolojisi, hatta yapıtaşı ve hayatın her alanında yanımızda olacak.
-
hocam izlemediysen eğer "ready player one" filmini izlemeni tavsiye ederim
-
Metaverse çoğunlukla eğlence unsuru olarak sunuldu ileride kendine yer bulacaktır fakat yapay zeka insanlara direkt faydası olmayan çoğunlukla aracı insan gücü ikamesi olarak sunulduğu için cezbedici bir sektör. Şirketlerin işçi çıkartması çoğunlukla pandemi sürecindeki şişmeye bağlanıyor ama yapay zekanın etkisi tesadüf olamaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
metaverse diye pazarladıkları şey gta6'nın belki %10'u bile olamayacak. Absürd bir karşılaştırma ama gta serisi ve simcity gibi bazı oyunlar zaten metaverse olayını sunuyordu. Yapay zeka ise şimdilik deli paralar dönüyor ama nerden gelir elde edeceklerini bilmiyorum. Google muhtemelen her cevabı manipüle edip dolaylı reklam sokmaya çalışarak yapar gibi geliyor bana ama
-
Yok hocam 2 kere izledim onu, iyi "film" ama umarım gelecek öyle olmaz. Bana biraz distopik gözüküyor öyle bir gelecek. Biz gerçeğinin iyisi için çalışırken, teknoloji şirketleri bize sahtesinin iyi grafikli halini, parayla satmaya çalışıyor.
-
ülkeler deli gibi yatırım yapıyor, gelecek öyle olmasa bile çok benzer olacak! film de çok kötü olarak ele alınmamış ama daha kötüsü de terminatör gibi olur kanaatimce...
-
Zaten şuan eminim 3 büyük ülkenin askeri komuta birimleri, bütün uluslararası verilerini yapay zekaya işleterek, taktik stretaji geliştirmeye çalıştığına eminim. Çin Rusya ve ABD bu tarz teknolojileri askeride kullanmak konusunda zerre tereddüt etmeyen ülkeler..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X