Şimdi Ara

CHECKSUM ERROR hatası yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık birkaç aydır Gigabyte ga-ma72lmt-s2 anakartımla bu sorunu yaşıyorum.Normalde sorun yok ama ne zaman ki makineyi fişten çekiyorum yada elektrikler gidip gelince, bilgisayar açılışında "bios checksum error" hatası alıyorum ve windows başladığı zaman tarih-saat sıfırlanmış oluyor (01/01/2010)
    -2 kere anakart pilini değiştirdim düzelmedi
    -Baktım olacak gibi değil servise yolladım "sorun bulunamadı" diye geri yolladılar. Acaba yanlış mı anladılar, elektrikten çekip denesinler diye bir daha yolladım. Yaklaşık 20 gün sonra yine "sorun bulunamadı" diye geri gönderdiler.
    Önce bunlar benimle dalga mı geçiyor diye düşünürken sonra aklıma, kasayı servise verirken harddisk i çıkarıp verdiğim geldi.Yani adamlar kendi harddiskleri ve windowsları ile test edip sorun bulamamışlardı.
    Demek ki sorun windows'ta. Size sorum bu sorunu formatsız nasıl düzeltebilirim? Hangi dosya sorunlu?
    Format atmadan (çnkü win7 cd'si yok elimde) bu sorunumu nasıl düzeltebilirim? bu konuda bilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

• üsatd hdd arızalı ise nasıl oluyorda tarih sıfırlıyor.....orayı bios pili ile anakart kontrol ediyor...yeminle anlayamadım hatta acaip derecede karıştırdım...servisde ıı h dediyse durum çarşaflamış demektir..
    size tavsiyem hdd nizi söküp başka bir arkadaşın bilgisayarında hd tune ile test etmeniz..hdd sağlam ise(anlattığınız ışığında sağlam çıkacaktır) servis ile tekrar görüşmeniz olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

üsatd hdd arızalı ise nasıl oluyorda tarih sıfırlıyor.....orayı bios pili ile anakart kontrol ediyor...yeminle anlayamadım hatta acaip derecede karıştırdım...servisde ıı h dediyse durum çarşaflamış demektir..
    size tavsiyem hdd nizi söküp başka bir arkadaşın bilgisayarında hd tune ile test etmeniz..hdd sağlam ise(anlattığınız ışığında sağlam çıkacaktır) servis ile tekrar görüşmeniz olacaktır..

Hacım ben hdd te sorun olduğunu sanmıyorum belki windows'ta sorun vardır diye düşündüm.Hani adamlar orda kendi harddisklerindeki kendi windowslarıyla test ediyorlar ya o bakımdan..
    yada afedersin beni s**yorlar "sorun bulamadık" diye
    Burdan herkese ders olsun SAKIN GIGABYTE MARKA BİŞİ ALMAYIN!

• Kmse yardım edemiyor mu yahu?
  • Hocam sorununuz Windows kaynakli oldugu acik gibime geldi bi bios update dener misiniz ? Artik son cozum format olacaktir cok karisik valla sizin olay :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Hocam sorununuz Windows kaynakli oldugu acik gibime geldi bi bios update dener misiniz ? Artik son cozum format olacaktir cok karisik valla sizin olay :)

bios'u 5 6 kere update yaptm bütün versiyonlarını denedim birşey değişmedi hocam
    Servis sorun bulunamadı dedi ama, gigabyte'ın müşteriyi yıldırma stratejisi olabilir bence bu sırf ayıplı malları iade almamak için böyle yapıyorlar bence
    koskoca firma dersin bi de ayıp ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedrider
    bios'u 5 6 kere update yaptm bütün versiyonlarını denedim birşey değişmedi hocam
    Servis sorun bulunamadı dedi ama, gigabyte'ın müşteriyi yıldırma stratejisi olabilir bence bu sırf ayıplı malları iade almamak için böyle yapıyorlar bence

Hocam en iyi anlama yöntemi format olacaktır artık göze alacaksınız format atıp yada farklı bir disk ile deniyeceksiniz sıkıntı cıkarsa yinede iyice diretin Gigabyte firmasını tüketici hakları aracılıgı ile dava ediniz.
  • "Bios checksum error" adı üzerinde BIOS ile alakalı bir sorundur. Anakartın çalışmasını sağlayan BIOS'un bütünlüğünü yitirdiği yada anakart tarafından BIOS'un düzgün okunamadığını gösterir. Genelde BIOS'u silinmiş yada bozulmuş anakartlarda ortaya çıkar.

Windowsla alakası yoktur.

Güç kaynağınızı kontrol edin. Anakart üzerindeki pili kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 25 Temmuz 2012; 23:05:37 >
  • quote:

quote:

Hocam en iyi anlama yöntemi format olacaktır artık göze alacaksınız format atıp yada farklı bir disk ile deniyeceksiniz sıkıntı cıkarsa yinede iyice diretin Gigabyte firmasını tüketici hakları aracılıgı ile dava ediniz.

hocam 100 liralık kart için değmez valla..Bi de orada uğraştırıyorlarmış 2 3 ay.Ben bıktım artık bu i.nelerle uğraşmaktan boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

"Bios checksum error" adı üzerinde BIOS ile alakalı bir sorundur. Anakartın çalışmasını sağlayan BIOS'un bütünlüğünü yitirdiği yada anakart tarafından BIOS'un düzgün okunamadığını gösterir. Genelde BIOS'u silinmiş yada bozulmuş anakartlarda ortaya çıkar.

Windowsla alakası yoktur.

Güç kaynağınızı kontrol edin. Anakart üzerindeki pili kontrol edin.

Kasaya değdiğimde biraz elektrik çarpıyor az bişi..Kaçak var sanırsam
  • Hocam sanmıyorum Biosta sorun olupta bakıp sorun yok diyeceklerini Global bir firma sonuçta bence @Canerpense'nin dediği gibi güç kaynağını kontrol ediniz zaten bios pilini denemişsiniz herhangi bir problem yokmuş.
  • quote:

Hocam sanmıyorum Biosta sorun olupta bakıp sorun yok diyeceklerini Global bir firma sonuçta bence @Canerpense'nin dediği gibi güç kaynağını kontrol ediniz zaten bios pilini denemişsiniz herhangi bir problem yokmuş.

hocam valla kasanın bazı yerleri hafif gıdıklayacak şekilde elektrik çarpıyor.sanırım sızdırıyor güç kaynağı
  • quote:

hocam valla kasanın bazı yerleri hafif gıdıklayacak şekilde elektrik çarpıyor.sanırım sızdırıyor güç kaynağı

Bence en iyi çözüm siz direk Boardı alın bir arkadaşınızın sisteminde test edin hocam en iyi ve en kolay çözüm bu sıkıntı yoksa %90 sizin psudandır diyebiliriz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.