Şimdi Ara

Chery, 2024 yılını 2,6 milyonun üzerinde satışla kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chery, 2024 yılını 2,6 milyonun üzerinde satışla kapattı
    Chery, 2024 yılı sonuçlarını açıkladı. Buna göre Chery, 2024’ün aralık ayını yıllık bazda yüzde 38,4 artışla 298 bin 505 araç satarak kapattı. Şirketin yıllık satışları ise 2 milyon 603 bin 916 adetle tarihi seviyeye ulaştı. Bu büyüme oranıyla yıllık hedefini aşan Chery, sektör büyüme ortalamasının da yaklaşık yüzde 20 üzerine çıktı.

Chery’nin yıllık geliri 150 milyar yuan (yaklaşık 20,4 milyar dolar) artışla yüzde 50’nin üzerinde artarak 480 milyar yuana (yaklaşık 65,5 milyar dolar) ulaştı. Şirketin 2024 yılı ihracatı ise, yüzde 21,4 artışla 1 milyon 144 bin 588 adede ulaştı. 22 yıldır üst üste Çin'in en büyük binek otomobil ihracatçısı olmayı sürdüren Chery, yeni enerji aracı (NEV) satışlarını da yüzde 232,7 artırarak 583 bin 569 adede yükseltti. Şirketin aralık ayında Plug-in Hibrit (PHEV) araç satışları aylık bazda yüzde 31,9 artarak 100 bin adedi aştı.

15 milyonuncu Chery banttan indi

Chery, 2024 yılında birçok önemli kilometre taşına ulaştı. Chery'nin Avrupa'daki ilk ortak girişim tesisi, kasım ayı sonlarında İspanyol EV MOTORS şirketiyle iş birliği yaparak ilk aracını üretti ve efsanevi İspanyol markası EBRO'nun başarılı bir dönüş yapmasına yardımcı oldu. Ayrıca, Chery TIGGO 2 de aynı dönem içerisinde bir milyon üretim adedine ulaştı.

Ayrıca Bkz.Yeni Tesla Model Y kamuflajsız görüntülendi

Chery, Ekim 2024’te düzenlenen Küresel Kullanıcı Ekosistemi Konferansı'nda dünya genelindeki 5 tesiste ortak üretilen 15 milyonuncu aracını kutladı. Ayrıca bir milyonuncu TIGGO 7 ihracatı da Chery'nin küresel stratejisinde önemli bir dönüm noktası oldu. Şirket, 2024 yılında Brezilya, Mısır ve Endonezya gibi pazarlarda ödül kazanıp satışlarda lider olarak geniş çapta bilinirlik kazandı.

Bugüne kadarki faaliyetleri 110'un üzerinde ülke ve bölgeye yayılmış olan Chery'nin 4,5 milyonu yurt dışında olmak üzere toplam 15,72 milyon araç kullanıcısı bulunuyor.

• Bu çin işi araçlar hele bir yüz bin'i devirsin bakalım neler olacak?

• basartenk kullanıcısına yanıt

Bir şey olmaz. Çinli araçlar artık çok kaliteli . Chery zaten range Rover kalitesinde araçlar üretiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Aynen. ben de kıvanç tatlıtuğ'dan daha yakışıklıyım bu arada.

Moueson tam trolsun ha...ama doğru range rover kadar problem çıkaran üst segment marka yok, demek ki chery de aynı kalitede sana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 9 Ocak 2025; 18:22:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    range rover kalitesinde üretiyorsa o zaman sıkıntı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Güldüm Range Rover Diyor... Hele Bir Kafa Kafaya Çarpıştır Bakayim... Ne Oluyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    300 bini devirip canavar gibi yoluna devam eden araçlar var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

benim de merak ettiğim konu bu. arkadaşım omoda 5 aldı geçen sene, şimdilik memnun. yakıt tüketimi hariç. benim 1.6 atmosferikle 7 litre yaktığım yerde 10 hatta 11 litrenin altına düşmüyor. kaç kere kullandım benim de hoşuma gitti. özellikle içerisini acayip afilli yapmışlar. gel al beni kaçırma diyor.

ama yok arkadaş bu Çinlilerin isimleri çıkmış bir kere, hala çin malına karşı içimde kötü hisler var. diyecekler ki şu satırları yazdığın bilgisayarın bile çin üretimi, evet bu bilgisayar için bile kötü düşünceler var aklımda.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 9 Ocak 2025; 21:55:27 >
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt
    range sanayiiden çıkarsa çarpıştırırsın hocam, range fiyatına 5 tane alıp da çarpıştırabilirsin

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

1.6 132 bg atmosferik corolla ile 9.5 yakiyordum aynı güzergah aynı sürüş sekli ile 1.6 turbo 183 bg tiggo 7 ile 11 litre yakıyor çok mu bence değil

Not : istanbul Avrupa yakası market pazar fırın dahil burası önemli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 9 Ocak 2025; 23:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Telegram grubundan bi arkadaş 130 binde aracını satışa koydu. Canavar gibi, başka sorunuz var mı?

• range rover gayet sorunlu bir marka değişik bir örnek olmuş :D

• Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt

Chery daha sağlam çıkıyor.Chery, 2024 yılını 2,6 milyonun üzerinde satışla kapattı 

• Bu m.lar daha önce de böyleydi, önce Çinli araç mı alınır yolda kalırsın falan diyorlardı şimdi 100bini görelim demeye başlamışlar, yakında o 200bin olur en sonunda seve seve kabullenecekler, milletin ucuza kaliteli araç binmesini çekemiyorlar, hazımsızlıkları ondan, milleti de vw trollü yapacaklar illa, aynen kardeşim passat, golf, git sarı sitede skoda superb kovala sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 11 Ocak 2025; 12:4:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.