Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
225.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece altınızdakinin sınırlarını görmek istemenizle alakalı. Ben Aveo dan önce Mercedes kullanıyordum. Elbette kıyaslamıyorum. Ancak Mercedesle 140 KM civarı hızlarda gittiğimde bırakın rüzgarın savurmasını, ben direksiyonu bırakıyordum.

Çünkü, araç hızlandıkça yola daha da yapışıyordu ve direksiyonu ağırlaşıyordu. Böylece ufak etkenlerden araç etkilenmiyordu. Ancak Aveo da durum tam tersi işiyor. Hız arttıkça direksiyon hafifleşiyor. Uçuşa geçeçek gibi hissediyorum bazen kendimi...

Bu sözlerimdeki amaç kişilerin dikkatli olması. Aveo'uyu ve ya Chevrolet'i eleştirmiyorum bu konuda. Sadece araç sahipleri altındaki araçlarının ne olduğunu farkında olsunlar, kaza bela yapmasınlar...

Saygılarımla...
  • Burak bey sizinle aynı düşüncedeyim...

Arabam beni mutlu ediyor, ben de ondan beklentilerimi biliyor ona göre kullanıyorum. Sanırım işin özü bu:)

Saygılar...
  • 1,4 ecotech motorun karışık 0.23 Kr yakması (klimayla) bence çok değil. gayet normal. 1.4 dizeller 0.18-0.19 Kr civarlarında dolaşıyor. ben şahsen memnunum. benimki 9 binde ve paylaştığım yakıt verisi günceldir. yani rodajı falan kalmadı bence. rodaj olayı bu kadar uzun süren bi şey değildir. (ben zaten bu rodaja hiç inanmıyom da)
    1.4 ecotech motor bir depoyla 650-700 km arası gidebilir daha fazla gitmesi mümkün değil.
    bu arada şu continental lastik olayına çok sinir oldum ya ben nasıl akıl edemedim böyle bir şeyi:)) güle güle kullanın:))
  • benim araç (1.4 aveo) şehir içinde yaklaşık 11 lt lpg tüketiyor. şehir dışına çıktığımda ise 7,5 lt ortalamaya düşüyorum. aynı araca sahip ancak benzin kullanan bir arkadaşımda bu değerler 9 lt-6lt şeklinde gerçekleşmiş.
    araçların sağlamlığı konusunda ise şunu belirtmek isterim. kimse insanları silah zoruyla bu araçları almaya mecbur etmedi. ekonomik şartlar, tercih ve zevkler bizleri chevrolet sahibi olmaya karar verdirdi. ben de bir audi a4 sahibi olmayı isterdim. ancak verdiğim paranın (geçen sene 23.000 tl) karşılığını aldığımı düşünüyorum. mp3 çalarlı ses sisteminde ve klimanın sorunsuz çalıştığı, lpg olduğu için görece tasarruflu, airbag ve abs sahibi başka bir araçla kıyasladığımda herhalde geçen sene verdiğim rakamın üzerine 10.000 tl eklemem gerekirdi.
    kazasız sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafaki34

1,4 ecotech motorun karışık 0.23 Kr yakması (klimayla) bence çok değil. gayet normal. 1.4 dizeller 0.18-0.19 Kr civarlarında dolaşıyor. ben şahsen memnunum. benimki 9 binde ve paylaştığım yakıt verisi günceldir. yani rodajı falan kalmadı bence. rodaj olayı bu kadar uzun süren bi şey değildir. (ben zaten bu rodaja hiç inanmıyom da)
    1.4 ecotech motor bir depoyla 650-700 km arası gidebilir daha fazla gitmesi mümkün değil.
    bu arada şu continental lastik olayına çok sinir oldum ya ben nasıl akıl edemedim böyle bir şeyi:)) güle güle kullanın:))

Açıkcası Ecotech motorla hiç ilgilenmedim bu güne kadar. Ben kendi aracımla kıyaslıyorum. Ve sizin verdiğiniz rakam bana yüksek geliyor.

Benim aracım eski motora sahip. 1.4 DOHC motor dediğimiz motor. Aracım 2008 model. Zaten Ecotech motorlarda 2008 2. dönem modelleri ile satılmaya başladı.

Ben son LPG zamlarından sonra karma veride 0.11 - 0.12 kuruş yakıyorum. Şimdi sizin verdiğiniz rakamlara bakıyorum, motora göre normal deseniz bile, benim aklım almıyor...

Saygılarımla...

• Merhaba,nette şöyle bir baktımda Chevrole markasından pekte memnun olan yok sanırım.Daewoo fabrikalarında yapıldığı.kalitesinin o marka oranında olduğu söyleniyor.Sizinde muhtemelen okuduğunuzu düşündüğüm, netten bulduğum bir kaç yorum ekleyim

quote:

Benim 2004 model Chevrolet Kalosum var.Çok değişik araca bindim ama bu kadar problem çıkaran bir aracım olmadı hiç.Aracı satıp yeni araç alma şansım yok her ne kadar aldığım ilk aydan itibaren hava yastığı problem lambası yanarak ve bir türlü problem çözülmeden 3.5 yıl geçsede ve bana garantin doldu artık hava yastığına bakamayız deselerde,şehir şehir servis gezip kilometrelerce yol yapsamda ,garantiden değişen gösterge,far,vs olsada uzaktan kumanda güvenlik sistemi çöksede kilometreye 350 ytl benzin yaksada , changer bozulup servise gidip geldiğinde cd lerin bkunu çıkarsada havam kendime .... Orjinal changer'a,çelik janta sis farına ,metalik boyaya,ABS'ye ,spoyler'a,4 hava yastığına (Bir taraf çalışmıyor)arka koltukta kahvaltı masasına,otomatik dört cama,ısıtmalı elektrikli aynaya sahip bir kalosum var.....Şimdi gözünüz yiyosa alın...Havam olsun cebime leblebi dolsun diyenlere göre süper bir araç...Ben bu aracın iliklerini tanıdım...Herkese selamlar

quote:

bende 2007 aveo vardı illallah dedim araçtan.full her türlü donanıma sahip!bir araç.alınmasının 1.ayında fren diski arızası ortaya çıktı ve binbir zahmetle garantiden değiştirdik.dahasında arka sağ kapıda inanılmaz şeyler oldu anlatmak bile istemem.kışın başlaması ile arka cam su püskürtme dondu yaz geldi açıldı.sonrasında 7 aylık bir mücadeleden sonra fren merkezinin arızalı olduğunu kanıtladık ve nihayet değiştirtebildik(ki bu fren probleminden kazada yaptı araç).kayseri için söyleyim servis servisten çok çıraklık eğitimi andırıyor.usta bulmak mümkün değill.aracın eksileri ise araç çok yakıyor ve virajda yolda tutmak çok zor.vites halatlı olduğu için ancak kamyon vitesi hızı ve rahatlığıyla vites atılabiliyor.klima var ancak kullanıldığında aracı inip itmek istiyorsunuz.yakıt ekonomisi için lpg düşünülürse dışarıda 1000 ytl ye yapılan lpg dönüşümü servislerde 2000ytl.o zaman garantiden çıkmazmış.fikrim ise sakın almayın başınızı yakmayın

Şimdi bütün bunları okuyunca inanın çok korktum.İkinci elide yokmuş.satamazsın diyorlar.

Zorlukla biriktirdiğimiz biraz paramız var ve bir araba almak istiyoruz,bir tane buldum

Chevrolet aveo 1.2 SE (sanırım SE-iki adet airbag varmış),klimalı,kazasız,hasarsız,tertemiz.

2008 model,13000 km de,fiyet 14000 TL.
    ikinci eli 17000-18000 arası olan bu aracı bu fiyata bulduğum için sevinirken yorumları okuyunca vazgeçtim sanırım.Arabalardan pek anlamam yani motorundan,satısışından vs gibi.Siz ne dersiniz.bu yorumlar ve yazdığım satılık araba nın fiyatı ve moturu konusunda (8 valf-16 valf,dohc ecotech vs gibi.) teşekkürler.

• Sevgili denson,

Ben Chevrolet Aveo Sedan sahibiyim. Aracım 2. yaşına ilerki aylarda girecek. Burda uzun uzun anlatmak istemiyorum. Çünkü diğer mesajlarıma bakarsanız zaten yorumlarımı göreceksiniz.

Kısa ve öz olarak, Tüm Chevrolet modelleri verdiğiniz paranın hakkını verir. Kalitelidirler. Kaliteli demek lüks demek ya da hiç sorun yaşamazsınız demek değildir.

Bunu daha öncede söyledim; Bir işletmeci olarak kalitelinin tanımını yapayım size...

Kalite, sizin beklentilerinizin karşılanması demekir. Siz birşeye beklentileriniz olduğu için para verirsiniz. Yani bedel ödediğiniz şey beklentilerinizi tam anlamıyla karşılıyorsa kalitelidir. Açıkca, sizin araç almadaki beklentiniz neyse, buna göre bir seçim yapın derim.

Öğrenci olduğum için benim beklentim; ekonomik araç, ekonomik yakıt tüketimi, aracın geniş olması, aracın pratik olması, aracın atik olması, ve kullanım kolaylığı idi. Ve beklentilerim karşılandı. Bana göre Chevrolet Aveo kalitelidir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 3 Ekim 2009; 21:12:16 >

• Sayın Burak Demiral;
    cevabınız için teşekkürler.Evet benimde beklentim tamda sizin beklentilerinizle aynı.
    Peki yukarıda özellik ve fiyatını yazdığım araç konusunda şahsi düşünceniz nedir acba,bir yorum alabilirmiyim?
  • Bahsettiğiniz araç hakkında daha detaylı bilgi vermenizi beklerim. Sedan ve ya HB ibaresiyle ilgili bile bir bilgi göremedim...

1.2 Sedan ise, çekişte sorun yaşayabilirsiniz. Bence Aveo Sedan kasa için en uygun motor 1.4 dür.

1.2 HB ise, o halde normaldir. Yani, Araç HB ise, 1.2 motora göre ve yapılan kilometreye göre satış fiyatı normaldir. Se modeli, görsel acıdan birçok detay sunar. Ancak Yol Bilgisayarı, Ek hava Yastıkları, Alaşımlı Jantlar gibi detayları kapsamaz...
    Aracı görmeden ve bu bilgilerle daha fazla şey söylemek yanlış olur.

Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Bahsettiğiniz araç hakkında daha detaylı bilgi vermenizi beklerim. Sedan ve ya HB ibaresiyle ilgili bile bir bilgi göremedim...

1.2 Sedan ise, çekişte sorun yaşayabilirsiniz. Bence Aveo Sedan kasa için en uygun motor 1.4 dür.

1.2 HB ise, o halde normaldir. Yani, Araç HB ise, 1.2 motora göre ve yapılan kilometreye göre satış fiyatı normaldir. Se modeli, görsel acıdan birçok detay sunar. Ancak Yol Bilgisayarı, Ek hava Yastıkları, Alaşımlı Jantlar gibi detayları kapsamaz...
    Aracı görmeden ve bu bilgilerle daha fazla şey söylemek yanlış olur.

Saygılarımla..

Çok teşekkürler,ben sizden farklı olarak fiyatını çok uygun buldum,piyasasından en az 3000-4000 TL aşağıda.Araç hakkında henüz çok fazla bilgiyi bende edinemedim.Şartlar oluşursa tekrar size danışmak isterim;çok teşekkürler.

• Benim aracımın değeri şuan 22.500 Bin TL...

Aracın Özellikleri:
    Araç Sedan, SE model, Otomatik, Tüplü(Fabrika Çıkış), 1.4 motora sahip ve kartel koruma-park sensörü-gövde kaplamaları-arka spoiler-krom süslemeler-perdelikler-koltuk kılıfları(Toplamda 3 Bin TL lik) aksesuarlara sahip.

20 aylık araba ve 19.000 Km yi devirdim. Tertemiz, bakımlarını gününden önce yaptırdım, araç içinde 1 sigara dahi içilmedi.

Bu özellikleri sizin ilanınızdaki yazan araçla kıyaslayın... Ve fiyatın normal olduğunu göreceksiniz...

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 5 Ekim 2009; 18:35:11 >
  • öncelikle herkese selamlar, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    ben 0 araç almak istiorm max.25.000 tl.
    chevrolet HB 1.4 16V SE 2AB ABS ile dacia sandero veya sandero stepway arasında kaldım. Dacia hakkında çok fazla bilgim yok fakat ilk bakışta dış görünüm ve motor gayet iyi gibi duruyor. İç donanım ve malzeme kalitesi ise vasat. chevrolet i zaten benden katkat iyi biliyorsunuz. yorumlarınız nelerdir sizce hangisini almalıyım ?? şimdiden herkese teşekkür ederim.
    bu arada yazdığım chevrolet modeline lpg serviste garanti dahilinde takılıyormu? yorumların hepsini okudum fakat dönem dönem değişiklik göstermiş bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
  • Merhaba...Aracımı alırken ben de dacia düşünmüştüm ama o zamanlar fiyat olarak bugünkü kadar makul değildi.Sandero (hele hele stepway) boyut (özellikle bagaj hacmi aveo hb'den 100 lt daha fazla) ve görsellik olarak aveo dan daha üstün bence. Ama araç alırken dacia yı incelediğimde işçilik ve malzemenin aveo dan kat kat kötü olduğunu görmüştüm. Bir de dacialarda bulunan 1,4 motor renaultun europa ve symbol modellerinde kullandığı eski 8 valf motorlar ve yakıt tüketimi oldukça fazlaydı. Sanderoyu caddelerde gördüğümde halen daha hayranlıkla bakarım ama "neden almadın da aveoyu tercih ettin" derseniz; yaklaşık aynı paraya (temmuz ayında) 1.4 16 valf 100 beygir ecotech (opelin sayılı motorlarından bence) motorlu, 4 hava yastıklı (dacia da sanırım tek hava yastığı vardı), çelik jant ve spoilerlı ,iç aksamındaki işçiliği kat be kat daha iyi olan aveo sport modeli daha cazipdi. Karar sizin, beklentilerinize en uygun aracı almanız dileğiyle...
    Bu arada yakıt tüketimimin yavaş yavaş azaldığını gözlemliyorum.Son verileri vereyim.1913 km'de depoyu fulledim.2465 km'de tekrar depoyu fulledim, pompacı zorla 120 tl'ye tamamlayabildi. 552 km-120 tl, yani km'de 217 kuruş. 552 km'nin 100 km'si kemer yolu (hafif rampa+iniş), diğeri hep şehir içi. klima kullanımını bu sefer kıstım, çok nadir kullandım. 5000 km'e kadar tüketimin azalacağını ümit ediyorum. Her depoyu fullediğimde yakıt tüketimimi hesaplıyorum. Burada paylaşıp, merakları gidermek düşüncesindeyim.

• Sn Delikartal, 1.4 ecotech motorlara lpg olayını ben de araştırıyorum. Netice de bu motorlara astra ve corsa arabalarında lpg taktıranlar var. Ben burada servisime garantili takıp takmadıklarını sordum, görüştüğüm usta General Motors'a sorması gerektiğini söyledi. Ben de şu an için düşünmediğimden üzerinde durmadım. yakıt değerlerime ve kullanımıma bakarak lpg olayına karar vereceğim ama bu da 1 seneden önce olmaz, o zaman da (karar verirsem) garantiyi hiçe sayıp taktırabilirim diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: delikartal

öncelikle herkese selamlar, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    ben 0 araç almak istiorm max.25.000 tl.
    chevrolet HB 1.4 16V SE 2AB ABS ile dacia sandero veya sandero stepway arasında kaldım. Dacia hakkında çok fazla bilgim yok fakat ilk bakışta dış görünüm ve motor gayet iyi gibi duruyor. İç donanım ve malzeme kalitesi ise vasat. chevrolet i zaten benden katkat iyi biliyorsunuz. yorumlarınız nelerdir sizce hangisini almalıyım ?? şimdiden herkese teşekkür ederim.
    bu arada yazdığım chevrolet modeline lpg serviste garanti dahilinde takılıyormu? yorumların hepsini okudum fakat dönem dönem değişiklik göstermiş bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

1.4 motorlara Garantili LPG takılamaz. Arkadaşlarında söylediği gibi Opel motorlarında hala anlaşma yapılmadı. Ancak 1.2 versiyonuna sanırım takıyorlar ve şuan Aveo lar kampanyada olduğu için LPG kiti hediye ediliyor.

Özellikle Aveo Sedan'ın bahsettiğiniz SE modelinin 1.2 motorunu LPG kiti hediyeli olarak alabilirsiniz. Tüketimi oldukça iyi motorun ancak, çekişte biraz zorlanabilir araba. Çünkü daha öncede dediğim gibi Sedan modeli için en iyi motor 1.4.

HB modelli içinde 1.2 sanırım üzmez kimseyi yokuşlarda.

Kıylaslamanızda, ben hiç Sandero incelemedim. Dış görünüm olarak arabalar iyi duruyor ama direksiyona geçmediğim için birşey söyleyemem. Ancak ekonomi açısından LPG Kiti hediyeli bir Chevrolet sizi daha fazla memnun eder düşüncesindeyim ki Dış tasarım zaten Chevrolet'te de var. Diğer konulara Sandero'yu test etmediğim için değinmiyorum.

Saygılarımla...

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 1.4lere lpg takmıyorlarsa sanırım en iyi seçenek yani benim için ekonomi açısından en iyi seçenek hb 1.2 aveo olacaktır(lpg kitli). Sanderoyu biraz daha araştırdıktan sonra kararı veririm artık. zaten aveo ya daha yakındım fakat sonradan üzülmemek için iyice araştırmak lazım :d
    saygılar
  • bende yolda gördüğüm zaman sandero almalıyım(zaten 2 tane görebildim) diorm pc başına geçtiğim zaman aveo çok daha ağır basıyor artık hayırlısı :D aşağı yukarı aynı nedenlerden dolayı aveo ya yöneliyoruz :) şu an en büyük adayım 1.2 hb aveo lpg avantajından dolayı. bilgiler için çok teşekkür ederim saygılar.
  • 1.2 HB, LPG kiti hediyeli olarak sizi yakıt tüketiminde üzmez. SE modelide donanım açısından yeterli donanıma sahiptir. Ve Fiyatıda oldukça iyi, bu arada 5 yıl Garanti hediyenizi de unutmamak gerek. 5 yıl boyunca araçta sorun yaşasanız bile canınız sıkılmayacak...

Fabrika çıkış LPG olduğu için Ruhsat işlemleriyle de uğraşmıyorsunuz...

Aveo ile ilgili bir sorununuz olursa cevaplarım...

Saygılarımla...
  • Kırmızı aveo hb aracıma biraz süsleme yapmak istiyorum. Aracım sport modeli, yani sis farlı, yan havalandırmaları gri, spoiler takılı, 15 inc çelik jantlı. Öncelikle camlara film düşünüyorum ama dışarıda yaptırmaktan sa kendim denemeyi düşünüyorum.Yapabilirmiyim bilmiyorum:). Burak Bey, önceki mesajlarınızda "Chevrolet onaylı 8 binlik Xenon far taktırdım. Ve en sonundada yine Resmi Chevrolet Aksesuarı olan Body kit taktırdım aracıma" demişsiniz. Ben Xenondan ziyade beyaz ampul düşünüyordum ama garantim bozulur mu diye de endişeliyim. Body kit yerine sadece marşpiyel de bana yeter diye düşünüyorum.Taktırdığınız far ve body kit fiyatlarını yazmanız mümkün mü acaba?.
  • ilginize teşekkür ederim burak bey
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.