Şimdi Ara

Chevrolet Aveo Uzun Yol Tecrübem (Bursa-Malatya) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Orijinalden alıntı: hllnz

quote:

Yakıt gerçekten çok iyiymiş bende aveo 1.4 manuel benzinli var,1350 kilometre yolu (100 kilometre civarı Ankara şehiriçi mesai giriş çıkış trafiğinde) 400 liralık benzin harcamıştım.

Şehirdışı hız ortalamam 110-130 arası idi,litre fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4.85-4.90 arası birşeydi.

evet hocam yakıt konusunda gerçekten tatmin eden bir araç. yalnız aracın bilgisayarı anlık tüketimi göstermiyor.

Evet o biraz can sıkıcı bir durum

Şehirdışı çok sakin kullanımda 5,5 litreye kadar dusurebildim aracı klimayı sürekli çalıştırmadım ve 100 un üstüne pek çıkmadım

Normal kullanımda 100-120 arası klima sürekli acık 6,2-6,5 litre arası yakmakta

Aracın tüketimi makul fakat maalesef benzin pahalı aracımı satıp motosiklete geçmeyi düşünüyorum a2 ehliyet alacağım kısmetse 125 cc lik bir başlangıç motoru alıp iyice öğrendikten sonra 250 veya 600 cc ye geçtiğimde aracımı satacağım.

Bu ülkede otomobil binmek artık haram oldu

Bende aynı motora sahip grande punto var. Ortalama 4.5 l. tüketimi var şehir dışında. Tüketim ilerde biraz daha düşebilir.

• Paylaşım için çok teşekkürler. Bende de sizin kasanın bir önceki kasası var 2011 model 1.2 72 HP en son ne kadar basar diye denemedim. Ama araba inanılmaz hantal kalıyor. Hafif yokuşlarda Araba da 3 kişiden fazla varsa çok zorlanıyor. Yakıtı nerdeyse 1.6 kadar yakıyor. Sizin ki dizel olduğu için kurtarıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

quote:

quote:

quote:

Yakıt gerçekten çok iyiymiş bende aveo 1.4 manuel benzinli var,1350 kilometre yolu (100 kilometre civarı Ankara şehiriçi mesai giriş çıkış trafiğinde) 400 liralık benzin harcamıştım.

Şehirdışı hız ortalamam 110-130 arası idi,litre fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4.85-4.90 arası birşeydi.

evet hocam yakıt konusunda gerçekten tatmin eden bir araç. yalnız aracın bilgisayarı anlık tüketimi göstermiyor.

Evet o biraz can sıkıcı bir durum

Şehirdışı çok sakin kullanımda 5,5 litreye kadar dusurebildim aracı klimayı sürekli çalıştırmadım ve 100 un üstüne pek çıkmadım

Normal kullanımda 100-120 arası klima sürekli acık 6,2-6,5 litre arası yakmakta

Aracın tüketimi makul fakat maalesef benzin pahalı aracımı satıp motosiklete geçmeyi düşünüyorum a2 ehliyet alacağım kısmetse 125 cc lik bir başlangıç motoru alıp iyice öğrendikten sonra 250 veya 600 cc ye geçtiğimde aracımı satacağım.

Bu ülkede otomobil binmek artık haram oldu

Bende aynı motora sahip grande punto var. Ortalama 4.5 l. tüketimi var şehir dışında. Tüketim ilerde biraz daha düşebilir.

Herhalde 90 ı gelmiyorsunuz veya bulunduğunuz yerde rampa felan yok 4,5 litre yakması için 70-80 le gitmeniz lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tşk.ler paylaşım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Dönüşte çok yakmasının sebebi Darende rampaları! O yol mahvediyor aracı da yakıtı da :(

evet hocam haklı olabilirsiniz. dönüşte Darende çıkışına kadar hep rampa çıktık neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllnz -- 27 Temmuz 2013; 13:01:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Dönüşte çok yakmasının sebebi Darende rampaları! O yol mahvediyor aracı da yakıtı da :(

evet hocam haklı olabilirsiniz. dönüşte Darende çıkışına kadar hep rampa çıktık neredeyse.

otobüscüler bile illallah ediyor o yoldan. Gürün e kadar hep öyle. Sonrası uzun yayla zaten:)

• abimde sedan i var. bagajı acayip büyük. birde 120 yı geçince acayip gürültü oluyor arabanin içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

kayseri güya zengin memleket, kayseri yolunda düzgün temiz tuvaleti olan bir tesis dahi olmaz.

Gözünüze çarpmamış o zaman Pınarbaşı'nda bir tesis vardı şimdi adını hatırlamadığım. Askerliğim sırasında yolculuklarda mola verilirdi. Tuvaletleri tertemiz, tablolar ve müzik yayını olan güzel bir tesisti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

kayseri güya zengin memleket, kayseri yolunda düzgün temiz tuvaleti olan bir tesis dahi olmaz.

Abartma arkadasim. Senin sanssizligin olsa gerek.
  • Paylaşım için teşekkürler.

Aveo, sınıfına göre çok makul bir araba ama bu forumda bulunan "Kesbi" ve "Bella" isimli iki üyenin abartılı yorumlarından dolayı, forumdaki üyeler tarafından, biraz da olsa antipati ile yaklaşılan bir araba oldu. Ne ilginçtir ki, bu foruma bu arabayı tanıtanlar da onlar oldu.

O, motor siklet göstergesi yerine, daha klasik tarzda bir gösterge yerleştirseler, çok daha güzel olacak. Aynı markanın Cruze modeli de son derece başarılı ama ikinci el takıntısı yüzünden, ne yazık ki Chevrolet, Türkiye'de satılamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Paylaşım için teşekkürler.

Aveo, sınıfına göre çok makul bir araba ama bu forumda bulunan "Kesbi" ve "Bella" isimli iki üyenin abartılı yorumlarından dolayı, forumdaki üyeler tarafından, biraz da olsa antipati ile yaklaşılan bir araba oldu. Ne ilginçtir ki, bu foruma bu arabayı tanıtanlar da onlar oldu.

O, motor siklet göstergesi yerine, daha klasik tarzda bir gösterge yerleştirseler, çok daha güzel olacak. Aynı markanın Cruze modeli de son derece başarılı ama ikinci el takıntısı yüzünden, ne yazık ki Chevrolet, Türkiye'de satılamıyor.

yerden göğe kadar haklısınız hocam. evet göstergeler toplumca alışık olmadığımız cinsten. fakat gerek güvenliği gerekse donanımı aracı tercih edilebilir kılmakta. kendi sınıfına göre fiyat performans dengesi yerinde olan bir araç varsın ikinci eli olmasın. ben aracımı 37.200 + trafik sigortası aldım. piyasada bu fiyata bu dolulukta ve en baz versiyonunda bile güvenlik donanımı tam olan bir araç yok. varsın plastiği sert olsun varsın ikinci eli kötü olsun...

• hllnz H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın,güzel bir anlatım olmuş.

Kendi aracımdan biliyorum.7500 kilometreyi geçtim.Kilometre arttıkça benim gibi tüketimin düştüğünü farkedeceksiniz.Tüketim yine ortalama hız verilerine göre başarılı.Benim rutinleşmiş uzun yolum İstanbul-Bolu arası olmakta.Eşim,ben,2 çocuk 3.6-3.8 lt değerleri aralığında Bolu'ya çok kereler gittim.Cruise control kulanımı 95-100 km hız aralığıyla.
  • unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.3 dizel olanı tercih etseniz,motosikleti dahi aklınızdan geçirmezsiniz tüketimiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın,güzel bir anlatım olmuş.

Kendi aracımdan biliyorum.7500 kilometreyi geçtim.Kilometre arttıkça benim gibi tüketimin düştüğünü farkedeceksiniz.Tüketim yine ortalama hız verilerine göre başarılı.Benim rutinleşmiş uzun yolum İstanbul-Bolu arası olmakta.Eşim,ben,2 çocuk 3.6-3.8 lt değerleri aralığında Bolu'ya çok kereler gittim.Cruise control kulanımı 95-100 km hız aralığıyla.

eyvallah hocam. İnşallah dediğiniz gibi olur ileride yakıt tüketimimiz daha da düşer, malum pompaya yanaşmak yürek istiyo bugünlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllnz -- 29 Temmuz 2013; 23:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentul

Hocam 1.3 dizel olanı tercih etseniz,motosikleti dahi aklınızdan geçirmezsiniz tüketimiyle.

Hocam sadece tüketim ile bitmiyor ki iş.

Yıllık vergisi 850 lira

Kasko 600-800 lira

Yıllık bakımı 300-400 lira

Bunun boya koruması,iç dış temizliği,park ücreti parası derken yine büyük bir miktar gidiyor ceplerimizden her ne kadar araba ekonomik olsa da.

Trafik ve park derdini hiç saymıyorum bile.
  • quote:

quote:

yerden göğe kadar haklısınız hocam. evet göstergeler toplumca alışık olmadığımız cinsten. fakat gerek güvenliği gerekse donanımı aracı tercih edilebilir kılmakta. kendi sınıfına göre fiyat performans dengesi yerinde olan bir araç varsın ikinci eli olmasın. ben aracımı 37.200 + trafik sigortası aldım. piyasada bu fiyata bu dolulukta ve en baz versiyonunda bile güvenlik donanımı tam olan bir araç yok. varsın plastiği sert olsun varsın ikinci eli kötü olsun...

Orası öyle. Benim canıma zarar geldikten sonra, arabanın klimasının dijital olması, çelik jantının bulunuyor olması ya da ikinci elinin çok iyi olmasının hiçbir önemi kalmıyor. Arabayı kapının önüne çeker çekmez, "Yarın pazarda kaça okuturum ?" mantığı ile hareket eden bir toplum olduğumuz için, bu tarz modeller ilgi görmüyor.

Bu modele ek olarak, aynı sınıfta yer alan Colt modelini de ekleyebiliriz.

• quote:

quote:

quote:

Orası öyle. Benim canıma zarar geldikten sonra, arabanın klimasının dijital olması, çelik jantının bulunuyor olması ya da ikinci elinin çok iyi olmasının hiçbir önemi kalmıyor. Arabayı kapının önüne çeker çekmez, "Yarın pazarda kaça okuturum ?" mantığı ile hareket eden bir toplum olduğumuz için, bu tarz modeller ilgi görmüyor.

Bu modele ek olarak, aynı sınıfta yer alan Colt modelini de ekleyebiliriz.

Kesinlikle katılıyorum otomobil beyaz eşya gibi bir tüketm maddesidir yatırım amacı güdülerek alındıysa alan kişinin ya ruhsal problemleri vardır ya da kendini kandırıyordur.

Açıkcası Aveo baya bir tuttu en azından ben bu kadar tutacağını düşünmüyordum benim aldığımda koskoca Aydın'da 2-3 kişide vardı gelip geçen bu arabanın markası ne diye inceliyordu.

Evimin yakınında arkadaşımın çalıştığı bir taksi durağı var taksi durağında hem C elyse hemde Aveo mevcut arkadaşım Aveonun daha ekonomik ve konforlu olduğunu söylüyor.

• quote:

+ 1

kesbi bana kızmasın ama,

ne zaman forumda aveo'nun diğer muadillerine göre ne kadar üstün olduğuna dair bir ibare/yorum okursam, atılan bu mesajın sahibi olan nicke bakmama bile gerek kalmıyor.

• gayet iyi bir tüketim
  • tüketim memnun edici düzeyde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.