Şimdi Ara

chevrolet aveo vs hyundai accent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende bu iki araç arasında kararsız kaldım. Otomatik olarak düşünüyorum, ikinci eli benim için mühim değil, en az 5 yıl satmayacağım, LPG değil de benzinli olarak kullanmayı düşünüyorum. Eranın sanki; şehiriçi yakıtı biraz daha yüksek gibi, bu durumda da tavsiyeniz yine Eramı olur?
  • Era diyorum bende,

Problemsiz derli toplu bir araba ve 2. eli çok güçlü.
  • arkadaşlar bana neden era yada aveo alabileceğini açarmısınız yada köyü yanlarınız özellikle aveonun
  • ben 2008 otomatik aveo sedan sahibiydim. aracın 4. ayında vites düz yol kullanımında kilitlendi. drivedan baska hıcbırseye gecmedı. cok korktum başta. telefon ettim shıft lock release dıye bır yer var bılen bılır oraya kalemle sokunca vıtesı bosaltıyor ve oyle parka getırebılıyorsunuz. neyse dondum ıstanbula tam 1 ay bekledıkten sonra parcası geldı ve yaptılar.

yakıt tuketımı daha fazla olan arac goremedım

çok güvensizdi sanki pilastikte yolculuk eder gibi.

aracımın 7. ayında sattım birdahada hayatta almam.

saygılar.
  • era
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

İkisi arasında hiç düşünmeden Accent ERA alırdım.

Arkadaşın dediği gibi.. Kesinlikle doğru bir karar olur

EDİT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac Schnitzer. -- 13 Şubat 2009; 20:37:12 >
  • kesinlikle era
    http://www.youtube.com/watch?v=Gh2ro5pyozQ
    http://www.youtube.com/watch?v=M5k5wlPocKc
    vede era tamamiyle türk yapımı heralde türkiyeden dünyaya ihracat ediliyor olması lazım
    hatta avrupadaki bi araştırmada binek otomobillerde cliodan sonra 2.olan ilk türk aracı ünvanı var diye ben biliyorum
    füme rengi benim çok hoşuma gitti bu arada

• oros
    eros
    ero[tik]
    era tabiki dostum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Larkyn

ben 2008 otomatik aveo sedan sahibiydim. aracın 4. ayında vites düz yol kullanımında kilitlendi. drivedan baska hıcbırseye gecmedı. cok korktum başta. telefon ettim shıft lock release dıye bır yer var bılen bılır oraya kalemle sokunca vıtesı bosaltıyor ve oyle parka getırebılıyorsunuz. neyse dondum ıstanbula tam 1 ay bekledıkten sonra parcası geldı ve yaptılar.

yakıt tuketımı daha fazla olan arac goremedım

çok güvensizdi sanki pilastikte yolculuk eder gibi.

aracımın 7. ayında sattım birdahada hayatta almam.

saygılar.

ibretlik deneyimler...
    bu tip hoşnutsuzlukları başka aveoculardan da duydum...
    kesinlikle uzak durulması gerekir...

era ile kıyaslanmaz bile...

• ben 2008 model aveo sedan sx 1.4 sahibiyim aracımı 0 km olarak 45 gün önce aldım 4000 km yakın yol yaptım.

öncelikle aracı nerede kullanacaksınız? istnabul anakara gibiyse aveo hyundai ile performansta kafa kafaya gider. ama eğimli yollarada elbette era dan daha fazla çelik bariyer ve sac kalınlığı olduğundan araca biraz hantallasıyor. ben 2 aracı da yaklasık 1 ay test ettim. aveo da eger en üst donanım olan sx alırsanız digital klima 4 hava yastığı gibi birden çok ekstra özellik var özellikle hatcbaki çok performanslı. lpg de uzun yolda 130 km ortlama hızda 145 kurusu yakaladım.( arac 4 kişi ve bagaj full dolu klima hep acık ) öğrenmek istediğiniz seyler olursa muratogretmen25@hotmail
    quote:

Orjinalden alıntı: zirfak

iyi günler arkadaşlar
    İlk arabam olacak onun için önemli olan benim için araç garantisi ve yakıt tüketimi öncelikli olarak
    aşağıya seçenekler sıralıyorum düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim
    chevrolet aveo 1,2 se 20.928 (lpg 3+2 yıl garanti)
    hyundai accent era 1,4 23500 (lpg 5 yıl garanti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratogretmen25 -- 1 Mart 2009; 2:22:56 >

• sanki c3 ün 2. eli çok ii. ekmek gibi satılıyooo... eger 2. el düşünüyorsanız bu memlekette reno ve tofaştan başka araba alamasssınız. araba binmek için alınır.
    quote:

Orjinalden alıntı: F1SECO

ikisininde ikinci el fiyatı çok düşüyo sen bence 23 500 e temiz bir c3 bul ve al
  • accent era
  • Yorumların tamamını okuma fırsatım olmadı ama C3, Era ve Aveo arasında sanırım herkes. C3'ün motorunun iyi olmadığını bir zamanlar Citroén'de çalışan tanıdığımın biliyorum ve çoğu tanıdık tamirci de aynı şeyi söyler. Era'ya bir ara ben de niyetlendim sıfır için çok istediler vazgeçtim ve iyi ki vazgeçmişim, kasasının tenekemsi olduğunu öğrendim ve gerçekten kutu gibi araç kasası var. Aveo, sahip olduğum araç; hani şimdi bi kaç şey söylicem diceksiniz de kendi aracı diye övüyo, alakası yok. 2 yıldır Aveo 1.4 SX binicisiyim ve gerçekten çoğu araçta göremediğim rahatlığı bunda gördüm. İç hacim deseniz sınıfındakilerin en genişi, kasa deseniz %70 sağlamlık oranında, direksiyon ve yol tutuşu araç açılana kadar biraz sıkıntı yapar ama devrinde kullanınca kısa sürede tam performansa gerek motor gerek yol tutuş bakımından iyi bir yol katedersiniz. Bagajın ufak olması bir dezavantaj olabilir. Bir de motorun Daewoo olması.

İkinci elde Renault ya da Tofaş'ları araştırabilirsiniz derim.

• aveo 1.2 alma motoru küçük kalıyor. 1.4 se alabiliyorsan al. liste fiyatlarına aldanma git pazarlık yap.
    accent era 1.4 team.
    aveo sedan 1.4 se ikisi de birbirine yakın araçlar.

era nın avantajı yerli olması bakım maliyeti ve (gerekli) olduğunda parça masrafının düşük olması

2. eli düşük oluyor diyen arkadaşlara da bişey demek istiyorum. arkadaş 0 km araç alıyor. 5 yıl binmeden satacaksa zaten 0 almasın. hem artık 2. eli prim yapıyor denilebilecek araç da kalmadı. 2. eli prim yapan tek araç tofaş şahin. :)) onun da 0 ı yok zaten
  • aveo
  • quote:

Orjinalden alıntı: kubi lay

aveo

neden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim_silig

Yorumların tamamını okuma fırsatım olmadı ama C3, Era ve Aveo arasında sanırım herkes. C3'ün motorunun iyi olmadığını bir zamanlar Citroén'de çalışan tanıdığımın biliyorum ve çoğu tanıdık tamirci de aynı şeyi söyler. Era'ya bir ara ben de niyetlendim sıfır için çok istediler vazgeçtim ve iyi ki vazgeçmişim, kasasının tenekemsi olduğunu öğrendim ve gerçekten kutu gibi araç kasası var. Aveo, sahip olduğum araç; hani şimdi bi kaç şey söylicem diceksiniz de kendi aracı diye övüyo, alakası yok. 2 yıldır Aveo 1.4 SX binicisiyim ve gerçekten çoğu araçta göremediğim rahatlığı bunda gördüm. İç hacim deseniz sınıfındakilerin en genişi, kasa deseniz %70 sağlamlık oranında, direksiyon ve yol tutuşu araç açılana kadar biraz sıkıntı yapar ama devrinde kullanınca kısa sürede tam performansa gerek motor gerek yol tutuş bakımından iyi bir yol katedersiniz. Bagajın ufak olması bir dezavantaj olabilir. Bir de motorun Daewoo olması.

İkinci elde Renault ya da Tofaş'ları araştırabilirsiniz derim.

bagaj+motor dan kaybetmiş zaten..
    euroncap testi:

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

• ben hala ısrarla aveodan uzak durulması gerektıgını dusunuyorum. tamam verdıgınız parayı hak edıyor fakat daha cok hak eden araclar da var. şuan alınacaksa başka alternatiflere yönelilmeli.
  • nerede bir tavsiye olsa , yazıyorsun
    c1
    c2
    c3
    ce
    c5
    başka marka model yok mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: F1SECO

ikisininde ikinci el fiyatı çok düşüyo sen bence 23 500 e temiz bir c3 bul ve al
  • era
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.