Şimdi Ara

Chevrolet Cruze alıyorum. Neden mi? İşte bazı tespitlerim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
70.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Umarım öyle olmuştur. Yolda Cruze görünce içim gidiyor ama olmadı işte.
    Focus u yıllardır görüyoruz yollar. Alışmış artık gözümüz. O kadar çok var ki.
    Ama Cruze öyle değil. Hem kasaya daha çok aşina değiliz hemde gerçekten hoş tasarım..
    Neyse sağlık olsun diyelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: voicemaster

Umarım öyle olmuştur. Yolda Cruze görünce içim gidiyor ama olmadı işte.
    Focus u yıllardır görüyoruz yollar. Alışmış artık gözümüz. O kadar çok var ki.
    Ama Cruze öyle değil. Hem kasaya daha çok aşina değiliz hemde gerçekten hoş tasarım..
    Neyse sağlık olsun diyelim..

Focus iyi tercih bence bir öğretmen arkadaş araba alacağı zaman epey bir araştırma yaptı ve focus almasını tavsiye etti birçok kişi focus aldı şu anda çok memnun yol tutuş ve birçok yönden çekiş olarakta.İkinci el değeride çok düşmüyor öyle bir akrabamız 2001 model benzinli focusu 17 bin liraya sattı 9 yaşında bir cruze bu fiyata satamazsınız 1 veya 2 yaşındaki lacettiler bile çok düşük fiyatlara gidiyor ayrıca küçük anadolu şehirlerinde pek rağbet görmüyor.

• quote:

Bu arada Sedat Bey
    Bence araç için aldığınız fiyat bence çok iyi. Araç 2011 mi?

hayır araç 2010 model. Şubat 2010 tarihli çıkışlı.

ben sizin gibi yapmicam bu aracı alıcam galiba. Tabi banka kredi konusunda yan çizmezse. :)
  • Hayırlı olsun Ford' unuz. Benim yaşadığım olayın tam tersini yaşamışsınız. Ben de Ford alıyordum az daha, rengini bile beğenmiştim ama ford finansmanı' nda sorun çıkmıştı, gidip Chevy almıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat2222

Voicemaster, bende senin gibi cruze almayı ciddi düşünüyorum ama hala kararsızım.

Etrafımdaki arkadaşlarımın 1 tanesi bile bu araba hakkında olumlu görüş belirtmediler. Özellikle yakıt konusunda çok eleştiri alıyorum. Ama ben arabayı 3 aydır o kadar inceledim ki donanım, güvenlik, tasarım konusunda aynı fiyatlı diğer araçlardan daha iyi yapacak bir çok özelliği gördüm. Şu an bir cruz almayı planlıyorum özelliklerini aşağıda belirtiyorum, fiyatı 35.000 TL. Sizce bu para edermi. Bu aracı LPG'li kullanan arkadaşlar km'de ne kadar yaktığını yazarlarsa sevinirim.

Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus
    7500 km 'de
    Gümüş gri renk
    Benzin (LPG yok)
    Sunroof
    Body kit
    cam rüzgarlıkları
    1 numara cam filmi
    karter koruma kapağı
    ışıklı kapı eşik çıtaları
    TV, Navigasyon ve geri vites kamerası,
    Bagaj havuzu,
    krom kapı kolları, krom benzin deposu kapağı, krom bagaj çıtası

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-chevrolet-cruze-ilk-bakimi-yapildi-binicisini-bekliyor-17-orj-jant-32437948/detay

Şöyle bir arabada var. Bir ara düşünmüştüm bunu ama fluence'de karar kıldığım için vazgeçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: okayhan
    Hayırlı olsun Ford' unuz. Benim yaşadığım olayın tam tersini yaşamışsınız. Ben de Ford alıyordum az daha, rengini bile beğenmiştim ama ford finansmanı' nda sorun çıkmıştı, gidip Chevy almıştım :)

Çok teşekkürler
    Cruze olsa daha çok sevinecektim ama kısmet iste.
    Araçları takasmi yapsak ne. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okayhan
    Hayırlı olsun Ford' unuz. Benim yaşadığım olayın tam tersini yaşamışsınız. Ben de Ford alıyordum az daha, rengini bile beğenmiştim ama ford finansmanı' nda sorun çıkmıştı, gidip Chevy almıştım :)

Çok teşekkürler
    Cruze olsa daha çok sevinecektim ama kısmet iste.
    Araçları takasmi yapsak ne. :)

Yooo, valla yapmam, Dediğiniz gibi kısmet,

• Söylenenlerin aksine karalayanların yüzünü kararttı CRUZE
  • fuarda adamın biri "diğer modeller 12 sene paslanmazlık garantisi verirken cruze için 6 sene veriyorlar" demişti, ne kadar doğru bilmiyorum
  • Benim bildiğim çoğu firma 3 yıl yada 100-150 bin km garantisi veriyor bunun dışına çıkan yok.
  • Hayırlı olsun ve bence iyi yapmışsınız. ( Ford almakla ) bende yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim ve yaklaşık 7 ay önce alarak muradıma erdiğim Cruze' umdan soğudum. Aracım 2010 1,6 LS PLUS A/T şu an 11000 km de Bu forumuda aracı aldığımdan beri takip ediyorum gerçi son 2 - 3 aydır çok ilgilenemedim ama.
    Bu yazdıklarımdan sonra eminim pek çok Cruze fanatiği yazılanlara kızacaktır. Ancak bunlar gerçek evet bende aracı severek aldım halende duruşu karizması en iyi araçlardan biri, belki bu yazdıklarım çoğu benim şanssızlığım ancak belli şeyler varki yakıt, balata sorunu, hızlanması vs. bunlar genel sorunlar.

1-Arcaı aldığım günden beridir Sol Arka cam motor arızası tespit edildi motor değişmeliymiş. 3 aydır da parça bekleniyor.
    2-Sol arka kelebek camından su alıyor. Tespit edildi fitil değişecekmiş. parça bekleniyor.
    3-Araç çok fazla yakıyor yakıt ortalaması ( yolun % 90 ı şehirler arası geri kalanı şehir içidir. ) şu an 11 lt/100 km gösteriyor.inanın sakin kullanan birisiyimdir. ve bu ilk aracım değil.
    4-Aracın dış sıcaklık ısı göstergesi bozuk dışarısı 25 – 30 derece iken en son hafızasında kalan ısıyı gösteriyor. Önceleri hiç doğru ısı göstermiyor sanıyordum ancak 2–3 saatlik yolculuklardan sonra fark ettim ki kafası geç şarj ediyor ve ancak gösteriyor. ( ha bunu da servise sormuştum buna da normal demişlerdi !.)
    5-Aracın çekişi gerçekten çok kötü hatta berbat denebilir. Ve her geçen gün sanki daha da kötüye gidiyor. Araç 3000 devir ve üstüne çıkınca bağırmaya başlıyor otomatikte zaten 3000 devirin üzerine çıkmıyor. Hemen bir üst vitese geçip 1000 – 1500 devire iniyor o zamanda yığılmaya başlıyor. ( diyeceksinizki ekonomiklik için böyle yapıyor ama kick-down da durum aynı ) Elle vites değiştirme pozisyonuna alınca da misal 3. vites hız yaklaşık olarak 55 km/saat devir 3000, ne kadar gaz verirsem vereyim ilerlemiyor bas bas bağırıyor ama araba gitmiyor. Dışarıdan sesini duyanlar dizel mi diye soruyor. Hatta iyi ya dizelmiş ne güzel diyenler bile var ah bir bilseler.
    6-Sürekli code 95 hatası veriyor; airbaglere bakım yaptırın hatası? forumda gördüm her iki Cruze dan birinin başında bu dert var.
    7-Arka balatalar dan çıkan sesler inanılmaz, sesi dışarıdan duyanlar arabaya bir şey mi oluyor acaba diye durup benim geri geri çıkmamı izliyorlar. Popülaritemiz baya iyi anlayacağınız.
    8-İlk harekete geçtiğimde yaklaşık 1 dakika içerisinde yerini tam anlayamadığım ancak sanki sağ ön taraftan geliyormuş gibi gelen, garip bir ses var tabiri “ tan “ diye sanki çelik bir yayı germişlerde birden boşa çıkıp fırlamışçasına bir ses. Servise sorduğumda bu ses ABS kendini kuruyor diye açıklamıştı. Cidden gülünç ne bu oyuncak mı ABS kuruyormuş. Birde bu ABS aynı yolculuk esnasında hiç dur kalk yapmama rağmen kaç defa kendini kuruyor çünkü bu sesi yaklaşık 30 dakikada 2–3 defa duyuyorum.
    9-Sola dönüşlerde yavaş seyir halinde iken misal kavşaktan dönerken sağ arkalardan bir lakırtı evlere şenlik amortisör mü vuruyor acaba dedim ama amortisör vurma sesine benzemiyor, gerçi abs kuran bir Cruze un amortisör vurma sesi kim bilir neye benzer. Cahillik işte.
    10-Diyeceksiniz ki arabadan anlar mıyım eh işte naçizane 1999 Renault Laguna, 2001 Hyundai Accent, 2004 Hyundai Elantra, 2005 Renault Laguna 2, 2009 opel Corsa ( hepsi sıfır alınmıştır. ) alıp kullanan ( bunların iki katı kadar da geçici kullandığım farklı otolar ) biri olarak ne bileyim hiç birinde sıfır iken böyle bir sorunla karşılaşmadığım için garip geliyor. Hele o Elantra ah Elantra ah hiç mi sorun çıkarmaz en çok ona yanarım onu satıp bu oyuncağı aldığıma. ( ABS kuruyor ya yani kuruluyor ya o bağlamda oyuncak )

Oldukça uzun oldu ama kısaltıp özetleyince ancak bu kadar oldu. Kesinlikle dış hatları ve çizgisi ile güzel karizmatik asil bir araba, iç donanımı ve pek çok güvenlik paketini barındırması bir ayrıcalık, ancak bu aracı yapmışlar Türkiyede hangi motoru koysakki demişler bakmışlar ellerinde ecotek ler duruyor koy gitsin demişler. araçta 1,6 ecotec motor ve chevroletin 2lt Malibu ve cobalt modelinde kullandığı otomatik şanzıman ancak bu kadar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: suslu76

fuarda adamın biri "diğer modeller 12 sene paslanmazlık garantisi verirken cruze için 6 sene veriyorlar" demişti, ne kadar doğru bilmiyorum

bu konudada haklısınız, çoğu marka kaporta için paslanmazlık garantisi 12 yıl Cruze da 6 yıl. Düşündürücü. Ayrıca mekanik garanti çoğu araçta artık 5 yıl Misal Hyundai, Honda, Kia vs. vs. yada en azından çoğunda 3 + 2 veya 3 + 3 gibi paketler var ancak bu mekanik gareanti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: primum-non-nocere

Hayırlı olsun ve bence iyi yapmışsınız. ( Ford almakla ) bende yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim ve yaklaşık 7 ay önce alarak muradıma erdiğim Cruze' umdan soğudum. Aracım 2010 1,6 LS PLUS A/T şu an 11000 km de Bu forumuda aracı aldığımdan beri takip ediyorum gerçi son 2 - 3 aydır çok ilgilenemedim ama.
    Bu yazdıklarımdan sonra eminim pek çok Cruze fanatiği yazılanlara kızacaktır. Ancak bunlar gerçek evet bende aracı severek aldım halende duruşu karizması en iyi araçlardan biri, belki bu yazdıklarım çoğu benim şanssızlığım ancak belli şeyler varki yakıt, balata sorunu, hızlanması vs. bunlar genel sorunlar.

1-Arcaı aldığım günden beridir Sol Arka cam motor arızası tespit edildi motor değişmeliymiş. 3 aydır da parça bekleniyor.
    2-Sol arka kelebek camından su alıyor. Tespit edildi fitil değişecekmiş. parça bekleniyor.
    3-Araç çok fazla yakıyor yakıt ortalaması ( yolun % 90 ı şehirler arası geri kalanı şehir içidir. ) şu an 11 lt/100 km gösteriyor.inanın sakin kullanan birisiyimdir. ve bu ilk aracım değil.
    4-Aracın dış sıcaklık ısı göstergesi bozuk dışarısı 25 – 30 derece iken en son hafızasında kalan ısıyı gösteriyor. Önceleri hiç doğru ısı göstermiyor sanıyordum ancak 2–3 saatlik yolculuklardan sonra fark ettim ki kafası geç şarj ediyor ve ancak gösteriyor. ( ha bunu da servise sormuştum buna da normal demişlerdi !.)
    5-Aracın çekişi gerçekten çok kötü hatta berbat denebilir. Ve her geçen gün sanki daha da kötüye gidiyor. Araç 3000 devir ve üstüne çıkınca bağırmaya başlıyor otomatikte zaten 3000 devirin üzerine çıkmıyor. Hemen bir üst vitese geçip 1000 – 1500 devire iniyor o zamanda yığılmaya başlıyor. ( diyeceksinizki ekonomiklik için böyle yapıyor ama kick-down da durum aynı ) Elle vites değiştirme pozisyonuna alınca da misal 3. vites hız yaklaşık olarak 55 km/saat devir 3000, ne kadar gaz verirsem vereyim ilerlemiyor bas bas bağırıyor ama araba gitmiyor. Dışarıdan sesini duyanlar dizel mi diye soruyor. Hatta iyi ya dizelmiş ne güzel diyenler bile var ah bir bilseler.
    6-Sürekli code 95 hatası veriyor; airbaglere bakım yaptırın hatası? forumda gördüm her iki Cruze dan birinin başında bu dert var.
    7-Arka balatalar dan çıkan sesler inanılmaz, sesi dışarıdan duyanlar arabaya bir şey mi oluyor acaba diye durup benim geri geri çıkmamı izliyorlar. Popülaritemiz baya iyi anlayacağınız.
    8-İlk harekete geçtiğimde yaklaşık 1 dakika içerisinde yerini tam anlayamadığım ancak sanki sağ ön taraftan geliyormuş gibi gelen, garip bir ses var tabiri “ tan “ diye sanki çelik bir yayı germişlerde birden boşa çıkıp fırlamışçasına bir ses. Servise sorduğumda bu ses ABS kendini kuruyor diye açıklamıştı. Cidden gülünç ne bu oyuncak mı ABS kuruyormuş. Birde bu ABS aynı yolculuk esnasında hiç dur kalk yapmama rağmen kaç defa kendini kuruyor çünkü bu sesi yaklaşık 30 dakikada 2–3 defa duyuyorum.
    9-Sola dönüşlerde yavaş seyir halinde iken misal kavşaktan dönerken sağ arkalardan bir lakırtı evlere şenlik amortisör mü vuruyor acaba dedim ama amortisör vurma sesine benzemiyor, gerçi abs kuran bir Cruze un amortisör vurma sesi kim bilir neye benzer. Cahillik işte.
    10-Diyeceksiniz ki arabadan anlar mıyım eh işte naçizane 1999 Renault Laguna, 2001 Hyundai Accent, 2004 Hyundai Elantra, 2005 Renault Laguna 2, 2009 opel Corsa ( hepsi sıfır alınmıştır. ) alıp kullanan ( bunların iki katı kadar da geçici kullandığım farklı otolar ) biri olarak ne bileyim hiç birinde sıfır iken böyle bir sorunla karşılaşmadığım için garip geliyor. Hele o Elantra ah Elantra ah hiç mi sorun çıkarmaz en çok ona yanarım onu satıp bu oyuncağı aldığıma. ( ABS kuruyor ya yani kuruluyor ya o bağlamda oyuncak )

Oldukça uzun oldu ama kısaltıp özetleyince ancak bu kadar oldu. Kesinlikle dış hatları ve çizgisi ile güzel karizmatik asil bir araba, iç donanımı ve pek çok güvenlik paketini barındırması bir ayrıcalık, ancak bu aracı yapmışlar Türkiyede hangi motoru koysakki demişler bakmışlar ellerinde ecotek ler duruyor koy gitsin demişler. araçta 1,6 ecotec motor ve chevroletin 2lt Malibu ve cobalt modelinde kullandığı otomatik şanzıman ancak bu kadar oluyor.

Tüm şanssızlıkların sizi yakalamasına üzüldüm, sorun üstüne sorun yaşamışsınız...

• quote:

Hayırlı olsun ve bence iyi yapmışsınız. ( Ford almakla ) bende yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim ve yaklaşık 7 ay önce alarak muradıma erdiğim Cruze' umdan soğudum. Aracım 2010 1,6 LS PLUS A/T şu an 11000 km de Bu forumuda aracı aldığımdan beri takip ediyorum gerçi son 2 - 3 aydır çok ilgilenemedim ama.

Hakikaten büyük şanssızlıklar. Gerçi Cruze ile ilgili benzer şikayetleri forumlardan takip ediyorum ancak sizde hepsi birden yaşanmış. Acaba 2011 lerde bu sorunlar giderildi mi?

• Teşekkürler voicemaster gerçi biraz geç oldu ama,. Evet 124 lük Cruze larda bu sorun düzeltilmiş. nereden biliyorum derseniz. Forum da yazmış olduğum ve yaşadığım sıkıntıları Chevrolet Türkiye İzmire faks çekmiştim. Sağolsunlar hemen ilgilendiler. Ve Chevrolet Türkiye Satış sonrası Pazarlama müdürü Tevfik bey bizzat aradı. şikayetlerimi bir sabırla dinledi ve Burdur a gelerek yerinde aracı inceledi. Bu bile Markanın aracına verdiği önemin en büyük göstergesi ki aracımın en kısa sürede tüm sıkıntılarını gidereceklerini belirtti. Ben bu forum nezdinde kendisine tekrar teşekkür ederim. Kendisinden aldığım bilgi belli sorunlar ve tüketici ve servislerimizden aldığımız geri dönüşleri Chevrolete ilettiklerini yani aracın ( 124 lük ) bu doğrultuda üretildiğini söyledi. Kendiside farklı farklı araçlarda kısmi olarak yaşanılan sorunların bende hepsinin birden olmasının ilginç ve bahtsızlık olduğunu doğruladı. Neyse aracımın düzeleceği günü bekliyorum. Teşekkürler Chevrolet Bu bahtsız müşterinizi bir nebze de olsun sevindirdiğiniz için.

• yıllarca şu focus, astra, toyota, hundai gibi araçlara hiç ısınamadım, bu kadar tipi bozuk aracın yanında cruse a helal olsun. bence bu araca küsmek yerine yeni versiyonlarını beklemek daha iyi olur. bazı yakıt performans eksikleri de giderilir bu kadar şikayete bakınca heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitugurlu -- 11 Aralık 2010; 17:42:15 >
  • 4 yıl focus-II ve üstüne 1 yıl volvo S40 kullanmış biri olarak yazıyorum. Cruze un yol tutuşu ve viraj kabiliyeti her ikisine de bes basar (tabiri caizse). Focusla 70, S40 ile 80 ile girdiğim virajlara cruze ile 90 ile giriyorum. Düz yolda focus ve S40 ı şerit içinde tutmak için direksiyonla sürekli güreşmek gerekirken Cruze ip gibi gidiyor. Focusun anormal yol sesi, S40 ın anorlmal motor gürültüsünden sonra Cruze da ne motor ne yol gürültüsü var, tebrikler. S40 işçilik ve malzeme üst kalite, fosus işçiliği berbat, malzeme orta, Cruze işçilik güzeli malzeme orta kalite.
  • quote:

Teşekkürler voicemaster gerçi biraz geç oldu ama,. Evet 124 lük Cruze larda bu sorun düzeltilmiş. nereden biliyorum derseniz. Forum da yazmış olduğum ve yaşadığım sıkıntıları Chevrolet Türkiye İzmire faks çekmiştim. Sağolsunlar hemen ilgilendiler. Ve Chevrolet Türkiye Satış sonrası Pazarlama müdürü Tevfik bey bizzat aradı. şikayetlerimi bir sabırla dinledi ve Burdur a gelerek yerinde aracı inceledi. Bu bile Markanın aracına verdiği önemin en büyük göstergesi ki aracımın en kısa sürede tüm sıkıntılarını gidereceklerini belirtti. Ben bu forum nezdinde kendisine tekrar teşekkür ederim. Kendisinden aldığım bilgi belli sorunlar ve tüketici ve servislerimizden aldığımız geri dönüşleri Chevrolete ilettiklerini yani aracın ( 124 lük ) bu doğrultuda üretildiğini söyledi. Kendiside farklı farklı araçlarda kısmi olarak yaşanılan sorunların bende hepsinin birden olmasının ilginç ve bahtsızlık olduğunu doğruladı. Neyse aracımın düzeleceği günü bekliyorum. Teşekkürler Chevrolet Bu bahtsız müşterinizi bir nebze de olsun sevindirdiğiniz için.

Dostum son durum nedir?
    Sıkıntılarına care bulabildin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: samet baba

quote:

Teşekkürler voicemaster gerçi biraz geç oldu ama,. Evet 124 lük Cruze larda bu sorun düzeltilmiş. nereden biliyorum derseniz. Forum da yazmış olduğum ve yaşadığım sıkıntıları Chevrolet Türkiye İzmire faks çekmiştim. Sağolsunlar hemen ilgilendiler. Ve Chevrolet Türkiye Satış sonrası Pazarlama müdürü Tevfik bey bizzat aradı. şikayetlerimi bir sabırla dinledi ve Burdur a gelerek yerinde aracı inceledi. Bu bile Markanın aracına verdiği önemin en büyük göstergesi ki aracımın en kısa sürede tüm sıkıntılarını gidereceklerini belirtti. Ben bu forum nezdinde kendisine tekrar teşekkür ederim. Kendisinden aldığım bilgi belli sorunlar ve tüketici ve servislerimizden aldığımız geri dönüşleri Chevrolete ilettiklerini yani aracın ( 124 lük ) bu doğrultuda üretildiğini söyledi. Kendiside farklı farklı araçlarda kısmi olarak yaşanılan sorunların bende hepsinin birden olmasının ilginç ve bahtsızlık olduğunu doğruladı. Neyse aracımın düzeleceği günü bekliyorum. Teşekkürler Chevrolet Bu bahtsız müşterinizi bir nebze de olsun sevindirdiğiniz için.

Dostum son durum nedir?
    Sıkıntılarına care bulabildin mi?

bende durumu merakla takip ediyorum , varmı bir gelişme acaba ?

• bir otomobili 10yıl kimse kullanmak istemiyor.

6 yıl paslanmazlık az gibi. Doğan SLX lerde 3 yıl yazardı..12 yılı sanırım alman araçları veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.