Şimdi Ara

Chevrolet CRUZE ve Opel ASTRA III sizce hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Easytronic hakkında pek iyi şeyler söylenmiyor.
  • cruz daha iyi ama 46500 tl çıkarsa astra j 1.3 dizel edition alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: fahorgeneral

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cafercan2633

quote:

Merhaba arkadaşlar. Şu aralar 0 bir araba alacağım inşallah. Bütçem 40.000 tl ve otomatik vites tercihimdir. Chevrolet cruze hb ve astra III hb arasında kaldım. Chevrolet cruze 1.6 lt at ve 1.6 wttc edition at farkını tam olarak bilmiyorum ama bunlardan birini mi yoksa astra III (classic) 1.6 easytronic mi alayım karar veremedim ve size sormaya karar verdim.
    Cruze hakkında çok yakıt harcaması, sağlam olmaması, çabuk arızalanması, ikinci el satışta sahibini üzmesi, eski chevrolet ler kadar kaliteli olmaması gibi olumsuz görüşler var. Sizce de doğru mudur ve cruze mu astra mı. Teşekkür ederim

eski chevroletler kalitelimiymiş? ilk defa sizden duyuyorum. sayenizde yeni bşy daha öğrenmiş oldum. Euro ncaptan 1 buçuk yıldız alan eski kalos değil miydi?
    Bence yeni chevroletler çok daha sağlam .

Eski chevrolet ler derken 60-70 .. modeller heralde. Ayrıca bunu ben demiyorum forumlardaki kişiler diyor

Tüm araç markalarına baktığımız da; 60'lı 70'li 80'li vs modeller ile şimdi ki güncel modelleri bir tutmak ne demek? çözemedim!

Sağlam olmaması, Çabuk arızalanması derken?
    Neresi sağlam değil? Nersi çabuk arızalanıyor? biraz açarmısın...

Ben 2 tane aldım. Daha hiç bir arızası olmadı. Sağlamlığından da HİÇ şüphem olmadı...

*AstraIII easytronic confor paket olursa kabul! ve easytronic 2lt az yakar. Easytronic ile tam otomatik şanzıman kıyaslanır mı? Hayır!
    İkinci el kaybı yaklaşık ikisinde de aynı oran da olur. Astra eski kasa/easytronic, Cruze 2.eli zayıf... Kaybedilecek bedel için "Al birini vur ötekine"

*WTCC farkı: 17inç jant(215/50/17), ön arka spor tampon, yan marşpiyel, bağaj üstü spoyler(1.100tl)...
     Chevrolet CRUZE ve Opel ASTRA III  sizce hangisi
    Beyaz olan makyajlı SPORT(yani eski wtcc). Gri olan güncel WTCC...

Yukarda da belirttiğim gibi bu görüşleri ben yazmadım.ancak yazan kişi 5-6 bin km de tamire götürdüğünü yazıyordu( sesler falan çıkartıyormuş araç). Araç bana görede sağlam bir araç. Eğer astra alırsam essentia konfor paketli olanı alırım. Bence de 2.elde pek fark olmaz ancak yakıt konusunda karasızım lpg taktırdınız mı bu araçlara. Ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

O arkadaşınızın bahsettiği durum sert amortisörden kaynaklı. Astra da aynı durum dan muzdariptir.

Bu çabuk arızalanıyor dan ziyade, GM'in sert amortisör kullanılmasından kaynaklı yol sesini fazla hissetme durumu.
    Amortisör kule tasarımı da amortisörler üst kapaktan sabit olmadığı için kule içinde haraket ediyor. Ama astraJ de aynı
    hatalı tasarıma sahip...

Hissedilen sesin şiddeti yada rahatsızlığı ise bulunulan şehire ve asfaltın durumuna bağlı. Yolu çok bozuk olanlar fazla,
    Hiç olmayanlar da hiç hissetmiyor yada az hissediyor gibi bir durum...

Cruze tam otomatik 10lt yakarsa, Astra easytronic 8lt yakar...budur.

Yılda 10.000km yaptığım ve Cruze AT ile Antalya da 9lt yaktığım için LPG bana pek uymaz.
    1.6 Ecotech 115lik Astra da, 1.6 Ecotech 113'lük Cruze da kullanılan motor aynı ve alaminyum alaşımlı subaplar dan dolayı
    duruma ve şartlara göre 50-70-80.000km gibi subap sorunu çıkartır. Serviste maliyeti 1.500tl sanayi de 900-1.000tl...

Eğer 2. el alırsanız; Daha önce lpg uygulaması yapılmamış temiz bir araç alın. -ki subap sorunu aniden başınıza kalmasın...

Lpg benzin hesabı için bir konumuz var. oradaki excel dosyasını indirip kendi oluşabilecek değerlerinizi girip, yıllık kar durumunu görebilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm

Yanlız "0" araç için biraz araştırma yapmanız gerekecek. İstediğiniz araçlar için şuan bulunamama sıkıntısı olabilir...

Kolay gelsin...

Sordum showroomlara. Astra 1.6 classic easytronic essentia konfor paketli olan var. Cruze da ise 1.6 wttc edition at ve 1.6 lt at var. Wttc edition 1000 lira daha pahalı. Şu an cruze almaktan yanayım ancak wttc mi lt mi karar veremedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sordum showroomlara. Astra 1.6 classic easytronic essentia konfor paketli olan var. Cruze da ise 1.6 wttc edition at ve 1.6 lt at var. Wttc edition 1000 lira daha pahalı. Şu an cruze almaktan yanayım ancak wttc mi lt mi karar veremedim.

Cruze ise; KESİNLİKLE WTCC alın. İstenen 1.100TL, verilen ekstralara göre çok ucuz...

WTCC almazsanız sonra dan pişman olursunuz. Bayiye gidin karşılaşırın, test araçlarını kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wwide1543

Tabiki'de Cruze, tek geçerim. Cruze Hb en boş modelin'de 31 Bin TL fiyat verdiler halen düşünmekteyim. Diğer Alternatifim Ford Fiesta.

Ben de cruze u tek geçerim. Sanırım fiesta nın da en boş modeli 31.000 cruze a 31.000tl dedilerse bence düşünmeden alın. Ben sorduğumda en boş modeli 35.000 dediler.

• quote:

quote:

Cruze ise; KESİNLİKLE WTCC alın. İstenen 1.100TL, verilen ekstralara göre çok ucuz...

WTCC almazsanız sonra dan pişman olursunuz. Bayiye gidin karşılaşırın, test araçlarını kullanın...

Aracın kullanımında bir farklılık oluyor mu wtcc ile lt arasında. Dün gittiğimde test aracı yoktu o yüzden kullanamadım aracı

• quote:

quote:

quote:

Aracın kullanımında bir farklılık oluyor mu wtcc ile lt arasında. Dün gittiğimde test aracı yoktu o yüzden kullanamadım aracı

Hayır! kullanım farkı yok. Sadece dış görsel farklar var.

• Astra almak gibi bi hata yapmayın

Bizde 2010 model cruze var Full ve otomatik vites.. Gayet memnunuz hic bir sorunumuz olmadı daha. Araba 60.000 de.

Cruze oturakli bir araç yol tutusu çok iyi, tam uzun yol arabası. İnsan cruze sürerken zevk alıyor araçtan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wwide1543

Tabiki'de Cruze, tek geçerim. Cruze Hb en boş modelin'de 31 Bin TL fiyat verdiler halen düşünmekteyim. Diğer Alternatifim Ford Fiesta.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 9 Aralık 2012; 14:33:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Astra almak gibi bi hata yapmayın

Bizde 2010 model cruze var Full ve otomatik vites.. Gayet memnunuz hic bir sorunumuz olmadı daha. Araba 60.000 de.

Cruze oturakli bir araç yol tutusu çok iyi, tam uzun yol arabası. İnsan cruze sürerken zevk alıyor araçtan

Aracınız lpg li mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalistra -- 9 Aralık 2012; 14:49:15 >
  • quote:

quote:

Aracınız lpg li mi

Lpgli. Su ana kadar bi sorun yok fakat bu motorların subaplari magnezyum alaşımlı. LPG yüksek ısıda yandığı icin bu subaplari eritiyor ve genelde 70.000 kmden sonra araba motor sogukken ilk çalıştırmada rolanti düşüyor. Aynı durum opelde de soz konusu motor aynı çünkü.

Çözümü sanayide subaplari Çelik olanlariyla degistirtmek. Bu da 600 - 800 tl arası bisey yapıyor. Yetkili servis ise 1500 tl civarı istiyor. ki 60.000 70.000 kmye kadar zaten LPG ile 18-20 milyar kar yapmış oluyorsunuz bu yüzden subaplari değiştirmek devede kulak kalıyor.

Yani LPG uyumsuzluğu denilen şey bu, magnezyum subaplari çelikle degistirince hic bir sorun kalmıyor

• quote:

quote:

quote:

Aracınız lpg li mi

Lpgli. Su ana kadar bi sorun yok fakat bu motorların subaplari magnezyum alaşımlı. LPG yüksek ısıda yandığı icin bu subaplari eritiyor ve genelde 70.000 kmden sonra araba motor sogukken ilk çalıştırmada rolanti düşüyor. Aynı durum opelde de soz konusu motor aynı çünkü.

Çözümü sanayide subaplari Çelik olanlariyla degistirtmek. Bu da 600 - 800 tl arası bisey yapıyor. Yetkili servis ise 1500 tl civarı istiyor. ki 60.000 70.000 kmye kadar zaten LPG ile 18-20 milyar kar yapmış oluyorsunuz bu yüzden subaplari değiştirmek devede kulak kalıyor.

Yani LPG uyumsuzluğu denilen şey bu, magnezyum subaplari çelikle degistirince hic bir sorun kalmıyor

Teşekkür ederim. Panther in açtığı cruze benzin lpg hesaplama konusuna göre benzin lpg farkını hesapladığımda yıllık 2500 tl kârım oluyor. Benim işimle evim arasında yaklaşık 70 km var. Yani sehiriçi şehir dışı yıllık ortalama 25.000 km yapıyorum. Bu benzinle 11.250 tl ye lpg ile 6.750 tl ye geliyor. Başka bi sorunu olmuyorsa cruze alıp lpg taktırmak en mantıklısı

• quote:

Teşekkür ederim. Panther in açtığı cruze benzin lpg hesaplama konusuna göre benzin lpg farkını hesapladığımda yıllık 2500 tl kârım oluyor. Benim işimle evim arasında yaklaşık 70 km var. Yani sehiriçi şehir dışı yıllık ortalama 25.000 km yapıyorum. Bu benzinle 11.250 tl ye lpg ile 6.750 tl ye geliyor. Başka bi sorunu olmuyorsa cruze alıp lpg taktırmak en mantıklısı

2.500TL yapmaması lazım. Yanlışlık mı var?

Ne kadar şehir içi? Ne kadar şehir dışı?
  • Ayrıca piyasaya daha erken çıkmış modellere verilen servis ve yedek parça desteğinin daha erken bittiğini de unutmayın.

• Merhaba dostum, 1.6 LT AT kullanıcısıyım. Aracım sedan ve wtcc arasındaki tek fark bodykit ve 17" jantlar. Boşver wtcc'yi ekstra para hep. Bende astra 3 arasında kalmıştım alırken, cruze aldım iyikide almışım. Şuan detayları yazamayacağım k.bakma. Editlerim bir ara.
  • quote:

quote:

Günlük ortalama 80 km den 25 gün 2000 km yapıyor. Yıllık 24000 km oluyor. Şehirdışı 1000 km desem 25000 km. Benzinli olursa 25000x0.45=11250. Lpg de ise 25000x0.27=6750. Lpg montajı, ruhsat masrafı ve lpg bakımı ilk sene için 2000 tl.

Yani lpg 6750+2000=8750 tl ye mâl oluyor. 11250-8750=2500 tl yapıyor.

Hatam yok heralde. Benim için benzin ya da lpg kaç km yapacağımı değiştirmez ikisinde de yıllık ortalama 25000 km yaparım.

• golf 1.2 tsi midline plus 42.900, 42.000'e alınır diye düşünüyorum, gidip inceleyin derim... uygun kullanıldığında çok fazla yakacağını düşünmüyorum...

hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

golf 1.2 tsi midline plus 42.900, 42.000'e alınır diye düşünüyorum, gidip inceleyin derim... uygun kullanıldığında çok fazla yakacağını düşünmüyorum...

hayırlı olsun...

Otomatik almayı düşünüyorum. Golf ün dsg şanzımanı 49.900. Yani bütçemi aşıyor. Yoksa istemezmiyim vw golf kullanmayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayramAbi

Merhaba dostum, 1.6 LT AT kullanıcısıyım. Aracım sedan ve wtcc arasındaki tek fark bodykit ve 17" jantlar. Boşver wtcc'yi ekstra para hep. Bende astra 3 arasında kalmıştım alırken, cruze aldım iyikide almışım. Şuan detayları yazamayacağım k.bakma. Editlerim bir ara.

Ben hb almayı düşünüyorum. Sedanda lt wtcc arasında spoyler farkı falan var ama hb te spoyler de yok heralde ya da ben göremedim. Bodykitde de baktığım ilanlarda fark göremedim. Tek fark marşpiyel ve 17 inç jant heralde
  • quote:

quote:

quote:

Günlük ortalama 80 km den 25 gün 2000 km yapıyor. Yıllık 24000 km oluyor. Şehirdışı 1000 km desem 25000 km. Benzinli olursa 25000x0.45=11250. Lpg de ise 25000x0.27=6750. Lpg montajı, ruhsat masrafı ve lpg bakımı ilk sene için 2000 tl.

Yani lpg 6750+2000=8750 tl ye mâl oluyor. 11250-8750=2500 tl yapıyor.

Hatam yok heralde. Benim için benzin ya da lpg kaç km yapacağımı değiştirmez ikisinde de yıllık ortalama 25000 km yaparım.

100km de 10lt tüketen bir araç, lpg %20 fazla yakar hesabına göre lpg de 12lt tüketir...

Benzin 4.60TL = 0.46krş
    Lpg 2.80TL = 0.35krş

Aradaki fark 11krş...

Ayrıca her yıl 1 depo kadar benzin tüketir. Her yıl az da olsa lpg bakım parası var. Ayara gitti geldi var...
    Yıllık maliyetlere eklemek lazım.

Ayrıca(2) Lpg ye geçince, az yakıp az ödüyoruz mantığı ile bir rahatlık başlar. Ve biraz daha fazla yol yapılır.
    Tabloda bu durum %10 artış olarak gösterilmiştir.

Verilen tablo da bunların hepsi mevcut.

sizin değerleri tabloya uyguladığımız da;
    1. yılın sonunda 44TL
    2. yılın sonunda 1.900TL
    3. yılın sonunda 3.800TL
    4. yılın sonunda 5.700TL kar elde etmiş olursunuz. Yani sizin hesabınızla 2 yıl olan kar marjı, gerçekte 3,5 yıl olur.

Tabi +yılda 100.000km olacağı için subap sorunu da ortaya çıkacaktır. O durum içinde tablo da 1.200tl ortalama fiyat almışız.

4. yılın sonundaki gerçek kar : 4.500TL ile sonuçlanır.

Tablonun açılımı şöyle;

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.