Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
373.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sn hakkip verdigin cevaplar icin tesekkur ederim 2-3 dk icinde gaza geciyor evet o halde bir sorun yok yani normal olanı bu ama nedense bana bu sure biraz uzun geldi yani ev ile isim arası zaten 6-7 dk ancak tutuyor e haliyle yarısını benzinde gitmis oluyorum bu bakımdan tasarruf epey azalıyor stop etme konusunda da 4-5 kere gösterdim en son sıcaklıgı 40 dereceye yukselttiler stop etme sorunu ortadan kalktı benimle birlikte lpg taktıran (aynı yere ve aynı modeli) arkadasların aracları ise (biri focus digeri fusion) sabah ilk calıstırdıgında hemen lpg ye geciyor yani nerdeyse 3-5 saniye icinde o yuzden bu 2-3 dakikalık sure bana cok geldi bakalım kısın ne olacak ona gore yeniden bir ayar yaptırmamız gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Ekim 2009; 13:36:48 >
  • slm
    bende dechevrolet 1.4 16 v sx otomatik var ikinci elden aldım aracım ile 1400 km de 100 ltyaktım ilk aldığımda şehir dışında yani buda 100 km de 6,5 7 lt gibi bişey yapıyor . aracımı 30 bin bakıma soktuktan sonra aracım 40 lt ile 300 km yapmaya başladı şehir içi yani buda 100 km de 13 lt felan yapıyor
    bu araçlar için çok ekonomik deniyor acaba benim araçta bir sorun varmı yada aynı araç sahibi olan arkadaşlardan tüketim bilgilerini alabilirmiyim .
    birde araştırdım lambda sensörü varmış( oksijen) bundan olabilir deniyor forumlarda fakat servise defalarca götürdüm tüm değerleri normal diyor .
    yardımcı olurmusunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eupan -- 3 Ekim 2009; 15:08:20 >
  • sn eupan; şehirdışı devirli kullanmıssan 6-7 lt yakabilir normal gibi duruyor ama şehir içi için aynı şeyi söyleyemeyecegim bu işte bir terslik var ben lpg takmadan önce şehir içi 100 km de 7 ila 9 lt arası değişen değerlerde bir tüketime ulaşıyordum ki bu şehiriçinde kocaeli sakarya arası mesafede vardı 13 lt ise otomatik olmasına rağmen bayagı bir yüksek. lambda sensörü hakkında söylenenleri ben de duydum sensör sorunu varsa fazla tüketime sebep olur diye söylenmişti araştırmakta fayda var bakıma soktuktan sonra çok yakmaya başladı demissiniz (veya ben öyle anladım) acaba burdan kaynaklı bir problem olabilir mi
  • diğer saydığınız modeller gaz ayar geçisi düşükse geçebilir ama pek sağlıklı sayılmaz erkenden gaza geçmesi motor sıcaklığı 38 dereceye kadar ıısnması lazımkı lpgye geçsin aksi halde motora zarar verecektir bu buda zamanla arızalara yol açacaktır

eupan arkadasım yakıt tüketimi olarak

Yakıt Tüketimi

4 İleri Otomatik Vites
    Şehiriçi (lt/100km) 8.6
    Şehirdışı (lt/100km) 5.1
    Ortalama (lt/100km) 6.4

bu standarlar araç boş iken tek bir kişi ile klima kapalı camlar kapalı sekılde verilmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: leboswki

arkadaşlar selamlar ,iyi geceler....
    nihayet bende bir kalos sahibiyim...

3-cd çaları her açtığımda yüksek ses te çıkıyor.sorunu çözebilirmiyim...

hepinize iyi geceler dilerim...
    PS: aldığımda herkes burun kıvırmıştı ancak ben çok memnunum...bunu özellikle belirtmek istedim...çünkü alma aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olurum düşüncesiyle....

hayırlısı olsun , cd çalarda o yüksek ses olayını ayarlayabiliyorsun..
    O burun kıvırma olayı genelde var ama şöyle bi kullandıkları zaman bi yarım saat şaşırıyorlar..

Bakım olayını hallettin mi, ne kadara maloldu?..
  • cevap için teşekkür ederim
    doğrudur bakımdan sonra fazla yakamaya başladı.
    servis dışında cihazı olan kimse olmadığından başka yerede gözteremedim
    serviste aracın değerleri normal diyor fakat ortada birde gerçek var bu kadar yakan
    bir araç olamaz bazen bir depo ile 300 km bile göremiyorum ki olabildigince klasik
    sürüyorum asılmadan zorlamadan
    aynı şeyi yaşayan başka biri olabilir diye düşünmüştüm
    farklı yorumları olan arkadaşlardanda bilgi bekliyorum .
    teşekkür ederim
    Bu arada yorumlarda okudum iyi değil felan diyen arkadaşlar var bu araçlar için
    piyasadaki benim ben diyen bir çok firmayı cebinden çıkarır. öncelikle bu boyut ve sekmentte
    bu iç hacimde başka araç bulamassınız bu kadar dınanımı bu fiyata alamassınız her ucuz kötü her pahalı
    kaliteli diye düşünürseniz aldanırsınız. misal yangın tüpü takmaya gittim sanayiye kaportacı egildi baktı
    aracın altına felan vaybe ne şase koymuşlar bu araca abi bu araç taş gibi hiç bişey olmaz dedi.yani omurgalarda sağlam . sürüş biraz farklı fakat alışırsanız vazgeçemerriniz. anlattığım gibi aracımda çok yakma sorunu var fakat vazgeçemiyorum aracımdan.
    afzla da anlatmaya gerek yok .
    düşünenler için söylüyorum her yönden okeydir bu araç
    kesinlikle pişman olmassınız.
    ikinci elide acayip hızlanmış durumda tabi millet uyandı 2000 model 206 polo alacağına 2004 2005 süper donanımlı araç alabiliyorsun .
    aynı araca yıllarca binen bir millet olduğumuzun düşünürseniz, kötü yorumları anlamk mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eupan -- 5 Ekim 2009; 14:10:08 >

• ARKADAŞLAR BENDE BİR HAFTADIR 2006 1.4 16V SX KALOS SAHİBİYİM ARACIM SUAN 25000 KMDE
    ANCAK EN SON NEZAMAN BAKIM YAPILDIĞI KONUSUNDA BİR FİKRİM YOK
    BAKIM YAPTIRMAK İSTİYORUM ANCAK SERVİSTE ÇOK PAHALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
    ANKARADA SANAYİDE BİLDİĞİNİZ İYİ BİR KALOS USTASI MEMNUN KALDIĞINIZ BİRİ VARMI
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
    BU ARADA SİZCE HANGİ PARÇALARIN DEĞİŞMESİ GEREKİR
    ARAÇ 2 OCAK 2006 TARİHİNDE TRAFİĞE ÇIKMIŞ YANİ 44 AY OLMUŞ ANCAK KM 25000 DE
  • Arkadaşlar. 2005 model 1.2 SE Kalosum var. Aracı alalı 4 ay oldu. Kışlık lastik almak istiyorum. Bir öneriniz var mı? Teşekkkürler.
  • nerede olduğunuza bağlı
    kar yağışı oranı fazla ise olduğunuz bölgede bilinen bir markadan kar lastiği alman iyi olur iki adette yeterli önlere takarsın.
    ayazı çok buzlanma çok ise çivili lastik almanı öneririm kar lastiği kurtarmaz ( özellikle ankara eskş.gibi iç anadolu )
    yok ılıman bir yerde isen su tahliye kanallarının iyi olmasını göz önüne alarak yine bilindik bir marka alabilirsin .
    michelin enerjiyi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: leboswki

arkadaşlar selamlar ,iyi geceler....
    nihayet bende bir kalos sahibiyim...

48000 bin kilometrede,2005 model 1,2 se...(12000tl)

tasarımından dolayı bile isteye kalos aldım...bütün paramı verdiğim için ne yazıkki detaylı bir bakım yapamadan,fatsa-karaman-izmir yolunu tutmam gerekti...toplam 1550 km...

sağolsun beni valideye mahçup etmeden ama 120 nin üstünede çıkmadan evimize getirmeyi becerdi...
    sizden bir kaç ricam olacak

eğer zman ayırıp yanıtlarsanız çok mutlu olurum...

1-aracın motor yağı ne olmalı...
    2-50 bin bakımı die bişey varmı...varsa neler yaptırmalıyım ve yrıca izmirde nereye yaptırmalıyım...
    3-cd çaları her açtığımda yüksek ses te çıkıyor.sorunu çözebilirmiyim...

hepinize iyi geceler dilerim...
    PS: aldığımda herkes burun kıvırmıştı ancak ben çok memnunum...bunu özellikle belirtmek istedim...çünkü alma aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olurum düşüncesiyle....

opel servisinde yağ koydurdum ama cinsini bilmem.
    50.000 bakımı diye bir şey yok yağ değişim zamanalarında bakım yaptır.
    cd çaları on volume kısmından ses ayarını istediğin ayara getir o sesten açılır her zaman.
    hayırlı olsun.

• splentercell öncelikle teşşekür ederim yardımın için...

3 aydır kullanmakta olduğum kalosumu çok sevdiğimden bahsederek başlamalıyım yazıma...

kalos almayı planlayan ancak çevresinde ve nette yazılanlardan dolayı ikilemde kalmış arkadaşlarıma bir nebzede olsa yardımcı olmak adına bir şeyler yazmaya karar verdim....( bu paylaşımı daha önce bir çok kalos dostunun yaptığınıda bilmeme rağmen:)))

7.000 km yi devirdiğim aracımda her şey yolunda gittinden midir nedir gün geçtikçe daha bir sever oldum...bazı arkadaşlarımın tavsiyelerini iyiki dinlememişim ve seçimim kalos olmuş die seviniyorum....

almayı planlayan arkadaşlara çok detaylı teknik bilgi sunamasamda 100 liralık benzinle 400 km ye ulaştığımı belirtmeliyim....şehir dışı bu oran rahatlıkla 520 km( ki daha fazlasıda olabir) ulaşıyor...

özellikle şehir içinde çok rahat manevra kabiliyetine sahip,park sorunu olmayan, müzük sisteminin gayet başarılı ve keyifli olduğunuda eklemeliyim...

tasarım ödüllü bir araç olduğunu sanırım bilmeyen kalmamıştır...ben izmirde yaşıyorum ve istanbul kadar olmasada burada da bir park sorunu olduğunu söylemeliyim.

kalos almayı planlayan arkadaşlarıma bir önerim var... ancak ve ancak aracı test edip araç hakkında fikir sahibi olunuz...kimileri kalas demiş kimileri tutulmadıysa vardır bi bildiği insanların demiş....dediğim gibi bir test sürüşüne çıkmadan son kararınızı vermeyiniz...

trafikte sayısının çok olmaması sizi daha bir özel kılacaktır :)))

herkese sevgiler selamlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leboswki -- 20 Ekim 2009; 2:31:06 >

• arkadaslar iki yildir 2004 1.2 kalos kullanıyorum.birde lpg taktırdım.yakıtı cok makul fakat son zamankarda egr valfinden dolayı arıza lambası yanıyor.servis valfe 310 ytl diyor.bu ısı nasil cozerim yardimci olurmusunuz.?
  • arkadaşlar mrb.benim bir sorum var.2005 model kalos 1.4 sx 16v 25.500km araç için 14.600 tl isteniyor sizce nasıl fiyat.araç saglam.kaça alsam zarar etmem.birde 2004 ile 2005 araçlarında önden farkllık var.2005 yılından sonra ön sinyaller farın içerisine alınmış.makyajlama 2005 mi 2006 başında mı oldu acaba.

herkese saygılar şimdiden tşk.
  • surkent021 arkadasım bu aralar arac fiyatları pahalı bu normal bayram arasındayız biyatlar taban yaptı normal olarak
    belirtmiş olduğun aracın fiyatı 13.500 ile 15.500 arası ederi var diğer sorun ise 2005 yılın baslarından sonra ön kıısmlar makyajlı olarak piyasaya cıkmıstır 2005 modellerdede tampondan sinyalleri buunmaktadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: surkent021

arkadaşlar mrb.benim bir sorum var.2005 model kalos 1.4 sx 16v 25.500km araç için 14.600 tl isteniyor sizce nasıl fiyat.araç saglam.kaça alsam zarar etmem.birde 2004 ile 2005 araçlarında önden farkllık var.2005 yılından sonra ön sinyaller farın içerisine alınmış.makyajlama 2005 mi 2006 başında mı oldu acaba.

herkese saygılar şimdiden tşk.

hakkip kardeş sagolasın birde şunu sorsam.bu araçların bakımı 30.000 km de mi.vergisi ne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdtbyrclk

arkadaslar iki yildir 2004 1.2 kalos kullanıyorum.birde lpg taktırdım.yakıtı cok makul fakat son zamankarda egr valfinden dolayı arıza lambası yanıyor.servis valfe 310 ytl diyor.bu ısı nasil cozerim yardimci olurmusunuz.?

Selamlar
    Benim de 2005 model 1.2 kalos'um var.
    Yaklasik 10 aydir tomasetto marka LPG sistemi kullaniyorum. Benzine oranla hissedilir derecede ekonomik bir tuketime kavustum.
    LPG'yi ilk taktirdigim donemlerde benim de ariza isiginin yanmasi sorunum vardi. Bir kac servise gosterdim. Hepsi oksijen sensoru diye bir parcanin degismesi gerektigini soyledi. O donemde yaklasik 300 TL fiyat verdiler.
    En sonunda LPG yi taktirdigim ustaya gosterdim. Ariza lambasini sondurduler. Gaz ayarini bir kez daha yaptilar. O gunden beri bir daha lamba sorunum olmadi.
    LPG ustasi aciklama olarak sunu soylemisti.. Aracin butun ayarlari benzine gore yapiliyor. LPG ile calistirmada en ufak bir ayarsizlik oldugunda arac bunu bir sorun olarak algilayip ariza lambasini yakiyor.. demisti..

Bence lpg taktirdiginiz yere de mutlaka bir gosterin.

Selamlar

• arkdaşım biraz geç oldu ama....
    3.SORUNA CEVAP VEREYİM ....SIMDI TAM HATIRLAMIYORUM ARABAMI SATALI 1 YIL 6 GÜN OLDU ...MUTE AYARI VAR MUTE AYARINI AZALTIRSAN ARABANIN BAŞLANGIC SESİDİR BÖYLE ÇÖZEBİLİRSİN....

EL FRENİ SORAN ARKDAŞIMDA EL FRENİNİ SAĞA SOLA SERTÇE ITEKLEYEREK VE AŞAGI DOGRU SORUNU ÇÖZEBİLİR AYNI ŞEY BENİMDE BAŞIMA GELDİİ...
  • eski şehirde kalos kullanan arkdaşlar varsa merak ettim arabamı eskişehire sattım kendım samsunda oturuyorum napıyor arabam mrk ettm...
  • Selam arkadaşlar,

Bugun 2006 model Aveo Sedan 1.2S aracımı 14.500tlye satın aldım aracın kazası y ok 50.000km'de ve temiz. 2005 Kalosu alacak arakdaş için o fiyat biraz yüksek 13500den fazla verme derim.
  • arac vergileri
    ■1-3 yaş arasındaki 1301 cm3′ü geçemeyen otomobiller 393 TL
    ■1-3 yaş arasındaki 1301 ile 1600 cm3 arasında olan otomobiller 628 TL oldu.
    ■1-3 yaş arasındaki 1801-2000 cm3 arasında olan otomobiller 1.736 TL

mdursungul

1.2s modeli 14.500 cok fazla vermıssın o aracın eder fiyatı 12.500 13.500 bnm gözumde almıs olduğun fiyata 1.4 sx full modelini alabilrdiniz 2005 model

genede canınızı sıkmayın arac gayet güzel bence keyifli sürüşler dilerim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.