Şimdi Ara

Christmas Tree - Çam Ağacı Taktiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle, Taktik konusunu bulamadığım için yeni konu açtım. Madem her açtığımız taktik konusu kitlenip silinecek, o konu üst konu yapılsın 15 dkdır arıyorum yok.

Neyse Aynı zamanda 4-3-2-1 olarak bilinen Christmas Tree dizilişi;Ozan yazdım çünkü 3 orta saha gerekiyordu başka Türk bulamadım. Aslında Di Maria'nın geçen sene Real'de oynadığı gibi Olcan da oynayabilirse 2. türlü de olabilir,

Ayrıca 3'lü defans oynayacaksak ki Prandelli ileride bazı maçlarda yine oynayacağımızı söyledi, bu takımda Hakan Balta'nın olması gerektiğine inanıyorum. Neden mi? Çünkü ufacık bir dokunuşlar 4-4-1-1'e dönmeye imkan sağlıyor.

• Mantıklı ama tek dorun Selçuk ölene kadar kesilmez. Benim de aklıma gelmişti Burak'ın arkasına 2 adam koysak gibisinden birşeyler. Hem bu durumda Pandev'den de faydalanabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çam ağacı taktiğinde forvet arkasının bitiriciliğinin yüsek olması lazım.Bruma ve Olcan bu taktiğe gitmez.
  • O çam ağacı dediğin taktik güzel taktik ama bunu Türkiye'de Fener oynuyor zaten. Sow ve Kuyt atak zamanı içeri girdimi böyle oluyor bunu Telles ve Tarıkla oynayamazsın.GG ve Canerle oynanıyor.
  • İnter'in CL şampiyonu olduğu sene bu taktikle oynuyordu, aynı taktiği Atletico uyguluyor, özellikle Barça ATM maçlarına bakın bu dizilişi çok rahat görürsünüz.
  • Christmasa benzer taktikler denedik. Olmuyor. Burak ceza sahası yayına gelip arkasındaki Sneijder-Bruma(Pandev-Olcan) gibi oyuncularla verkaç yapabilen, pas üçgeni kurabilen, boş alanlara top dağıtabilen bir oyuncu değil. Yapabildiği tek şey araya kaçıp top beklemek. Rakipler çözdü artık bunu, ya ofsayt oluyor yada kapatıyorlar. Bizim kanat oyuncularıyla çıkıp topu olabildiğince kanatlara yaymamız, kanatlardan top indirmemiz gerek. O zaman hem göbekteki oyuncular daha boş alanlar bulabilir hem de daha olgun ataklar geliştirebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Genc

Çam ağacı taktiğinde forvet arkasının bitiriciliğinin yüsek olması lazım.Bruma ve Olcan bu taktiğe gitmez.

Olcan olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O çam ağacı ters teper
  • zaten denedi prandelli bunu tutmuyor takımın düzelmesi için selçuk 2-3 maç oynatılmamalı.. pres gücü yüksek oyuncular şans bulmalı. ve mümkünse semih gibi selçuk gibi adamlar mümkün olduğunca topu tutmadan hızlıca aktarmalı. her pas alışlarında 4-5 sn kaybediyoruz. rakibe nefes fırsatı tanıyoruz. ciddi olarak söylüyorum semih ne kadar iyi stoper olursa olsun (bence değil) ayakları sağlam basmalı tek top uzaklaştırması iyi olmalı ve top ayağına gelince seri bir şekilde oynamalı. daha topa vurmaya mecali olmayan adamlar varken gelde başarı bekle sonra.. açsınlar bi premier lig izlesinler en kötü takımındaki adamlar bile toplara nasıl vuruyor nasıl pas atıyorlar izlesinler..
  • Bu taktigin basarili olmasi icin koruk gibi cigere sahip iki tane bekinizin olmasi gerekir.Mourinho bu taktigi uyguluyordu ama onun elinde Maicon gibi 90 dakika ileri geri yapan bir tank vardi.

GS'nin mevcut bekleriyle bunun mumkun olwcagini sanmiyorum.

• Ya şu taktik tuktik konularına harcadığınız vakte yazık değil mi? Yok çam ağacı, yok baklava... Adamlar üşenmemiş, oyuncuları analiz etmiş, rakipleri analiz etmiş, alternatif kadrolar ve dizilişler sunmuş. Prandelli'yi bu foruma üye yaptırmak lazım. Burada herkes birer Mourinho çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steven Gerrard

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Genc

Çam ağacı taktiğinde forvet arkasının bitiriciliğinin yüsek olması lazım.Bruma ve Olcan bu taktiğe gitmez.

Olcan olur.

Bruma çok etkisiz olur-Burak'la santrafor oynadığı maçlarda olduğu gibi-.Olcan'ın ise kanattaki oyunundan verimi daha düşük olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ya şu taktik tuktik konularına harcadığınız vakte yazık değil mi? Yok çam ağacı, yok baklava... Adamlar üşenmemiş, oyuncuları analiz etmiş, rakipleri analiz etmiş, alternatif kadrolar ve dizilişler sunmuş. Prandelli'yi bu foruma üye yaptırmak lazım. Burada herkes birer Mourinho çünkü.

Bu takımı gönülden sevdiği için yapmış kadroyu.Böyle olsa iyi olur demiş,kardeş.Takımı için vakit harcamak tamamen takıma olan tutkusuyla ilgili insanların.Ben de mesela hiçbir çıkarım olmadan saatlerce uğraşıp Bruma ile ilgili nerdeyse her hafta video hazırlıyorum.Videoyu hazırlarken bile heyecanlanıyorum o pozisyonları izlerken.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ya şu taktik tuktik konularına harcadığınız vakte yazık değil mi? Yok çam ağacı, yok baklava... Adamlar üşenmemiş, oyuncuları analiz etmiş, rakipleri analiz etmiş, alternatif kadrolar ve dizilişler sunmuş. Prandelli'yi bu foruma üye yaptırmak lazım. Burada herkes birer Mourinho çünkü.

Ben sadece Galatasaray için değil bütün izlediğm takımlar için taktik analiz yapmayı seviyorum. Real Madrid için yaptığım taktik analizler de var bazı konulara yazmıştım. Boş zaman bulduğumda yapıyorum.

Normalde BPL'den bir maç izlerken bile sadece maç izlemiyorum, hangi oyuncu nereye koşuyo, nereye koşmuyo, nası diziliyolar, hücum varyasyonları ne sürekli inceliyorum yani benim için zevk.

Böyle insanlara bazen çok sıkıcı gelen maçlar bile çok zevkli oluyor, karşılıklı taktiksel hamleleri değerlendirince, satranç izliyormuş gibi oluyor. Tabi hepsi değil, bazıları:)

• Arkadaş bundan keyif alıyor demek ki. İnsanların heveslerini kırmayın.

• Telles' i acikta denese keske Prandelli

• Bu taktik is yapmaz. Bruma ve Sneijder'i rakip defansin kucagina oturtmus olursun. Adim atacak alan bulamazlar. Zaten ondeki oyuncular dar alan seven oyuncular degil. Bizim tam tersi Burak'a yer acmamiz lazim. Bunu da ancak cizgide oynayacak kanat oyunculari ile yapariz. Baska caresi yok. Telles ve Tarik daha dogru duzgun defans yapmayi beceremiyorlar. Roberto Carlos performansi mi bekleyecegiz?

Galatasaray'in gecen seneden beri oynamasi gereken taktik gayet basit 4-4-2'dir. Ama nedense teknik direktorler bunu denemeyi akil edemiyorlar. Burak'in yanina Umut'u koyarsin. Hem top indirir, hem Burak'la hucum pres yapar. Olcan ve Bruma'yi kanatlara koyarsin. Her ikisi de gerektiginde iceri kat edebilen oyuncu. Orta sahanin ortasina da kimi koyarsan koy. Sneijder madem cok buyuk oyuncu, bi zahmet o bolgede Selcuk'u kessin.

Hayir 2 yil bu taktik basarili oldu. Sampiyon olduk. Ne zaman su Italyanlar takima musallat oldu, birak taktigi, futbol oynamayi unuttuk.

• Ozan Tufan'ı FB kaptı.

• adam tarıkı her kadroya yazmış
  • Çam ağacı değil noel ağacı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.