Şimdi Ara

Chrome, iOS tarayıcı pazarında %1,5'lik bir paya sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Google'ın geçen ay gerçekleşen geliştirici konferansı Google I/O'da iOS için tanıtılan Chrome web tarayıcısı kullanıcılardan oldukça olumlu tepkiler aldı.

Appstore üzerinde yayınlandığı anda en çok indirilen ücretsiz uygulamalar listesinin tepesine yerleşen Google Chrome, hala en üst sıralardaki yer edinmeyi başarıyor. Çevrimiçi reklam ağı Chika'nın verilerine göre, Chrome şimdiden iOS tarayıcı pazarında %1,5'in üstünde bir paya sahip olmuş durumda. iOS platformunun varsayılan tarayıcısı Safari %85,6 gibi yüksek bir payla olağan liderliğini sürdürürken, diğer tarayıcılar da %14,5'lik bir payı aralarında paylaşmakta. Söz konusu %14,5'lik kısımda tarayıcı uygulamaları kadar Facebook gibi uygulamaların içine yerleştirilen tarayıcıların da payı mevcut.

Google'ın iOS platformunda hızla yükselişini sürdüren tarayıcısı Chrome'un Safari'nin %85.6'lık payını ne kadar etkileyeceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

• Tam ekran destegi yok, buyuk eksi. Tipki safari gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS için kullanımı rahat, stabil ve sade bir tarayıcı yapmışlar. Genel olarak kullanıcılardan olumlu tepki aldı. Bir safari alternatifi olabilir.
  • o kadar güzel değil ama ilerki sürümlerinden çok umutluyum

• iOS'te malesef çok büyük bir pay alamayabilir çünkü telefonu alıp uygulama kurmadan kullanan çok sayıda insan var. iOS kullanıcılarının çoğunluğu daha bilinçsiz denebilir fakat iOS kullananlar alınmasın (ben de 2 yıl iOS kullandım). Gerçek bu, çevrenizde görüyorsunuzdur işletim sistemi getirilerinden bihaber insanları.

• Tipki safari gibi.

• İpad ime kurdum fakat sayfa kaydirirken safari kadar akici degil...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes denemek icin indirdi ama safarinin yanindan gecemez tabi nedeni de apple in tutumu

• Masaüstünde chrome benim için vazgeçilmez. İOS versiyonu çıktığında hemen indirdim ve kullanmaya başladım ama çok uzun zamandır safari kullandığım için artık safari bir alışkanlık haline geldi. Şu an cihazlarımda safarinin yanında chrome, opera, puffin kurulu.

• Kurdugum gibi geri sildim cunku yukarida arkadasinda soyledigi gibi sayfa kaydirmada akici degil buda goz yoruyor. Ne zaman safari hizina gelir o zaman tekrar kurarim.

• Yükselecektir de ama nereye kadar...
  • Denildiği gibi sayfalarda çok hızlı hareket ettirildiğinde frame atlamasına benzer geçişler oluyor ama bunu zaten sayfanın en sonundan en başına giderken ki yaptığınız hızda yapıyor bu sayede daha hızlı bile çıkıyor , ayrıca sesli yazdırım özelliği muhteşem yapılmış türkçe tekerleme bile söylense yanlışsız yazıyor. Safariye alışanlar belki zorlanabilir ama yeni kullanmaya başlıyacak birinin chrome u daha çok seveceğini düşünüyorum.

• Yükselmesini engelleyen en önemli sebeplerden biri varsayılan olarak seçilememesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 22 Temmuz 2012; 1:12:19 >
  • İphone kullanıcılarının neyine chrome yüklemek :D Appstoru bilmeyen tanıdıklarım bile var 4S alan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Tora

iOS'te malesef çok büyük bir pay alamayabilir çünkü telefonu alıp uygulama kurmadan kullanan çok sayıda insan var. iOS kullanıcılarının çoğunluğu daha bilinçsiz denebilir fakat iOS kullananlar alınmasın (ben de 2 yıl iOS kullandım). Gerçek bu, çevrenizde görüyorsunuzdur işletim sistemi getirilerinden bihaber insanları.

Dediğinize katılıyorum ama bence eksik. Üzerinde İOS olsun Android olsun OS X olsun farketmez, dünya genelinde bu tip akıllı cihazları kullanan insanların, çok büyük bir kısmı kullandığı cihazdan bir haber. Hatta çok büyük bir çoğunluk için bu cihazlar internet tarayıcısından ibaret.

Hatta internet explorer hala tarayıcılar arasında lider. Bunun sebebi internet explorer' ın mükemmel bir tarayıcı olması değil insanları diğer tarayıcılardan haberdar olmaması ve ilgilenmemesidir.

Velhasılı bu sitedeki çoğunluk gibi donanımdı, yazılımdı, teknolojiydi; bunlarla ilgilenen insanların sayısı çok küçük. Android alan herkes aldığı gün root yapıp, cihazına değişik romlar yüklemiyor. Bunları yapan kısım çok daha küçük bir kısım.

Sizin yazınız sanki yalnız ios cihazlar için durumun böyle olduğunu söyler gibi. Halbuki iphone başına düşen ortalama uygulama indirme sayısı android cihazlarınkinden fazlaydı. O yüzden bu durumu yalnız iphone' a mahsus gibi söylemek doğru değil.

Bunların haricinde size katılıyorum; insanlar milyarlar verip akıllı cihazlar alıyorlar ama bu cihazları anlamlı kılan uygulamaları yüklemiyorlar bile. Ama bu durum Galaxy S3 içinde, iPhone içinde, Lumia içinde aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapattoni11 -- 21 Temmuz 2012; 0:56:33 >

• Safari gayet iyi çalışıyorken insanların alternatif tarayıcıya yönelmesi için bir sebep göremiyorum ben açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eagle Claw

Safari gayet iyi çalışıyorken insanların alternatif tarayıcıya yönelmesi için bir sebep göremiyorum ben açıkcası.

Şöyle açıklayayım.
    Masaüstünde de Chrome kullanıcısıyım. Google hesabınızla mobil ve masaüstünde giriş yaptığınızda hiçbir sıkıntı yaşamadan tüm yer imlerinizi, internet geçmişinizi, form ve şifrelerinizi hatta sekmelerinizi bile cihazlarınız arasında senkronize edebiliyorsunuz.

Örnek olarak ben salonda tablet üzerinden gezinirken derlediğim sekmeleri masaüstünde okumak istediğimde tableti kapatıyorum ve pc'min başına geçiyorum. Hoop tüm sekmelerim masaüstünde.
    Ya da masaüstünde gördüğüm bir şeyi salonda ailemden birisine göstereceğim. Hoop sekmelerim tablette.

Ayrıca sekme yönetimi, çerez tutmak istemediğinizde gizli sekmenin çok kolay açılabiliyor olması, arama kutusu + adres barının tek bir bar olarak kullanılabilmesi, bu sayede kayıtlı geçmişiniz içerisinde başarı ile arama yapabilmek Chrome'u üstün tutan özelliklerden bazıları.

• Zamanında IE'ninde pclerde büyük üstünlüğü vardı.Sonunda ne oldu ? Sonradan pazara giren Google Chrome pazarın lideri oldu.Bence Chrome'a da şans vermek gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

Zamanında IEninde pclerde büyük üstünlüğü vardı.Sonunda ne oldu ? Sonradan pazara giren Google Chrome pazarın lideri oldu.Bence Chromea da şans vermek gerekir

Microsoftun amacı zaten para kaynağı olan yerleri tekeli altına almaktı. Onu da başarmış bulunuyor.

Yoksa korsan kullanan ev kullanıcısına neden özene bezene bir tarayıcı yazsın ki?

• Safari olduğu için gerek bile duymuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.