Şimdi Ara

çift char açınca pc reset atıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri kötü olmamasına rağmen sro ya çift char açınca bilgisayar reset atıyor. bi türlü çözemedim bunu ya. arkadaşım 512mb ram ile çatır çatır çift char giriyo ben 2gb ram ile giremiyorum. kafayı yiycem ya.

bilgisayarımın özellikleri:

Gigabyte GA-P31-S3G anakart
    intel pentium 4 3.0Ghz işlemci
    Asus EAH2600PRO 512Mb 128bit ekran kartı
    1+1 gb ram.

leoder olarak şu hap şeklinde olan leoderi kullanıyorum rumata mıdır nedir.

• işlemcinizin çift çekirdek olduğunu var sayarak 2 client açtınızda CTR+ALT+DEL e basın Görev yöneticisindeki sırasıyla sro clientlere sağ tıklayıp Bileşenleri ayarla seçmesine tıklayın cpu#1 i kapatın cpu#0 açık kalsın sonra diğer clientede aynı şekilde yapın bu sefer cpu#0 ı kapatıp cpu#1 açık kalsın

Silkroad çoklu cpu desteklemediği için açtığınız her client 1 ÇEKİRDEĞE yük bindiriyor buda sorun yaratabilir sizde çekirdeki başı bir client olarak ayarlayıp deneyin umarım sorununuz çözlülür

Ayrıca bende size bir tavsiye İSRO botu loader olarak kulanın diğer loaderlerde büyük ihtimal hacklenirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 24 Nisan 2009; 7:36:37 >
  • Hiç bir bilgim yok ama düşüncemi söylemek istiyorum yanlışsa hiç kızmayın etmeyin...
    Bence Fan'ın bozuk olabilir bilgisayarın ısındığından restart atıyordur bana da eskiden oluyordu bilgisayar ısınınca kendi kendine restart atıyordu ama şu an öyle bir problem yok...
    Peki Fan'ımı falan mı değiştirdim ?
    -Hayır...
  • Erkan kartin aşiri isiniyor olabilir
  • Çok fazla bilgim yoktur ama benim bildiğim kadarıyla Bilgisayarınız kendiliğinden Reset atması iki yüzden olabilir. Ya yazılımsal bir sorun var, veya Donanımsal bir sorun. Tahminim Donanımsal olabilir Aklıma ilk başta Ekran kartı geliyor . . .
  • power supply 400 w düşükse yüklendiğindew yapar onun üstünde dur
  • bendede oluyordu ya bı donanımın arızalıdır yada fanlarından bırı bozukdur
  • Ekran kartının son rürüm driverini kurmalısınız.Ayrıca BIOS update yapmanız gerekiyor.

BIOS ne alaka demeyin.Ben 1 aydır ugraşıyorum çoklu çar açmayı olay dün gece çözdüm BIOS update yapınca düzeldi.
    Artık SomeOneStopMe....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aras Topuz

Hiç bir bilgim yok ama düşüncemi söylemek istiyorum yanlışsa hiç kızmayın etmeyin...
    Bence Fan'ın bozuk olabilir bilgisayarın ısındığından restart atıyordur bana da eskiden oluyordu bilgisayar ısınınca kendi kendine restart atıyordu ama şu an öyle bir problem yok...
    Peki Fan'ımı falan mı değiştirdim ?
    -Hayır...

o dedigın olay bndede oluyor ama sroda atmadı hıc bil. cok kasıyorsa olabilir arkadasım..
  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ekran kartından olacağını sanmıyorum. GPU sıcaklığı 30-35 derece arası gidip geliyor hep. 40 derece görmedim daha aldığımdan beri. işlemci sıcaklığı ise biraz yüksek 50-60 derecelerde geziniyor ama ne yaptıysam düşüremedim işlemci sıcaklığını 30-40 derecelere, fakat bildiğim kadarıyla işlemci 75 dereceye kadar izin veriyo.

@fatal ekran kartını güncelledim. bios update e girmek istemiyorum çünki hiç bilmediğim şeyler.

@vertus65 hocam power 300w malesefki. bundan olabilir.

@aras topuz fanlarda sorun yok hepsini daha yeni temizledim.

@BroK€NSaf€ty hocam tavsiyenizi deneyeceğim.

herkeze yorumları için tekrar teşekkürler. bakalım şimdi deneyelim bi daha.
  • biosta update ettim. şimdi 1 client ile oyundayım diğerinle ise deniyorum bakalım girince reset atçakmı.
  • arkadaşlar bilgisayar 8 tane sroaçıyor bi sıkıntı olmuyor ben başındayken. hatta başka oyunlar da oynuyorum botlar açıkken hiç sıkıntı yok. ama gece yatarken ekranı kapıyorum sabah bilgisayar reset atmış oluyor. sabah bırakıyorum akşama reset atıyo. o esnada başında olmuyorum pc de sadece 8 tane clıent açık. sbot kullanıyorum ben başında iken akşama kadar da olsa sabahakadar da olsa pc res atmıyor. pc de uyku modu fln kapalı kaçkez format attım ama geçmedi. donanımsal sorun dicem pc fanları sorunsuz ve iyi bi soğutması var sayılır. ben THERMALTAKE işlemci soğutucusu almayı düşünüyorum ve kasaya ön ve arkaya gene THERMALTAKE fanlarından takmayı düşünüyorum. ayrıca kasa temiz içinde toz dahi yok bakıyorum ama bu işin önüne geçemiyorum bi yardımcı olun bildiklerinizi paylaşın arkadaşlar ben çare bulamadım...

PC özellikleri şunlar ;
    işlemci : intel core i5 3450 3.10ghz
    anakart : asus p8h61 gerisini bilmiyom :)
    ekrankartı : ati radeon hd 4850 moodeli 1 gb 256 bit
    ram : kingston 8gb 1333 mhz
    harddisk : 500 gb segate 5400 rpm
    powersuplay : 450 wat salam bişey işte :)

• Hortingen Strasse

Kamera varsa sen gidince makina gıcıklığına reset atıyor olabilir

Şaka bir yana , Bence Ramlerin slotlarını değiştirip dene bakalım düzelecek mi?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Hortingen Strasse

Şaka bir yana , Bence Ramlerin slotlarını değiştirip dene bakalım düzelecek mi?!

2009 daki konuya yorum yapmışsın şimdiye ne pc kalmıştır ne silkroad oynayan o adam

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMasquerade

quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Hortingen Strasse

2009 daki konuya yorum yapmışsın şimdiye ne pc kalmıştır ne silkroad oynayan o adam

Yok ben bir önceki mesaja alıntılamayı unutup atmıştım onu. Neyse ya zaten pek bir şey de söyleyemedik.. Ha kasayı yan yatır demeyi unutmuşum.

• gittim kasaya yeni iki fan aldım biri önden temiz hava alıyo diğeri egzoz fan işlemci soğutucusunu yeniledim bakır malzemeli olanlardan cooler master marka bi tane aldım. şimdi sıkıntı yok pc de görüntüde ama haftada birkere gece bırakıyorum pcyi botlar açık sabaha reset atmış oluyo gene ama eskisi gibi hergün deil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.