Şimdi Ara

Çift Ekran Kartı - Oyun Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım özellikleri Enemy Front denen oyun için fazlasıyla yeterli yalnız şöyle bir sıkıntı oluyor oyunu açarken.
    Çift ekran kartım var. Biri Intel HD 4000 biri AMD Radeon HD 7600. AMD'nin kendi programını kullanarak oyunu ''yüksek performans'' olarak işaretledim fakat oyunu açarken Intel ile açmaya çalışıyor. Dolayısıyla ekran kartı desteklemiyor hatası alıyorum. Intel'i aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımda bu sefer sanki hiç ekran kartı yokmuş gibi davranıyor. Oyun yine açılmıyor.

Çözümünü bilen var mıdır?

• Aynı sıkıntı maalesef bende de var. AMD varken bilgisayar İntel'in ekran kartı özelliklerini kullanıyor. Resimde de gözüktüğü gibi PC İntel'i baz alıyor bunun çözümü varsa bekonic'le beraber heyecanla bekliyorum.

• Özellikle, oyun açılırken ilk AMD ile açsa, problem çözülecek fakat ne kadar oyunu max. performance olarak atadıysam da, tüm ayarları max. performance yaptıysam da oyun açılırken "Intel HD 4000 desteklenmeyen ekran kartı algılandı....." hatası alıyorum, oyun açılırken de durdurulup atıyor.
  • Bende çift ekran kartı kullanıyorum Catalys Control Center'dan: Değiştirilebilir ekran kartları bölümünden değiştirdinimi çünkü güç planı ayarlarını ile bu farklı
  • Bende de çift ekran kartı mevcut. Intel HD 4000 ve Nvidia 740M. Bilgisayarda öncelik Intel'dir, Intel'in açabileceğini sandığı oyunları Intel ile dener fakat yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda diğer harici ekran kartı devreye girer. Tabi bazen bilgisayar bu ayrımı yapamaz çalıştırmasada Intel ile açmayı dener. Bunu çözmenin 3 farklı yolu var.

1)Oyun kısayoluna sağ tıklayıp ''Grafik İşlemci İle Çalıştır'' kısmından AMD'yi seçip oyuna girmek. Bu ayar tek seferlik geçerli olur. Tekrar oyuna girmek istediğinizde aynısını yapmalısınız.

2)AMD Denetim Masası'ndan (masaüstüne sağ tık yapıldığında gözükmesi lazım) o oyun için hangi grafik işlemci ile çalıştıracağınızı seçmeniz lazım. AMD kullanmadığım için denetim masasını bilmiyorum fakat internetten bulabilirsiniz.

3)AMD Denetim Masası'ndan varsayılan grafik işlemciyi AMD olarak değiştirmeniz lazım. Bu ayarı yaptığınızda bilgisayar sürekli AMD'yi kullanacaktır ve pil ömrü için bu durum iyi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 5 Ağustos 2014; 10:37:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün monster abra a5 v13.3 laptopta aynı problemi yaşadım. elimdeki windows 10 pro eskiden oluşturduğum bir sürümmüş. winver yazarak windowsun sürümüne baktığımda 1703 olduğunu görünce güncelleştirmeleri denetle diyerek 1803 versiyonunu indirdim. sorunum bu şekilde çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.