Merhaba arkadaşlar. Elimde çift fanlı Thermaltake Frio CPU soğutucu var.
Bu soğutucuyu resimlerdeki konfigürasyondaki gibi kurdum. Doğru yapıp yapmadığım konusunda tecrubeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
Şimdi Kasanın önüne doğru bakan ilk fan aşağıdaki resimdeki şekilde takılı. İlk olarak sorum, bu şekilde takılan bir fan tam olarak ne vazife görür? Intake mi yoksa egzosmudur? Heatsinkdeki ısıyı kasaya mı verir yoksa kasadaki havayı heatsinke mi yönlendirir? Ben ikinci olduğunu düşünerek bu şekilde taktım.
Kasanın arkasına yani egzos fanının olduğu yere doğru bakan cpu fanının konfigürasyonu da yukardaki resimdekinin tam tersi, yani aşağıdaki resimdeki gibi. Bu fanın da heatsinkteki ısıyı kasanın egzos fanına yönlendireceğini düşünerek bu şekilde taktım.
Bu mantığım eğer doğruysa, yapmaya çalıştığım hava akımı aşağıdaki resimdeki gibi.
Doğru mudur yoksa ben birşeyleri tamamen karıştırıyor muyum? Eğer öyleyse en uygun çift fanlı işlemci konfigürasyonu nasıl olmalıdır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam amaç kısaca; Ön panelden giren serin havayı (işlemci bloğundan geçirerek) egzoz ya da tavan fanla dışarı atmaktır. Yerleşiminiz doğru.
Teşekkürler üstadım
Bende frio kullanıyorum. ilk etapta iki fanıda içeriye dogru hava üfleyecek şekilde takmıştım sonra tt nin sitesinde video ve resimlerde soldaki fanın egzost olarak takıldıgını gördüm bu şekilde taktım ve sonuç 8-9 derece sıcaklık farklılığı gördüm. Şu an 4.4 ghzde oc li yüksüz 34-35 derecelere kadar düşürdüm sıcaklığı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme