Şimdi Ara

Çift işletim sistemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sistemimde şu anda windows 8.1 kurulu durumda.Sisteme 2.işletim sistemi olarak windows xp kurmak istiyorum.Fakat, windows yeni işletim sistemi üzerine eskisini kurunca ön yükleme ekranında tanımama durumu olabiliyormuş.Nasıl 2.sistemi böyle sorunlar olmadan kurabilirim(Tekrar format atıp önce xp sonra windows 7 kuramam.Yedeğini alamayacağım epey bir dosya var çünkü.) Sanırım sanal disk oluşturma olayı varmış.Onda sorunsuz olduğunu okumuştum.Yeni işletim sistemine partition ayırmakla sanal disk oluşturma arasında ki fark nedir? Performansa bir sıkıntı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

• dewilswale kullanıcısına yanıt
    Wmware kullanabilirsiniz. Bu arada Bilgisayar Windows 8 önyüklü gelen bi ürünse uefidir.
    Windows XP ile uyumsuzluk yapar, ayrıca uefi ile dual boot çok mantıklı bir şey değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vmare yerine virtualbox kurdum.Oyunlar sanal makine engelli galiba açılmıyordu.Birde bilgisayarı freedos olarak almıştım.Sonradan kendim yükledim windows 8'i.Windows 8'e windows 7'yi dualboot olarak kurabiliyorlar ve sıkıntı çıkmıyor.Xp de neden sıkıntı çıkıyor ki? Sonuçta windows 7' de xp gibi uefi değil.
    Bilgisayara uefi kurulum yapmadıysan dual boot kolay iş zaten. Windows Vista ve sonrası NT6 tabanlı. XP ise NT5 tabanlı. Windows 8 in yanına XP kurarsan PC açılmayacaktır. XP ile 8 in boot yöneticisi farklı. Windows 8 in yanına Windows 7 kurarsan sorun çıkmaz, boot yöneticileri aynı zaten.

• Bu boot yöneticilerini düzenleyen 3.parti yazılımlar yok mu? Varsa da xp ve windows 8 söz konusu olduğunda işe yaramıyorlar mı?
    Bunu oku istersen.
    http://www.canbayat.com/index.php/pc/yazilim/15-dual-boot-win7-uzerine-xp-kurma-ve-basima-gelenler.html
    Easy BCd tarzı programlarla düzenleme yapılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Eylül 2015; 13:07:41 >
  • Eyvallah usta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.