Bildirim
Çift kanal rami 4 kanal yapmak performansı düşürür mü?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü,
2 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Ryzen işlemcin varsa 4 kanal desteği yok.İntel ise performans düşüşü olacağını hiç sanmıyorum -
r5 3600x kullanıyorum hocam. 8gb leri satıp iki tane 16 mı almam gerek.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448
Ryzen işlemcin varsa 4 kanal desteği yok.İntel ise performans düşüşü olacağını hiç sanmıyorum -
Aynı soruyu geçenlerde ben de forumda sordum. Net bir cevap alamadım. Ben de R5 3600X kullanıyorum. Sistemi Inventus'tan toplamıştım onlara sordum. Aynı marka model olduğı sürece sorun olmaz dediler.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet aynen o şekilde olur işte Bende aynı şekilde niyetlenmiştim ama olmuyor.En iyi performansı ryzen işlemciler dual kanal ile veriyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 4 Temmuz 2020; 23:58:23 > -
Hocam internette ki testlerde bir fark göremedim ben.1 fps falan düşebilir sıkıntı değil o kadar da ryzenler ram performansından etkileniyor nasıl fark oluşturur tam kestiremedim.quote:
Orijinalden alıntı: darth plagueis the wise
Aynı soruyu geçenlerde ben de forumda sordum. Net bir cevap alamadım. Ben de R5 3600X kullanıyorum. Sistemi Inventus'tan toplamıştım onlara sordum. Aynı marka model olduğı sürece sorun olmaz dediler. -
Artıyor bile. -
Ayrıca anakartında Quad ram desteği olması gerekiyor -
Ben de bir fark göremedim. Bildiğim kadarıyla anakartın quad channel desteklemesi gerekiyor. Benim kartım desteklemediği halde sorun olmayacağını söylediler. Haftaiçi 2x8 kit almayı planlıyorum ama emin değilim hala.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bende kararsızım..Şöyle bir sorunda var.Atıyorum 3000 MMHz'de dual çalışan bellekler quad yaptığımızda hızı düşüyor
en mantıklısı eldeki 2x8 GB'i satıp 2x16 almak.. -
4 tane takınca da çift kanal gibi çalışıyormuş. Ama ram kontrolcüsüne daha fazla yük bindirdiği için mhz olarak kayıp yaşatabilir deniyor.quote:
Orijinalden alıntı: darth plagueis the wise
Ben de bir fark göremedim. Bildiğim kadarıyla anakartın quad channel desteklemesi gerekiyor. Benim kartım desteklemediği halde sorun olmayacağını söylediler. Haftaiçi 2x8 kit almayı planlıyorum ama emin değilim hala. -
Ryzen5 3600x 4x16GB DDR3200 sorunsuz sıkıntısızquote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448
Ryzen işlemcin varsa 4 kanal desteği yok.İntel ise performans düşüşü olacağını hiç sanmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 5 Temmuz 2020; 10:4:22 > -
4x kullanırsınız.
Fakat 2 ayrı çift kanal gibi. (kullanmadım okuduğum dan anladığım)
Performans olarak oyunlarda düşme olmaz render tarzı uygulamalarda performans artışı meydana gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuyu 6 ay filan önce araştırdım. İntelde faydası var 4 kanal kullanmanın. Hemde oyunlar fps artışıda sunmakta. bulursam ling ve videoyu verririm. 4 aydır ramlerımın aynısından 2 cı el olarak arıyorum ama bulamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 5 Temmuz 2020; 10:44:40 > -
-
Sorun olacağını sanmıyorum ben 4x16 kullanmıştım Intel de sorun yoktu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakart max. kaç gb ram ve destekliyor ise onu sonuna kadar kullanırsınız, performans düşmesi vs. olmaz, o zaman Amd var diye 64gb anakartta dual kullanalım diye 16*2 ya da 8*2 ram takalım böyle bir şey olur mu yani, 8gb*2 ise ramleriniz 8gb*2 takın yanına ve mümkünse aynı kodlara sahip ürünler olsun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X