Güzel çalışma. Böyle bişeye ihtiyacı olan varsa işini görür..
Bunu Yapmıstım. :) Fakat Genede Çok Sağol..
peki abu şekilde psu nun watı artacak mı ? yani diğer kablolarıda bağlamak gerekmiyor m ?
2 Psuyadamı PowerKablo Takıcaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu
peki abu şekilde psu nun watı artacak mı ? yani diğer kablolarıda bağlamak gerekmiyor m ?
Güç müç artmaz arkadaşım sadece belki hard disk dvd-cd disket için bir gücü diğerine de anakart ekran kartı 12v ve fanları takabilirsin. Ama faturada fiyat artışı olacaktır
nasıl fatura artar ? yani elimizde 2 tane 230 W power varsa 460 W yapar ama 500 W power alsak fatura değişmeyeck mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hkndvc
aradan 5 sene geçmiş ama :) merak ettim, bu projeyi uygulayıp sorunsuz kullanan var mı ? yukarıda biri gümlettiğini yazmış da o yüzden bir sorayım dedim.
Sağlam iş yaparsan birşey olmaz.
Ben bu işi daha önce sırf ''uğraş'' babında yaptım, tavsiye etmiyorum. 5.25 yuvalarını eğip büküp 2.psu yu oraya sokacaksın. Kasa içindeki kablo karmaşasından ve çift psu nun yaydığı ısıdan dolayı kasanın içi çok ısınıyor, sistem nefes alamıyor. Sıcak havalarda yan kapakları çıkarmadan olmaz. 2. psu yu kasanın dışına alsan bu sefer de bağırsakları dışarı çıkmış gibi görüntü kirliliği oluşturacak. Yani her iki türlü de angarya iş. Bu dediklerim standart atx kasa için. Tower tipi kasa olursa geniş geniş yer olur ama benim gözümde her halükarda gereksiz bir proje. Hele şu an uygun fiyatlara kaliteli ve yeterli güçte bir psu alınabiliyorken bu uygulama tamamen geçersiz
güzel açıklayıcı bir çalışma olmuş ama çok kalabalık 2 sini ayrı aynı tek pc ye takmak özellikle tower tipinden küçük kasalar için imkansız mümkün olduğunca fazla kablo ları kesmeniz lazım vede 2 psu yu arka arkaya kaynaklamak en güzeli olur hem görüşüş açısından hemde kablo kalabalığını azaltma açısından
eğer 2 psu birleştirecekseniz vede güzel olmasını istiyorsanız mutlaka elinizde iyi bir havya olması lazım bende zamanında yapmıştım ama malesef havyam 1 tl likdi :D arka power girişini eritemedim :D
ilk olarak 24 pinlerden birini komple kesin yeşil sihay hariç onu diğer psu nun yeşil sihayla birleştirin kalanı kesip atın,4 pinlik girişide kesebilirsiniz içerde yeterince kablo var fazlalığa gerek yok azaltabildiğiniz kadar azaltın bence, en azından ben öyle yapmıştım sonra arka power girişinin arkasından direk kabloyu diğer psu ya çekin işte ordaki lehimler sağlam ben eritemedim :D sonrada proje yattı zaten :D bu şekilde olmazsa 2 adet power kablosu takmak lazım oda kasa içi montajı imkansız hale getiriyo birde 2 psu yu birbirine kaynaklyın tek parça olsun dual olarak kullanabilirsiniz görüntü kirliliğide yapmaz
ama tavsiye edilmez :D arkadaşında bahsettiği gibi biraz uğraştırıcak bir iş kasanın uzun olması durumunda güzel işcilikle kullanılabilir ama şimdiki gibi 1000w lıkların yerini tutmaz 9600gt ekran kartımı aldığımda denemeiştim :D powerım yetmemişti ekipman yetersizliğinden projeyi rafa kaldırıp adam gibi 1000w aldım :D kafam rahat
abi zaten para olsa hdd ile işlemci soğutucu alıcam :D ama şans işte eski power bolzuldu diye yenisini aldım eskisinide bir ara düzelttim fsıtık gibi çalışıyor ama benim düşüncem kasanın 3,5 girişliklerin oraya ikinci psu yu takmak. ama oradanda içeri nasıl hafa alıcam diyordum üstten aklıma geldi ama kasa mini atx olduğundan kasanın altına mdf den powerlar için yer yapmak aklıma geldi. hem görüntü açısındna hemde ısı açısından rahat olacak gibi geliyor. ama halen daha aklım elektrik faturasında =D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme