Şimdi Ara

Çift Sim Kartlı - Dokunmatik Ekranlı B7722 yardımlaşma ve dayanışma derneği ::))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumda açılmış bir konu var ama son yazışmalara rağmen konu güncel olarak DH da gözükmüyor bende bir kaç gün evvel admin arkadaşlara neden güncel gözükmüyor diye konu açmıştım ama sanırım gözden kaçmış olacak ki dönülmediği için ve belki kullanıcılarının sıkıntısı ve bilgi paylaşımı açısından bu başlık adı altında yararlı olur diye bismillah dedim.
    cihazımız

▌Boyutlar : 113,5 x 55,5 x 14,3 mm
    ▌Ağırlık : 112 gr
    ▌Ekran : 3.2" / TFT / 240x400 piksel / 262.144 renk / Dokunmatik
    ▌Pil : Li-ion, 1200 mAh
    ▌Ekstra : 3G ve Çift SIM Kart Kullanımı

▌Platform
    Quad-Band (GSM 850-900-1800-1900 MHz)
    Çift SIM Kart desteği (Aynı anda iki hat aktif)
    3G Görüntülü İletişim (UMTS 2,1 GHz)
    Samsung İşletim Sistemi
    Java 2.0
    Telefon Profilleri (Genel,Sessiz,Toplantı,Dış Mekan vb.)
    İmdat Mesajı ile tek tuşla yardım mesajı gönderme

▌İş Dünyası
    ActiveSync altyapılı Push Mail ile e-postalarınız anında cebinizde
    Doküman Görüntüleme (DOC, XLS, PPS, PDF, HTML, JPG, GIF)
    SyncML ile PC senkronizasyonu
    Dosya Yöneticisi
    Uçak Modu (Şebeke sinyali kapalıyken diğer özellikleri kullanabilme)

▌Bağlantılar
    Kablosuz Ağ Bağlantısı (WIFI 802.11 b/g)
    Bluetooth™ teknolojisi
    EDGE ile hızlı Internet
    GPRS Class 10
    WAP 2.0

▌Hafıza
    240 MB Dahili Hafıza
    MicroSD™ Artırılabilir Hafıza (8 GB 'a kadar)
    2000 (5)Kişi kapasiteli telefon defteri
    1300 SMS kapasiteli mesaj kutusu
    es & Müzik
    Müzik Tanıma ile ortamdaki sesi algılayarak sanatçı ve şarkı adını bulma
    Eller Serbest (Speakerphone)
    Ortam Sesi Kayıt
    Stereo FM Radyo
    Müzik Çalar
    Ses Formatları: MP3

▌Fotoğraf
    5,0 Megapiksel Flaşlı Kamera
    2560x1920 piksel çözünürlük
    4 x Dijital Yaklaştırma
    Otomatik Odaklanma (AutoFocus)
    Modlar: Tek, Çoklu, Mozaik, Çerçeve, Gülücük yakalama
    Efektler: Gri, Sepya, Negative
    Kalite Seçimleri: Normal ,İyi , Çok iyi

▌Video
    Hafıza ile sınırlı Sesli Video Kaydedici (MPEG4)
    Video Oynatıcı (MPEG4)
    Mobil TV Desteği ile televizyon kanalları cebinizde

▌Eğlence
    Yüklü Oyunlar (yüklenebilir)
    Sözlük

▌Mesajlaşma
    SMS (Akıllı T9 Desteği ile)
    EMS
    MMS
    E-mail (POP3/IMAP4/EXCHANGE)

▌Kişisel Bilgi Yönetimi
    Takvim
    Not
    Saat
    Hesap makinası
    Kronometre
    Zamanlayıcı
    Dünya saati
    Dönüştürücü
    Görevler

▌Çağrı Yönetimi
    Titreşimli Uyarı
    Sahte Arama
    CLIP-CLIR
    Arayan kişiye özel resim gösterme
    Gelen Arama Engelleme
    Çağrı yönlendirme / durdurma / bekletme
    Kullanıcı grupları oluşturma
    Aranan / gelen / yanıtlanmayan çağrı listesi
    Çağrı zamanı / çağrı ücreti

• samsung b7722 yi uzun araştırmalarım dahilinde ve forumlarda okuduklarım ve edindiklerim bilgiler dahilinde iyisi ile kötüsü ile kabul ederek riskinide göze alarak almış bulundum.sonuçta kesin ve net olarak ufak tefek yazılımlar dahilinde her cihazda olabilecek hatalar dışında çift hatlı tel konusunda kesinlikle rakipsiz bir marka diye düşünüyorum.ki nokia bile sonuçta çift hatlı modelini piyasaya sürdü sürmesinede ne kamera,ne wifi,ne dokunmatik,ne işlemcisi,ne bellek,ne interneti v.s bir çok şeyden mahrum bırakarak kullanıcısına 199 gibi bir rakamla ulaştı,tabiki sonuçta nokia gözardı etmemek lazım..belki ilerde daha üst seviyede bir cihazla karşımıza çıkmayacak anlamına gelmez.gelelim bizim cihazımızın eksi ve artılarına.
    1...WİFİ=bence başarısız yok diyebilirim hatta ilgilenmediğim için sıkıntım yok,alacak arkadaşlar bunu bence dikkate almalı.hoş bulmuyor değil hatta leptoopumla aynı buluyor fakat iş bağlanmaya gelince apn yok başarısız gibi can sıkıcı uyarılar veriyor.bağlansa bile kesintiye uğrayıp can sıkabiliyor
    2...KAMERA=bence profosyenellere hitap edecek kadar değilsede bizim gibilere bence 10 numara denebilirpiyasada 7,2 mp tabir edilen foto makinaları ile bence pek fark yok,gülücük yakalama,makro,sarsıntı önleme v.s gibi özelliklerde cabası nokia e5 tede 5mp kamera ile çekilen resimlere bilgisayar vasıtası ile bakıp kıyasladığım zaman ezdi geçti,foto konusunda
    3...SES=bu güne kadar konuşma olsun karşıdan ses gidip gelme konusunda en ufak bir ses ve şikayetim olmadı,her iki hattımdanda oldukça sık konuşmama rağmen ne yankı,ne kesinti ne şebeke yetersizliği yaşamadım ,yanlız 3g açık iken kesinlikle 1. hat şebeke 2 kademe birden düştüğüne şahit oldum,bu sınıf akıllı cihazlarda sanırım oldukça rastlanıyor eski modellerde pek sıkıntı yaratmıyor şahsen 3 ayrı cihazda test ettim 3g açık iken (nokia E5-turkcell T10-samsung MONTE) 3 üde ayrı model marka ama üçüde aynı sıkıntı;bundan yola çıkarak akıllı cihazlarda aynı sıkıntı dedim çünkü samsung L760 ve samsung corbyde hesinlikle bu durum söz konusu değil benim şahsi kanaatim tabi.ben 3g telde kullanmıyorum 3g ile edge arasında mobil tellerde internete bağlanma açısında hiç ama hiç göze gelir bir fark yok,ama görüntülü görüşmeye gelince kullanma gereği duyanlar için birşey diyemem,bu arada bazı arkadaşlar forumda restart atma demiş 3g açık konumda iken diye bende hiç yaşamadım bu soruna,5 gün sırf deneme amaçlı açık bıraktım restart olayı yaşamadım
    4....GPS=bazı arkadaşlar varmı program yoluyla hallolurmu gibi sorular soracaktır.maalesef bu cihazda gps özelliği olmadığından ve program yoluylada kurulamayacağından cihazı alacak arkadaşlar kullanım amacına göre almalı.ama alternatif olarak google maps yüklü olarak geliyor ve standart olduğundan beklentileri karşılarmı karşılamazmı bilemem,ama internet üzerinden bağlanıyor ve konumu hatasız alarak bulabiliyor bilginize
    5...İŞLETİM SİSTEMİ=kendi standart işlemcisi olup beklentim kadar çıkabildi,java tabanlı olarak bilerek aldığımdan öyle aman aman verim beklemiyordum zaten
    ama öyle donma kilitlenme restart atma v.s gibi durumlarla karşılaşmadım,daha önceki cihazlarımdan olan d980 dokunmatik tel beni artık restart manyağı yaptığından olsa gerek bundan aldığım verim süper bana göre bu arada çift işlemcili olup aynı anda ikiside çalabiliyor ve görüşme yapılabiliyor.3g sadece 1. hat üzerinden kullanılabiliyor ama her iki hattanda edge üzerinden internete bağlanılabiliyor.
    6...DOKUNMATİK EKRAN=hakkını yemeyelim her marka ve her türlü dokunmatik ekranlı eşdeğer cihazlar arasından hassasiyet olarak 10 üzerinden bence 8 alır,2 puanıda ıphone ve muadili olan cihazlardan (onların dokunmatiği ile kıyaslamak bile ne kadar doğruysa) ve q klavyeyi biz kullanıcılarına vermediklerinden kırdım,yinede takdir sizin
    7...İNTERNET=en önemli sıkıntılarından biri bence,kendi browseri beş değil bir para etmez,hata üstüne hata,yok bellek yetersiz,yok sayfa çok büyük yok,yok cart yok curt,bunuda uc browser veya opera ile halledebildimki şiddetle tavsiye ederim şimdilik işimi görebiliyor,bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşamadım.gelen sms şifre olayını akıllı kilit ayarlarından mesajlar uygulamasına atadığım harf yolu ile halletim,
    8...ŞARJ SÜRESİ=bu konuda bence başarılı,günde ortalama 1/2 saat net+30-45 dk tel görüşmesi+radyo+mesajı çok nadir hatta hiç kullanmayan biriyim bu şartlar altında gece gündüz açık olmak üzere 3 güne dayanıyor.ne olur olmaz diye yedek bataryada aldım gereksizmiş.. bana göre bu ekran ve çift hat ekstrasına rağmen gayet iyi 3g kapalı ve ekran parlaklığı orta seviyede
    9...RADYO VE MÜZİK ÇALAR=bir mp3 eksikliğini hisetirmeyecek kadar başarılı,radyodan ses kayıt var ama pekde hoş değil,ses netliği bence yeterli hem mp3 hemde radyoda,dışarıya ses verme konusunda alanında güzel ama çin çan çunlar gibi etrafı rahatsız edecek kadar yüksek ses beklemeyin:)radyo çekimide nokiaya oranla daha iyi..RDS olayıda hoş olmuş çalan şarkı ismini alt tarafta frekans destekliyorsa gösteriyor
    10...son olarak toparlarsak ben bir kullanıcı olarak oldukça memnunum hem çift hat ihtiyacımı karşılıyor,hem alternatif yollar denemek zorunda kalarakda olsa internet ihtiyacımı,çekimi ile oldukça başarılı kamera ihtiyacımı,multimedya v.s.ve kesinlikle bundan daha iyi çift hatlısı çıkana kadar sanırım çift hatta en son nokta şimdilik
    Benim gözümde B7722 ŞU ANDA eksisiyle artısı ile böyle,herkese iyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.