Şimdi Ara

Çiğ köfteci ali usta aslında monadoloji üstadıdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Yanlış değilde direk anlamaya çalışmadan gönderdim desem daha doğru olur. Öylesine içimi boşaltmak için yazıyorum çünkü moralim bozuk hayatım berbat geçiyor üstüne bu konular hakkında düşünmeye başlayınca en azından kendimce doğru olan düşüncelerime göre hayat bana çok sinir edici geliyor insan olmaktan iğreniyorum bu kadar şeye katlanmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. Aslında bana kalsa düşünmek falanda saçma maksat kafam biraz dağılsın yoksa en mantıklısı yaşamına son vermekte. Son zamanlarda hayatın sarhoşluğundan çıkmış gibi hissediyorum kendimi sanki kapalı bir alanda hapsetmişler ama herkesin kafa güzel olduğu için farketmiyorlar yada umurlarında değil ama ben orada kapalı kalmak zorunda olduğumu bildiğim için öfkeleniyorum. Yani geçen bir konuda da bahsetmiştim hani özgür irademizin olmadığını düşündüğümü, insanlar bir kere kendileri olmak için doğduğundan itibaren etraftan sürekli bilgi topluyor deneyim elde ediyor bunun sonucunda ilerde kendi karakteri oluşuyor. Bu deneyimlediği olayları kendisi kontrol etmiyor, onu o yapan hiçbir deneyimi en başında o seçmiyor daha sonra kendinin elinde olmadığı bir insana dönüşüyor, en baştaki bebek bedeni de zaten kendi seçtiği bir şey değildi, e bunun bir film karakterini oynamaktan ne farkı var. İnsanlığın doğasına ters zaten özgür irade. Siz şu anda sahip olduğunuz karaktere doğduğunuzdan beri bir kere bile şekil verdiğinizi düşünüyor musunuz cidden. Size göre belki üstümden günah atmaya çalışıyor olabilirim ama ben şu anda üzerinde hiçbir etkimin bulunmadığı bir bedende sürgün hayatı geçiriyormus gibi hissediyorum. Neyse gece gece yine sırf içimi boşaltmak için bir şeyler yazdım saçmada olsa mantiklida olsa sonuçta maksat içini boşaltıp kendini rahatlatmak yoksa ne düşündüğümün ne önemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 24 Şubat 2019; 2:7:36 >

• Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Hayatınız benim mesajlarımın tamamının olmasa da bi kısmının özeti gibi.

Ayna nöron etkisi gibi geldi.

..............

Konuyu karıştırmazsak atheism denen şey ki ben ateizmi kabul etmem, kendilerinin dediği gibi yokluğu savunuyorsa açıkça felsefi manada düşünme fiziki manada yaşa demekten öte değildir.

Zodinin fiziksellikteki kalışı kadar ate denene zaman ayrılacağını beyan ettiği görülüyor. Bu cevap beni tatmin etmedi. Salt yaşamaya değer verenin düşüncesi hayatta kalma üzerine kurgudur ki bu düşünce esasen hayvani dürtüleri ayakta tutar. İnsani dürtülerle alakalı olamaz.

Zodion bu açıdan beni üzdü. Üzmese iyiydi.

Kendisi kadar kitap okumadım ancak bir şey nasıl okunur kısmında çok iyi eğitim aldığımı zan ediyorum.

Bu konuda kendisiyle fikir teatim olabilirdi.

.................

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Hocam siz felsefe yapmıyor musunuz, her şeyi düşünüyorsunuz tartışıyorsunuz falan, cidden öldükten sonra yok olacağınızı bildiğiniz halde tüm bu yaşanan şeylerin mantıksız oldugunu düşünmüyorsanız veya öyle düşünmenin gereksiz oldugunu düşünüyorsanız e o zaman sizin yaptıgınız şey basit dünyevi bir aktiviteden farksız, o yüzden önceki mesajımda evlilik programı izleyip dedikodu yapmaktan farksız olduğunu söyledim. Yani siz eğer öldükten sonrasını karıştırma biz şu anda varız ve buna göre düşünmeliyiz neden kendimizi boşuna bu karamsarlığa sokalım diyorsanız bu yaptıklarınızın ne farkı kalıyor dediğim şeylerden. Onlar da basit insansı ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştiriyor o eylemleri siz de burda felsefenin dibine vururken aynı ihtiyaçtan dolayı gerçekleştiriyorsunuz ama nedense hiçte öyle sıradan bir iş yapıyormuş gibi konuşmuyorsunuz.

• Çiğ köfteci ali usta ekmeğinin peşindedir..
  • çok üstat gördüm ama çocuk adam deyince üstat olanı ilk defa görüyorum :)
    bazı kişiler bazı sözleri takıntı yapar ve manası olsun yada olmasın ,mantığı olsun yada olmasın söyleyip durur
    bu vatandaş da galiba böyle birisi :)

gerçi videolarını falan hiç izlemedim ,sadece tahmin üzerine yorum yapıyorum
  • Konudakiler temsili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Şubat 2019; 4:3:57 >
    Dostum tebrikler adalet dağıtmışsın, gerçeğin acı yüzünün donanımhaber şubesi gibisin helâl olsun.Réalité kavramı bir insan olsaydı, o sen olurdun herhâlde...

Hiçbir şeyin dediğin gibi mânâsı yok, ancak bazı şeylerin anlamı var bana göre.
    (Mânâ derin ve sonuçsal; anlam ise yüzüstü dersek şayet...)

Örneğin bir teyzeye yardım etmek, bir aç köpeği beslemek, sevdiğin arkadaşınla ayrılmadan önce birkaç saat geçirmek gibi şeyler çok anlamlıdır...

Yahut mükemmel bir tabloya bakmak, bilimle uğraşıp evrenin işleyişini öğrenmek, içindeki ahlâka bir köken aramak daha da anlamlıdır.

Ancak dediğin gibi mânâsı yoktur; yani bir sonucu, bir nihâî sonu bulunmaz.Bu bakımdan anlam bir dünyevî, sentetik değer olgusudur.Ben bu olguyla 1'den 10'a kadar bir değer veriyorum örneğin; 1 puan bir tabak yemek yemekse, 10 puan kütleçekimini keşfetmektir.

Bu bakımdan anlama karşı çıkmayacağını varsayıyorum ve kendin için anlamlı şeyler yapmanı diliyorum.Zirâ "optimist nihilizm", bulabileceğimiz en rahatlatıcı kavram sanırım.Biz insanlar maymunumsuyken daldan dala gezip muz yiyorduk; bunu hayatın acısıyla, sabah uyanıp günde 8-10 saat çalışmayla takas ettik, özgürlüğümüzü sattık ancak yapacak bir şey yok, seçim hakkımız yoktu.

Madem olan oldu, madem yok olucaz, ben keyfime bakarım, senin gibi akıllı bir insanın da keyfine bakmasını dilerim.

• fsdister kullanıcısına yanıt
    Seviyeyi gereksiz yere yükseltiyoruz hocam, önemli olan beyninde hissettiğin duygular değil mi. Dün yaptığımız şeylere 1 puan bugün yaptıklarımıza 5 puan yarın yapacaklarımıza da 10 puan anlam vererek önceden yaptıklarımızı küçümsüyoruz onlarla yetinememeye başlıyoruz hep daha anlamlı olanı yapma ihtiyacı duyuyoruz yoksa kendimizi tatmin edemiyoruz, bunlar bize sürekli dayatılıyor. E şuanda 10 puan dediğin şey senin üst limitinken yarın bu 100 olduğunda senin normal limitinde 40'a 50'ye çıkıcak, o zaman seni mutlu edecek olaylar öncekine göre beyninde daha mı fazla dopamin salgılayacak, yada 1 den 10 a geçerken aldığın hazzın aynısını almayacak mısın 10 dan 100 e geçerken. Gittikçe her şey daha zor olmaya başlayacak değişen hiçbir şey olmayacak yine aynı duyguları hissedeceğiz önemli olanda hissettiklerimiz değil mi zaten.
    Hocam Allah kurtarsın ne deyim, ekstrem olmak zor olsa gerek.

Sana iyi ataletler, yanlış yoldan kısa zamanda dönersin umarım, çünkü mantıklı ve sağlıklı seviyede bir nihilizm ve materyalizm değil bu.

40 Yıl düşünsem idealistleri ve anlamcıları savunacağım aklıma gelmezdi, onu da bana yaptırdın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 25 Şubat 2019; 20:33:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.