Şimdi Ara

Çıldırtan Dip Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

X fi platinum ses kartı ve Behringer Stüdyo hop. kullanıyorum.

Bilgisayardan gelen kablosunu çıkardığımda hiç dip ses vermeyen uydular, kabloyu takınca dip ses vermeye başlıyor, üstelik bu dip ses fareyi hareket ettirince ya da tıklayınca şekil değiştiriyor.

Bugün sürücüleri kaldırıp yeniden yükledim değişen bir şey olmadı .

Format atıcam en sonunda ancak vaktim yok kaldı ki yine olmazsa diye de korkuyorum.

Yardımcı olabileceklerden yardım dileniyorum :(

• diğer bileşenlerin yeteri kadar hızlı değil yada ana kartın eski olmalı-ki böyle bir şey yapsın

tavsiyeler
    1.kartı ve sistemi başka bir sistemde dene
    2.sadece sistemi bir laptop veya farklı bir ses kaynağından çıkış alarak dene
    3.sistemi ups bağla ve dene
    4.sadece senin sisteminde kart ile kullanınca böyle bir şey yapıyorsa 5. şık a bak
    5. sistemi değiştir ve kurtul
  • sorununuzun nedeni.
    TOPRAKLAMA uygun olmadığından şasi üzerinden gürültü geri beslemesi oluyor.
    bilgisayar kasasını ve hoparlör sisteminin şasisini ayrı ayrı topraklayınız: tabi binanızın toprak hattının durumunu bilmek mümkün değil.
    -bilgisayarı ve ses sisteminin elektrik fişlerini mümkünse çok ayrı (birbirinden uzak) prizlere sokmayı deneyiniz.
    -elinizde başka güç kaynağı varsa onunla da sistemi çalıştırıp deneyiniz.
    -gürültü kasa içinde dönüyorsa yapabileceğiniz pek bir çözüm gözükmüyor. (pci slotu değiştirmeyi deneyiniz- gürültü geri beslemesi ses kartınızın sorunu da olabilir:başka kasada deneyip kartın sorunu varmı bakınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 16 Ekim 2011; 23:43:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

sorununuzun nedeni.
    TOPRAKLAMA uygun olmadığından şasi üzerinden gürültü geri beslemesi oluyor.
    bilgisayar kasasını ve hoparlör sisteminin şasisini ayrı ayrı topraklayınız: tabi binanızın toprak hattının durumunu bilmek mümkün değil.
    -bilgisayarı ve ses sisteminin elektrik fişlerini mümkünse çok ayrı (birbirinden uzak) prizlere sokmayı deneyiniz.
    -elinizde başka güç kaynağı varsa onunla da sistemi çalıştırıp deneyiniz.
    -gürültü kasa içinde dönüyorsa yapabileceğiniz pek bir çözüm gözükmüyor. (pci slotu değiştirmeyi deneyiniz- gürültü geri beslemesi ses kartınızın sorunu da olabilir:başka kasada deneyip kartın sorunu varmı bakınız)

çok teşekkür ederim cecap için ,

şu anda tüm elektrik kabloları , aynı prizden besleniyor, yapabileceğim 3 lü bir priz alıp, uyduları ona bağlamak olur , ancak bu üçlü prizide mecburen yine uyduların kablosunu çıkardığım prize takacağım :(

bu arada , bu durum sete zarar verir mi ?

*gürültü kasa içinde dönmüyor ondan eminim.

• farenin irq (kesme) sundan etkilenme olması bana gürültü geri beslemesinin kasa içinde döndüğü ne işaret gibi geldi.
    yani
    fare iletişimi -diğer tüm bileşenlerde olduğu gibi- anakartta (ps2 yada usb) nib bağlı olduğu şasi katında gürültü oluşturuyor.
    bu da ses kartına pci slot şasi girişinden geri besleniyor gibi geldi bana bu yüzden editle onu ekledim.
    Aslında ses kartı şasiplanlaması bu gürültüyü elimine etmesi lazım bunun yapılamaması bu düzey birkart için kabul edilebilir bir durum değil.
    ancak onboard ses kartlarında sık rastlanan bir durumdur bu. Çünki onboardlarda dip gürültü vs önemsizdir, ses versin yeter mantığıyla üretilirler.
    bu bilgiden hareketle gürültü anakart üzerinde oluşuyor gibi geldi.
    tabiki gürültü kesilmeden (bize bilgi geri beslemesi) kaynağı taktir etmek çok zor.

kaynağı buluncaya kadar çeşitli yolları deneyeceksiniz.

quote:

aynı prizden besleniyor, yapabileceğim 3 lü bir priz alıp, uyduları ona bağlamak olur , ancak bu üçlü prizide mecburen yine uyduların kablosunu çıkardığım prize takacağım :(

Bunun yararı olmaz diye düşünüyorum. Hat ayrılmasının olabilecek sistemlere en uzak toprağa en yakın noktaya kadar taşınması lazım. sizin yapmak istediğinizde ayrılma noktasının yeri değişmiyor.

• driver güncelle
  • x fi de ses seviyesini kontrol eden özelliğin ismi neydi hatırlamıyorum ama onu kapatın yani pasif hale getirip bi deneyin..sonucu bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geçmeyen ses sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu en yüksek ses seviyesini kısan özellik mi ?

onu denedim hocam ya o bişey yapmıyor adını bende hatırlayamadım evde değilim de bakamıyorum
  • smart volume dü sanırım..onu kapat mutlaka..bende açık iken ses olmadığında inanılmaz bir dipses geliyordu..
  • svm hocam sanıyorum dediğiniz , o kapalı ancak değişen bir şey yok malesf.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.