Sporx.com Anasayfasına Git! Süper Lig Futbol Basketbol Yazarlar Sporx TV
"Bu çocukların peşinden gidin" 03.06.2008 14:09
İngiliz basını, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarına başladı. İngiltere'de turnuva heyecanı artarken, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times'ın yazarları, turnuvada destekleyecekleri milli takımları seçtiler. Başyazar Simon Barnes ise Türkiye'ye olan desteğini, "Bu turnuvada tutulacak tek takım Türkiye milli takımıdır" sözleriyle ifade etti.
"ÇILGIN BİR MACERA YAŞAMAK İSTİYORSANIZ BU ÇOCUKLARIN PEŞİNDEN GİDİN"
Köşe yazısının girişini, "Bu turnuvada tutulacak tek takım Türkiye milli takımıdır" ifadesiyle yapan ödüllü yazar Barnes, "Sporda olduğu kadar yemekleri, içkileri, doğası ve sıradan olanı muhteşem yapan küçük gariplikleriyle Türkiye'yi destekliyorum" diye yazdı.
Barnes, yazısına şöyle devam etti:
"Tribünde Türkiye için tezahürat edeceğim. İstanbul ziyaretim sırasında bitirdiğim 'Kara Kitap' ile tek kelimeyle büyülenmiştim. Türkiye'nin bu turnuvada ne işi var diye sorabilirsiniz. Türkiye, Avrupalı bir ülke olmadığı hissi yaratıyor. Vahşi bir havası, derin bir kültürü ve 'Avrupalı anlayışın' ötesinde bir gizemi var. Ancak futbol takımı çılgın, kuvvetli, bireysel, bulaşıcı kavgalara eğilimli olsa da başarılı olma potansiyeli var. Çılgın bir macera yaşamak istiyorsanız bu çocukların peşinden gidin.."