Şimdi Ara

Ciltli Kitapların Üzerindeki İtici Parlak Kılıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden ayrı bir katman yapma gereği duyuyorlar, bilen var mı? Elinden kayıyor, oynuyor gereksiz bir şey. çıkarıp çöpe atsan tasarımı gidiyor ve neden o zaman koymuşlar bunu diyosun.

Bahsettiğim olay bu:

Üstte kılıf var altında ise düz kırmızı kitap var. Direk o sert kapağın üzerine bassanıza tasarımı.

• Bu kitap hariç dediklerine katılıyorum ve genelde kılıfı çıkartıp okuyorum. Bütün kalın, ciltli kitaplarda bu durum var. Eminim mantıklı bir açıklaması vardır. Koruma ile ilgili bir durum olabilir belki, bilemiyorum.

Fakat bu kitabın kırmızı olmasının bir nedeni var. O yüzden bu kitabı bu düşünceden ayrı tutmanızı tavsiye ediyorum.
  • Hocam ben okurken o kılıfı çıkarıp okuyorum zarar görürse diye bitirince kılıfı geri takıyorum.
  • Şömizin amacı kitabın cildini korumaktır. İthaki, Alfa vs. gibi yayınevleri senin dediğin şekilde kitap basıyor ancak şömiz olmadığı için kitabın cildi çok çabuk yıpranıyor. Eğer bir de güneş gören yere koyduysan 1 haftada sararıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şömiz, kitap giysisi ( galiba fransizcada gömlek anlaminda ) demektir. Kutuphane gibi yerlerde cildi kumas/deri olan kaliteli ciltlerin tozdan vesaireden etkilenmesini onlemek amaciyla kullanilan bir sey. Tabi bu gunumuzdeki anlamiyla matbaadan daha eski bir zamana ait bir yontem. Tabi artik cok saglam cok kaliteli dayanikli kagitlar kapaklar vs var. Somiz kitaplarin basiminin daha zor oldugu yillara/ dolayisiyla daha degerli oldugu yillara ait bir kultur. Fakat gorsel, estetik acidan da guzel bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumu domingo yayınevinden aldığım ciltli kitaplarda yaşamıştım ve zaten birisinin kağıdı yırtık geldiği için çöpe atmıştım.
  • Bu sıkıntının birebir aynısı aşağıdaki 2 kitapta yaşadım. Kitaplar çok kaliteli ciltlenmiş, dış görünümde harika ama okurken sürekli dış kap elinden kayıyor en son çıkarıp okumuştum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceyyn

Bu kitap hariç dediklerine katılıyorum ve genelde kılıfı çıkartıp okuyorum. Bütün kalın, ciltli kitaplarda bu durum var. Eminim mantıklı bir açıklaması vardır. Koruma ile ilgili bir durum olabilir belki, bilemiyorum.

Fakat bu kitabın kırmızı olmasının bir nedeni var. O yüzden bu kitabı bu düşünceden ayrı tutmanızı tavsiye ediyorum.

Kırmızı olma sebebi nedir acaba merak ettim ? Bende ilk baskısı var (aralık 2001) kırmızı degil sonra neden kırmızıya döndüler ?

• ufuk777 kullanıcısına yanıt
    Bende güncel baskılardan birisi var ama kitabın önsözünde yazıyor diye hatırlıyorum. Tolkien kitabı yazdığını değil, kitaptaki olayları Orta Dünya'daki Kırmızı Kitap'tan çevirdiğini söyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isengardlı kullanıcısına yanıt
    Kitabın ismi The Red Book Of Westmarch görünüşü de şöyle

Hobbit ve Lotr bu kitaptadır. Kitabı Bilbo yazmıştır ve daha sonra elden ele dolaşarak (frodo,sam falan) düzeltme ve eklemeler yapılmıştır. Tolkien da bu kitabı günümüz diline çevirmiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.