Şimdi Ara

Çin çayı kapsul Yunnan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 5'er gr'lik paket edilmis halde kapsül çin yunnan çayı var. Birden fazla kez demlenebiliyor aromasini koruyarak. Fiyati kapsül başına 4₺. Elden alirseniz tanesi 3₺.

Çaylar 10-20 yıllık. Çok guzel kokuyorlar. Kokulari aromalarına da yansıyor.

Yapılışı:

Ben cayı demlige koymadan evvel altinda caydanlikla su kaynattim. Bu su caya karistirmak icin degil cam olan demligime sicaklik vermesi icin. Alttaki su kaynayinca cam demlige once cayi sonra da bir ya da iki fincana tekabul edecek kadar sicak suyu cayin tamamen islatacak sekilde koydum. 2-3 dk bekledim, cok guzel aromali degisik bir cay olarak ictim. Siz sadece sicak suyla da demleyebilirsiniz, alttan bir sicaklik vermenize gerek yok. Tavsiyem suyu kaynatmadan, 90 derece civarindayken koymaniz. Bu is icin kahve makinalarinda isitilmis su ideal.

Kesinlikle 3dk dan fazla demlemeyin. Goruntusu sizi aldatmasin, acik renkte oluyor cay. Eger rengini acik bulup daha fazla kaynatirsaniz acilastirirsiniz. İlk basta tavsiye olarak 120sn demleyip tum suyu kullannin, sakin cayin icinde su birakmayin ki diger demlemelerde de aromasini kaybetmesin. Eger daha demli istiyorsaniz 120sn yerine 150sn daha da demli istiyorsaniz 180sn demleyin. Ama daha fazla demlemeyin.
     Çin çayı kapsul Yunnan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoden -- 28 Nisan 2015; 11:38:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.