Şimdi Ara

Cin 'den Tablet Siparisi - Gumruk ve Kargo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu hakkinda yazilari bana yardimci olan arkadaslarim gibi benimde kucuk bir katkim olsun istedim. Uzun arastirmalar sonrasi tablet siparisini aliexpress uzerinden direk saticilardan almak mantikli geldi.

Birkac tedarikciden yorumlari olumlu olan birinden siparisimi verdim. Saolsun haftasonuna gelmeden ve Cin yilbasi arafesinde paketi 1 gunde kargoladi. Posta tercih etmedim 50 dolar kadar bedelle ortalama bir haftada teslim secenekli Dhl gonderimi yaptim.

8. gunde dhl den aradilar, kargonuz geldi 50 dolar bedel gorunuyor ve supheli olarak kontrol amacli acilacak. Gumruk memuru buna karar vermis. Vergisini odemekten memnun olurum fakat kargo firmasi estra birseyler alacak diye rahatsiz oldum. Bu arada arastirma yaptim bu isin icindeki arkadaslarimi devreye soktum ve geri donusu olmadigini anladim. Bu durum Dhl e has degil butun kargo firmalari genelde kirmiziya atiyorlarmis, nihayetinde onlar icin ek gelir. 150 TL gumruk islemleri icin ordino, bekledigi gun kadar ardiye depo ucreti ve avrupa disi ulkelere uygulanan %20 vergi toplam masraf seklinde bilgi geldi. İlk is gununu bekldim ve telefonla gorustum. Dhl yetkilisinin aktardiklari su sekildedir, 75 EUR uzeri mallar gumrukleniyor, alti gumruklenmeden geciyor. Bana altinda ise odeme dekontu vs bir evrakla islemi yapip dogrudan girisini saglayabilecegini soyledi. Uzeri oldugunu iletince dekontu istedi ve sunlari aktardi. Urun sahis adina geldigi icin ordino acilmayacak, 150 TL den kurtulduk. Sirket unvan olsa ordino acacaklardi, Allah 'tan calistigim yerin adresini verirken sirketin adini yazmamisim. Sonra kac gun kalirsa kalsin 65 TL sabit ardiye alacagiz, arti mal bedeli uzerinden %20 vergi tahsil edilecegini ilettiler. Bana sadece 65 TL ardiye almalari makul geldi, bunun icin DHL e tesekkur ediyorum. DHL e vekalet evragi, odeme dekontu vs istedikleri evraklari gonderdim. Ertesi gun arayip islemlerin bittigini kurye yonlendireceklerini soylediler ucreti elden ya da havale kabul ediyorlar. Ve aldik urunumuzu sukur.

Bu arada posta ile gelen mallardan devlet ardiye ya da ordino ucreti almiyor, sadece vergi tahsil ediyor. Bir sonraki siparisimde posta tercih edip, dogrusu oldugunu dusundugum sekilde urunu dogru tutarla gelmesini saglayacagim. Ve tabiki bu olunca vergisini verip alacagim. Tek sikinti Topkapi PTT merkeze gitmek olur sanirim.

Umarim bilgiler sizlere yardimci olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.