Şimdi Ara

Çin, koronavirüsü 4 dakikada tespit eden elektromekanik test cihazı geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çin, koronavirüsü 4 dakikada tespit eden elektromekanik test cihazı geliştirdi

Çinli bilim insanları, elektromekanik bir biyosensör ile koronavirüs tespiti için hızlı bir test icat ettiler. Cihaz bir virüsün varlığını 4 dakikadan daha kısa bir sürede tespit edebilmekte. Nature Biomedical Engineering dergisinde testin prensibini anlatan bir makale yayınlandı.

Ayrıca Bkz.Tesla çip krizi ile başa çıkabilmek için bazı araçlarından bir parça çıkarmak zorunda kaldı

Virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir

Makalede: "COVID-19 tespiti için entegre bir taşınabilir prototip cihaza elektromekanik bir biyosensör uyguladık ve doğrulanmış 33 COVID-19 hastasından alınan tüm nazofaringeal sürüntü numunelerinde dört dakikadan kısa bir sürede viral RNA tespit etti..." açıklamaları yer almakta. Çinli bilim insanları, cihazlarının aşırı duyarlılığına dikkat çekiyor ve bu gelişmenin doğru ilaç ve teşhis için büyük önem taşıdığından eminler.

Çin, koronavirüsü 4 dakikada tespit eden elektromekanik test cihazı geliştirdi

PCR tabanlı, genel olarak kabul görmüş metodolojilerin, kalifiye profesyoneller, özel laboratuvarlar ve ekipmanların yanı sıra uzun işlem süreleri gerektiren nükleik asitlerin izolasyonu ve amplifikasyon prosedürlerini gerektirdiğine dikkat çekilmiş. Bilim insanlarına göre, basit, hızlı ve süper hassas analizler koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olacak.

Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41551-021-00833-7

• "doğrulanmış 33 COVID-19 hastası" :)

33 sayısının özel bir anlamı vardır :) Medya pek bi sever o sayıyı :)

Doğrulanmış derken de "bakın doğru biziz" demek istiyorlar.

Bi akşam TV'yi açtılar, TRT Haber "Gerçeklerin Kanalı" gibi bir anonsla başlarken duydum

Doğrular, Gerçekler, 33, Salgın :) Şu anda ben de etkilendim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çine artik bu salgin sebebiyle daha fazla para kazandirmamak gerek. Kazandiklari her kurus bize birgun yasak, baski, kan ve gozyasi olarak geri donecektir. Hatta dunya ile transparan bir sekilde veri paylasmayan tum ulkelere ayni sekilde davranilmalidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dostum, Çin de ABD de, Türkiye de Almanya da, tüm ülkeler aynı finansör bankerlerce planlanmış birer ekonomi :) Ne denli uğraşırsan uğraş, bankerlere kazandırıyorsun. Modern Sistem böyle :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artik kazanc ve bankerler boyutu ilede yetinmeyip tum kontrolu ele almak istiyorlar. Para nasilsa istedikleri zaman matbaada bastiklari bir kagit parcasindan ibaret.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.