Şimdi Ara

Çin malı almadan önce Uygur Türkleri'ni düşünün (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baba anlıyonda anlamazlığa geliyon seni seni...  olum mesajı yazıyon niye siliyon.. piro senin aklını başından almış pirovmatik travma  

• Simdi o enayi durumu bir ürünle diğer ürün aynı islevi görüyor fakat biri diğerinden cok pahalıysa olusur.. Bilgisayar gibi buzdolabı, kullanıcı icin anlam ifade ediyorsa, mutlaka o özelligi kullanmak istiyorsa, o zaman alabilir, ancak buna değer mi? Ona kullanıcının kendisi karar verir..

Su para varsa direkt pahalısı alınır olayına tekrar değineyim.. Paran olması demek, paranı gereksiz seylere carcur etmek anlamına gelmiyor.. Böyle bir dünya yok.. Parasının değerini bilmeyen adamdan hicbir halt olmaz.. Eninde sonunda kendi servetini yiyip tüketir zaten.. Cünkü aptalca harcama yapmanın sınırı yoktur..

Birisi bana süt fıskırtan buzdolabını 3 katı fiyatla kazıklamaya calısırsa, sırf param var diye enayi gibi gidip o malı almam mesela. Ha diyelim PC alacağım mesela 3d renderle ugrasacagım o zaman donanımı güclü bir bilgisayara para veririm özetle ihtiyacım olmayan seyi sırf param var diye almam fakat alan alır ancak almayanın parasız oldugu anlamına gelmez.. Fakat sahsi görüsüme göre aynı isleve sahip ürüne 3 kat fiyat farkını sırf diğerinin markası yabancı diye veren enayidir.. Tabii yerli ürüne güven duymuyor da olabilir o acıdan bakarsak biraz hak verebilirim yine de sahsi görüsüme göre yerlilerle yabancı beyaz esyalarda kalite farkı yoktur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Temmuz 2024; 21:36:38 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

aslında çok basit mantık, eğer teknolojiye ilgin varsa paraya acımazsın, başkası da modaya ilgisi varsa kıayafete acımaz, bu iş böyledir demek istewdiğim bu, herkes kendi çapında tabii, bahsettiğim buzdolabı zaten herhangi birinin alabileceği bir eşya değil bırak kaliteyi gerekli gereksizi alamazsın zaten fiyatını bilmiyorum bu arada, sadece tahmin ve tr gerçekleri ile uçuk olduğuna eminim belki yoktur bile özel siparişle bile geliyor olabilir

• Alınamayacak kadar pahalıysa o zaman alan enayi değil double enayidir.. hahaha..

Tech olayı da bir cesit enayilik zaten eve 27 sıfır imac almıstım, bilgisayarda sadece internete giriyordum diğer seyler icin PC kullanıyordum hic ihtiyacım olmayan bir alısveristi o günleri geride bıraktım.. Zamanla tech enayiliginden de bıkıyorsun.. Genelde tech düskünleri ac oluyorlar ya o seyleri alamadıkları icin böyle iclerinde kalıyor ya da yasları cok genc oluyor.. Bunların yerini zamanla araba merakı falan alıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Temmuz 2024; 21:59:13 >
  • Yemişim Uygur Türkünü.

Çin olmasa çoğunuz kullanacak eşya bulamazsınız, yok Uygur Türkü yok bilmem ne!

Geçin bu ayakları. İyi ki Çin var. Her şeyi üretiyor adamlar. Helal olsun!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

apple deyince bak orada büyük sıkıntı var, süt fışkırtan samsung dolabı alırken düşünmem ya da lg fark etmez ama apple alacaksan sebebin olmalı, eğer apple olsun diye alıp sonra windows daha mı işlevseldi dediğin an sen biraz fevri hareket yapmış olursun, apple tablet alınır telefon alınır hatta düz kullanıcıysan macbook alınır ama pişman olmayacaksın iyi pil ve akıcı sistem oke, mac için fazlası lazım

en az 200 bin papeli vardır diye düşünüyorum

• 200 papel bir dolap icin pahali olsa da verilemeyecek para degil fakat o bahsettigin dolabi arastirdim ceset dolabina benziyor ve markasi samsung degil sub zero birkac avel disinda alan olmadigi icin 120 papele indirmisler yegenim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2024; 8:6:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum mac cihazlar sub zero dolap gibidir para tuzagidir cin de foxconn firmasina fason urettiren ve 20 dolara bez satan firma fakat o zaman imac icimde kalmasin diye almistim sonra macos sistemine de alismistim uzun sure kullandim fakat mountain liondan sonra iyice IOS gibi olunca el capitan zamanlarinda tamamen kullanmayi biraktim fakat almasam da olurdu macbook pro ipad ve iphone cesitli modeller elimden hepsi gecti ancak bugun apple bir cihazi kesinlikle almam zaman gectikce yani yasin buyudukce avel tech urunlerinin ne kadar gereksiz oldugunun farkina variyorsun yani bugün beni bir apple ürünü aldırmaya itecek hicbir motivasyon kalmadı.. Cünkü zamanında hepsini alıp kullandım bildigin tablet, bildigin bilgisayar yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2024; 8:35:9 >
  • Boykot edeceğiz diye yaşamaktan vazgeçeceğiz sanırım. Hiçbir şeyi düşünmeden ürünleri alıyorum. Ben geçim derdindeyim milleti düşünmeye sıra gelmiyor.

Yinede farklılık adına apple in varlığına gerek duyulur, Microsoft tekelligini kendileri bile istemez bi yerden sonra Linux desen çok kısıtlı bi grubun kafasını çevirip baktığı yer o yüzden hiç anlam veremesek de bu ısırılmış elma bir şekilde birilerinin ilk tercihi olmaya devam edecek gibi görünüyor, eskiden saygın bir yazılım durumu vardı kapalı sistemin nimetleri ve güzel yazılım çıkarılması ile donanım eksikliğinin açığı hep kapatılıyor ve tercih edilisini anliyordum şuan o kayboldu gibi yazılım kalitesi Android ile eşitlendi en önemli kozunu verdi suan elde deger kaybetmeme koruma kozu kaldi ki ozellikle turkiye gibi zor ulasilan ulkelerde basli basina tercih sebebi bu, onun disinda artık her ihtimali var bu markanın tabii rakipler pastadan pay alanlar da hergun çoğalacak gibi, apple ve Samsung dev olarak sadece kar kaybeder lakin diğer firmaların rekabeti şekillendirecek gibi gelecekte teknolojiyi, Çin in net duruşu bu ki diğer ülkeler markalarda buna yol vermiş belli

Buz dolabı mesesine gelirsek 120 bin 12 taksit on numara mal olurdu tasarım konusu benim için teknolojiden bi tık sonra geliyor açıkçası, zamanla bu tarz donanımların daha ele avuca sığan dekoratif halleri geliyor hatta belki gelmiştir takip etmediğimiz için gözden kaçmış olabilir, ev düzeltilecek hayat yasayan veya seviyede olan arkadaşlar mutlaka ömürlük ürün arıyorsa baksın tabii mümkünse samsung tercih edecekse ekosistemikursun uzaktan erişim kontrol vs güzel şeyler olacaktır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• MacOS arabirimi cok dandik. Dandik olmaktan sunu kastediyorum, kesinlikle cok güzel bir arabirimi var yani göze oldukca hitap ediyor, yani big sur ile birlikte o da bozuldu fakat hala estetik diyebilirim fakat o kadar da kullanıssız.. Kullanıssızlıgı o kadar ileri seviyede ki detaylara girmeye bile üseniyorum.. Yine de bu kullanıssızlıgına rağmen, Mountain Lion ve önceki sürümlerde, tamamen saf bir MacOS deneyimi yasattıgı icin, tercih ediyordum, fakat sonrasında bu özelligi de gidince, o cihazlara para vermenin hicbir anlamı kalmadı benim icin.. Üstelik, bilgisayarlardaki upgrade edilebilirligi, parca yükseltme olanagını da, 10 sene falan önce kaldırdılar.. Yani eski cihazlar güzel, estetik, upgrade edilebilir ve isletim sistemi olarak kullanılabilirdi.. Simdiki cihazlar parasını etmeyecek cihazlar bence.. Arm arm diye de cok abarttı fanboylar bir numarası yok zaten..

O buzdolabını ben bedava verseler kullanmazdım, cok sacma bir dizaynı var, gercekten ceset dolabını andıran cekmeceleri var, kocaman alamet gibi bir sey, görgüsüzlügün en ileri boyutu.. Rengi bile tıbbi ceset dolabını andırıyor.. O seyi gercekten hediye etseler, evime sokmazdım, bizim mutfak cogu evin odasından bile daha genis, ancak o dolabı kesinlikle kullanmazdım, tabii zevkler renkler falan ancak, o dolapta beni ceken hicbir sey yok.. Zaten de satamadıkları icin, 120 gaymeye indirmisler, o gudubet dolabı yine de birkac avel dısında kimseye satamazlar seklinde düsünüyorum.. Bu benim kendi fikrim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Temmuz 2024; 12:40:35 >

• Hiçbir zulümün bahanesi olmaz ancak kendi benliğini kaybetmiş olanların, islamı; ırkından,kültüründen,milletinden daha üstün tutan kim olursa olsun onları savunamam.Çünkü benim açımdan ırki kardeşlik hepsinden üstündür.Azeriler her ne kadar Şia dahi olsa Türkiye Türkleriyle kardeştirler.Burdaki kardeşliğin sebebi de ırk temellidir.Ümmetçilik temelinde kimseyle kardeş olamam maalesef.Özellikle Pakistanlılara kardeşiz diyerek yaklaşan Türkler bana göre inanılmaz bir yanılgı içerisindeler.

Hiç alıcı gözle bakmadım o yüzden bilmiyorum kötü görünüyor olabilir fiyatı da fix kalmış sanırım çünkü ben bu ürünü gördüğümde de 120 bindi diye hatırlıyorum samsungun bazen oyle ulkeye ozel fiyatlandirma fixleme durumu olabiliyor belki bu da oyledir, tercih edilmekten ziyade, mac os a gelirsek herkes en azından microsofta göre kullanissiz olduğunu düşünüyor gibi, bu pclerle çalışan kişilerin çoğu daha önce tecrübe etmediği ve uzak olduğu için büyük eziyet olabilir mac ama sanırım işlemci gücü prestij algı falan filan derken hep her alanda olacaklar gibi

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

asterisk = *

düzeltildi   teşekkürler

• OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Rusya ve Çin'e yaklaşmak, ülkeyi yönetim biçimi olarak da onlara yaklaştırır. Onların yönetim biçimi ise malûm. Dikta düzenleri. Hele de Çin'deki sistem, dijital diktatörlük sistemi.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    ABD ve AB güdümünde oldukta ne oldu, müttefiklerimiz yüzünden Suriye ve ırak hatta Afganistan mültecileri ile başbaşa kaldık.

Sınırlarımızın dibinde NATO müttefiklerimizin yaptığı yığınak ile mevziler bile ülkemiz ile çıkacak çatışmaya göre yapılmış durumda.

ÇiN ile RUSYA ise müttefik olmamasına rağmen daha tavizkâr şekilde ülkemiz ile antlaşmalar yapıp taahhütlerini yerine getiriyor.

Böyle TİCARİ MÜTTEFİKLERİ bulmuşsak eğer çekik gözlü uygur muygur diye yırtınmak yerine TİCARET için uzaktaki ırksal bazda ufak detaylar gözardı edilebilir ki ediliyor.
    Kaldı ki UYGUR elebaşları bile ABD de yaşıyor.

Sınırımız civarındaki ırkdaşlarımız ilk önceliğimizdir ki,
    RTE zaten bu minvalde hareket etmesinden ayrı bir mutluluk duyuyorum.

ABD ile BATI sözde müttefiklerimizin içimizdeki devşirmeleri bu konu hakkında ne demiş, çok da umrunda değil Anadolu halkının zaten.

Son yapılan ÇİN ticaret antlaşmaları ile zaten ticaretimiz artarak devam ediyor.
    Dahada artması TÜRK MİLLİYETÇİSİ olarak tek temennimizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 17 Temmuz 2024; 15:14:50 >

• OverClocKing kullanıcısına yanıt
    15 Temmuz, ülkenin batı bloğundan kopartılıp Rusya-Çin bloğuna eklemlenme projesiydi. Türkiye'nin hâli daha iyi! zaten bu 2 ülkeye yanaşmaya başlamasından beri

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Bunda adada konuşlanan CIA H.Barkey ile Pensilvayada konuşlanan FETÖ ile alakası olduğunu göz ardı ettiğini görüyorum.
    Stratfor denen gölge CIA yayın kuruluşu cumhurbaşkanlığı uçağını an be an canlı konum atması ise işin tuzu biberi.

Neyse BATI bloğu ile ilişkiler artık onların yaptığı gibi "he gülüm he" minvalinde devam ediyor ki etmeli.

ÇiN ile RUSYA ile TİCARET artarak devam etmeli ki ediyor.
    İçimizde istemeyen var ise istemesin zaten.

Batı bloğu için artık atasözlerimiz den birinde "İt ürür kervan yürür" deniyordu. Bu atasözü üzerinden HOŞT deyip TİCARETİMİZDEN taviz vermemeliyiz ki vermiyoruz zaten :))

• Ben radikal islamdan yani ışidden Çin devletinin kendini ve vatandaşlarını koruması olarak bakıyorum mevzuya.

ışidin neler yaptığını gördük suriyede. benzer oluşumları da uygurlular yapıyor. Çin hükümeti de boş boş bakacak değil erken ayıkıp önlemini alıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.