Şimdi Ara

çin malı telefon uzmanları yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar rica ediyorum bu sefer açtığım konuyu kirletmeden sadece bu replika telefonlardan gerçekten iyi anlayan sağdan soldan forumlarda birşeyler okuyarak kendini uzman sana arkadaşların saçma yorum yapmasından bıktım, bir türlü aradığım yardımı forumda alamadım gitti..

rica ediyorum sırf replika telefon diye karalamayın

soruma geçeyim

replika bir telefonum var bana bu telefonun gerçek özelliklerini görebileceğim bir program söylermisiniz telefonuma recovery rom falan kurmak istiyorum belki daha iyi hale gelir diye bilmiyorum belkide bozucam telefonu yanlış birşey yapıp

dediğim gibi telefonun gerçek özelliğini gösterecek hangi programı önerirsiniz. ben cpu identifer programı ile baktım mtk 6589 işlemci yazıyor ve 2gb ram kullanılabilir ram miktarı 1.8gb yazıyor bu program doğru sonuç veriyormu yoksa başka bir program mı deneyim ne dersiniz

telefonun özelliğine göre recovery yapıp rom yüklücem o yüzden acil yardıma ihtiyacım var

lütfen bakıp bakıp çıkmayın varsa bilginiz bir yardımı esirgemeyin..

• berlin007 kullanıcısına yanıt
    CPU-Z programı ile telefonun üç aşağı beş yukarı tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bunun dışında o telefon için custom rom bulabileceğinizi tahmin etmiyorum. Geliştiriciler genellikle replika olarak tabir edilen telefonlara pek rom geliştirmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

CPU-Z programı ile telefonun üç aşağı beş yukarı tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz. Bunun dışında o telefon için custom rom bulabileceğinizi tahmin etmiyorum. Geliştiriciler genellikle replika olarak tabir edilen telefonlara pek rom geliştirmiyorlar.
    ee ozaman benim telefonun özellikleri yazdığı gibi gerçek neden ozaman bazıları gelip yok o özellikler doğruysa kafamız keserim yok şöyle yok böyle diyor

ee bende diyorum kardeşim madem gerçek değil ozaman söyleyin bildiğiniz programı onla bir test yapaıyım bakaıyım özelliklerine hem bende gerçeği örenmiş olurum diyorum ozamanda adamlarda tık yok sesleri çıkmıyor

üstad yorumun için teşekkür ederim

aslında benim romu yüklemek istememin sebebi telefona root yaptım bir program indirdim telefonun çok derinlerine girip görebiliyor orda ram araştırması yaptım kernel 400 küsür mb ram yiyor belki değişik bir rom yükleyince bu ram kullanımı azalır diye düşünmüştüm neyse sağol tekrardan

• quote:

Orijinalden alıntı: berlin007

ee ozaman benim telefonun özellikleri yazdığı gibi gerçek neden ozaman bazıları gelip yok o özellikler doğruysa kafamız keserim yok şöyle yok böyle diyor

ee bende diyorum kardeşim madem gerçek değil ozaman söyleyin bildiğiniz programı onla bir test yapaıyım bakaıyım özelliklerine hem bende gerçeği örenmiş olurum diyorum ozamanda adamlarda tık yok sesleri çıkmıyor

üstad yorumun için teşekkür ederim

aslında benim romu yüklemek istememin sebebi telefona root yaptım bir program indirdim telefonun çok derinlerine girip görebiliyor orda ram araştırması yaptım kernel 400 küsür mb ram yiyor belki değişik bir rom yükleyince bu ram kullanımı azalır diye düşünmüştüm neyse sağol tekrardan

Alıntıları Göster
    kemal boran kardeş bu dediğin cpu z uygulamasını indirdim az önce ama hardware kısmında universal5410 yazıyor herhalde gerçek olamaz yanılmıyorsam.

cpu identifer de baktım mtk6589 çıkıyor

• Merhaba

Herhalde HDC marka bir telefonunuz var. Fastcardtech sitesi ilk basta universal5410 islemci exynos diye yazip durdu. Sonra bunun bir marka oldugunu islemcinin mtk6589 oldugunu belirtti. Programin verdigi bilgi dogrudur diye dusunuyorum.

İyi aksamlar.
  • quote:

kemal boran kardeş bu dediğin cpu z uygulamasını indirdim az önce ama hardware kısmında universal5410 yazıyor herhalde gerçek olamaz yanılmıyorsam.

O çin firmasının o işlemciye verdiği bir isim. Ayrıntılı sistem bilgilerine bakınca çipset modeli mtk olarak görünmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 11 Eylül 2013; 0:28:48 >
  • quote:

quote:

O çin firmasının o işlemciye verdiği bir isim. Ayrıntılı sistem bilgilerine bakınca çipset modeli mtk olarak görünmesi lazım.

Alıntıları Göster
    "replika telefon" da deseniz illaki bir marka ismi vardır diye düşünüyorum zaten arkadaş hdc demiş yada atıyorum somsong gibi belki marka ismi bulursanız rom da bulursunuz.
    işlemci maks kaç ghz? çünkü mtk6589t ve 2gb ramli telefonlar az, çin sitelerine bakıp bulabilirsiniz

not: uzmanı değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 11 Eylül 2013; 4:44:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: waltran

"replika telefon" da deseniz illaki bir marka ismi vardır diye düşünüyorum zaten arkadaş hdc demiş yada atıyorum somsong gibi belki marka ismi bulursanız rom da bulursunuz.
    işlemci maks kaç ghz? çünkü mtk6589t ve 2gb ramli telefonlar az, çin sitelerine bakıp bulabilirsiniz

not: uzmanı değilim

Alıntıları Göster
    herkese teşekkür ederim yorumlarınız için son bir şey sorucam

2 gündür araştırıyorum yabancı sitelerde bir çok rom mevcut yanlız şu önemli ben romu yüklemeden önce neye göre rom arıyıcam

işlemciye göremi üretici markasına göremi neye göre

bakın bir kaç şey yazıyım belki daha iyi anlarsınız

cpu type : mtk6589 x4 1.209Ghz

smartphone type: Alps/HDC i9500

cpu : Architecture : ARM Cortex - A15 + ARM Cortex - A7

Build-Nummer ALPS.JB2.MP.V1.2

android : 4.2.2 jelly bean

vs vs böyle işte.

bide rom dan önce cwm recovery varmış onuda ararken aynı rom gibi mi arıyacağım yaw kusura bakmayın çok karışık oldu pek anlamadığım için karma karışık anlatmış olabilirim umarım anlamışsınızdır

• berlin007 kullanıcısına yanıt
    Sistem bilgilerine bakılırsa senin telefonun markası HDC i9500. HDC i9500 custom rom diye arayacaksın.
  • quote:

Sistem bilgilerine bakılırsa senin telefonun markası HDC i9500. HDC i9500 custom rom diye arayacaksın.
    aslında benim rom yüklememe gerek varmı bilmiyorum yani rom yükleyince bana bir artısı olacakmıki yani rom yüklemeye değermi acaba onu bile bilmiyorum.

bide bu rom olayında bende şuan yüklü olan rom acaba güncel mi yenimi yoksa başka bir roma ihtiyaç varmı bunu nerden göreceğim yani bendeki romun eskimi yenimi olduğunu nasıl öğrenebilirim
  • quote:

aslında benim rom yüklememe gerek varmı bilmiyorum yani rom yükleyince bana bir artısı olacakmıki yani rom yüklemeye değermi acaba onu bile bilmiyorum.

bide bu rom olayında bende şuan yüklü olan rom acaba güncel mi yenimi yoksa başka bir roma ihtiyaç varmı bunu nerden göreceğim yani bendeki romun eskimi yenimi olduğunu nasıl öğrenebilirim

Alıntıları Göster
    Replika telefonlarda genelde özellikler bilerek yanlış yazılır. İşlemcisine Exynos quad yazan çakma telefon gördüm, ama içinde 1ghz tek yada çift çekirdekli işlemci var.
    İşlemcisi 1ghz olduğu halde 1998 mhz yazan telefonda var. Bunlar işletim sistemi tarafından böyle değiştirildiği için cpu-z ile işin doğrusunu öğrenme şansınız yok. O da /proc kök sistemine bakarak alıyor bilgileri, ve o bilgiler büyük ihtimalle sahte.

Klon telefon kesinlikle almazdım. Aynı kasaya sahip telefona birşey demiyorum ancak birebir çakma klon telefonlarda her türlü üç kağıt mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Replika telefonlarda genelde özellikler bilerek yanlış yazılır. İşlemcisine Exynos quad yazan çakma telefon gördüm, ama içinde 1ghz tek yada çift çekirdekli işlemci var.
    İşlemcisi 1ghz olduğu halde 1998 mhz yazan telefonda var. Bunlar işletim sistemi tarafından böyle değiştirildiği için cpu-z ile işin doğrusunu öğrenme şansınız yok. O da /proc kök sistemine bakarak alıyor bilgileri, ve o bilgiler büyük ihtimalle sahte.

Klon telefon kesinlikle almazdım. Aynı kasaya sahip telefona birşey demiyorum ancak birebir çakma klon telefonlarda her türlü üç kağıt mevcut.

Alıntıları Göster
    hocam o sizin dediğiniz yanlış bilgiler çoğunlukla antutu da oluyor. ayrıca ben sadece cpuz değil allah biliyor markette akla gelebilecek tüm sistemle ilgili ve daha detaylı derinlere inen akla gelebilecek tüm uygulamaları indirip kurdum hemen hemen 30 a yakın uygulama denemişimdir hepsinde işlemcim mtk6589 ve 2gb ram kullanılabilir 1.8gb gözüküyor yani ben bunun yalan olacağına artık hiç bir ihtimal vermiyorum.

şimdi bütün replika telefonları bir tutamayız gerçekten iyi olanıda var kötü olanıda var idare eder diyebileceğimiz gibi olanlarda var.

zaten bana bunu yurt dışından getiren kişi bu özellikteki replika s4 ün türkiyede pek fazla bulunmadığını söyledi genelde mtk 6575 6577 işlemcili olanlar piyasada dönüyor..

ama ben yinede bizzat içim rahat olsun diye akla gelebilecek her yolu denedim markette program bırakmadım hepsinle test ettim değerleri aynı yazdığım gibi sahte değil anlıcağınız artık o konuda içim rahat .

bu konuyuda rom için açtım ama onuda pek anlamadığım için vaz geçicem herhalde uğraşmaktan

bir örnek daha veriyim mesela arkadaşta ondada replika s4 var ama onda bütün programlarda denediğimiz zaman 512mb ram mtk6575 işlemci çıkıyor oda o yüzden ucuza aldı

bir şey daha yazayım bunu tüm samimiyetimle yazıyorum allah yukarda şahidimdir

benim kullandığım replika s4 telefonun bir dokunmatiği var akla zarar hele internetten birşey indirdiğimiz zaman evimdeki laptop dan daha hızlı indiriyor full hd videoları hiç takılmadan izliyorum wifi çekim gücü süper diyebilirim üst kattaki komşunun wifisine bağlanıyorum film izliyorum en ufak bir kopma takılma olmadan. denemek için bu aspahlt 7 mi nedir araba yarışı onu indirdim takılma donma kasma hiç bir şey yok adamlar gerçekten yapmış anlıcağınız bu ürünlerin kaliteliside var dandiğide var bana kalitelisi geldi allaha şükür .

neyse çok yazdım iyi forumlar....

• Guvenilir replika satan neresi var bildiginiz bende iphone 5 dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jemsbir

Guvenilir replika satan neresi var bildiginiz bende iphone 5 dusunuyorum
    hocam bende nisan ayından beri aynı işlemciye sahip lenovo a820 kullanıyordum bizzat çinden kendim almıştım geçen hafta yine çindeydim ve bu kez zte v987 aldım ve yine mtk6589 işlemcili.
    mtk6589 kime getirdiysem şaşılacak derecede memnun bıraktı.şuan lenovo a850 getirdim 5 tane onda yeni işlemci 6582 sanırım var ve s3 ile kapışacak seviyede güzel bir cihaz.
    bu tarz cihazların rom atma olayı genelde flashtools yardımıya veya normal recovery yolu ile oluyor.Genelde custom romlar recovery yolu ile atılıyor.
    Bunun için öncelikle telefonunuzun root lu olması lazım ve custom recovery yüklenmiş olması lazım.Telefonunuzda Türkçe dili varsa muhtemelen bu işlemler yapılıp Türkçe olan custom rom atılmış olabilir.
    Telefonu kapatıp hem açma tuşuna hemde ses açma kapama tuşuna aynı anda basarak açarsanız dos ekranı gibi ekran gelir burda install zip from sd card falan yazıyorsa yapılmıştır.telefonunuza uygun rom indirip sd kartınıza atıp burdan seçrek kurabilirsiniz.
    Ama aynı işlemciye sahip farklı marka veya modellerin romlarını atmayın çalışmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jemsbir

Guvenilir replika satan neresi var bildiginiz bende iphone 5 dusunuyorum

kardeş ben yurt dışına çıkan birine aldırdım yani türkiyeden birisinden almadım açıkcası piyasada replikaların %90 u sahte özellikli yani bilirsiniz insanoğlu bu iyide var kötüde var para için her türlü pisliği yapacak insanlar mevcut bu yalan dünyada o yüzden böyle telefonlar alırken çok dikkatli olmaz lazım iyice kontrol etmek lazım almadan önce.

malesef benim tanıdığım sağlam replika satan biri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

hocam bende nisan ayından beri aynı işlemciye sahip lenovo a820 kullanıyordum bizzat çinden kendim almıştım geçen hafta yine çindeydim ve bu kez zte v987 aldım ve yine mtk6589 işlemcili.
    mtk6589 kime getirdiysem şaşılacak derecede memnun bıraktı.şuan lenovo a850 getirdim 5 tane onda yeni işlemci 6582 sanırım var ve s3 ile kapışacak seviyede güzel bir cihaz.
    bu tarz cihazların rom atma olayı genelde flashtools yardımıya veya normal recovery yolu ile oluyor.Genelde custom romlar recovery yolu ile atılıyor.
    Bunun için öncelikle telefonunuzun root lu olması lazım ve custom recovery yüklenmiş olması lazım.Telefonunuzda Türkçe dili varsa muhtemelen bu işlemler yapılıp Türkçe olan custom rom atılmış olabilir.
    Telefonu kapatıp hem açma tuşuna hemde ses açma kapama tuşuna aynı anda basarak açarsanız dos ekranı gibi ekran gelir burda install zip from sd card falan yazıyorsa yapılmıştır.telefonunuza uygun rom indirip sd kartınıza atıp burdan seçrek kurabilirsiniz.
    Ama aynı işlemciye sahip farklı marka veya modellerin romlarını atmayın çalışmaz.

kardeş dediğin yöntemi uyguladım telefonu kapadım sonra ses tuşu ve power tuşuna aynı anda basarak telefon açıldı bilmem ne factory yazdı sonra çince seçenekler çıktı anlamadığım için dokunmadım hiç

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

kardeş dediğin yöntemi uyguladım telefonu kapadım sonra ses tuşu ve power tuşuna aynı anda basarak telefon açıldı bilmem ne factory yazdı sonra çince seçenekler çıktı anlamadığım için dokunmadım hiç

Alıntıları Göster
    tamam hallettim sorunum kalmadı herkese teşekkür ederim

iyi forumlar

• quote:

tamam hallettim sorunum kalmadı herkese teşekkür ederim

iyi forumlar

Alıntıları Göster
    Hocam Telefonun Marka ve Modelini söyler misin? Merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sergeant7

Hocam Telefonun Marka ve Modelini söyler misin? Merak ettim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba bende replika s3 var mtk6575 sanırım(ondanda emin değilim artık) bana yardım edebilecek bu konuda bilgi sahibi olan biri var mı a
    yoksa telefonu kırıp atacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: runyyy

arkadaşlar merhaba bende replika s3 var mtk6575 sanırım(ondanda emin değilim artık) bana yardım edebilecek bu konuda bilgi sahibi olan biri var mı a
    yoksa telefonu kırıp atacam

Alıntıları Göster
    kardeş senin telefon mtk6575 dir doğru yani sıkıntı yok.

bu arada donanım haber üyelerine duyurulur benim telefonu satılığa çıkarıyorum fiyat 390tl acil fiyatı gerçek mtk6589 isteyen dilediği kadar kontrol edebilir mtk6589 işlemcisi yoksa telefonu bedavaya alıp gider yani demek istediğim telefonun arkasındayım istanbul içi elden diğer şehirlere kapıda ödememli yollayabilirim

normalde bu fiyata kesinlikle vermem ama spor aleti alacağım için satıyorum paraya ihtiyacım var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.