Şimdi Ara

ÇİNDE OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çince öğrenmeya başladım, pişman oldum. dilleri dalga geçtikleri kadar var çan çin çon diye konuşuyolar. gitme bence.
  • somoko S kullanıcısına yanıt
    bak yakın bir akrabam çine gitti 1 yıl kaldı ve orda okudu.Anlattıklarına dayanarak çince öğrenmek tabiki sana + sağlar ama çok zorluk çekersin baştan söyleyeyim.Bide şöyle bişey var senin ne okuduğunlada alakalı bu mesela bi bankaya girip çalışırsan senin çince öğrenmen bi işine yaramaz.Şimdi o akrabamın anlattıklarını yazıyorum:
    1.si çinliler çok pismiş mesela bana anlatan akrabam şöyle diyodu:Adamların tualetleri ile mutfakları yanyana hatta klasik çin evlerinde(orta gelirliler) mutfakla tualeti bildiğin cam ayırıyo diyodu.İnternete araştırırsan harbidende öyle olduğunu görürsün.
    2.Si adamlar bildiğin sokaklara filan işiyomuş.Hatta ilk defa gittiğinde direk çiş kokusu yüzüne çarpıyomuş.
    3.sü bu çinliler çok değişik millet zaten kominist bi ülke malum.yabancıları dışlıyolarmış yani şöyle mesela oraya gidip bir çinliyle zor arkadaş olursun anca başka ülkeden okumaya gelenlerle arkadaş olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sınavvardedilergeldik

3.sü bu çinliler çok değişik millet zaten kominist bi ülke malum.yabancıları dışlıyolarmış yani şöyle mesela oraya gidip bir çinliyle zor arkadaş olursun anca başka ülkeden okumaya gelenlerle arkadaş olabilirsin.

bu doğru değil. senin eleman kötü kimselerle karşılaşmış
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Bence sen yanılıyosun çünkü çinlilerin yüzde 95 I başka milletten kimseyle samimi olmuyo istersen internet te araştırabilirsin.ayrıca bu dediğimi sadece akrabam demiyo biraz araştırsan çinde yaşamış bircok kişi aynısı nı diyo. Tabi sen oyle değil diyebilirsin senin görüşündür bişey diyemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla çine gidersen bi düşün 8 9 yıl çince anca öğrenirsin 10 yılda eğitim anca biter 40 yaşında mezunsun
  • Niye eksiliyonuz olm
  • cemaatle mi gideceksin kardeşim?

geçen sene çin'de bulundum 1 haftalığına benim de orada üni okuma durumum vardı dolayısıyla aklına takılan yer olursa sorabilirsin. ha neden sen gitmedin dersen maddi sebeplerden ötürü gidemedim yoksa çok istiyordum orada üniversite okumayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavvardedilergeldik

Bence sen yanılıyosun çünkü çinlilerin yüzde 95 I başka milletten kimseyle samimi olmuyo istersen internet te araştırabilirsin.ayrıca bu dediğimi sadece akrabam demiyo biraz araştırsan çinde yaşamış bircok kişi aynısı nı diyo. Tabi sen oyle değil diyebilirsin senin görüşündür bişey diyemem.

niye araştırayım kardeşim ağabeyim kaptan defalarca gitti çine. görünce "bıroo" diyolarmış. alçakgönüllü insanlarmış adres sorunca direkt götürüyorlarmış. görüşüm mörüşüm değil.

senin akraban çinin teksasına filan gitmiştir. kocaman ülke çin her yeri aynı değildir.
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Belkide sen haklısın dır bazıyerleri gelişmemiş ordaki durumu bilemem ama benim akrabam pekine gitmişti.ayrıca şu linkteki 7.yorumu okumanıda öneririm.

https://eksisozluk.com/cinlilerin-pislikte-cigir-acmasi--4453050

• Mert-TR kullanıcısına yanıt
    - yeme keyf iiii :)

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

- yeme keyf iiii :)

aynen
    Daha çok eksilesinler diye şunu yazdım bu kadar olacağını bilmiyordum
    " Edit: Niye eksiliyonuz artılasanıza , eksileyenler kesin Çinliler "
  • Çinli kız arkadaşım Jilinde okuyor kendisine stajer bulamadı daha iş bulmak çok zor diyor Çinde.

Yemek konusunda sıkıntı yok Çinin batı bölgeleri geri kalmıştır kuzey ve doğusu gelişmiş köpek yemene gerek kalmaz kayısı karpuz falan yiyordu benim kız kamerada.
    Kardeş ondan değil sen cin Japonya kaliteli avrupa ülkeleri Amerika da falan oku diploman yurt dışından olsun Türkiye ye döndüğünde çok rahat is bulursun hatta orda iş bulamazsanız türkiyeye döner para yaparsın sonra gider çinde kendin bile bir iş kurabilirsin yurt dışı ilişkisi günümüzde en kıymetli şeylerden biri her konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Kardeş ondan değil sen cin Japonya kaliteli avrupa ülkeleri Amerika da falan oku diploman yurt dışından olsun Türkiye ye döndüğünde çok rahat is bulursun hatta orda iş bulamazsanız türkiyeye döner para yaparsın sonra gider çinde kendin bile bir iş kurabilirsin yurt dışı ilişkisi günümüzde en kıymetli şeylerden biri her konuda

Hacı onu bilmeyen varsa yani çince , japoncadan parayı kıranların olduğunu bilmeyen ölsün
    Ben dalgasına yazdım onu çinde okunur mu diye
    Bizim bi ingilizce hocası vardı kocası 5 dil biliyordu çince dahil adam 15000 tl alıyordu çevirmenlik yapıyordu

kötü dershane de dandik mat hocası 10 bin alabiliyor hatta daha fazla bir insanın sansıda olacak , geçen bir tanıdık görmüş ailem 2 yıllık pc okumuş direk iş bulmuş kimileri 4 sene en iyi yerde okur bulamaz

• Çok yakın bir arkadaşım Çin'de okuyor Şangay da ve gerçekten hayat çok ucuzmuş 5 yuan yemek yeniyormuş hemde öyle böyle değil bildiğin 10 tabak yemek yeniyormuş. Arkadaş çok rahat orada yakın arkadaşım çinli arkadaşları ilede görüştüm iyi insanlar gerçekten. Gelecek sene gezi için yanına gideceğim bende.
    cemaattesin herhalde kardeş femde tanıtım yapmışlardı çinle ilgili
  • “İlim, Çin’de dahi olsa gidip alınız.” Hz. Muhammed (s.a.v.)
  • geçen sene çinde çin dili edebiyatı okumuş daha sonra 2 sene abd de ingilizce öğrenmiş biriyle tanıştım
    adam hayattan soğumuştu yaklaşık bir sene de dili öğrenmş çinde yaşam güvenli ucuzdu dedi o bakımdan iyi ama hiç alışamayabilirsin birde türkiyde çince bilen adam altın değerinde değil bunu söyleyenelere inanma sakın
    Valla okuyan var bizim okuldan biri hukuk biri de tıp okuyo ama konuşmadım nasıl diye ama İngilizce değil çince işliyorlar sanırsam bir de ilkokul arkadaşım vardı Rusya da tıp okuyordu ama onlar İngilizce görüyorlarmış bir de dil sınıfları var orada da rusça öğretiyorlar sanırsam bence Rusya yı da bir araştır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.