Merhaba arkadaşlar kısa süre önce çinden satın almış olduğum byintek bt96 projeksiyon cihazını çin cihazlara karşı çok ön yargı olduğunu gördüğüm ve gerçekten de çok merak eden (benim gibi) arkadaşlar olabileceğini düşünerekten byintek bt96 marka cihazı sizlere elimden geldiğince anlatacağım. Özellikleri: Byintek bt96 1280x800 çözünürlüğe sahip Android 4.4.4 ile geliyor wifi bluetooth olduğu için gayet kullanışlı oluyor 5500 lümen diyorlar ancak tabi ki gerçekte 2500 civarına eşittir diye düşünüyorum. 180 w güç tüketimi var Dahili hoparlörü var ancak beş para etmez
Cihaz dün geldi bilerek şirkete istemiştim kargoyu zira şirkette de sony marka (eski lcd 800*600) projeksiyon olduğu için kıyaslama şansım olur diye düşündüm. Öncelikle şunu belirtmeliyim kesinlikle 20 derece ve üzeri bir açıdan sonra keystone ve öndeki çözünürlük ayarını trim olarak (çok dikaktlice) bile yapsanız maalesef bir alan bulanık iken diğer taraf net diğer tarafı netleştirmeye çalışirken ise maalesef net olan taraf bulanıklaşıyor. Dolayısıyla ben 15 derece bir açıda baktırıyorum (fazla kaldırmamak için projeksiyonun konumunu yükselteceğim için eve montajını yaptıktan sonra izlerken ekranın önüne geleceğini düşünmüyorum.)
Cihaz yaklaşık 4 kg ağırlığında ve 30 cm genişliğindedir. Android 4.4.4 sürümü ile geldi maalesef güncellenmiyor biraz fazla program açınca çöküyor ancak Screen Mirror özelliği ile telefondaki görüntüyü aktararak gayet kullanışlı hal alıyor.2 adet büyük fan var ve yaklaşık 30-35 desibel sesle çalışıyor bu da sessiz bir ortam için oldukça gürültülü. Bence fiyat performans ürünü sayılabilir. 950 ₺ ye aldım. Bu fiyata bence bilindik markada buna yakın kalitede pek seçenek yok. Görüntüsü beni çok tatminkar etti. 6 metre geriye çektiğimde bile full hd video da pixel göremedim.
Aşağıdaki videoda şampanya rengi duvara yansıtılarak görüntü alınmıştır.