Şimdi Ara

Çinliler hangi marka telefon kullanıyor, ne istiyor? DH Çin'de özel video (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
10
Favori
8.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

O zaten pahalı bir telefon değil ki dedi la o.O

2000 Yuan 900 tl falan yapıyor sence Türkiye şartlarına göre Pahalı mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stickand -- 1 Ağustos 2015; 6:07:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel calisma olmus emegi gecenleri tebrik ederim .

• Kendi yaptiklarini hep disari gonderiyorlar herhalde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri bana bu arkadaşın çinceyi nasıl oğrendiğini söylesin...

• Stickand kullanıcısına yanıt
    Rom kullanmasan note 4 s5-6 falan kasiyo mu yani. Guncelleme o kadar onemli mi. Ayrica 6dan once iphonelarda sarj sorunu vardi. Stabileteden cok daha onemli bir sorun ve android nexus secenegi var. Ben iki yil once kimsenin yuzune bakmadigi bi marka olan (G2 cikmadan) lg nexus 4 aldim ve hala canavar gibi fener maclarini digiturk playdan takilmadan canli olarak ve cam gibi izliyorum. Bu stabilite sorununun cok abartildigini dusunuyorum ayrica. Android guncellemelerini ilk olarak ben aliyorum cok fazla bir degisiklik goremiyorum telefonda. Her turlu root olayina girilir ki nexus kullananlar bile giriyor iphoneda var mi bilmiyorum ama varsa orda da girildig;ne eminim.

• Video ya rom arama esnasında denk geldim ve iyi de oldu

tabiki eleştiri ve yorumlarım var herkes gibi

1. olarak. büyük bir cadde ve tekno marketlerin olduğu yer uygun ama tekno market içi alışveriş esnasında daha uygun olabilirdi. tabiki bu arada kenar mahalledeki bir tfl satış noktalarının yorumu daha da uygun olurdu

2. olarak. sorular tamamen kim düşündü ise kafasını kırmak lazım. çünki karşısındakini yönlendiren sorular var. sınırsız paranız olsa idi. değil. ne tür tlf a ihtiyacınız var - hayalinizdeki tlf modeli hangisi - bir akıllı tlf da aradığınız vede kullandığınız özellikler hangisi - sizin ihityaçlarınızı hangi marka/model tlf karşılıyor ... soruları daha şeffaf olabilir idi.

3. IOS un performans ve stabilizesi ne yorum yok ama güvenlik konusunda da zaten firma yaklaşık 2 yıl önce mahkemeye verilmiş ve kullanıcılarını bilgilerini çalmakdan dolayı şikayet edilmiş bir firmadır. bu xp nin mahkemeye verilmesi gibi mahkeme sonu belli olmayan şikayetlerden bir tanesidir. yani devasa firmalar kullanıcılarının her türlü bilgisini zaten çalıyor. tabiki kendilerinden başkasının çalmaması için özen gösterecektir.
    IOS un performans ve stabilize si de aynı mac de olduğu gibi hardware üreticisinin aynı zamanda software üreticisi olması. yazılım geliştiricilerinin işletim sistemi kaynaklarını konusunda firmanın verdiği hizmetler dışında bir kaynak çıkartıp geliştirme izinlerinin olmayışı. android de yazılım install aşamasında siz mevcut rom a root yetkisi ile patch yapabilirsiniz. bu ios da biraz sıkacak durumdur. ama tabiki yapılabilir se de stabilite soru işaret olur.
    IOS kapalı bir yapı olduğu ve custom rom yapısının da olmayışı ayrı bir durum ????
    apple tlf lara geçmiş dönemde bir yazılımla android yüklenebilmiştir ki yeni model de bu durum mevcut mu kaynak bulamadım. xbox a linux yüklenebildiği gibi birçok arkadaş çok başarılı işler yapabilmekte

4. burda yorum yapan bazı arkadaşların yorumuna katılıyorum. özellikle marka ve son model - en iyisi kelimesi bizde fazla kullanım ve seçim - satış da kullanılırken, ordaki bayan ın zaten istediğim tlf a sahibim ip6 yı alacak param var ama gerek yok gibi bir cümle çok güzel bir kullanıcı yorumu
    şapkalı genç ise 2 os arasındaki rom yorumu da hoş. hepsine katılıyorum katılmıyrum ayrı konu ama güzel. fakat anketör arkadaşımızın soru ve ısrarlarına kesinlikle katılmıyorum. kim yönlendirdi ise hatalı yönlendirme ve roportaj olmuş. buda son dönemde kısır döngü içerisindeki forum yönetiminin başka bir çıkmazı. hemen forum yönetimine de sataşmış olayım. kendililerinin de fuar ve incelemeleri maalesef fazla taraflı olmaya başladı. aldıkları reklam ücretleri ile ilgili olsa gerek.

5. satıcı kız... herkesin beğenisini yorum ve bilgisi - tecrübesi ile benimde kazandı. ençok satış rakamlarına sahip vatan satıcılarının pek çoğunda olmayan bir bilgi ve tecrübesi var. hatta ilk tablet almaya gittiğimde android in bir linux çözümü olduğunu bile bilmeyen HALA çok fazla satış elemanı var. ben ilk android ve patch konusunu okurken ekrandaki kod ları görür görmez bir *nix OS olduğunu anladım. marka satıcıları bile bilmiyor

son olarak
    6. Tren marka... maalesef ülkemizde trend olmak çok önemli. ve param varsa en pahalısını alırım düşüncesi. çok ezik bir düşünce. ama maalesef çok yaygın. ne aldığını veya neye ihtiyacı olduğunu bilmeyenlerin paralarını nereye ....caklarını bilmeyenlerin düşüncesi.
    dün akşam bir arkadaşım yanındaki arkadaşının yeni aldığı gmd nin yeni modeli ile elimdeki z7 mini yi kıyas etti. çok komik idi. kendisine ısrarla snapdragon 801 dememe rağmen. sonra kendi elindeki note 3 ile kıyas etti. en basit olarak aldıkları antutu değerini söyledim. sonuçda 2 mizinde kullanım şekli ve tercih sebebimiz çok farklı. ama adam haklı sonuçda ben onların harcadıkları paranın 3 de birine satın alma yaptım. onların işlemci - ekran kalite ve çözünürlüğünden haberi yok. sonuçda alış ve kullanış özellikleri hep aynı. sadece değişen ödenen para. ne kadar çok öderlerse o kadar kaliteli sanmaları. bunu da tabiki kulakdan duyma ve satıcıların çok pirim hesabına yanlış yönlendirmeleri. markaların ülke içindeki satış politikası. misal meizu ülkemize geldi ama adamlar cihazlarının hak ettikleri satış rakamına ulaşamıcaklar maalesef

aslında bu konuda samsung a da hak vermemek elde değil. 3-5 tane güzel ve çekici yazılım ile cihazlarını olduklarından daha yüksek özellikte gibi göstermeleri. reklamasyon. çok sevdiğim ve çok güzel olan note reklamlarında elemanın yaya geçidi şeridinden kendince yeni bir taslak çıkartması.. sonuçda satış trendi açısından çok başarılı bir satış rakamlarına ulaştırdı. ama ister orjinal ister replika alanlar/satanlar kalemi de varmı/var abi, dediklerinde kalemi nereye ..kuyorsun diyorum. misal o kalem ve yazılım aslında çok başarılı bir özellik. özellikle de ocr işleminde mükemmel iş görüyor. sürekli not alan veya almak zorunda olanlar... çizim ile ihtiyaç ve anlatımlarını şekillendirenler için mükemmel bir fonksiyon.
    iyide chat yapan birine ne lazım ? geçen biri burda kendince yorum yazmış... note serisi bir cihaz da kalem olmaması bir eksiklik ve o modelin note olmadığını dile getirmişdi. evet haklı. teknik olarak haklı. ama birçok model note kelimesi ile 5.5 ve yukarısı ekran boyutunu anlatmak istiyorken nubia ise max ile bunu daha farklı dile getirmiş. arkadaşımız eğer note tabirini samsung a özgü olduğunu ima etmemiş olsa idi kesinlikle note kelimesinin bir kalem ile anılması gereken bir teknik model olduğunda ona destek olurdum. ama maalesef kendisi markanın bir yansıması gibi ifade etmişti.
    şahsen ben not alırken bir kalemin tlf umdan olmasını tercih ederim. çünki birçok note yazılımı serbest çizim modunda oluyor ve ekranda sizin yazdıklarınızı pixel olarak not alıyor. dolayısı ile cihazda bir kalem olması parmak ile tlf nosu veya herhangibi bir ek açıklamayı kalemle ekrandan yazmak çok kolay olacakç tabiki kendi kendime muhalefet yapatım. ücretsiz sayısız digital text olarak not alma yazılımı mevcut. veta windows daki notepad mantığında sayısız yazılım var. hiçbiri de bilmem ne özelliklerine eirşim izni de istemiyor. kendime muhalafeti bitireyim.

samsung s7 modelinde ki o model tamamen edge diye tabir ettikleri 2 kenarda gerçekten pixel kullanarak akan yazı getireceğini belirtmiş. akan yazılarda hava durumu döviz vs gibi teletext diye tv lerden bildiğimiz akan yazı olacakmış. yani yazılım/program ile o bilgiler sürekli ekranda kullanılabilir hale gelecek. yani bir maç kolik biriside o kenarlarda sürekli maç sonuçlarını kenardan takip edebilir mantığını getirebiliriz. film seyrederken durum ne olur bilmiyorum. şuan ki edge modelleri feyk bir yapıdır. gerçekten bir döner kenar yok ve pixel mevcut değil. mercek ile orda pixel ve görüntü sağlanıyor. inanmayan açıp içine bakabilir
    ama bu özelliklerin yanı sıra ki en bilindik özellikler
    s3 modeli dahil sonraki bütün galaxy modellerinde wireless batery desteği var ama kimsenin haberi yok ve kullanmıyor. sanırsam birçok lg de de mevcut. birçok tekno fuarlarda artık wireless batery destekli masa tanıtımları var ve bunları da cafe lokanta gibi yerlere satmaya çalışıyorlar.
    millet bir dönem parmak okucusuna takmış idi. gidip play store da destekleyen yazılımlar için yapılan Türk yorumlarına bakın.. resmen o parmağı alıp bi taraf..... ...... geliyor. sen kendi parmak izine sahip olamıcaksın ama google ı sorumlu tutacaksın. kendini korumayanı başkası havada ..ker

parmak okucusu gerçekten çok güzel bir fonksiyon. dünya da artık banknot yerine digital para kullanımı yaygınlaştığı ve yaygınlaştırılmaya başlandığı bir sırada evet çok önemli bir özellik. ama kaç tane model de gerçekten sorunsuz ve çok hızlı iş görüyor veya ülkemiz açısından ne kadar kullanılabilirliği var??? işte soru işaretleri

bence çin markaları lenovo - zte - meizu gibi bilindik markalar cihazlarının fonksiyonları ile ilgli yazılım - rom kısmına daha fazla ağırlık verirler ise bence satış rakamlarında değişiklik kesinlikle olacaktır. daha önce yazdığım gibi note serisinde gelen ocr yazılımını play store da bulamadım. o tür yazılımlar rom içerisinde daha fazla bulunacak olsa insanlar play store a eskisi kadar çok fazla ihtiyaç duymayacaktır.
    misal xiaomi rom konusunda aşırı geniş davranıyor ve bir rom un gelişimi bu sebeple de çok yavaş oluyor. sonuçda istekler bitmez. kısa bir araştırma ile ihtiyaç duyulan ençok gerekli yazılımlar konulursa ona göre de kullanıcı tercihlerini bu yazılım ve güncellemelerinden yana daha rahat yapacaktır.

bir arkadaşım tlf undaki sorun ve yazılımlar için yardımımı rica etti. neyse aldık bakarken sürekli farklı adımlarda şifre isteyen ekranı görünce kafayı yedim. ya nedir bu şifre manyaklığı. kusura bakma dedi. iş yerinde ve çevremdekileri çok meraklı. sürekli tlf kenarda duruyor iken alıp karıştırıyorlar. bende kullanamasınlar diye şifre koydum dedi. gülermisin ağlarmısın? maalesef ülkemizde GEREKSİZ meraklı insan sayısı çok fazla. buna evlendirme programları - ailesel sorun ve çözümlerini yansıtan o salak programlar vede kim nerede ne bok yemiş medya programlarını düşününce çok üzüldüm. neyse ki çevremde o tür meraklı insanlar yok.
    tlf uma şuan her türlü rom yüklemesini biliyorum ama gel ekrana şifre koy diyen birisine maalesef cevap veremicek kadar cahilim. veya tlf ile bilmem ne merakı keyfi resmi çekemicek kadar da tecrübesizim. ama bir slr fotoğraf makinası ile 3-5 saatlik tek kare gece resmi veya akan yol resmi çekmeyi isteyecek kadar da sabırlı biriyim.

forum yönetimi daha şeffaf video ve soruların olduğu çin video ları bekliyoruz. buna mümkün ise üretici firmaları ile olan konuşmalar - firmada üretim aşamaları - üretici marka yorumları ki en çok istediğim foxconn da çekilmiş video lar olabilir mükün ise
    kenarmahalle yorumları.. çin gsm firma hizmet şekilleri ve ücret tarifleri... çinliler gerçeklten 3-5 sim kartlı tlf modellerine ihtiyaç duyan bir ülkemi anlatıldığı gibi.
    1.5-2 milyar çin halkına hizmet veren gsm firma sayısı ve hizmet türleri. ülke genelinde gsm kalitesi ve bant durumu - bireysel bant tüketim durumu - kalitesi

bu video nun amacı sadece çin halkı ip markasına ve ip6 ya merakı varmı üzerine yapılmış gibi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 3 Ağustos 2015; 17:01:23 >

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Ozellikle cok paraniz olsaydi hangi teli alirdiniz kismina katiliyorum. Hani hangi araba desen tamam da bu meretler 50 tl den baslayip 4 bine kadar gidiyo ulkemizde. En pahalisini almak cogu kisi icin sorun degil. Ama mesela arabalarda ucbinden baslarsin 30 milyona kadar gidersin belki ben ferrari derim digeri bmw mercedes lamborghini porsche vs gider ve araclar arasindaki kalite farki cok ancak akilli telefonlar arasinda o kadar fark yok.

• dostum
    fiyat ve teknik ... bunlar ayrı şeyler. belki şuan bakışım veya mesleki düşünce şeklim bu şekilde sık dokuma sebebi olmuş olabilir ama...
    evi levent de iş yeri mecidiyeköy merkezde olan birinin işe ferrari ile gitmesi sence ne kadar mantıklı ? şahıs ne kadar zengin olursa olsun. dur kalk sayısı arada geçen trafik frene basma sayısı... o araç 1 ayda kaput olur o güzergah da.

konu tabiki araba değilde.. birinin param varsa neden en pahalasını almayım sözüne cevap olarak vermiş idim.
    paranın çok olması çok gereksiz harcama yapmayı gerektirmez. geçenlerde bir net gazetede kendisi çalışıp zengin olan ile aileden zengin olan arasındaki farklarda yazıyordu
    ama ne gariptir ki ailesi de zengin olmayan ve kendisi de çalışıp zengin olamıcak kişilerde 2.000 liralık tlf görünce çok garip geliyor. üstünde de 35 liraya alınmış polyester pantolon ve polis gelince kaçan işportacıdan alınmış gömlek, altgeçitde satılan ayakkabılar giyen birinden bahsediyorum. veya sürekli selfie çekip bi yerlerde kendini kedi köpek ot ile paylaşan.. kendini paylaşması yetmiyor gibi çevresindeki herkesin de ev tlf larına kadar yazan ahmak ul humeka lardan bahsediyorum.

chat yapmak dan başka veya sms göndermekden başka selfie çekmekden başka şe yaramıyor tlf lar.
    kullandığım gsm firmasının bana aylık 250 sms paketi var ve 1gb da interneti. ay sonunda kalan internet paketi 800mb ve sms de 249. ve 500 dak nın da 480 ını ama ortalama 350 sini kullanan biriyim. toplam 30 gün içinde yapılan tlf görüşme sayısı 20 yi bulmuyor.
    adam sms ile bildirseydin sözüne... hem işim hemde sen sms atılacak kadar önemsiz değilsiniz yanıtını veriyorum

tlf ki özellikle kovalamaca alan kapasitesi dolayısı ile anten gücü çok önemli. yolda giderken ses net duyma çok önemli. bataryası bitmemesi çok önemli.. kamerası 1mp olsun. toplamda çektiğim resim, aylık 3 tane; oda mutlaka göremediğim bir chip veya kartın üzerindeki yazıyı büyüterek okuyabilmek için.

birisinin beni kediyi severken havlayan köpekten kaçarken . okey atarken .. m--çarken görmesine ihtiyaç duymuyorum. ama konuşurken veya radyo dinlerken sesin net olması çok önemli. bunları sağlayan tlf 3.000 lira da olsa benim verilecek rakam. ama kamerası ...mp miş değeri 1 lira bile etmez.

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Evet ihtiyaca gore alinmali telefon. Mesela benim de fotografla kamerayla pek isim olmaz. Fener maci varken disaridaysam mac izliyorum. O yuzden yeni telefonum en az 5.5 inc olacak. Fiyat performans onemli. Zenfone 2 olabilir su an alacak olsam.

• Stickand kullanıcısına yanıt
    Sende bu yazdıklarınla CAHİL ve CÜHELA olduğunu ispatladın...Kamerası SONY,İşlemcisi Samsung olan bir toplama telefondan bahsediyorsun :))
    Son çıkan İphone 6 daki kamera da Xperia Arc S de kullanılan kamera :))))))..
    öğren sonra aşık at benimle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kultur Mantarı

Sende bu yazdıklarınla CAHİL ve CÜHELA olduğunu ispatladın...Kamerası SONY,İşlemcisi Samsung olan bir toplama telefondan bahsediyorsun :))

Şuan ios kullanmıyorum telefonu değiştim şarj sorunu yüzünden g3 ile senin yazdığın şeyleri zaten biliyorum orada ben ne dedim sen ne yorum atmışsın az alakalı yorum at senin dediğin şeyleri biliyorum emin ol Apple sadece yazılım ve tasarım yapıyor gerisi toplama farkındayım zaten

• Video bence çok iyi olmuş.Devamını bekliyoruz.
  • dh ye yakisir. uyelerden secme yapsinlar ya bizde gidek

• quote:

Orijinalden alıntı: Stickand

quote:

Şuan ios kullanmıyorum telefonu değiştim şarj sorunu yüzünden g3 ile senin yazdığın şeyleri zaten biliyorum orada ben ne dedim sen ne yorum atmışsın az alakalı yorum at senin dediğin şeyleri biliyorum emin ol Apple sadece yazılım ve tasarım yapıyor gerisi toplama farkındayım zaten

Apple yazilim da yapamiyor tasarim da...

Bi S6 ya s6 edge e bak birde iphone 6 ya..
    Bi Note 5 e bak bi iphone 6 plus a..
    Samsunglar neredeyse cercevesizken ,iphonelar pimapen gibi..

Stabillik hiz dersen ac youtube dan videolari karsilastir..

Isletim sistemi dersen ios zaten basli basina bi facia resmen teknoloji ozurlu, android derya deniz.. Bunun ustune OTG,multiview,multiwindow,s pen,air view gibi ozellikler de gelince Apple gitsin bi köşede ağlasın..

Misal Ilk parmak izini apple koydu bakiyosun S6 parmagini koyar koymaz aciyor ekrani, iphone 6 kara kara dusunuyor acsammi acmasammi diye..

Biri bildigin PC digeri ANKESORLU ...

• Beni şoka sokan 3 4 de mi bir bayan cıkıyor iphone 5s kullanıyorum diyor 6 istesem alabilirim pahali değil ki geziye gitmek istiyorum dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

quote:

Orijinalden alıntı: Stickand

quote:

Apple yazilim da yapamiyor tasarim da...

Bi S6 ya s6 edge e bak birde iphone 6 ya..
    Bi Note 5 e bak bi iphone 6 plus a..
    Samsunglar neredeyse cercevesizken ,iphonelar pimapen gibi..

Stabillik hiz dersen ac youtube dan videolari karsilastir..

Isletim sistemi dersen ios zaten basli basina bi facia resmen teknoloji ozurlu, android derya deniz.. Bunun ustune OTG,multiview,multiwindow,s pen,air view gibi ozellikler de gelince Apple gitsin bi köşede ağlasın..

Misal Ilk parmak izini apple koydu bakiyosun S6 parmagini koyar koymaz aciyor ekrani, iphone 6 kara kara dusunuyor acsammi acmasammi diye..

Biri bildigin PC digeri ANKESORLU ...

Yorumun tamamen bi fandroide yakışır derecede ilk önce bunu söyleme gereği duydum daha sonra ise googledan para alıyor musun alıyorsan ne kadar alıyorsun bunu öğrenmek istiyorum . Varolmayan şeyleri varmış gibi gösterip şakşaklamak ayrı bi yetenek . Demişsin ki touch id her türlü samsungun ki daha iyi . Samsung 1 yıl öncesine kadar parmağı kaydırarak okuyordu daha bu sene s6 ile 5sin teknolojisini koydu şu bir olsun . Apple yazılım yapamıyor demişsin adamlar koydukları 1 gb rame uygun işletim sistemi yazdığı için 3 gb ramlı androidleri uzun kullanımda tokatlıyor şu iki . Androidin kasası daha güzel demişsin her ne kadar telefonu bie prestij aleti olarak görmesem de bütün dizilerde reklamlarda iphone kullanılıyor ve buda demek oluyor ki apple her zaman prestiji simgeler şu üç . İphoneun her şeyine laf yaparsın anlarım da yazılımına laf söyleyip yere sokan ilk seni görüyorum bunları başka yerde söyleme seninle dalga geçerler . Bu arada multiwindowdur nfc dir el sensörüdür bunları kaç kere açıp kullandın ? 1 yıl note 3 kullanmış biri olarak söyliyim ilk hevesle kutudan çıkardığım an kullandım . Apple az ve öz şey sunar tam sunar android biraz ondan biraz bundan koyayım derken sepette ki incirleri eritiyo . Sen 1 ay bok attığın apple yazılımını kullan bak bakayım androide geri dönüyor musun ...

• donanımhaberin kendi haberi, konu sahibi bi baksın.

m.donanimhaber.com/haberler/Xiaomi-Cinde-yeniden-market-lideri-Apple-ise-ucunculuge-geriledi.htm

• Bütün Çinliler iPhone 6 hastası çıktı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kangal3454

herşey 1 yana 2 şey dikkatimi çekti

ADAM ÇİNCE KONUŞUO LAN RESMEN ŞAKIR ŞAKIR

KIRK YILLIk SAMSUNG OLMUŞ ŞAMŞANG GİBİ BİŞEY

benimde dikkatimi bunlar cekti yalniz suda var almacadada samsung zamzung oluyor
  • Apple yine adindan soz ettiriyor,satis danismani kizin android sisteminin gelismesi,M surumune deginmemesi ilginc yoksa ben
    mi alt yaziyi kacirdim acaba :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.