Şimdi Ara

Cinsel İşlev Bozuklukları (CİB) Hakkında Bilmek İstedikleriniz SORU/CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
10
Favori
20.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki ortalama boşalma süresi ne kadardır (masturbasyonda da ilişkide de?)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

peki ortalama boşalma süresi ne kadardır (masturbasyonda da ilişkide de?)

güzel soru.

aslında ortalama boşalma süresi olarak baz alabileceğimiz bir rakam yok
    kadın erkek farketmez 2saat sonra boşalanda var birkaç saniyede boşalanda var hatta boşalamayanlarda var

benim hedefim 7dk en az.
    gelen danışanlarla böyle çalışıyorum zaten birkaç dk dan 7 ye çıkan teknigi ogreniyor benden sonra 7yi de yükseltiyor

bu meseledeki dikkat edilmesi gereken şey ise 2tarafın mutlu olması
    sonuçta keyif almak mutlu olmak için yapılan bir aktivite
    derselerki ben 1dk da boşalıyorum ve çok mutluyuz demek ki problem yok...
    15dkda boşalıyorum yetmiyor uzatayım diyende var onlada çalışıyorum
    erken boşalmam yok boşalamıyorum diyenlede çalışıyorum
    veya sadece teknik geliştirmek istiyorum diyenlede

dediğim gibi önemli olan ilişkiye giren insanların mutlulukları

saygılarımla

• konu guncel
  • Normal bir insan mastürbasyonda mı daha hızlı boşalır , cinsel ilişki de mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

Normal bir insan mastürbasyonda mı daha hızlı boşalır , cinsel ilişki de mi?

Cinsel iliskide maalesef. Nu konuda cozum lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

Normal bir insan mastürbasyonda mı daha hızlı boşalır , cinsel ilişki de mi?

Cinsel iliskide maalesef. Nu konuda cozum lazim

Pardon da sen kimsin ki böyle bir soruya cevap verebiliyorsun?
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Ben tecrübeliyim sürekli araştırıyorum bu konuları.

Amacım sadece yardım etmekti yani. Psikolog bey zaten sana cevabını verecek ben bildiklerimi paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Ben tecrübeliyim sürekli araştırıyorum bu konuları.

Amacım sadece yardım etmekti yani. Psikolog bey zaten sana cevabını verecek ben bildiklerimi paylaşmak istedim.

Hayatında kaç kere cinsel ilişkiye girdin de tecrübeli oluyorsun.
    Burada soruları cevaplamak için konusunda uzman bir doktor konu açmış sen nesin ki bildiklerini paylaşacaksın.Sana soracak olsak sana sorardık.Bu forumda yazılanları yüzlerce insan okuyor.Bir insan görüp de yanlış yönlenebilir.Forum senin karalama kağıdı değil , yazı yazacaksan düşünüp yazacaksın.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Yav defol git başımdan. görmek istemiyorsan engellersin adam bak.

ben bu soruyu daha önce ürologa gidip sormuştum.

Cinsel hayatım çok aktif olmasada ilişki yaşadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klinik_Psikolog

quote:

Orijinalden alıntı: taner_81

internetde erken boşalma ile ilgili kitaplar var fiyatlarıda uygun.en azından ön bilginiz olur.

selamlar

psikolojik olan bu sorunla
    kişi başa çıkamadığı için
    çözemediği için dışarıdan yardım alıyor

kitap okuyarak ne kadar yardım alabildiği tartışmaya açık.

ayrıca
    cinsel terapi belirli bir disiplin ile gider,
    bugün okuyayım yarın yaparım sonrada olur. 3 sf atlayım sonraki asama ne vs vs gibi şeyler cinsel terapide mümkün değildir.

yinede merak ediyorsanız alın bakın
    ama tavsiye etmiyorum faydalı olmayacağı için.
    yazılması tamamen ticari kaygılarla zaten.

saygılarımla

Hocam kitaplara ticari kaygılarla demişsiniz ama psikologlar ya da terapistler hayrına mı yapıyor bu işi ? Siz hayrına mı yapıyosunuz mesela hiç ticari kaygınız yok mu ?

Kitaplarda anlatılanlar yüzyüze görüşme yapmış kişilerin tecrübelerine dayanılarak hazırlanıyor. Yani bir arkadaş gidip seans başı 300 - 400 gibi rakamlar bayılıyor ve tecrübelerini başkasına aktararak bu tarz kitapların, dökümanların oluşmasını sağlıyorlar.

Yani sonuç olarak, terapiye giden adamın aldığı bilgileri seans ücreti vererek değil tek bir kitap alarak elde ediyor. Ki bence çok daha mantıklı.

Konuya gelecek olursak, benim kendi tecrübelerim dahilinde; Kişinin düzenli bir cinsel hayatı olması şart. Evli olmayan ya da daimi bir partneri olmayan hemen hemen her insan bu sorunu yaşar. Ki bu söylenen zaten sorun değildir, doğadaki diğer canlılara baktığınızda 20-30 sn gibi süreler söz konusudur. Cinselliğin amacı aslında üremektir, ancak insan denen canlı bu işi sadece üremek için yapmadığından dolayı cinsellik hayatın bir parçası, zevk unsuru olmuş durumda.

Kişinin uzun süredir cinsel birleşme yaşamadığı durumlarda kısa sürede boşalması bence normal. Evli ya da düzenli partneri olmayan kişiler yaşadığı bu durumdan bence şikayetçi olmamalı. Ha yok "ben buna rağmen uzun sürsün istiyorum" derseniz bunun tek bir çözüm yolu var, geciktirici sprey.

Sprey mantığı anestezik malzemedir, dişçilerde kullanılan uyuşturucu spreyden farkı yoktur. Uygulanan bölgeyi hissizleştirir ve dolayısı ile normalden daha uzun bir süre elde edilmiş olur. Sprey kullanmanın da bir adabı vardır :D
    Spreylerden şikayetçi olan yüzlerce insan var, adam alıp spreyi komple boca ediyor ve sonra hastahaneye yetişmeye çalışıyor. Anestezik bir malzeme, hissizleştiriyor denilse bile adamın umrunda değil, bunu sıkınca nirvanaya ulaşacağını zannediyor garibim ama bakıyor ki ufaklıkta kıpırdama bile yok. Tabi kıpırtıların olması için partnerinden yardım almak istiyor, oral yolların etkili olduğunu bilerek partneri oral seks ile serleşmenin yaşanacağını düşünüyor. Partner geciktirici spreyden habersiz şekilde işe koyuluyor ancak 5 dakika bile geçmeden dudaklarını ve dilini hissetmiyor, ağızdan salyalar akmış, konuşamıyor bile

Sprey, düzgün kullanıldığında kesinlikle işe yarar. Tek fıs, aslt bölgeye uygulanması kafi.

• mastürbasyon mu yoksa cinsel ilişki ile mi daha hızlı boşalma gerçekleşir sorusunun net bir cevabı olamaz.

cinsel ilişki ile çok heyecanlanıp 20-30 sn de boşalan biri de olabilir ama cinsel ilişkiyi 40-50 dk sürdüren de
    aynı şeklide
    mastürbasyonu 20-30sn de tamamlayan da 40-50dk sürdüren de
    rakamlar örnektir...

önemli olan burada heyecanı kontrol altında tutmak
    ---
    cinsel ilişki esansında çeşitli sebeplerden ötürü partnerinin önünde heyecanını kontrol edemeyenler istatistik olarak daha fazla
    ama yukarıda dediğim gibi bunlar birbirine denk sorular değildir.
    şunu söyleyebilirim mastürbasyon süresi uzun olanların erken boşalmayı yenmesi nispeten daha kolay oluyor, bundan yola çıkarak mastürbasyon süresini uzatmanız ileride yaşayacağınız cinsel ilişkilerde daha uzun performans göstermenizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taner_81

internetde erken boşalma ile ilgili kitaplar var fiyatlarıda uygun.en azından ön bilginiz olur.

selamlar

psikolojik olan bu sorunla
    kişi başa çıkamadığı için
    çözemediği için dışarıdan yardım alıyor

kitap okuyarak ne kadar yardım alabildiği tartışmaya açık.

ayrıca
    cinsel terapi belirli bir disiplin ile gider,
    bugün okuyayım yarın yaparım sonrada olur. 3 sf atlayım sonraki asama ne vs vs gibi şeyler cinsel terapide mümkün değildir.

yinede merak ediyorsanız alın bakın
    ama tavsiye etmiyorum faydalı olmayacağı için.
    yazılması tamamen ticari kaygılarla zaten.

saygılarımla

Hocam kitaplara ticari kaygılarla demişsiniz ama psikologlar ya da terapistler hayrına mı yapıyor bu işi ? Siz hayrına mı yapıyosunuz mesela hiç ticari kaygınız yok mu ?

Kitaplarda anlatılanlar yüzyüze görüşme yapmış kişilerin tecrübelerine dayanılarak hazırlanıyor. Yani bir arkadaş gidip seans başı 300 - 400 gibi rakamlar bayılıyor ve tecrübelerini başkasına aktararak bu tarz kitapların, dökümanların oluşmasını sağlıyorlar.

Yani sonuç olarak, terapiye giden adamın aldığı bilgileri seans ücreti vererek değil tek bir kitap alarak elde ediyor. Ki bence çok daha mantıklı.

Konuya gelecek olursak, benim kendi tecrübelerim dahilinde; Kişinin düzenli bir cinsel hayatı olması şart. Evli olmayan ya da daimi bir partneri olmayan hemen hemen her insan bu sorunu yaşar. Ki bu söylenen zaten sorun değildir, doğadaki diğer canlılara baktığınızda 20-30 sn gibi süreler söz konusudur. Cinselliğin amacı aslında üremektir, ancak insan denen canlı bu işi sadece üremek için yapmadığından dolayı cinsellik hayatın bir parçası, zevk unsuru olmuş durumda.

Kişinin uzun süredir cinsel birleşme yaşamadığı durumlarda kısa sürede boşalması bence normal. Evli ya da düzenli partneri olmayan kişiler yaşadığı bu durumdan bence şikayetçi olmamalı. Ha yok "ben buna rağmen uzun sürsün istiyorum" derseniz bunun tek bir çözüm yolu var, geciktirici sprey.

Sprey mantığı anestezik malzemedir, dişçilerde kullanılan uyuşturucu spreyden farkı yoktur. Uygulanan bölgeyi hissizleştirir ve dolayısı ile normalden daha uzun bir süre elde edilmiş olur. Sprey kullanmanın da bir adabı vardır :D
    Spreylerden şikayetçi olan yüzlerce insan var, adam alıp spreyi komple boca ediyor ve sonra hastahaneye yetişmeye çalışıyor. Anestezik bir malzeme, hissizleştiriyor denilse bile adamın umrunda değil, bunu sıkınca nirvanaya ulaşacağını zannediyor garibim ama bakıyor ki ufaklıkta kıpırdama bile yok. Tabi kıpırtıların olması için partnerinden yardım almak istiyor, oral yolların etkili olduğunu bilerek partneri oral seks ile serleşmenin yaşanacağını düşünüyor. Partner geciktirici spreyden habersiz şekilde işe koyuluyor ancak 5 dakika bile geçmeden dudaklarını ve dilini hissetmiyor, ağızdan salyalar akmış, konuşamıyor bile

Sprey, düzgün kullanıldığında kesinlikle işe yarar. Tek fıs, aslt bölgeye uygulanması kafi.

merhaba
    eleştiriniz güzel.

1.kısım

evet kitaplar tabi ki ticari kaygılara dayanıyor. uzman kişilerde tabi ki hayrına yapmıyor mutlaka para kazanıyor bu işten.
    ücretsiz olduğunu düşünün
    bu alanda kim çalışırdı
    kaç kişi çalışırdı? gerçekten profesyoneller mi çalışırdı ? ne kadar işin hakkını verirlerdi? ne kadar etiğe dikkat edilirdi? ne kadar bilimsel çalışma olurdu?
    alanın kendini geliştirmesi ve iyi profesyonellerin yetişmesi için muhakkak ücreti olacak.
    vatandaşlar tv de satılan, aktarda satılan, eczanede satılan ilaçlara, evde kenarda köşede hazırlanan karışımları, komşulardan arkadaşlardan kulaktan kulağa duyulan yöntemleri tabi ki deneyebilir deniyor da. buna kimse bir şey diyemez.
    bu işte çok fazla hile hurda dönüyor maalesef, artık insanımızın daha bilimsel ve daha kalıcı sağlıklı olan çözümlere ilerlemesi gerekiyor.

kitaplar diye genelleme yapmak doğru değil, piyasada halka yönelik doğru cinsellik bilgisi içeren çok az kitap var piyasanın çoğu farklı amaçlara hizmet ediyor (uzun hikaye)
    sığ, yanlış, eksik bilgilerin yer aldığı kitaplar çoğunlukta.

kitapla insanlar cinsel fonksiyon bozukluğu tedavi edebiliyorsa dünya üzerinde binlerce uzman boşu boşuna çalışıyor maaş alıyor, seans veriyor

2.kısım
    sadece yanlış olan kısımlar hakkında madde madde:
    geciktirici sprey tedavi etmez
    geciktirici sprey durumu ört bas etmenize yarar
    geciktirici sprey kullanırsanız keyif almak için yaptığınız eylemden büyük oranda keyif alamazsınız hassaslığınızı yitirirsiniz

erken boşalıyorsanız sprey kullanıyorsanız = günü kurtarıyorsunuz demektir
    erken boşalıyorsanız gidip tedavi olursanız = kalıcı olarak cinsel hayatınızı kurtarıyorsunuz demektir.

başka bir konu:
    doğadaki canlılara bakmak uygun olmaz çok uzun süre ilişki yaşayan da var kısa sürede
    keyif olsun diye yapan sadece insanlar değil başka canlılarda bulunmaktadır.

eleştirel yaklaşmanız güzel, değindiğiniz konular güzel teşekkür ederim.

• hocam 3 haftadır kegel egzersizlerini yapıyorum. sabah, öğle ve akşamları 10 saniye tutup 10 saniye bırakıyorum. toplamda 10 kez yapıyorum. kegel egzersizleri kaçıncı haftadan sonra etkisini göstermeye başlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: genel adam

hocam 3 haftadır kegel egzersizlerini yapıyorum. sabah, öğle ve akşamları 10 saniye tutup 10 saniye bırakıyorum. toplamda 10 kez yapıyorum. kegel egzersizleri kaçıncı haftadan sonra etkisini göstermeye başlar?

selamlar

kegeli ne kadar çalıştırırsanız o kadar yararlı. vücudunuzdaki diğer kaslar gibi düşünün.

tabi eğer CİB nuz varsa bunu yenmek icin yapıyorsanız belirli bir optimum suresi olabilir. eğer öyleyse bana yaş cinsiyet ve sorun hakkında kısa bir özel mesaj atın ona göre konuşalım.

eğer
    CİB yoksa ve sadece kendinizi geliştirmek istiyorsanız
    kegel sayesinde boşalma süresini kontrolü, istediğiniz zaman boşalma, sertleşme kalitesini arttırma vb gibi özellikleri geliştirebilirsiniz.

ne kadar sürede gelişeceği sizin kasınızın durumuna, egzersizinizin temposuna ve sizin beklentilerinize bağlıdır.
    simdiye kadar yaptığınız egzersizin sonucunda memnunda olabilirsinzi gelişiminden, az gelişti yada fark yok ta diyebilirsiniz
    net olan şey yapmaya devam etmenizi tavsiye ederim bunu doğal ve ihtiyaç olan bir egzesiz olarak görülmeli diş fırçalamak gibi düzenli yapılmalı

• quote:

konu guncel

Hocam sabah ereksiyonlarının olmaması bir sorun belirtisi midir ?
    Ergenlikte sık sık olurdu askerde hic olmadı nerdeyse.Askerden sonrada cok nadir oluyor kafama takiyorum bende. Doktora gittim psikolojik dedi ne alakaysa ? Bilinc altina yerlestirdigim icin beyin sartlanmis ondan olmuyormus.
    Hormonlar normal cikti.
    Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

konu guncel

Hocam sabah ereksiyonlarının olmaması bir sorun belirtisi midir ?
    Ergenlikte sık sık olurdu askerde hic olmadı nerdeyse.Askerden sonrada cok nadir oluyor kafama takiyorum bende. Doktora gittim psikolojik dedi ne alakaysa ? Bilinc altina yerlestirdigim icin beyin sartlanmis ondan olmuyormus.
    Hormonlar normal cikti.
    Tesekkurler.

selamlar

sabah ereksiyonları denilen durum sadece sabah uyanmadan önce değil aslında gece uyku boyunca zaman zaman olmaktadır. hepsi tam sertliğe yol açmaz uyandığımızda birçok sertleşme oldup bittiğinin farkında olmayabiliriz.
    sabah sertleşmeleri uyku esnasında ki bir çok değişimin sonucu olur
    tekrarlayan göz hareketleri diye adlandırdığımız uyku evresinde gelişir bu evrede nöro-refleksler simule edilir, ayrıca bilim insanları peniste yer alan sinir hücrelerinin de nitro-oksit salgıladığını bununda yakında bulunan kan damarlarını genişletip kan akışını hızlandırdığını söylemektedirler. Tüm bunların yanında testesteron seviyesinin sabah saatlerinde pik yaptığı ve bu duruma katkısı olduğu söylenmektedir.

sabah sertleşmelerinin olmaması bir sorun değildir.
    gerektiği zaman sertleşme sağlanıyorsa sorun olarak göremeyiz

ama

kalp-damar sağlığınız için gerekli tetkikleri yaptırın
    kalp damar sağlığı iyi olmayanlarda fizyolojik sertleşme bozukluğu görülebilir.(sabah-gece ereksiyonları olmamasına sebep olabilir)
    özellikle ailenizde kalp damar sağlığı iyi değilse belirli aralıklarla uzmana gidip kontrolleri yaptırabilirsiniz

yukarıda yazanları okduktan sonra
    fizyolojik olarak bir sorunun yoksa
    ve sertleşme bozukluğunuz varsa onunla ilgili ayrıca konuşalım

saygılarımı sunarım

• http://www.cetad.org.tr/listTherapists.aspx?menu=19

Eğitimini tamamlamış uzman psikiyatri doktorlarının listesi linkte,

Bu tarz sorunları insanlar kolaylıkla paylaşamadığı için cetad kursunu tamamlamış birisine başvurunuz sizin için bir defada bu işi çözmeye en yakın duruma getirir. Her türlü cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde uzman doktorlar gerekli yardımı yapacaklardır. Türkiyede bu işi profesyonel yapan uzman doktorların sayısı az olduğu için randevu almanız zor olabilir. Ayrıca listedeki çoğu hekim bu tedavileri devlet hastanelerinde ücretsiz vermektedir.

• quote:

Herkese merhaba
    Psikolog olarak çalışıyorum, üzerinde çalıştığım konulardan biride Cinsel İşlev Bozuklukları.

Bu başlık altında Cinsel İşlev Bozuklukları (CİB)hakkında sorusu/merakı olanlara elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Neyi kapsar CİB?
    -erken/geç boşalma
    -sertleşme sorunları
    -vajinismus
    -orgazm olamama
    -isteksizlik
    -erkek ve kadın cinselliği
    -mitler yani efsaneler

CİB ile kim ilgilenir? kimin uzmanlığına girer?
    fizyolojik bir sorun olmadığından emin olmak için ürolog/jinekolog
    böyle bir sorun yoksa
    psikolog-psikiyatr ikilisinden biri.
    Başlık altında sorular geldiğinde de koşulacaktır
    CİB sorunları %90 psikolojiktir. Destek alınması gerekir ve bir tedavi süreci gerektirir.

psikolojik olan sorunu X hapı yada takviyeyi al geçsin diyerek
    çözüm bulduğunu iddia eden uzmana intiba etmemenizi tavsiye ederim, psikolojik olan sorunun çözümü bu şekilde olmaz sadece sorunu ötelersiniz (çoğunlukla bunu bile sağlayamaz ) sorun aslında hala devam eder

KEGEL Egzersizleri nedir? Nereyi çalıştırır? gerçekten faydalı mı?
    zaten konu icinde konusuluyor.
    kısa cevaplar:
    kırmızı bolgeler PC kaslarıdır (pubococcygeus muscle) KEGEL egzersizleri bu kasları çalıştırır. faydalı mı? evet faydalı %100 7-77ye herkes icin bir sorun olmasa bile her zaman faydalı bir egzersiz.
     Cinsel İşlev Bozuklukları (CİB) Hakkında Bilmek İstedikleriniz SORU/CEVAP
    bu da kadınlar için görsel
     Cinsel İşlev Bozuklukları (CİB) Hakkında Bilmek İstedikleriniz SORU/CEVAP

Kurallar:
    -Tabi ki DH forumlarında ki kuralların tamamı geçerlidir. Gereksiz mesajlar, argo-küfür konuşmalar tarafımdan şikayet edilecektir.
    -Bu forumda yada İnternette tedavi olmaz. Buradaki amaç konu hakkında genel bilgiler vermek, danışmanlık etmektir. Online tedavi ettiğini iddia eden kişilere de inanmamanızı tavsiye ederim.

sorusu olan varsa alabilirim elimden geldiğince cevaplarım

Sizin bu konuda uzman oldugunuzu nasil anlayabiliriz peki.

• merhaba
    bunu sorduğunuz için teşekkür ederim.

ben
    bir kamu kurumunda çalışıyorum ve aynı zamanda özel çalışıyorum
    diplomam var ve psikologum.
    TPD kayıtlıyım
    farklı kamu kurumlarında çalıştım, özel sektörde çalıştım.

ayrıca:
    ben konu sağlıkla ilgili olduğundan hakkımda şaibe oluşmaması adına kimseye bu başlık altında reklamımı yapmıyorum. adımı adresimi telefonumu doğrudan yayınlamıyorum.
    bu konu tamamen ön bilgi oluşturmak, ihtiyacı olabilecek insanları yönlendirmek için var.

"uzmana gitmeye ihtiyacı olan varsa ve talep varsa ne yapıyorsunuz?"
    diye sorabilirsiniz

hangi şehirde ise bulunduğu şehirde veya yakın bölgedeki konuyla ilgili birkaç uzmanın iletişim numaralarını veriyorum. yani serbest bicimde yönlendiriyorum
    benim çalıştığım şehirde ise yine aynı şekilde.
    zaten ihtiyaç duyan kişi mutlaka içi rahat edip karşı tarafa güvenmeli, bu süreçte birden fazla terapisti araştırabilir ve hangisi uygun geliyorsa onu tercih edebilir.
    hatta çok fazla reklam yapanlara, daha temkinli yaklaşmalarını tavsiye ediyorum.

konuda elimden geldiğince faydalı olmaya çalışıyorum.
    cevap yeterli oldu mu bilmiyorum
    yine aklınıza takılan olursa lütfen sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_eros85

http://www.cetad.org.tr/listTherapists.aspx?menu=19

Eğitimini tamamlamış uzman psikiyatri doktorlarının listesi linkte,

Bu tarz sorunları insanlar kolaylıkla paylaşamadığı için cetad kursunu tamamlamış birisine başvurunuz sizin için bir defada bu işi çözmeye en yakın duruma getirir. Her türlü cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde uzman doktorlar gerekli yardımı yapacaklardır. Türkiyede bu işi profesyonel yapan uzman doktorların sayısı az olduğu için randevu almanız zor olabilir. Ayrıca listedeki çoğu hekim bu tedavileri devlet hastanelerinde ücretsiz vermektedir.

selamlar
    cetad özel bir oluşum
    cetad gibi birçok oluşum var bunlara gidip uzmanlık alırısnız.
    bende uzmanlığımı böyle yaptım.

şöyle birşey varki
    birçok farklı oluşum var ve hepsini kimse bilmiyor en az 6-7 tane var bu eğitimleri veren
    7 tane yazsam 8.si olabilir 8 yazsam 10 olabilir

başka bir mselela diyelimki bunlardan birini tercih ettik
    bu siteye girdigimizde uzmanlar var
    fakat bu sitedeki uzmanlar hepsi degil birkısmı yayınlanmıyor ve guncel değil bazı bölgelerde uzman yok gibi gösteriyor hatta. ama yinede bakabilirsiniz

son ekleyeceğim önemli:
    bu konuda uzman olanlar sadece psikiyatırlar degil bircok psikolog ve bazı farklı branşlar var (benim tavsiyem psikiyatr ve psikolog arasından secmeniz daha öncelikli olmalı)
    Türkiyede bu tedaviyi veren uzmanların sayısı hiç az değil.
    randevu almak çok kolay.
    devlet hastanelerinde ücretsiz veren yerler olabilir araştırmak gerekir. (neden: devlet hastanelerinde psikiyatırların 5dk muaynesi ile malesef tedavi mumkun degil. psikologlar ise devlet hastanelerinde sayıca azlar, psikolog kadrosu açılmıyor.)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.