Şimdi Ara

Citroen Berlingo 1.6 Hdi 90Bg 0-170 hızlanma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir gün araba sürerken kamera kullanma sevdasından birileri hapse, birileri mezara girecek.

Hem de fazla uzak bir gün değil...
  • berlingo ve partnerlerin ses yalıtımı ciddi anlamda iyi.. yol sesi ve motor sesi oldukça az geliyor içeri...

otomobillerle kıyaslayan arkadaşlar 1. si bu aracın rüzgara maruz kalma durumuyla otomobillerinki bir değil. 2. si hangi 80 bg lik megan düz yolda 210 görüyor ? birde hangi sürede bunu görüyor önemli olan bu. 5 dakka düz yol gitsek bizim araçta o hızı görürde malesef bizim karadenizde öyle bir yol yok belki iç anadoludaki arkadaşlar deneyebilir bişey diyemem. 3. olarak ta bizim araçlar 1.5 ton. ve örneklenen linea ve megane 1.100 kilo bandında. önce linea ya 5 tane orta cisseli adam otursun sonra 200 vursun kaç dakikada vuruyorsa bunu o zaman eleştirelim.

çalan şarkıyı bir arkadaş paylaşmış apolas lermi - ağapose

75 bg lik connect le de arkadaşımın biri 200 vurmuştu uzun yolda ilk 10.000 km ye kadar. sonra daha göremedi o hızı. bunu araçlardaki 1.8 hacimli motora veriyorum. bg 75 olabilir lakin bizim araçlarda 5. viteste 4 bin devirde tıkandı. bunu connect 1.8 motorla aşabilir. araç 4.500 çevirse bizde ortalama 200 lere dayanırız zaten.

Aracın vites aralarında tepkisi aslında kötü değil ben orda gaz kesip tekrar gaz veriyorum. bunu birazda baskı balatayı korumak adına böyle yapıyorum.

Fluance in 210 vurmasına bişey diyemem nihayetinde bir otomobil. biz bu aracı kendine denk olan diğer emsalleriyle kıyaslamalıyız. buna örnek olarak ben kangoo doblo connect caddy gibi araçları sayarım. connect kangoo ve doblonun aynı ayardaki araçlarından daha performanslıdır. caddy nin ekisiyle hiç gitme şansı yok yeniside bir kaç basamak daha önde. connect in 110 ps i zaten almış başını gitmiş :) o yüzden kendi segmentinde yol tutuşu performansıyla oldukça iyi bir konumda berlingo.

• quote:

Orijinalden alıntı: erceylan

BENİM KANGOO ile (65 hp-2005 model-1070 kg)aynı aşağı yukarı.

hocam bahsettiğiniz aracı berlingodan önce 5.5 yıl kullandım. maximum düz yolda 160 tır hızı. ve bu hıza çıkma süresi bariz bir şekilde berlingodan geridedir. üstüne üstlük 600 kilo daha hafif olmasına rağmen. geçende kamyoncu bir arkadaş söylemişti kangoo yu kantara çıkarmışlar 960 kilo gelmiş :)

kamera çekme konusunda hocam yol bomboştu ne arkadan gelen nede önden giden vardı :)
  • 90 lık yeni kangoo bundan biraz daha iyi hızlanıyor gibi biraz tork devri birazda şanzıman farkıyla sanırım.

Ayrıca geç tepki birazda citroen ve peugeot ların şanzımanından kaynaklanıyor,vitesin yerini buldurmak biraz sıkıntılı yani vites geçişlerinde daha hızlı olunamaz ,citroen ve peugeot da beni en çok rahatsız eden vites geçişleri oldu.Araç genelde iyi.

Berlingo Gayet başarılı bir araç birde bilindiği gibi ticari araçlar yüklüykende çekmek için yapılmış şanzıman hız için değil o yüzden daha geç hızlanır.Başta kilo fazlası ve rüzgar tutan yükseklik ,ayrıca taban yüksekliği nedeniyle aynı motorlara göre de fazla yakar.Araç 1500kg Yeni kangoo 1.5dci 105hp 6 vites ortalama 5.5lt

105 lik kangoo bu sürate çok rahat ve çok daha erken çıkabiliyor tabii 6.vites farkı var.Bir kere denemek için 170 yapmıştım üstelik hiç 4000 devirlere çıkmadan .SÜRAT FELAKETTİR BİR DAHA DA BASMADIM

Bende kangoo ile berlingo arasında kalmıştım Berlingolar dıştan en yakışıklı ticariler..

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

90 lık yeni kangoo bundan biraz daha iyi hızlanıyor gibi biraz tork devri birazda şanzıman farkıyla sanırım.

Ayrıca geç tepki birazda citroen ve peugeot ların şanzımanından kaynaklanıyor,vitesin yerini buldurmak biraz sıkıntılı yani vites geçişlerinde daha hızlı olunamaz ,citroen ve peugeot da beni en çok rahatsız eden vites geçişleri oldu.Araç genelde iyi.

Berlingo Gayet başarılı bir araç birde bilindiği gibi ticari araçlar yüklüykende çekmek için yapılmış şanzıman hız için değil o yüzden daha geç hızlanır.Başta kilo fazlası ve rüzgar tutan yükseklik ,ayrıca taban yüksekliği nedeniyle aynı motorlara göre de fazla yakar.Araç 1500kg Yeni kangoo 1.5dci 105hp 6 vites ortalama 5.5lt

105 lik kangoo bu sürate çok rahat ve çok daha erken çıkabiliyor tabii 6.vites farkı var.Bir kere denemek için 170 yapmıştım üstelik hiç 4000 devirlere çıkmadan .SÜRAT FELAKETTİR BİR DAHA DA BASMADIM

Bende kangoo ile berlingo arasında kalmıştım Berlingolar dıştan en yakışıklı ticariler..

berlingolarda vites yolu biraz daha uzun olduğundan ya çok sert davranmak gerek yada milisaniyeler mertebesinde geri kalmak gerek, kangoo nun motoruda başarılıdır da ben tipini bi türlü sevemedim yoksa 5.5 yıl eski kangoo kullanmış biri olarak yeni kangooyu tercih edebilirdim de ne yazıkki tip meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: askvesen

quote:

hocam bahsettiğiniz aracı berlingodan önce 5.5 yıl kullandım. maximum düz yolda 160 tır hızı. ve bu hıza çıkma süresi bariz bir şekilde berlingodan geridedir. üstüne üstlük 600 kilo daha hafif olmasına rağmen. geçende kamyoncu bir arkadaş söylemişti kangoo yu kantara çıkarmışlar 960 kilo gelmiş :)

kamera çekme konusunda hocam yol bomboştu ne arkadan gelen nede önden giden vardı :)

bende zaten son hıza kadar değilde 130 akadar kastetmiştim.1.9 lar ağır ama.1.5 ler gayet hızlı hocam.hele 85 hp olanlarla kapışma.bayağı farklılar.benim aracım servis aracı.ben kangoo ya afedersiniz eşek diye biniyorum.çok sağlam araçlar.ne yollara gidiyorum.başka araba dayanamaz buna.ruhsatta 1080 kilo yazması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: askvesen

quote:

kamyoncu arkadaş karıştırmıştır muhtemelen
    yanlış hatırlamıyorsam 1200kg eski kangoo
    edit : 1100 kusurmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 11 Nisan 2013; 23:12:53 >

• Çok bile o araca daha zorlamayın bence
  • Gayet güzel bence elinize sağlık
  • Ne gunlere kaldik hafif ticarilerlede 0-100 ve son hiz savasi yapiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı araç bizdede var
    hızlanması gayet iyi.
    herşeyi iyi bir ticari araç olarak.
    2013 model multispace var bizde.
    gerçekten bir ticari için fazlasıyla donanımlı ve gayet yol tutuşu iyi.
    ticari demek saçma.
    çogu bineklerde olmayan donanım var araçta
    ama işte sonuçta ruhtsatta yazıyor olay.
    tasarım,yakıt,donanım müthiş bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

hocam aynı araç bizdede var
    hızlanması gayet iyi.
    herşeyi iyi bir ticari araç olarak.
    2013 model multispace var bizde.
    gerçekten bir ticari için fazlasıyla donanımlı ve gayet yol tutuşu iyi.
    ticari demek saçma.
    çogu bineklerde olmayan donanım var araçta
    ama işte sonuçta ruhtsatta yazıyor olay.
    tasarım,yakıt,donanım müthiş bir araç.

Aynen katılıyorum hocam, gerek donanım, gerekse iç mekandaki genişik, zengin donanım ve uygun fiyat parasının karşılığını veren bu sınıfın en iyilerindendir. Yol tutuşu sınıfının ötesinde ve bir çok b sınıfı aracı geride bırakacak kadar iyi.

Jeep tarzı araçlarla max hız denemesi yapanlarada aynı tepkiyi veriyorlarmı acaba
  • konu eski bir konu ama bizde de 115 hp makyajlı berlingo var 2013. mersin- gaziantep arası deneme yaptık arabada 5 kişiyle 180 gördük. babam ve arkadaşı farklı bir berlingo ile deneme yapmışlardı. fotoğrafını bulursam atarım. ibre 190'ın altındaki logoya kadar gelmişti. yaklaşık 210 yapıyor.
  • 90 bg araca göre gayet iyi bir değer.
  • Linea 1.3'ü bilmem ama Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 95bg 16v ile 200km/hıza rahatça çıkılıyor (sürat meraklısı biri değilimdir ama kullandığım aracın neler yapabileceğini de en az bir kere denerim bu hızı da aracı aldıktan bir kaç ay sonra Ankaradan dönerken yapmıştım araçta iki kişiydik ve bagaj doluydu)
    Ayrıca keskince bir viraja yaklaştığım için gazı kestim çok rahat 210km/h görüyor 95bg'lik punto evo'lar.

Citroen Berlingo 1.6 Hdi 90Bg  0-170 hızlanma

• Evet beyler değerler çok iyi. Bu hızla giderseniz 170-0'ınızda çok kısa olacak
  • Yorum eski olmasına rağmen yazmıyım diyorum ama hangi 80 bg megane 210 yapıyor bana bir gösterin. 110 bg megane 200 e zar zor geliyor. 80 bg yokus asagı bile 210 zor görür. Sallamak bedava.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki sene kadar (2007-2009) 80bg dizel megane kulandım araç rahatça 190km/h ulaşıyor ama daha fazlası maalesef yok. Onun haricinde ara hızlanması yol tutuşu da iyidir bir önceki kasa megane'ların..
  • şurda yazılı punto evo linea megan 2 ve yazmayan kıa rıo polo fiesta fiorino bunlar yer yer hız denemesi yaptığım araçlar ve durum şu...

evet belki 170 ve sonrasına çok çok zorlarsan çıkıyor ama malesef yolda tutmak çok zorlanıyor hele polo ve punto evo resmen yandan aldığı en ufak rüzgarda bi bakmışız diğer şeritte oluyoruz..

bir diğer konu rıo ve fieatada belli hızdan sonra dedim motor sesinden bişey olacak bırak basma artık..

önemli olan son hızdan ziyade yüksek hızda ne derece güven verdiği yada ne kadar sesli sessiz olduğu zorlanıp zorlanmadığı ve en önemliside gerektiğinde ne derece sağlam ve üvenli yavaşladığı...

hız her zaman felaket ki ben hep yalnız ve özellikle otobanda gece yada sabah erken saatlerde isem denerim...
  • bizim şirkette berlingo ve doblo da var... doblo bildiğiniz kağnı gibi, berlingo çok daha atak...

ama fabrika verilerinde berlingo 0-100 15,1sn, doblo 14,9sn

ben buna anlam veremedim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.